Сирники з сиру класичні – 9 рецептів пишних сирників з сиру на сковороді з покроковими фото

300e57bc98fbd9442b5d8106bb7c909e

Сирники з сиру – це класичний і найпопулярніший український сніданок. Для вдалих сирників важливі якісний сир, певна пропорція яєць, борошна і цукру, панірування і правильне смаження. Ці нюанси вказані в добірці рецептів даної теми.

Пишні сирники з сиру з борошном

Сирники з сиру з борошном є найпростішим і швидким варіантом для сніданку, а особливо для дитячого меню. Борошно добре зберігає форму сирників при смаженні і додається її трохи, не більше 4 ст. ложок на півкілограма сиру. Сирники можна приготувати як з цукром, так і з додаванням часнику з зеленню.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Борошно в тісто – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для сирників.

fd0957b1686292f20ce9a6a8a0d76db7

Крок 2. Сир перекласти в окремий посуд і розбити до нього яйце, але можна додати тільки жовток.

9f2c65cb17814a95e841f93d069d8134

Крок 3. Потім насипати два види цукру і дрібку солі.

90c69ef33dffebcd9d5ef4b616fa55f3

Крок 4. Виделкою ці інгредієнти перемішати до однорідного стану.

1d3b76b701d3831fab65622c79f65f5b

Крок 5. Насипати в сирну масу дві столові ложки борошна і все ще раз добре перемішати.

6b3772626f946a652093942823a5757a

Крок 6. На окрему тарілку насипати 2 столові ложки борошна для панірування.

57bacfde45b0f2f7c7146bade12f8644

Крок 7. Руками замішане тісто розділити на 11-12 шматочків, скачати їх в кульки, надати плоску форму і запанірувати в борошні.

4ad291ec2ebf3bad931151b4bc37aa49

Крок 8. Сформовані сирники розкласти на присипаній борошном дошці і можна приступати до смаження.

cff939e14432d53a46e30ba81f9e2727

Крок 9. У сковороді розігріти трохи олії і перекласти сирники, маючи в своєму розпорядженні один від одного на невеликій відстані.

e0304caba5894fcdaa2215a18bc11e0e

Крок 10. Обсмажити сирники на невеликому вогні, на олії, протягом 3 хвилин з кожного боку.

701750b26b1d4767b001b83565332d9f

Крок 11. Приготовлені сирники з сиру з борошном подавати до сніданку гарячими і в доповненні з солодким топпінгом. Смачного!

980f24c953145e32dad26989ef64bf7c

Класичні сирники з сиру з манкою на сковороді

Сирники з сиру з манкою замість борошна на сковороді, завжди виходять з ніжною і пишною текстурою, і хрусткою рум’яною скоринкою. Особливо доречна манка, якщо сир містить багато сироватки, адже для вдалих сирників сир повинен бути більш сухим. Тісто для сирників з манкою потрібно трохи часу для набухання крупи.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 2 хвилини.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Манка – 1.5 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Для панірування:

  • Манка – 1 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій всі інгредієнти для сирників.

3f58d1dee7b9dd95a4d309974a506489

Крок 2. Сир перекладіть в окремий посуд і розімніть виделкою. Великозернистий сир протріть на сито або подрібніть блендером.

09140d6f8e03be94cd98d8ee0cdba70f

Крок 3. Розбийте в сир куряче яйце.

e5767d5c20e55d90fadb6cba5ed76b03

Крок 4. Потім насипте до нього потрібну кількість манки. До вологого сиру манки додайте трохи більше.

4c6648061b727e559c39859b7e1b02d1

Крок 5. Насипте ложку цукру, не більше, інакше сирники можуть підгоріти і «поплисти».

e395d4d6bac3ddc1e6809d09223434f7

Крок 6. Виделкою ці інгредієнти добре перемішайте і залиште на 15 хвилин для набухання манки.

69b66c903a0e3660a9b1e1f950ba58bf

Крок 7. В окремій тарілці перемішайте інгредієнти для панірування.

029478cc841e118a6509adba448f2384

Крок 8. Вологими руками з сирною маси сформуйте невеликі сирники в формі биточків і обваляйте з усіх боків в паніровці.

214f4c3c9a6bb0d2ba5aff57f12d02fb

Крок 9. Обсмажте сирники на розігрітій олії, на невеликому вогні і до хрусткою золотистої скоринки з обох сторін.

ebaef3e0647d9a0d84647598e7d4bae4

Крок 10. Приготовлені на сковороді сирники з сиру з манкою подавайте до столу гарячими і в доповненні сметаною. Смачного!

67902cf6954b4cb3c7465beb849c7dd0

Сирні сирники без яєць

Рецепти сирних сирників без яєць затребувані, коли яйця протипоказані через алергію, або їх не виявилося в холодильнику. Такі сирники будуть тримати форму, тільки якщо обраний сухий і жирний сир. Якщо сир вологий, тоді сирники смажаться по типу оладок. У цьому рецепті сир подрібнюємо вручну і додаємо до нього манку.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Цукор – 1 ст.л. без гірки.
  • Манка – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Борошно для панірування – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Сир вручну перетираємо на сито, так як використання блендера робить його пастоподібним, вологим і сирники сформувати неможливо.

2fdffce5a5730af8aa89ac718836225b

Крок 2. До протертого сиру насипаємо дві столові ложки манної крупи, цукор і трохи ваніліну. Ці інгредієнти ложкою добре перемішуємо до густої однорідної текстури і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.

4dfed906c807a5e4ae9c62bc26b1d3d7

Крок 3. Після закінчення цього часу сирну масу перекладаємо на присипану борошном обробну дошку.

3c79634c319a263ca27c441228328a82

Крок 4. Акуратно робимо її в «ковбаску» діаметром до 4-5 см і присипаємо борошном.

c2e43f17c2d381aeba44e4a65084abaf

Крок 5. Гострим і посипаним борошном ножем розрізаємо масу на заготовки.

8e092835cea48ab135d09865fb3f90bd

Крок 6. Кожну заготівлю обвалюємо в борошні і тильною стороною ножа надаємо їм форму сирників.

866fa047fe7281411566d05af8be4b12

Крок 7. У сковороді добре розігріваємо трохи олії, перекладаємо на неї сформовані сирники і вогонь відразу зменшуємо до середнього, щоб панірування не підгоріла.

fafb6920aeee32584ab160fd05cdc57d

Крок 8. Смажимо сирники, не прикриваючи сковороду кришкою, по 3 хвилини з кожного боку і до рум’яної скоринки.

48de88651a251218e0d3bd74c8bcfb34

Крок 9. Приготовлені сирні сирники без яєць перекладаємо на тарілку, доповнюємо солодким топпінгом або сметаною і подаємо до сніданку. Такі сирники смачні і в холодному вигляді. Смачного!

79e5b7f2521f0512a59ca0fcb4dd4a06

Сирники з сиру з родзинками

Сирники з сиру з родзинками просто готуються і будуть у вас не тільки смачним сніданком або вечерею, але і десертом. У цьому рецепті вам пропонується приготувати такі сирники з сухого жирного сиру і борошно використовувати тільки для панірування. Сирники добре збережуть форму за рахунок яєць і вийдуть дуже ніжними. Ізюм вибирається світлий і без кісточок.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Сир сухий 5-9% – 450 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Яйце С2 – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно для панірування – 140 гр.
  • Ізюм – 50 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Світлі і без кісточок родзинки добре промити, перекласти в піалу і на 10 хвилин залити крутим окропом.

3a0125644e742fefd3a4abf73d789e04

Крок 2. В окремий посуд протерти через сито обраний сир. Розбити до нього два курячих яйця, насипати цукор з сіллю і ретельно перемішати за допомогою вінчика або погружного блендера в однорідну масу.

1364e4dce77bd3138a55ef2399c6231a

Крок 3. В отриману сирну масу перекласти родзинки, обсушити серветкою. Все ще раз перемішати. Посуд прикрити плівкою і на 1 годину поставити в холодильник, що буде зручніше для роботи.

13db70d8589c4a40f394240cdf63233e

Крок 4. В окремий посуд насипати борошно для панірування. У сковороді добре розігріти олію.

9fa33f240ca8c6e9914f642b6bc250d6

Крок 5. Сирну масу столовою ложкою перекладати в борошно і відразу руками сформувати її в формі сирника.

04d4b5ddea3e1be5fa0caf48d5ff5edb

Крок 6. Сирники обсмажити на гарячій олії до рум’яної скоринки з обох сторін.

19de6628828eb47d8ffd4e0a464a89cd

Крок 7. Приготовлені сирники з сиру з родзинками відразу подати до столу, доповнивши солодким топпінгом. Смачного!

bb7f125553cc1d946370e56e9239077a

Сирні сирники з рисовим борошном

Сирні сирники з рисовим борошном будуть ідеальним варіантом для тих, кому протипоказаний глютен, та й калорій в них менше, а смак нейтральний. Приготування сирників з рисовим борошном не відрізняється від класичних варіантів. Для дієтичного харчування цукор можна замінити будь-яким цукрозамінником. У цьому простому рецепті до сирників додаємо кокосову стружку, але це необов’язково.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Сир зернистий 5% – 300 гр.
  • Рисове борошно – 65 гр.
  • Цукор / цукрозамінник – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кокосова стружка – 2 ст.л.
  • Олія / кокосова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста перекласти сир і розбити одне яйце. Якщо сир досить сухий, то розбити два яйця. Відразу насипати потрібну кількість рисового борошна.  Додати трохи цукру / цукрозамінника і за бажанням кокосову стружку.

96591e143f38566df7895d0f5033ff91

Крок 2. Потім ці інгредієнти виделкою добре перемішати. Сирна маса по виду може бути сухою, але для сирників це нормально.

70cd416f51076d3f8ad55744ea1df703

Крок 3. Долонею взяти невелику кількість сирної маси, трохи стиснути, щоб пішло повітря, і сформувати міні-сирник в формі шайби. По краях сирників залишаться невеликі тріщини, так як сир зернистий.

07c2bb1b97f3a57733b984d6ce149303

Крок 4. У великій сковороді добре розігріти олію або кокосове і викласти сформовані сирники.

fd533749b29c429dde21c997a75bf023

Крок 5. Обсмажити сирники на середньому вогні і до рум’яної скоринки з обох сторін.

650fc1c8091b725d62556bc2ce6c4dd5

Крок 6. Приготовлені сирні сирники з рисовим борошном перекласти на сервірувальне блюдо, доповнити солодким топпінгом зі свіжими ягодами і подати до столу. Смачного!

3c8604638e21a36c0d4d3312cba2a4db

Сирники з сиру з бананом

Сирники з сиру з бананом будуть у вас варіантом смачного сніданку, адже ці інгредієнти добре поєднуються смаком. Солодкість банана дозволяє зменшити кількість цукру, що зробить блюдо і менш калорійним. Для сирників сир береться сухий і зернистий, а банан вибирається стиглим або навіть переспілим. У цьому рецепті до сирної маси додаємо манку і соду.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Манка – 4 ст.л.
  • Сода – 1 гр.
  • Борошно для панірування – 50 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для бананових сирників.

af32888e74e00134b423a89cebed6cc2

Крок 2. Сир перекласти в окремий посуд, розбити до нього яйце, насипати цукор і ретельно перемішати. Великозернистий сир можна швидко, щоб не вийшов рідким, подрібнити блендером.

06a709e5a4b80694c92a3dede0d23d2a

Крок 3. Банан звільнити від шкірки і в окремому посуді виделкою розім’яти, щоб залишилися невеликі шматочки.

ea6a46a908fa72263d83b6c23979d33e

Крок 4. Перекласти подрібнений банан в сиру. Потім насипати манну крупу з дрібкою соди і ще раз добре перемішати. Замішане тісто залишити на 10-15 хвилин для набухання манки.

683255a700a77d42acbebf9c6a23e9a8

Крок 5. В окрему тарілку насипати борошно для панірування. Мокрою ложкою набирати сирну масу, перекладати в борошно і руками сформувати сирники.

7b01b3441074ff8175f960ba3fcf5136

Крок 6. Розігріти в сковороді трохи олії і перекласти всі сформовані сирники.

2da843c4273be54834f19c737deb6957

Крок 7. Обсмажити їх на середньому вогні і до рум’яного кольору з обох сторін.

cb66d2b018f6bc82cf5244a23257f4d8

Крок 8. Приготовлені сирники з сиру з бананом перекласти з сковороди на паперові серветки для видалення олії і подати до сніданку гарячими, доповнивши будь-яким топпінгом. Смачного!

2f960964e70e7588e2fdfc1ea2a25b48

Пишні сирники з сиру з розпушувачем

Пишні сирники з сиру з розпушувачем, хоча в традиційних варіантах він не додається в тісто, за рахунок цього інгредієнта виходять з повітряною текстурою, без кислинки і подібні сирних кексів або пончикам. Тісто замішується тільки руками, а обсмажувати сирники краще на двох видах масла.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Сир 5-9% – 700 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 6 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Для смаження:

  • Олія – 30 мл.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий глибокий посуд перекласти сир, насипати до нього два види цукру, розбити два яйця і рукою все ретельно перемішати.

92eb0a8e5c193cecea857f90b17c941c

Крок 2. Борошно просіяти на сито і перемішати з розпушувачем і сіллю.

2709d4c823261ee3826fdbc7b78d26d3

Крок 3. Мучну суміш пересипати до сирної маси і рукою замісити тісто до густої однорідної і досить липкою текстури.

d28b1da26a9db13b521e286dfa40aa43

Крок 4. Стільницю присипати борошном. Вологими руками з замішаного тіста сформувати сирники і добре обваляти їх в борошні.

a1449f49fc5428e2ee5668fcd5a624a6

Крок 5. У сковороді розігріти олію і вершкове масло. Обсмажити на них сформовані сирники на маленькому вогні і до рум’яної скоринки з обох сторін.

22dff635877f0be33c5075290052872a

Крок 6. Приготовлені пишні сирники з сиру з розпушувачем розкласти по порційних тарілках і подати до столу, доповнивши сметаною. Смачного!

d9a2e4642f720feb14d8085bbc55854f

Сирні сирники зі сметаною на сковороді

Сирні сирники зі сметаною на сковороді відрізняються хорошим смаком, неймовірною ніжністю і готуються або з додаванням сметани в тісто, або тушкуванням в сметанному соусі. У цьому рецепті сметану додаємо до сиру, замішуємо тісто на борошні і збитому з цукровою пудрою білку. Сир для сирників вибираємо зернистий і сухий. Смак доповнимо родзинками, але це за бажанням.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 3 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Ізюм – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з рецептом, всі інгредієнти для сирників.

ba45a67e690199d31bd8afce8e652862

Крок 2. Сир перекласти в посуд для замісу тіста, добре розім’яти виделкою, додати один жовток і вказану в рецепті кількість сметани з цукром і сіллю. Ці інгредієнти перемішати.

83b194ad66e2357e41cb99c785570ce6

Крок 3. Через сито до сиру насипати борошно і перемішати. Ізюм добре промити і обсушити серветкою.

4e9a0774497df277f4610ca88714a82e

Крок 4. У чашці білок збити за допомогою міксера в стійку піну.

787b78f812776393710ca82d09491569

Крок 5. До сирної маси перекласти збитий білок, додати родзинки з ванільним цукром і акуратно, щоб білок не осів, замісити тісто.

621c6c4582d5ab754599b0f5f1c23bca

Крок 6. Ложкою набирати замішане тісто, перекладати в борошно і руками сформувати сирники.

d97a0c739e347617c193a09d20f063b8

Крок 7. У сковороді добре розігріти олію. Перекласти сформовані сирники і обсмажити на середньому вогні, щоб рідкувате сирне тісто схопилося рум’яною скоринкою.

ae294e347dff27d13c9e5ed2881a4751

Крок 8. Акуратно сирники перевернути на іншу сторону і обсмажити до готовності вже на невеликому вогні.

ef8bd48397a4a637a7d7b7b13bf011c4

Крок 9. Сирники зі сковороди перекласти на стопку паперових серветок для видалення надлишків олії.

a0832a5d9406293f399f5c6bd223101e

Крок 10. Приготовлені сирні сирники зі сметаною на сковороді розкласти по порційних тарілках, доповнити солодким топпінгом і подати до сніданку. Смачного!

82828705b1031568b961e802d50a97c5

Сирники з сиру з яблуками на сковороді

Варіантом смачного і корисного сніданку можуть бути у вас сирники з сиру з яблуками на сковороді. Для сирників сир береться сухий і жирний. А яблука вибираються солодкі і соковиті. У цьому рецепті тісто для сирників замішуємо з додаванням манки, яйця і розпушувача. Яблука нарізаємо шматочками, прогріваємо в мікрохвильовці з додаванням прянощів з цукром і змішуємо з тістом.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Манка – ½ ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблука – 2 шт.
  • Кориця – 0.5 ч.л.
  • Імбир – 0.3 ч.л.
  • Борошно – для панірування.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для яблучних сирників.

b27aa6f0fced4d882a22102649093b47

Крок 2. Сир перетріть на сито відразу в посуд для замісу тіста. Розбийте до сиру одне яйце, і все перемішайте.

06b06877499fbb94faf2a7bf0c2cb0f4

Крок 3. Потім насипте до сирної маси потрібну кількість манки з розпушувачем і сіллю.  Виделкою ці інгредієнти ще раз перемішайте і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб крупа набухла.

8192f17ec02c3bf6ca4f6a9ef4ac9d19

Крок 4. Помийте і нашаткуйте на невеликі кубики два яблука. Перекладіть їх в пластмасовий посуд.

7c53e497c42d3f2499381f0db8c28c1e

Крок 5. Насипте до яблук цукор з корицею і імбиром, перемішайте і поставте на 3 хвилини в мікрохвильовку, включивши її на максимальну потужність.

0b68825d33f8c9c6760d4a2c831c1506

Крок 6. Яблучну масу остудити, перекладіть до сирної, і ще раз все перемішайте.

4057640780fb34047394fa44e7067568

Крок 7. З цього сирно-яблучного тіста руками сформуйте сирники і запаніруйте в борошні.

f6ec4399128931998af7a5613812c8e4

Крок 8. Обсмажте сирники на розігрітій олії на середньому вогні, під прикритою кришкою і протягом двох хвилин на одній стороні.

c99ebcb64016be37d5f14b64e34f0fb1

Крок 9. Потім акуратно переверніть і обсмажте до золотистої скоринки на іншій стороні.

bdf4cc57a29f109128edc9e226b9d48f

Крок 10. Приготовлені сирники з сиру з яблуками на сковороді сервіруйте до столу з будь-яким топпінгом. Смачного!

c438052a883a9c681a4c86431ef5ff79

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал