Ідеальний гарнір за копійки – рум’яна картопля в соєвому соусі

Картопля – це мабуть самий універсальний гарнір на будь-який стіл.

Цей рецепт картоплі без перебільшення найпростіший. Вона виходить апетитною, рум’яної з неймовірним смаком.

Спробуйте, впевнена вам сподобається, а з приготуванням впорається будь-хто.

Як зробити смачну картоплю

Для цього беремо:

  • 5-6 картоплин середнього розміру;
  • 3 ст.л. соєвого соусу;
  • 4-5 ст.л. соняшникової рафінованої олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • Трохи меленого перцю і сіль.

Готувати, як я вже говорила, дуже просто

Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками, як яблуко. На 6 часточок.

Ставимо на плиту каструлю з водою. Як закипить опускаємо в неї нарізану картоплю, підсолюємо і відварюємо хвилин 15. Так щоб вона трохи недоваріть.

У цей час робимо заливку. Змішуємо масло з соєвим соусом, продавлюємо до них часник, додаємо дрібку солі і трошки перцю. Добре перемішуємо.

З картоплі зливаємо всю воду. Заливаємо сумішшю масла і соєвого соусу, перемішуємо, так щоб суміш покрила всі часточки.

Включаємо духовку розігріватися на 200 градусів. Розкладаємо на деко або в широку форму картоплю і як тільки духовка набере потрібну температуру відправляємо картоплю пекти.

Час запікання 15 хвилин.

За цей час вона покривається красивою рум’яної і підсмаженою скоринкою. Всі часточки цілі і виглядають дуже апетитно, смак виходить відмінний.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал