Маринад для індички – 7 рецептів приготування з покроковими фото

4f93fcfc3ee0816d371f417d138a0727

Маринад для індички – в будь-якому вигляді, дуже смачне і корисне м’ясо, однак, якщо доповнити його різними маринадами, то страва миттєво починає грати новими фарбами. Соєвий соус, гірчиця, мед і навіть апельсиновий сік – все це ідеально поєднується з птахом, особливо, при правильно підібраних спеціях і травах. Така страва з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл і здивує гостей.

Найсмачніший маринад для шашлику з індички

Будь-яку птицю досить легко пересушити, особливо при приготуванні на розпечених вугіллі, але для того, щоб м’ясо вийшло максимально соковитим з апетитною скоринкою і м’якою серединою, його потрібно правильно замаринувати!

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Індичка – 600 гр.
  • Олія – 70 мл.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Хмелі-сунелі – ½ ч.л.
  • Петрушка сушена – ½ ч.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З лимона акуратно знімаємо цедру за допомогою терки, намагаючись не зачіпати білі волокна. Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями – в глибокій ємності з’єднуємо два підготовлених компоненти і гарненько розминаємо руками, щоб продукти пустили сік.

d9466187fe20c02bb31698a507e50a0b

Крок 2. У цибульно-лимонну суміш додаємо індичку, нарізану порційними шматочками, і гарненько перемішуємо.

f596fd40b1ff3b53624d3026c6356a2b

Крок 3. В окремій глибокій тарілці готуємо маринад: гірчиця, приправи, часник, пропущений через прес, сіль, лимонний сік (виявити з того ж фрукта, з якого знімали цедру) і олія – розмішуємо до однорідної консистенції.

8e623717db24be8700dbe974cbbeae85

Крок 4. Отриманим соусом поливаємо м’ясо і залишаємо в холодному місці для просочення мінімум на три години, а краще – на ніч.

960070774519302936442f0cbb1dbdf4

Крок 5. Після закінчення часу нанизуємо ароматну птицю на шампури і доводимо до готовності на вугіллі.

e521cd62deb98484c695418cfeb27ba0

Крок 6. Соковитий шашлик з індички в ароматному маринаді готовий. Смачного!

ac3ed096a2c993ed876cf7e699178315

Покроковий рецепт маринаду для філе індички

Немає нічого простішого і смачніше, ніж філе індички запечене в духовій шафі в солодкому соусі, приготованому на основі соковитого цитруса – апельсина. Така страва з легкістю стане прикрасою будь-якого святкового столу і гості напевно будуть просити вас поділитися цим рецептом.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Мед – ½ ч.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо водою і насухо промакуємо паперовими серветками, зачищаємо від білих плівок і наявних вкраплень жиру.

36fcdada61516825c47343ecc6038266

Крок 2. Займемося соусом: апельсин притискаємо долонею до робочої поверхні і кілька разів прокочує, таким чином, з нього вийде більше соку. Знімаємо з цитруса цедру і видавлюємо сік – відправляємо в миску, куди так само додаємо подрібнений часник, мед, соєвий соус, перець і при необхідності сіль – перемішуємо.

0109d9100b7b759ee54761cd61ab4e0e

Крок 3. Поливаємо індичку заправкою і натираємо з усіх боків. Ємність з м’ясом накриваємо кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 1-2 години.

c0f876c248bb6ae2aac3e74a8c80fde2

Крок 4. Просочене маринадом філе укладаємо в рукав для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.

62479263b2f65ea4bed960a5b7ac7886

Крок 5. Після, акуратно розрізаємо пакет і даємо м’ясу трохи підрум’янитися.

987e6f23d02f8315535b7a710ea6e3db

Крок 6. Рум’яну індичку нарізаємо шматочками і подаємо до столу в поєднанні зі свіжими овочевими салатами і вашим улюбленим гарніром. Смачного!

d261da60902ea5adefc3c836c499eb21

Як приготувати маринад для гомілки індички?

Чомусь мало хто готують індичку і віддають свою перевагу курці, проте дуже даремно, тому як індичка – це неймовірно смачне і корисне м’ясо, яке містить мінімум калорій і максимум вітамінів, а приготувати його зможе навіть школяр, особливо слідуючи докладного рецептом з покроковими фото.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Ніжки індички – 2 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паприка солодка копчена – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Тім’ян – 3-5 гілочок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочок вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

cf40b3169f0179d6ce63e8b2019b89a6

Крок 2. Листочки розмарину і чебрецю відокремлюємо від стебел і відправляємо в масло разом з сіллю, чорним молотим перцем, паприкою і очищеним часником, пропущеним через прес.

4b5429bbeebf43e552d744ea17451770

Крок 3. Ріпчаста цибуля «звільняємо» від лушпиння і натираємо на дрібній терці, перекладаємо до маринаду.

10e22e6c3cc5a3468bddfc17a90a89f9

Крок 4. З ніжок птиці відтягуємо шкірку вниз, намагаючись не пошкодити її, і зачищаємо білі плівки.

c0fe0977071df788ac1cd389cfaafdc7

Крок 5. М’якоть наколюємо по всьому периметру, за допомогою гострого і тонкого ножа.

79ade17f19fb4c5950c835504ec6bef3

Крок 6. Руками натираємо індичку ароматним маринадом.

533abae733c51824ad40230f193d31bc

Крок 7. Назад натягуємо шкірку і промазуємо залишками соусу. Приблизно на одну годину залишаємо в холоді для просочення.

7c48a6ffb30aff2c80117caa05b7d801

Крок 8. Просочене м’ясо запікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів протягом 40-50 хвилин. У процесі термічної обробки, кілька разів поливаємо птицю виділився маслом і соком. Смачного!

db78316cbb51635bfe9ed8b5d0140ecf

Простий і смачний рецепт маринаду для стегна індички

Для того щоб приготувати смачну і соковиту індичку цілком або будь-яку її частину – м’ясо обов’язково потрібно кілька годин промаринувати і тільки потім, приступати до термічної обробки. Це необхідно, тому як всі частини цього птаха досить великі і приготування вимагає чимало часу, але результат виразно варто того!

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегна індички – 1 кг.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Паприка молота – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю ретельно ополіскуємо під струменем води і робимо хаотичні глибокі надрізи по всьому шматку.

86d2a4a51d18a5701a5e2b8ad15867fb

Крок 2. У глибокій піалі готуємо маринад: змішуємо всі спеції, зазначені в списку інгредієнтів + олія, очищений і подрібнений часник, і оцет.

6ce07211e17950382c9a005d96bf53e1

Крок 3. Ретельно перемішуємо заправку.

ee22199bbfeaf39816f0958f8e13a4a9

Крок 4. Змащуємо соусом стегна і залишаємо маринуватися мінімум на одну годину в прохолодному місці.

02ee9e3a2020d8893e0b6c55ab0aaf8d

Крок 5. Після закінчення часу кладемо м’ясо на фольгу і збризкувалися залишками заправки.

a2159ba6f899074d0c348a6cbe5cb790

Крок 6. Обертаємо індичку в кілька шарів фольги і відправляємо в духовку, заздалегідь розігріту до 220 градусів, запікаємо при такій температурі близько півгодини. Через 30 хвилин зменшуємо температуру до 180-190 градусів і продовжуємо термічну обробку ще 1,5-2 години в залежності від товщини шматка і потужності духовки.

e3f48c541f339fa667180c06c53e3a86

Крок 7. Через вказаний час, надрізаємо фольгу і підрум’янюємо птицю ще близько 10 хвилин.

26d800a5d0d58e423ff111150dec83ab

Крок 8. Після закінчення готування, індичка має апетитну хрустку корочку і ніжну м’якоть, що відходить від кістки. Смачного!

e289b5c58dd47faa0eff27a1ef54cf9b

Маринад з медом і гірчицею для індички

Найпростіший і швидкий спосіб приготування індички, з яким впорається навіть початківець кулінар – це, кінцеве ж, маринувати птицю у смачному маринаді з соєвого соусу, часнику, меду і гірчиці, і запекти в духовій шафі.

Час готування – 3 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Індичка – 500-600 гр.
  • Соус соєвий – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для власної зручності і швидкості дій, викладаємо необхідні продукти на робочу поверхню.

a90a033d57420103d4c86736da1146d1

Крок 2. Готуємо маринад: в тарілці з високими бортиками змішуємо мед, соєвий соус, коріандр, гірчицю і подрібнені зубки часнику.

b2332c68a59d65785262ae2fcef7dc27

Крок 3. Промиту і обсушену індичку з усіх боків натираємо ароматним і злегка солодким соусом.

6aebcb40a6d7ae05340d5251750e923a

Крок 4. Накриваємо м’ясо кришкою або харчовою плівкою і прибираємо просочуватися заправкою мінімум на дві години.

7938bfd0b5ad8bb8f42b29ccff1af603

Крок 5. Після закінчення часу перекладаємо птицю на фольгу, поливаємо залишками соусу.

e25e076b673e52b0ec701ebbc43937ff

Крок 6. Щільно загортаємо фольгу таким чином, щоб рідина не просочувалася назовні.

6541b20b9712293ebd0a3dbfe77aae84

Крок 7. Запікаємо індичку при 200 градусах близько 90-120 хвилин.

474d0d2182c3fe238eb177cff6b87471

Крок 8. Приблизно через дві години фольгу розрізаємо, м’ясо перевертаємо і готуємо ще 10-15 хвилин, вже не закриваючи фольгою.

3f4c787edb87aa08293b60c7410d66ea

Крок 9. Соковита і апетитна індичка готова до подачі, перекладаємо на велику страву і приступаємо до трапези. Смачного!

9e2205ae0fa8ebf0490720e11c9b77e5

Апельсиновий маринад для запікання індички

Приготуємо неймовірно смачні і соковиті ніжки індички, попередньо замариновані в ароматному соусі на основі апельсинового соку і вишуканих трав. Така страва можна з легкістю подавати до святкового столу або просто урізноманітнити звичний сімейний раціон.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Гомілка індички – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Трави прованські / італійські – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо під водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і знімаємо шкурку.

d4627f8be3e3a91be4f6dc3ce0ebb4a7

Крок 2. Половинку апельсина нарізаємо кільцями середньої товщини.

814606a2a876eaf38f5d6598b26fdbae

Крок 3. З другої частини цитруса видавлюємо сік.

294ffa5e5608a050660ae367e2b250cc

Крок 4. Сік підсолюємо за своїм смаком.

896a0f53f635add5c693a20e7399ef0a

Крок 5. Приправляємо заправку ароматними травами і гарненько перемішуємо.

2bd81d0bf88109aa6f14f2532c027f2a

Крок 6. Гострим і тонким ножем хаотично наколюємо птицю практично наскрізь.

32de81a01950805974e5e9c139454d31

Крок 7. Чистими руками натираємо індичку ароматної заправкою, особливу увагу приділяємо надрізів.

cd78af2a579b64c19636be8d1cebce7f

Крок 8. Прибираємо м’ясо в холод на одну годину для просочення.

Крок 9. Мариновану птицю укладаємо в рукав для запікання разом з часточками апельсина, залишаємо всередині трохи повітря і з двох сторін щільно зав’язуємо.

Крок 10. Випікаємо протягом 40-50 хвилин при 200 градусах. Смачного!

Маринад на кефірі для індички в духовці

Навіть при дотриманні правильного харчування і підрахунку калорій – можна і потрібно радувати себе смачними і корисними стравами. Індичка, запечена в духовці, попередньо просочена кефіром з додаванням яблука і часнику – це саме те страву, яке можна дозволити собі навіть на ніч.

Час готування – 2 ч. 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 700 гр.
  • Кефір – 350 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яблуко зелене ( велике ) – ½ шт.
  • Сіль – 1-2 ч.л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите і обсушіть філе нарізаємо шматочками невеликого розміру і укладаємо в глибоку ємність.

cf7590181f9c880f8c16ca62b7eb0a61

Крок 2. В окремому посуді готуємо маринад: наливаємо кефір, солимо і підсипаємо улюблені спеції ( прекрасно підходить паприка, ароматні трави і мелений перець ).

97ef360dadb2ddde66cad61a0dc01e0c

Крок 3. В отриману суміш додаємо тонкі слайси зеленого яблука і подрібнений часник – перемішуємо.

2b132c09f28952ff326adba2f93044c6

Крок 4. Занурюємо індичку в соус і прибираємо в холодильник мінімум на дві години, а краще – на ніч.

b2e6352669047029a22bdcd76b172522

Крок 5. Після закінчення часу, випікаємо м’ясо протягом 35-45 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!

4d36fe5fdcf616d664217e5f17d1203f

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал