Заварне тісто для мантів на окропі – 4 найкращих рецепти приготування для мантоварки з покроковими фото

Заварне тісто для мантів на окропі – це простий та зручний у роботі продукт для ваших апетитних кулінарних ідей. Тісто з окропом можна приготувати по-різному. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з 4 рецептів приготування для мантоварки з покроковими фото.

Тісто для мантів окропом на 1 кг борошна

Тісто для мантів на окропі на 1 кг борошна – це проста у виконанні та універсальна кулінарна ідея. Таке тісто дуже швидко замішати з найдоступніших продуктів. Працювати з ним легко і воно підійде для всіх ваших улюблених начинок. Готові манти вийдуть неймовірно смачними та апетитними.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,6 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг.
  • Окріп – 0,5 л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Один кілограм пшеничного борошна відправляємо у велику містку миску. Якщо в борошні є видимі грудочки, просіюємо продукт.

  2. Відмірюємо 500 мілілітрів окропу, вимішуємо в ньому ложку солі. Підсолений окріп вливаємо в суху борошняну масу.

  3. Відразу ж вливаємо олію. Можна використовувати стандартну олію без запаху.

  4. Починаємо розмішуємо вміст лопаткою. Враховуйте, що на перших хвилинах маса буде гарячою. Коли продукт трохи охолоне, переходимо на ручний заміс – так зручніше та швидше.

  5. Згодом маса збереться в щільну грудку, її викладаємо на робочу поверхню і активно вимішуємо руками.

  6. Ком тіста, що утворився, загортаємо в плівку або кладемо в пакет, який щільно зав’язуємо. Залишаємо тісто у спокої, поки воно не охолоне.

  7. Тісто для мантів окропом на 1 кг борошна готове. Приступайте до розкочування та формування привабливих мантів.

Тісто для мантів без яєць

Заварне тісто для мантів без яєць – це універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. З ним легко працювати і після термічної обробки воно порадує особливо приємним смаком та привабливим виглядом.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. У місткий посуд просіюємо дві грановані склянки пшеничного борошна.

  2. Додаємо до борошна сіль, розмішуємо інгредієнти.

  3. Відмірюємо дві столові ложки олії без запаху.

  4. Переливаємо олію в суху борошняну масу.

  5. Тонким струменем починаємо вливати в заготівлю крутий окріп.

  6. Підливаємо воду та старанно розмішуємо вміст.

  7. Далі приступаємо до ручного замісу. Формуємо щільний еластичний продукт, перед розкочуванням даємо йому трохи відпочити – 10-15 хвилин.

  8. Заварне тісто для мантів готове без яєць. Використовуйте в подальшому приготуванні!

Тісто для мантів на окропі у хлібопічці

Тісто для мантів на окропі в хлібопічці – це проста та швидка ідея для приготування апетитного домашнього частування. Але вас порадує не лише кулінарний процес. З таким тістом буде дуже зручно працювати: процес розкочування та формування мантів пройде нескладно та захоплююче.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції –600 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 380 гр.
  • Окріп – 180 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. У контейнер хлібопічки вливаємо крутий окріп.

  2. Додаємо до нього половина чайної ложки солі та вливаємо в гарячу рідину олію.

  3. Борошно перед відправкою в хлібопічку рекомендується просіяти через сито, щоб зробити тісто більш пухким.

  4. Всипаємо борошно в контейнер до рідких продуктів.

  5. Включаємо програму хлібопічки для бездріжджового тіста. Заміс простого продукту триватиме 15 хвилин.

  6. Дістаємо отриману грудку з форми, загортаємо в пакет і залишаємо на 20 хвилин.

  7. Тісто для мантів окропом у хлібопічці готове. Починайте формування апетитних мантів!

Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном

Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном – це цікава кулінарна заготівля, яка відрізняється не тільки приємним смаком, а й корисними властивостями та зниженою калорійністю. Ідея точно сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою. При цьому готові манти порадують яскравим смаком та дивовижною соковитістю.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 0,6 кг.
  • Вода –170 мл.
  • Олія рослинна – 15 мл.

Процес приготування:

  1. Відмірюємо 600 грам розсипчастого рисового борошна.

  2. Висипаємо борошняний продукт у містку миску.

  3. Робимо заглиблення в сипучому інгредієнті та вливаємо сюди 100 мілілітрів окропу. Починаємо перемішувати.

  4. Далі в заготівлю вливаємо 70 мілілітрів холодної води, що залишилися.

  5. Вливаємо олію – 15 мілілітрів.

  6. Замішуємо тісто протягом 20 хвилин, доки воно не стане повністю еластичним. Тісто на рисовому борошні замішується непросто, але згодом воно стане м’якшим і щільнішим.

  7. Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном готове. Використовуйте у подальшому приготуванні!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал