Заварне тісто для мантів на окропі – 4 найкращих рецепти приготування для мантоварки з покроковими фото

469982fd86095d7c8e741546aae12c9f

Заварне тісто для мантів на окропі – це простий та зручний у роботі продукт для ваших апетитних кулінарних ідей. Тісто з окропом можна приготувати по-різному. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з 4 рецептів приготування для мантоварки з покроковими фото.

Тісто для мантів окропом на 1 кг борошна

Тісто для мантів на окропі на 1 кг борошна – це проста у виконанні та універсальна кулінарна ідея. Таке тісто дуже швидко замішати з найдоступніших продуктів. Працювати з ним легко і воно підійде для всіх ваших улюблених начинок. Готові манти вийдуть неймовірно смачними та апетитними.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,6 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг.
  • Окріп – 0,5 л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Один кілограм пшеничного борошна відправляємо у велику містку миску. Якщо в борошні є видимі грудочки, просіюємо продукт.

    7309334da6300de6732fbb7636dd35e8

  2. Відмірюємо 500 мілілітрів окропу, вимішуємо в ньому ложку солі. Підсолений окріп вливаємо в суху борошняну масу.

    71877984acf3ba7d8d0271e589627a57

  3. Відразу ж вливаємо олію. Можна використовувати стандартну олію без запаху.

    95beae3a274bc007f9a7d3a40c24df0a

  4. Починаємо розмішуємо вміст лопаткою. Враховуйте, що на перших хвилинах маса буде гарячою. Коли продукт трохи охолоне, переходимо на ручний заміс – так зручніше та швидше.

    86bb4c66856e523e464ce8738735d709

  5. Згодом маса збереться в щільну грудку, її викладаємо на робочу поверхню і активно вимішуємо руками.

    ea7806349b9cdd89e23acf34560acef5

  6. Ком тіста, що утворився, загортаємо в плівку або кладемо в пакет, який щільно зав’язуємо. Залишаємо тісто у спокої, поки воно не охолоне.

    f23a5c8abfc0049169a4abd71b7d1d1b

  7. Тісто для мантів окропом на 1 кг борошна готове. Приступайте до розкочування та формування привабливих мантів.

    d58ef9af06d217e70f2ba1e765639156

Тісто для мантів без яєць

Заварне тісто для мантів без яєць – це універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. З ним легко працювати і після термічної обробки воно порадує особливо приємним смаком та привабливим виглядом.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. У місткий посуд просіюємо дві грановані склянки пшеничного борошна.

    d5168db1bd025a61f44971be402d3140

  2. Додаємо до борошна сіль, розмішуємо інгредієнти.

    00682464510cc930caec189b496fa526

  3. Відмірюємо дві столові ложки олії без запаху.

    748f9b2fb829099f2fd8e34a9b8695b5

  4. Переливаємо олію в суху борошняну масу.

    c4b85b0bfc97abd83338c9c7240da846

  5. Тонким струменем починаємо вливати в заготівлю крутий окріп.

    4cc11fcca8c104cbdeeaa74db0034bac

  6. Підливаємо воду та старанно розмішуємо вміст.

    95b71eab8c38c4b51db84d518a0c7445

  7. Далі приступаємо до ручного замісу. Формуємо щільний еластичний продукт, перед розкочуванням даємо йому трохи відпочити – 10-15 хвилин.

    84730e31e2b9bf6e35b570b5a26714ef

  8. Заварне тісто для мантів готове без яєць. Використовуйте в подальшому приготуванні!

    6a177f52f1783f87fe8fb2d3951f7714

Тісто для мантів на окропі у хлібопічці

Тісто для мантів на окропі в хлібопічці – це проста та швидка ідея для приготування апетитного домашнього частування. Але вас порадує не лише кулінарний процес. З таким тістом буде дуже зручно працювати: процес розкочування та формування мантів пройде нескладно та захоплююче.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції –600 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 380 гр.
  • Окріп – 180 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. У контейнер хлібопічки вливаємо крутий окріп.

    39fa3ef4f05de52280e4aa6d8e7a9992

  2. Додаємо до нього половина чайної ложки солі та вливаємо в гарячу рідину олію.

    e01dc142bdbb215c0f6ef8c8e9ec7677

  3. Борошно перед відправкою в хлібопічку рекомендується просіяти через сито, щоб зробити тісто більш пухким.

    061fd6ab7bde2aa3ef89f87bc3f93bef

  4. Всипаємо борошно в контейнер до рідких продуктів.

    0a2e9ba5ae8e6cf50e3fa7fe55024d5b

  5. Включаємо програму хлібопічки для бездріжджового тіста. Заміс простого продукту триватиме 15 хвилин.

    159fbb765af36257683c9e5380195e97

  6. Дістаємо отриману грудку з форми, загортаємо в пакет і залишаємо на 20 хвилин.

    2ede37cd46634c71905fa7d927e001a4

  7. Тісто для мантів окропом у хлібопічці готове. Починайте формування апетитних мантів!

    c8efb7c78e5ed462b9e4d9292be7ab84

Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном

Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном – це цікава кулінарна заготівля, яка відрізняється не тільки приємним смаком, а й корисними властивостями та зниженою калорійністю. Ідея точно сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою. При цьому готові манти порадують яскравим смаком та дивовижною соковитістю.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 0,6 кг.
  • Вода –170 мл.
  • Олія рослинна – 15 мл.

Процес приготування:

  1. Відмірюємо 600 грам розсипчастого рисового борошна.

    45b2f66da7787eed1837d4da79c8f588

  2. Висипаємо борошняний продукт у містку миску.

    afa18bb3c2c4e14b4078bcdedf9582ed

  3. Робимо заглиблення в сипучому інгредієнті та вливаємо сюди 100 мілілітрів окропу. Починаємо перемішувати.

    9d3364bba5108da06c38393c18539903

  4. Далі в заготівлю вливаємо 70 мілілітрів холодної води, що залишилися.

    d10950e79f08b9632df093082dbccc55

  5. Вливаємо олію – 15 мілілітрів.

    b96575da1d3ef0026bcd97e9b2721cf6

  6. Замішуємо тісто протягом 20 хвилин, доки воно не стане повністю еластичним. Тісто на рисовому борошні замішується непросто, але згодом воно стане м’якшим і щільнішим.

    c21120fdf28c356d839119d0415993be

  7. Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном готове. Використовуйте у подальшому приготуванні!

    12ead8ebabbbf58d5e22443be2de04f1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал