Як зварити картоплю – 9 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як зварити картоплю – це стовідсотково знає практично кожен. Способів приготування маса. Але у кожної господині є свої дієві методи і свої лайфхаки. Варена картопля універсальна і поширена страва. Картопля – бюджетний продукт, з якого можна приготувати багато чого смачного і апетитного. Варена картопля прекрасно поєднується з м’ясом, птахом і рибою. Варіть картоплю і їжте смачно!

Як швидко зварити картоплю без шкірки в каструлі

Як швидко зварити картоплю без шкірки в каструлі – рецепт, який не приховує ніяких особливих секретів. Варка коренеплодів найчастіше залежить від сорту і розміру самих плодів. Картопля за короткий час повністю приготовлена, але не розварена. Картопляним гарніром найчастіше доповнюють рибу або птицю, а також овочеве рагу.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля середнього розміру вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте від пилу і бруду під краном.

Крок 2. Вимиту картоплю почистіть овочечисткою. Так виходить швидше і економніше. Тому прилад ще називають економкою. Почищені коренеплоди розріжте навпіл. Великі екземпляри розділіть на 3-4 частини.

Крок 3. У чайник налийте воду і закип’ятіть. У товстостінні каструлю складіть розрізану картоплю. Щедро посоліть. Поки чайник гріється, каструлю з овочами поставте на плиту і включіть середній нагрів, щоб каструля прогрілася.

Крок 4. Картоплю залийте крутим окропом. Закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки вода закипить вдруге. Коли це станеться, зніміть кришку. Мінімізуйте нагрів і варіть 10 хвилин. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою або гострим ножем.

Крок 5. Якщо гострий предмет з легкістю входить в картоплю, значить – овочі повністю приготовлені. Як що немає – збільште час приготування. Злийте картопляний відвар і використовуйте картопельку за призначенням. Дуже смачно, якщо присмачити вершковим маслом і присипати сухим часником і кропом. Смачного, їжте із задоволенням!

Як зварити картоплю в мікрохвильовці в пакеті

Як зварити картоплю в мікрохвильовці в пакеті – питання, яке хвилює зайнятих людей. Чудовий рецепт з легкістю вирішить завдання, яка з першого погляду здасться непосильною. Така картопелька виручить вас, якщо гості вже на порозі, а частування немає.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Часниковий перець – за смаком.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте від забруднень під краном. Вимиті коренеплоди почистіть овощечисткою. Так виходить швидше і економніше. Картоплю розріжте на кубики.

Крок 2. Порізану картоплю приправте улюбленими прянощами. У мене завжди різні спеції. Але сьогодні – часниковий перець, молота паприка, сушений базилік, сіль, хмелі-сунелі, суміш перців і лаврушка.

Крок 3. Полийте ложкою масла без запаху. Гарненько перемішайте картоплю, щоб приправи рівномірно розподілилися.

Крок 4. У целофановий пакет або рукав для запікання складіть картоплю зі спеціями. Різниці немає абсолютно ніякої. Це ніяк не відіб’ється на смаку або часу.

Крок 5. Пакет щільно зав’яжіть. Картоплю в пакеті перекладіть в посуд, яку можна використовувати для приготування в мікрохвильовці. Тарілку поставте в мікрохвильовку. На таймері виставите 5 хвилин. Встановіть максимальну потужність.

Крок 6. Після звукового сигналу, відкрийте дверцята приладу. Пакет акуратно витягніть з приладу. Розріжте і перекладіть картоплю в миску.

Крок 7. Апетитну картопельку подавайте з разносолами. Пригощайте гостей. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Варена картопля в мультиварці Редмонд

Варена картопля в мультиварці Редмонд виходить надзвичайно апетитною. Процес приготування до неподобства простий. Почистити, скласти, встановити час і чекати сигналу. Апетитну картопельку подають в якості гарніру або як самостійна тарілку.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Зелень – для подачі.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте картоплю. Плоди гарненько промийте від пилу і бруду. Я зазвичай користуюся щіткою для миття овочів.

Крок 2. Вимиті коренеплоди почистіть овощечисткою. Так виходить швидше і економніше. Картоплю розкладіть на сітці для варіння на пару.

Крок 3. На дно чаші приладу налийте літр води. Сітку вставте в чашу, а чашу вставте в прилад. Встановіть таймер на 20 хвилин. Закрийте кришку мультиварки. Виберіть програму « На пару ». Натисніть « Старт ».

Крок 4. Готуйте до закінчення програми. Прилад дасть про це знати звуковим сигналом. Акуратно відкрийте кришку приладу. Перевірте готовність вилочкою. Обережно дістаньте сітку.

Крок 5. Картопля перекладіть в миску. Посоліть. Улюблену зелень сполосніть. Обговорите. Нашинкуйте і присипте картоплю.

Крок 6. Подавайте до столу з улюбленими соліннями. Смачного, їжте ситно і смачно!

Варена картопля для пюре

Варена картопля для пюре виходить ніжною з приголомшливим вершковим смаком. Душиста ароматна картопелька чудово доповнить м’ясо або рибу. Блюдо хоч і бюджетне, але мега смачне. Користуйтеся рецептом із задоволенням!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Молоко або вершки – 150 мл.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю середнього розміру вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте під краном. Вимита картопля почистіть овочечисткою. Почищені коренеплоди розріжте навпіл. Великі екземпляри розділіть на 3-4 частини.

Крок 2. У товстостінні каструлю налийте заздалегідь підготовлений окріп з чайника, складіть розрізану картоплю. Каструлю з овочами поставте на плиту і включіть середній нагрів. Закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки вода закипить вдруге. Коли це станеться, мінімізуйте нагрів і варіть 10 хвилин.

Крок 3. Щедро посоліть. І варіть ще 15-20 хвилин. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою або гострим ножем. Поки вариться картопля, почищена цибуля наріжте, як вам подобається. Підсмажте до прозорості на олії. Посоліть і поперчіть.

Крок 4. Картопляний відвар злийте в окремий посуд. Він може стати в нагоді. Прозорий цибуля відправте до картоплі. Додайте вершкове масло.

Крок 5. Влийте заздалегідь підігріте до гарячого стану молоко або вершки. За допомогою толкушки доведіть картоплю до стану пюре. Якщо консистенція вас не влаштовує, потроху підливайте картопляний відвар і доведіть картоплю до бажаного результату.

Крок 6. Якщо хочете отримати повітряний результат, скористайтеся міксером і збивайте на середніх оборотах.

Крок 7. Ніжне картопляне пюре розділіть на порції і угощайтесь. Смачного, їжте із задоволенням!

Як приготувати картоплю з тушонкою в каструлі

Як приготувати картоплю з тушонкою в каструлі напевно знають всі. У кожної господині свій ідеальний рецепт. Сьогодні поділюся своїм улюбленим варіантом картоплі з тушонкою. Він мене рятує, коли немає часу на вигадки і фантазії, а нагодувати свою сім’ю потрібно.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Тушонка свиняча – 200 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Зелень кропу – за бажанням.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і морквину вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте під краном. Вимиті овочі почистіть овочечисткою. Зелень кропу сполосніть і просушіть. Тушонку вибирайте свою улюблену. У мене тушонка свиняча.

Крок 2. Почищена картопля розріжте на кубики.

Крок 3. Цибулю звільніть від лушпиння, наріжте напівкільцями. Почищену морквину нарізати брусочками. Почищений зубчик часнику дрібно наріжте.

Крок 4. Овочі складіть в товстостінні каструлю і розмішайте.

Крок 5. Зверху розподіліть свинячу тушонку. Краще, щоб жир теж потрапив. Блюдо буде смачніше і соковитіше.

Крок 6. Посоліть і поперчіть. Залийте склянкою води. Каструлю поставте на плиту і включіть середній нагрів. Закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки картопля закипить. Коли це станеться, мінімізуйте нагрів і варіть 25 хвилин. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою.

Крок 7. Картоплю розділіть на порції, прикрасьте зеленню. Смачного, їжте із задоволенням!

Відварна картопля з часником і кропом

Відварна картопля з часником і кропом своїм дивовижним ароматом зведе з розуму кожного. Душиста картопля чудово підходить до м’яса. Але якщо їсти просто так, ви отримаєте не менше насолоди. Такий обладнаний картоплі ви стовідсотково не пробували.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля молодий – 700 гр.
  • Кріп – пучок.
  • Часник зелений – за смаком.
  • Вода – 2 л.
  • Олія – 5 ст.л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібний і середній молодий картопля вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте від пилу і бруду під краном. Перекладіть в товстостінні каструлю. Посоліть, залийте водою, закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки вода закипить. Коли це станеться, зменшіть нагрів і варіть 10-15 хвилин.

Крок 2. Далі злийте воду. Картоплю перекладіть в нагріту з олією сковороду і підрум’яньте з усіх боків, акуратно перевертаючи, щоб не пошкодити.

Крок 3. Пір’я часнику сполосніть, дайте обсохнути. Настругати і присипте картоплю. Можна використовувати сушений часник або в зубчиках.

Крок 4. Гілочки кропу сполосніть і подрібніть. Додайте до картоплі. При необхідності посоліть. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою або гострим ножем.

Крок 5. Ароматну картоплю перекладіть на тарілку. Пригощайте близьких. Смачного!

Відварна картопля з цибулею

Відварна картопля з цибулею – проста і неймовірно смачна їжа. У дитинстві в селі у бабусі це було моє найулюбленіше блюдо. А якщо ще відкривали баночку улюблених солінь, це просто було свято. Як це ароматно і апетитно, не пояснити словами!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Олія – 35 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти за списком. Картоплю вимийте щіткою для миття овочів і гарненько вимийте під краном. Картоплю почистіть овочечисткою. Великі екземпляри розділіть на 3-4 частини складіть в товстостінні каструлю. Посоліть. Залийте крутим окропом, поставте на плиту і включіть середній нагрів.

Крок 2. Цибуля позбавте від лушпиння і наріжте, як вам подобається.

Крок 3. Сковорідку нагрійте, налийте олію без запаху. Закиньте подрібнений цибульок і підрум’яньте до прозорого стану. Посоліть і додайте улюблені прянощі за смаком.

Крок 4. Картопля звариться хвилин за 20. Готовність перевірте, проколів коренеплоди вилочкою або гострим ножем. Якщо гострий предмет з легкістю входить в картоплю, значить – коренеплоди приготовлені. Як що немає – збільште час приготування.

Крок 5. Зварену картоплю перекладіть в сковорідку до рум’яного цибулі. Перемішайте. Прогрійте разом хвилин 5-7.

Крок 6. Апетитну картоплю перекладіть на тарілку. Гілочки кропу сполосніть і подрібніть. Додайте до картоплі. Смачного, їжте із задоволенням!

Відварна картопля з лисичками

Відварна картопля з лисичками вразить вас своєю смачнотою. Гриби з картоплею, на мою думку, дивовижне поєднання, яким не соромно пригостити рідних і близьких на святковому святі. Повірте, приготувавши одного разу за цим рецептом, ви ніколи не зможете відязичкити собі в незвичайному задоволенні.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Картопля молодий – 1 кг.
  • Лисички – 600 гр.
  • Тім’ян або розмарин – за смаком.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вода – 2 л.
  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібний і середній молодий картопля вимийте щіткою для миття овочів і гарненько промийте під краном. Перекладіть в каструлю. Щедро посоліть. Залийте водою. Закрийте каструлю кришкою. Зачекайте, поки вода закипить. Потім зменшіть нагрів і варіть 15-20 хвилин.

Крок 2. Лисички переберіть від лісового сміття, складіть в друшляк і сполосніть під краном. Зайвої вологи дайте стекти.

Крок 3. Сковорідку нагрійте. Налийте оливкова олія. Перекладіть гриби в гарячу олію.

Крок 4. Готуйте, постійно помішуючи, поки вся рідина не випарується.

Крок 5. Почистіть 4 зубчика часнику.

Крок 6. Коли гриби зменшаться в обсязі і волога випарується, закиньте часникові зубчики і гілочки чебрець або розмарину. Посоліть.

Крок 7. Відварна картопля перекладіть до грибочок.

Крок 8. Перемішайте і підрум’яньте картоплю до апетитного золотистого кольору.

Крок 9. Дістаньте часникові зубчики і гілочки чебрецю або розмарину. Вони більше не знадобляться.

Крок 10. Ароматну картоплю перекладіть на тарілку. Пригощайте близьких. Смачного!

Варена картопля з салом

Варена картопля з салом – просте і смачне блюдо. Дешево і сердито, як говорила моя бабуся, яка часто пригощала мене приголомшливою смакотою. Ситне блюдо сьогодні, за часів зожників, назвали б шкідливим для здоров’я. Але наскільки це смачно, можна переконатися, лише спробувавши.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Сало – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю промийте щіткою для миття овочів і гарненько вимийте під краном. Потім почистіть овочечисткою. Великі екземпляри розділіть на 3-4 частини складіть в товстостінні каструлю. Посоліть. Залийте крутим окропом, поставте на плиту і включіть середній нагрів. Варіть хвилин 20-25.

Крок 2. Цибуля позбавте від лушпиння і наріжте, як вам подобається. Заморожене свиняче сало нарізати кубиками.

Крок 3. Сковорідку нагрійте. Покладіть сало і підрум’яньте на середньому нагріванні. Витопиться жирок, сало стане золотистим.

Крок 4. Потім закиньте подрібнену цибулю і підрум’яньте до прозорого стану. Посоліть і додайте улюблені прянощі за смаком.

Крок 5. Коли картопля звариться, перевірте готовність, проткнувши коренеплоди вилочкою або гострим ножем. Злийте картопляний відвар. Перекладіть рум’яне сало з цибулькою в каструлю. Підсоліть і поперчіть. Перемішайте.

Крок 6. Апетитну картоплю перекладіть на тарілку. Улюблену зелень сполосніть і додайте до картоплі. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал