Смачні пряники на Новий 2024 рік: 7 простих рецептів

Одним із символів Нового року є пряники, приготовані з імбиру, цукатів, меду або горіхів. Святкове частування часто служить новорічними прикрасами та подарунком близьким людям. Вони радують яскравим видом, приємним смаком і ніжним ароматом Різдва. Десерт потрібно обов’язково прикрасити, можна пошукати ідеї, як оформити новорічні пряники 2024, фото готових виробів є на кулінарних сайтах.

Традиція випікання пряників на Новий рік

Саме з жителів Західної Європи зародилася традиція пекти, і пригощати один одному ошатно прикрашеної здобою на Різдво. Звичай з’явився в XIII столітті на південному сході Німеччини.

Пекли їх з різних компонентів, тут все залежало від фантазії господинь, але завжди використовувалася велика кількість прянощів. Завдяки їм десерт і отримав свою назву.

В Україні ласощі з’явилося тільки в XVIII столітті. Набагато пізніше частування стало традиційною новорічною стравою, але до складу здоби частіше додавалися варення, джеми і повидло.

Більшість українців із задоволенням дотримуються традицій вже багато років, господині обов’язково подадуть на святковий стіл до нового 2024 році пряники. Ніжне тісто, смачна начинка і красиве оформлення роблять здобу дуже популярною і улюбленою багатьма жителями країни.

Шоколадні пряники

Жоден новорічний стіл не обходиться без шоколаду, тому шоколадні пряники припадуть до речі. До складу десерту входить:

  • 2 курячих яйця;
  • 0,2 кг цукру ;
  • пачка сл. масла;
  • 5 ст. л. какао-порошку;
  • 0,4 ​​кг борошна;
  • щіпка солі.

Готується печиво наступним чином:

  1. Збивається міксером масло, цукор, сіль, яйця. У підсумку виходить однорідна пишна структура.
  2. Додається поступово борошно, замішується тісто для майбутньої здоби, його консистенція повинна нагадувати м’який пластин.
  3. Основа залишається в холоді на 2-3 години. Після розкочується акрилової качалкою пласт, з нього вирізаються фігурні вироби.

Залишається облямувати десерт в духовку. Готовність здоби визначається по рум’яної скоринки.

Пряники з цукатами і горіхами до Нового року 2024

Ще один спосіб приготування, від святкового десерту будуть у захваті всі без винятку. Готується частування з наступних продуктів:

  • 150 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 0,1 кг лимонних цукатів;
  • 0,1 кг зацукрованого кумквата;
  • 0,1 кг вівсяних пластівців;
  • 15 г розпушувача;
  • 30 г какао;
  • 100 г сл. масла;
  • третину склянки цукру;
  • плитка шоколаду;
  • по 0,1 кг фундука; мигдалю;
  • цедра лимона 50 г.

Готується десерт наступним чином:

  1. Подрібнити будь-яким зручним способом цукати і горіхи.
  2. Розм’якшити масло і перетерти його з цукром, збити в масу яйця, додати натертий на тертці шоколад і все перемішати.
  3. Замісити тісто з усіх підготовлених для пряника продуктів, виліпити з нього фігурки.
  4. Укласти заготовки на деко з пергаментом, змазаним маслом і випікати.

Температура духовки повинна становити 180, а час випікання здоби – 15 хвилин. В кінці десерт посипається кольоровим драже, ягодами, поливається сиропом.

Медові пряники

На свято готують десерт за іншою рецептурою. Для пряникової здоби знадобиться наступний набір продуктів:

  • 0,5 кг натурального меду;
  • 0,4 ​​кг борошна;
  • 0,2 кг меленого мигдалю;
  • ч. л. кориці;
  • 15 г розпушувача;
  • яйце;
  • 50 мл рому;
  • 200 г шоколадної глазурі;
  • 3 ст. л. абрикосового конфітюру.

Далі діють покроково:

  1. Мед нагрівають на паровій бані до рідкого стану, охолоджують. Вбивають в нього яйце.
  2. Окремо з’єднують борошно, подрібнені горіхи, пряні добавки, розпушувач і ром. Вливають розтоплений мед і замішують тісто.
  3. Розкочують в пласт, вирізають фігурки і випікають чверть години.
  4. Розігрівають фритюр, змащують ним пряникові фігурки і залишають висихати.

Для додання святкового вигляду покривають десерт шоколадною глазур’ю, посипають пудрою, роблять на здоби розпис кремом.

Імбирні пряники – класичний варіант на Новий рік

Любителям солодкого сподобаються імбирні пряники на Новий 2024 рік. Здоба виглядає оригінально і нарядно.

Готується десерт з наступних інгредієнтів:

  • 0,1 кг сл. масла;
  • 0,3 кг пшеничного борошна;
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 50 г імбиру;
  • 2 яйця;
  • 15 г розпушувача;
  • половина ч. л. кориці;
  • 0,1 кг м’якого меду;
  • 0,1 кг цукру.

Покрокова приготування пряників проходить за такою рецептурою:

  1. Подрібнюють холодне масло, збивають разом з крохмалем, яйцем, борошном і прянощами в блендері.
  2. Додають цукор з рідким медом, знову перемішують. Отримують розсипчасте тісто, з якого формують пряники на Новий рік 2024, своїми руками.
  3. Тісто для десерту розгортають в 3 см завтовшки, фігурними формочками вирізають заготовки.

Випікається півгодини при 180 градусів. Прикрашають смачну здобу цукерками, желе.

Як спекти пряниковий будиночок на Новий рік 2024

Спочатку варто підготувати викрійку з паперу, по якій і буде вирізатися каркас будинку для новорічного пряника. Лекало можна зробити самим або скачати готовий зразок в інтернеті.

Для десерту слід припасти:

  • 150 г натурального меду;
  • 100 г сл. масла;
  • 125 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 20 г меленого імбиру;
  • 1 ч. Л. порошку ваніліну;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • ½ ч. л. кориці;
  • 350 г борошна вищого сорту.

Також заздалегідь готуються компоненти для глазурі, яка потрібна для склеювання деталей здоби і оформлення десерту, список необхідного:

  • білок;
  • 0,2 кг цукрової пудри;
  • ст. л. соку лимона.

Подальші дії виконуються за наступним рецептом:

  1. У глибокій ємності з’єднуються м’яке масло, цукровий пісок, мед, пара яєць все гарненько перемішується до однорідності.
  2. До них вносяться кориця з імбиром, ваніліном і борошном. Замішується тісто для здоби до свята, його бажано прибрати в холод на годину.
  3. Після за лекалом гострим ножем вирізують частини будинку, їх товщина варіюється в межах 1-1,5 см. Заготовки майбутнього десерту викладаються на деко, який заздалегідь затьмарюється пергаментом, і поміщається в духову шафу. Печеться здоба 25 хвилин при 180 градусах.
  4. Далі гарненько збивається білок до утворення піни, додається пудра і сік лимона.
  5. Чи збирається каркас будиночка за допомогою глазурі, деталі здоби не можна відпускати поки крем повністю не застигне. Зчіпною матеріалу краще зробити побільше.

В самому кінці будиночок з пряника прикрашається в довільній формі. Можна надати це заняття дітям.

Житні пряники

Ще один десерт зі смаком різдва, його можна красиво обгорнути і вручити в якості подарунка або повісити на ялинку, як іграшку.

Рецепт новорічної здоби складається з простих інгредієнтів: </p >

  • 0,5 кг житнього борошна;
  • 0,1 кг цукрового піску;
  • 0,2 кг бджолиного меду;
  • по ч. л. кориці і меленого мускатного горіха;
  • ч. л. гвоздики;
  • 60 мл горілки;
  • жменю цедри апельсина.

Покрокове приготування новорічного десерту:

  1. Розігрівають мед, змішують його з прянощами, апельсиновою цедрою, яку перед цим дрібно порубали на шматки.
  2. Поступово додають інші складові, перемішують суміш. Основу відбивають і залишають на півгодини.
  3. Потім розкочують в один млинець висотою 3-4 см, вирізують пряники у вигляді ялинки, зірочки, сердечка, чоловічка.
  4. Випікають святкову здобу при 180 C до утворення рум’яної скоринки. Після здобу прикрашають.

Пряники готуються дуже легко і швидко, воно створює особливу атмосферу казки та чаклунства, повертає в дитинство. Є різні ідеї оформлення десерту, але для наступаючого року будуть актуальні акценти, пов’язані з блакитним тигром. Різдвяна здоба довго залишається свіжою, тому можна заготовлювати з запасом.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал