Маринад для індички – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Маринад для індички – в будь-якому вигляді, дуже смачне і корисне м’ясо, однак, якщо доповнити його різними маринадами, то страва миттєво починає грати новими фарбами. Соєвий соус, гірчиця, мед і навіть апельсиновий сік – все це ідеально поєднується з птахом, особливо, при правильно підібраних спеціях і травах. Така страва з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл і здивує гостей.

Найсмачніший маринад для шашлику з індички

Будь-яку птицю досить легко пересушити, особливо при приготуванні на розпечених вугіллі, але для того, щоб м’ясо вийшло максимально соковитим з апетитною скоринкою і м’якою серединою, його потрібно правильно замаринувати!

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Індичка – 600 гр.
  • Олія – 70 мл.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Хмелі-сунелі – ½ ч.л.
  • Петрушка сушена – ½ ч.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З лимона акуратно знімаємо цедру за допомогою терки, намагаючись не зачіпати білі волокна. Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями – в глибокій ємності з’єднуємо два підготовлених компоненти і гарненько розминаємо руками, щоб продукти пустили сік.

Крок 2. У цибульно-лимонну суміш додаємо індичку, нарізану порційними шматочками, і гарненько перемішуємо.

Крок 3. В окремій глибокій тарілці готуємо маринад: гірчиця, приправи, часник, пропущений через прес, сіль, лимонний сік (виявити з того ж фрукта, з якого знімали цедру) і олія – розмішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Отриманим соусом поливаємо м’ясо і залишаємо в холодному місці для просочення мінімум на три години, а краще – на ніч.

Крок 5. Після закінчення часу нанизуємо ароматну птицю на шампури і доводимо до готовності на вугіллі.

Крок 6. Соковитий шашлик з індички в ароматному маринаді готовий. Смачного!

Покроковий рецепт маринаду для філе індички

Немає нічого простішого і смачніше, ніж філе індички запечене в духовій шафі в солодкому соусі, приготованому на основі соковитого цитруса – апельсина. Така страва з легкістю стане прикрасою будь-якого святкового столу і гості напевно будуть просити вас поділитися цим рецептом.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Мед – ½ ч.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо водою і насухо промакуємо паперовими серветками, зачищаємо від білих плівок і наявних вкраплень жиру.

Крок 2. Займемося соусом: апельсин притискаємо долонею до робочої поверхні і кілька разів прокочує, таким чином, з нього вийде більше соку. Знімаємо з цитруса цедру і видавлюємо сік – відправляємо в миску, куди так само додаємо подрібнений часник, мед, соєвий соус, перець і при необхідності сіль – перемішуємо.

Крок 3. Поливаємо індичку заправкою і натираємо з усіх боків. Ємність з м’ясом накриваємо кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 1-2 години.

Крок 4. Просочене маринадом філе укладаємо в рукав для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.

Крок 5. Після, акуратно розрізаємо пакет і даємо м’ясу трохи підрум’янитися.

Крок 6. Рум’яну індичку нарізаємо шматочками і подаємо до столу в поєднанні зі свіжими овочевими салатами і вашим улюбленим гарніром. Смачного!

Як приготувати маринад для гомілки індички?

Чомусь мало хто готують індичку і віддають свою перевагу курці, проте дуже даремно, тому як індичка – це неймовірно смачне і корисне м’ясо, яке містить мінімум калорій і максимум вітамінів, а приготувати його зможе навіть школяр, особливо слідуючи докладного рецептом з покроковими фото.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Ніжки індички – 2 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Паприка солодка копчена – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Тім’ян – 3-5 гілочок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочок вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Крок 2. Листочки розмарину і чебрецю відокремлюємо від стебел і відправляємо в масло разом з сіллю, чорним молотим перцем, паприкою і очищеним часником, пропущеним через прес.

Крок 3. Ріпчаста цибуля «звільняємо» від лушпиння і натираємо на дрібній терці, перекладаємо до маринаду.

Крок 4. З ніжок птиці відтягуємо шкірку вниз, намагаючись не пошкодити її, і зачищаємо білі плівки.

Крок 5. М’якоть наколюємо по всьому периметру, за допомогою гострого і тонкого ножа.

Крок 6. Руками натираємо індичку ароматним маринадом.

Крок 7. Назад натягуємо шкірку і промазуємо залишками соусу. Приблизно на одну годину залишаємо в холоді для просочення.

Крок 8. Просочене м’ясо запікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів протягом 40-50 хвилин. У процесі термічної обробки, кілька разів поливаємо птицю виділився маслом і соком. Смачного!

Простий і смачний рецепт маринаду для стегна індички

Для того щоб приготувати смачну і соковиту індичку цілком або будь-яку її частину – м’ясо обов’язково потрібно кілька годин промаринувати і тільки потім, приступати до термічної обробки. Це необхідно, тому як всі частини цього птаха досить великі і приготування вимагає чимало часу, але результат виразно варто того!

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегна індички – 1 кг.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Паприка молота – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю ретельно ополіскуємо під струменем води і робимо хаотичні глибокі надрізи по всьому шматку.

Крок 2. У глибокій піалі готуємо маринад: змішуємо всі спеції, зазначені в списку інгредієнтів + олія, очищений і подрібнений часник, і оцет.

Крок 3. Ретельно перемішуємо заправку.

Крок 4. Змащуємо соусом стегна і залишаємо маринуватися мінімум на одну годину в прохолодному місці.

Крок 5. Після закінчення часу кладемо м’ясо на фольгу і збризкувалися залишками заправки.

Крок 6. Обертаємо індичку в кілька шарів фольги і відправляємо в духовку, заздалегідь розігріту до 220 градусів, запікаємо при такій температурі близько півгодини. Через 30 хвилин зменшуємо температуру до 180-190 градусів і продовжуємо термічну обробку ще 1,5-2 години в залежності від товщини шматка і потужності духовки.

Крок 7. Через вказаний час, надрізаємо фольгу і підрум’янюємо птицю ще близько 10 хвилин.

Крок 8. Після закінчення готування, індичка має апетитну хрустку корочку і ніжну м’якоть, що відходить від кістки. Смачного!

Маринад з медом і гірчицею для індички

Найпростіший і швидкий спосіб приготування індички, з яким впорається навіть початківець кулінар – це, кінцеве ж, маринувати птицю у смачному маринаді з соєвого соусу, часнику, меду і гірчиці, і запекти в духовій шафі.

Час готування – 3 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Індичка – 500-600 гр.
  • Соус соєвий – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для власної зручності і швидкості дій, викладаємо необхідні продукти на робочу поверхню.

Крок 2. Готуємо маринад: в тарілці з високими бортиками змішуємо мед, соєвий соус, коріандр, гірчицю і подрібнені зубки часнику.

Крок 3. Промиту і обсушену індичку з усіх боків натираємо ароматним і злегка солодким соусом.

Крок 4. Накриваємо м’ясо кришкою або харчовою плівкою і прибираємо просочуватися заправкою мінімум на дві години.

Крок 5. Після закінчення часу перекладаємо птицю на фольгу, поливаємо залишками соусу.

Крок 6. Щільно загортаємо фольгу таким чином, щоб рідина не просочувалася назовні.

Крок 7. Запікаємо індичку при 200 градусах близько 90-120 хвилин.

Крок 8. Приблизно через дві години фольгу розрізаємо, м’ясо перевертаємо і готуємо ще 10-15 хвилин, вже не закриваючи фольгою.

Крок 9. Соковита і апетитна індичка готова до подачі, перекладаємо на велику страву і приступаємо до трапези. Смачного!

Апельсиновий маринад для запікання індички

Приготуємо неймовірно смачні і соковиті ніжки індички, попередньо замариновані в ароматному соусі на основі апельсинового соку і вишуканих трав. Така страва можна з легкістю подавати до святкового столу або просто урізноманітнити звичний сімейний раціон.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Гомілка індички – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Трави прованські / італійські – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо під водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і знімаємо шкурку.

Крок 2. Половинку апельсина нарізаємо кільцями середньої товщини.

Крок 3. З другої частини цитруса видавлюємо сік.

Крок 4. Сік підсолюємо за своїм смаком.

Крок 5. Приправляємо заправку ароматними травами і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Гострим і тонким ножем хаотично наколюємо птицю практично наскрізь.

Крок 7. Чистими руками натираємо індичку ароматної заправкою, особливу увагу приділяємо надрізів.

Крок 8. Прибираємо м’ясо в холод на одну годину для просочення.

Крок 9. Мариновану птицю укладаємо в рукав для запікання разом з часточками апельсина, залишаємо всередині трохи повітря і з двох сторін щільно зав’язуємо.

Крок 10. Випікаємо протягом 40-50 хвилин при 200 градусах. Смачного!

Маринад на кефірі для індички в духовці

Навіть при дотриманні правильного харчування і підрахунку калорій – можна і потрібно радувати себе смачними і корисними стравами. Індичка, запечена в духовці, попередньо просочена кефіром з додаванням яблука і часнику – це саме те страву, яке можна дозволити собі навіть на ніч.

Час готування – 2 ч. 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 700 гр.
  • Кефір – 350 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яблуко зелене ( велике ) – ½ шт.
  • Сіль – 1-2 ч.л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите і обсушіть філе нарізаємо шматочками невеликого розміру і укладаємо в глибоку ємність.

Крок 2. В окремому посуді готуємо маринад: наливаємо кефір, солимо і підсипаємо улюблені спеції ( прекрасно підходить паприка, ароматні трави і мелений перець ).

Крок 3. В отриману суміш додаємо тонкі слайси зеленого яблука і подрібнений часник – перемішуємо.

Крок 4. Занурюємо індичку в соус і прибираємо в холодильник мінімум на дві години, а краще – на ніч.

Крок 5. Після закінчення часу, випікаємо м’ясо протягом 35-45 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал