Пиріг шоколадний, ароматний, із підручних інгредієнтів, дуже простий та швидкий у приготуванні.
Якщо дати постояти в холодильнику, то правда стає як подушка: м’який та дуже ніжний.
За бажання можна пограти зі смаком, додавши в шоколадне тісто якусь ягоду, а в сирну начинку кокосову стружку, наприклад.
Список інгредієнтів:
Для начинки:
- 200 г сиру,
- 30 г сметани,
- 30 г цукру,
- 10 г ванільного цукру,
- 20 г кукурудзяного крохмалю.
Рецепт приготування начинки:
- До сиру додати сметану, звичайний і ванільний цукор, добре перемішати і пробити занурювальним блендером до однорідності.
- Всипати кукурудзяний крохмаль і вмішати його за допомогою силіконової лопатки. Вийде гладка маса без грудочок, яку потрібно перекласти у кондитерський мішок. Якщо немає кондитерського, можна використовувати звичайний пакет, зрізавши в нього куточок.
Для тіста: (форма 19 см)
- 3 яйця,
- 80 г цукру,
- 100 г молока,
- 50 г рослинної олії,
- 150 г пшеничного борошна,
- 30 г какао,
- 5 г розпушувача,
- ½ чайної ложки солі.
Рецепт приготування тіста:
- До яєць кімнатної температури всипати цукор і збити міксером, поступово збільшуючи швидкість
від мінімальної до максимальної. - Маса стане світлішою, стане щільнішою і збільшиться в обсязі в 3-4 рази (для такого результату я працювала близько 5 хвилин ручним міксером).
- Влити молоко кімнатної температури, олію та перемішати за допомогою силіконової лопатки.
- В окремій мисці змішати борошно, що заздалегідь вже просяне, какао, розпушувач, сіль і об’єднати в 2-3 заходи з яєчно-цукровою масою за допомогою силіконової лопатки або на найнижчих обертах міксера.
- У форму вилити шоколадне тісто (я використовувала роз’ємне кільце, обгорнуте фольгою), поверх викласти у вигляді решітки сирну масу.
- По кожній лінії потрібно пройтися двічі.
- Випікати в попередньо розігрітій до 160° С духовці до готовності (40-50 хвилин).
- Готовий пиріг остудити, витягти із форми, розрізати вздовж сирних смужок на порційні шматочки і подавати до столу.
Примітка для тих, хто рахує свої калорії! Орієнтовне КБЖУ на 100 г: 279/11/11/34.