Канапе або фуршетні закуски – 14 простих і смачних рецептів канапе для фуршету з фото

Канапе або фуршетні закуски – це проста в приготуванні і дуже яскрава закуска для домашніх свят і фуршетів. Приготувати частування можна з різних інгредієнтів. Для вас ми підготували цікаву кулінарну добірку з 14 смачних рецептів канапе з покроковими фото і докладним описом процесу.

Смачні канапе з креветками

Смачні канапе з креветками – це яскрава закуска для вашого фуршету і свята. Таке частування порадує приємним смаком, привабливою подачею і простим кулінарним процесом. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 5 шт.

Інгредієнти:

  • Креветки – 5 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Помідори чері – 5 шт.
  • Оливки зелені – 5 шт.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Твердий сир ріжемо кубиками під розмір помідорів чері.

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо помідори.

Крок 3. Готуємо креветки. Розморожуємо їх або відварюємо 2 хвилини до готовності.

Крок 4. На шпажку нанизуємо креветку, а потім зелену оливку.

Крок 5. Далі нанизуємо помідор чері.

Крок 6. Останнім нанизуємо кубик твердого сиру.

Крок 7. Смачні канапе з креветками готові. Пригощайтеся!

Прості канапе з сиром і ковбасою

Прості канапе з сиром і ковбасою порадують вас цікавим смаком і апетитною подачею. Таку закуску кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото. Порадуйте ваших близьких і гостей!

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Ковбаса сирокопчена – 10 скибочок.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідори чері – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Твердий сир ріжемо на десять кубиків.

Крок 3. Тонкі скибочки ковбаси нанизуємо на зубочистки у вигляді вітрила.

Крок 4. Далі нанизуємо невеликі помідори чері.

Крок 5. Додаємо кубик твердого сиру. На ньому закуска повинна стояти стійко у вертикальному положенні.

Крок 6. Перекладаємо заготовки на порційну тарілку.

Крок 7. Прості канапе з сиром і ковбасою готові. Подавайте до столу!

Канапе з оселедцем і чорним хлібом

Канапе з оселедцем і чорним хлібом – це цікава заготівля для вашого фуршету і свята. Таке частування порадує яскравим смаком, оригінальною подачею і поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Хліб чорний – 10 скибочок.
  • Оселедець слабосолоний – 1 шт.
  • Вершковий сир – 150 гр.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Цибуля зелена – для прикраси.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку для приготування канапе.

Крок 2. Чорний хліб розрізаємо на 10 скибочок. Промиваємо і обсушуємо кріп. Оселедець очищаємо від кісток і нутрощів, видаляємо голову. Нарізаємо філе невеликими шматочками.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо домашній сир, подрібнений кріп, сіль і спеції. Перемішуємо.

Крок 4. Скибочки хліба обмазуємо заготівлею з вершкового сиру.

Крок 5. На кожен скибочку сиру кладемо по шматочку оселедця.

Крок 6. Прикрашаємо заготовки пір’ячками зеленої цибулі.

Крок 7. Канапе з оселедцем і чорним хлібом готові. Пригощайтеся!

Канапе з моцарелою і помідорами чері

Канапе з моцарелою і помідорами чері – це просте і дуже смачне кулінарне рішення для вашого свята. Ваші гості оцінять легке частування з цікавою подачею. Обов’язково спробуйте приготувати його по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 14 шт.

Інгредієнти:

  • Сир моцарела – 7 шт.
  • Помідори чері – 7 шт.
  • Базилік – за смаком.
  • Оливкова олія – 2 ч.л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти. Сир моцарелу використовуємо в маленьких кульках.

Крок 2. Помідори чері промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 3. Сир і помідори ріжемо на половинки.

Крок 4. Змішуємо оливкова олія з бальзамічним оцтом, сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 5. Складаємо помідори і сир в глибоку миску. Поливаємо їх заправкою, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 6. Далі на шпажки нанизуємо половинку чері, гілочку базиліка і половинку сиру.

Крок 7. Канапе з моцарелою і помідорами чері готові. Можна подавати до столу і пригощатися!

Прості канапе з сиром і ковбасою

Прості канапе з сиром і ковбасою – це проста і смачна закуска для вашого святкового столу. Таке частування порадує приємним смаком, привабливою подачею і швидким кулінарним процесом. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Ковбаса сиров’ялена – 80 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Багет – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Маслини б / к – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Багет ріжемо кружечками. Підсушуємо їх в розігрітій до 180 градусів духовці близько 5-7 хвилин.

Крок 3. Тонкими скибочками ріжемо ковбасу, сир і овочі. Помідори ріжемо кружечками, огірки – довгими пластинками.

Крок 4. Дістаємо з духовки багет і даємо йому повністю охолонути.

Крок 5. Кладемо на багет сир і помідори.

Крок 6. Далі кладемо ковбасу. Наверх зубочистки нанизуємо маслину і скибочку огірка у вигляді вітрила. Такий заготівлею проколюємо все частування.

Крок 7. Прості канапе з сиром і ковбасою готові. Подавайте до столу і угощайтесь!

Канапе з виноградом на шпажках

Канапе з виноградом на шпажках приємно здивують оригінальним смаком і цікавою подачею. Таку закуску нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото. Порадуйте ваших близьких і гостей апетитним частуванням.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4 шт.

Інгредієнти:

  • Виноград – 4 шт.
  • Хліб білий – 1 скибочку.
  • Слива в’ялена – 4 шт.
  • Сир моцарелла – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. З скибочки білого хліба вирізаємо чотири кубика.

Крок 3. Відокремлюємо виноград від гілки і промиваємо його.

Крок 4. Маленькі шматочки білого хліба обсмажуємо до легкого рум’янцю.

Крок 5. На хліб кладемо листочок петрушки.

Крок 6. Далі кладемо половинку маленького кульки сиру моцарела.

Крок 7. Кладемо в’ялену сливу і закриваємо її другий половинкою сиру моцарелла.

Крок 8. Зверху ставимо виноград і закріплюємо це все зубочистками.

Крок 9. Укладаємо заготовки на плоску тарілку і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 10. Канапе з виноградом на шпажках готові. Подавайте апетитну закуску до столу!

Смачні канапе з сиром і оливками

Смачні канапе з сиром і оливками нікого не залишать байдужим. Така яскрава і апетитна закуска стане справжнім прикрасам вашого фуршету. На її приготування не втече багато часу. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 17 шт.

Інгредієнти:

  • Оливки зелені / чорні б / к – 170 гр.
  • Сир м’який з білою цвіллю – 100 гр.
  • Сир з блакитною цвіллю – 100 гр.
  • Перець болгарський червоний – 100 гр.
  • Перець болгарський жовтий / зелений – 100 гр.
  • Огірок свіжий – 100 гр.
  • Листя салату – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Болгарські перці відокремлюємо від насіння і ріжемо невеликими шматочками. Такими ж шматочками обробляємо огірок.

Крок 3. Два види сиру нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 4. Починаємо формувати закуску. На шпажку нанизуємо оливку, один шматочок сиру і кубик солодкого перцю.

Крок 5. Другий варіант – нанизуємо оливку, другий вид сиру і огірок. Комбінуйте канапе, як вам завгодно.

Крок 6. Нанизуємо всі інгредієнти таким чином на шпажки і перекладаємо їх на тарілку, застелену листям салату.

Крок 7. Смачні канапе з сиром і оливками готові. Пригощайтеся!

Фруктові канапе

Фруктові канапе – це яскрава ідея для вашого фуршету або кенді-бару. Така закуска послужить справжньою прикрасою столу і порадує цікавим соковитим смаком. Приготувати її можна за лічені хвилини. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Банан – 0,5 шт.
  • Виноград – 60 гр.
  • Яблуко – 80 гр.
  • Ківі – 1 шт.
  • Ананас – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні фрукти, промиваємо їх під водою і обсушуємо.

Крок 2. На кожну шпажку нанизуємо по дві виноградини.

Крок 3. Далі сюди нанизуємо кубики попередньо очищеного ківі.

Крок 4. Очищаємо яблуко і також ріжемо його кубиками. Нанизуємо фрукт на шпажку.

Крок 5. Далі нанизуємо брусочки ананаса.

Крок 6. Банан обробляємо кружечками однакової товщини. Нанизуємо на шпажки нарізаний банан. Він буде відповідати за стійкість конструкції.

Крок 7. Фруктові канапе готові. Подавайте яскраве частування до столу і швидше пробуйте!

Канапе з перепелиними яйцями

Канапе з перепелиними яйцями – це яскрава і ситна закуска для вашого фуршету і свята. Таке частування порадує приємним смаком, привабливою подачею і простим кулінарним процесом. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Яйце перепелине – 8 шт.
  • Семга слабосолона / форель – 80 гр.
  • Вершковий сир – 70 гр.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Хліб житній – 4 скибочки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі потрібні інгредієнти для приготування апетитної закуски.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо домашній сир, подрібнений кріп. Гарненько перемішуємо.

Крок 3. Перепелині яйця варимо в киплячій воді близько 6-7 хвилин. Остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи.

Крок 4. Червону рибу нарізаємо невеликими квадратиками.

Крок 5. Ну такі ж квадратики ріжемо житній хліб і підсушуємо його в духовці. Можна відправити продукт на 6 хвилин в розігрітий до 180 ° духову шафу.

Крок 6. На кожен шматочок хліба кладемо шматочок червоної риби.

Крок 7. Обмазуємо шар з риби заготівлею з вершкового сиру.

Крок 8. На кожну конструкцію ставимо перепелине яйце і закріплюємо все це шпажками.

Крок 9. Канапе з перепелиними яйцями готові. Подавайте закуску до столу!

Канапе з ананасом для фуршету

Канапе з ананасом для фуршету відрізняється соковитим і яскравим смаком. Також така закуска приємно здивує оригінальною подачею. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Ананаси консервовані – 1 банка.
  • Маслини без кісточок – 1 банка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо три головних інгредієнта для приготування канапе.

Крок 2. Твердий сир нарізаємо кубиками однакової товщини.

Крок 3. Такими ж кубиками обробляємо консервований ананас, з якого попередньо зливаємо всю рідину.

Крок 4. Спершу на шпажку наколюємо кубик ананаса.

Крок 5. Далі нанизуємо маслину без кісточки.

Крок 6. І також нанизуємо сир. На ньому конструкція буде стійко стояти у вертикальному положенні.

Крок 7. Канапе з ананасом для фуршету готові. Подавайте до столу!

Прості і смачні канапе з сиром і шинкою

Прості і смачні канапе з сиром і шинкою порадують вас приємним смаком і цікавою подачею. Таку закуску нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото. Порадуйте ваших близьких і гостей!

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Шинка – 100 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Батон – 3 скибочки.
  • Огірок – 50 гр.
  • Майонез – 25 гр.
  • Листя салату – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Батон обробляємо на однакові за розміром шматочки. Можна використовувати фігурні формочки для більш яскравою подачі.

Крок 3. Такої ж форми ріжемо шинку і твердий сир.

Крок 4. Далі такими ж шматочками ріжемо і огірок.

Крок 5. Хлібні заготовки обмазуємо майонезом.

Крок 6. На хліб кладемо сир, шинку і огірок.

Крок 7. Фіксуємо заготовки шпажками або зубочистками.

Крок 8. Перекладаємо частування на тарілку, застелену листям салату.

Крок 9. Прості і смачні канапе з сиром і шинкою готові. Пригощайтеся!

Канапе з червоною ікрою на святковий стіл

Канапе з червоною ікрою на святковий стіл – це оригінальна і неймовірно смачна фуршетна закуска, яка нікого не залишить байдужим. Таке частування обов’язково здивує ваших гостей привабливою подачею. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 14 шт.

Інгредієнти:

  • Ікра червона – 30 гр.
  • Риба червона слабосолона – 80 гр.
  • Хліб тостовий – 6 скибочок.
  • Вершковий сир – 150 гр.
  • Авокадо – 100 гр.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Кріп – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі зазначені в списку інгредієнти.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо домашній сир, подрібнені кріп і часник. Заправляємо все це майонезом, солимо і перчимо за смаком.

Крок 3. Всі продукти в мисці ретельно перемішуємо до освіти однорідної маси.

Крок 4. Очищаємо авокадо і ріжемо його тонкими скибочками.

Крок 5. З скибочок хліба зрізаємо скоринки. Надаємо продукту квадратну форму.

Крок 6. Тонкими смужками обробляємо червону рибу.

Крок 7. Кожен квадратик хліба обмазуємо заготівлею з вершкового сиру. Половину сирної маси залишаємо.

Крок 8. На хліб з намазкою кладемо скибочки авокадо.

Крок 9. На авокадо кладемо ще скибочки хліба і обмазуємо їх залишилася сирною масою.

Крок 10. Зверху викладаємо тонкі шматочки червоної риби.

Крок 11. Закриваємо рибний шар скибочками хліба.

Крок 12. Прикриваємо заготовки обробної дошкою в якості вантажу і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 13. Через зазначений час прибираємо дошку.

Крок 14. Заготовки обробляємо на невеликі кубики.

Крок 15. Зверху кожного кубика викладаємо червону ікру.

Крок 16. Далі заготовки можна залишити в такому вигляді або проколоти їх зубочистками.

Крок 17. Канапе з червоною ікрою на святковий стіл готова!

Канапе з мармеладом

Канапе з мармеладом порадують вас оригінальним смаком і цікавою подачею. Таку закуску нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото. Порадуйте ваших близьких і гостей апетитним частуванням.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Мармелад – 100 гр.
  • Лимон – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо лимон під водою, так як використовувати його будемо разом з шкіркою.

Крок 2. Ріжемо лимон на тонкі кружечки. Видаляємо кісточки.

Крок 3. Розрізаємо кружечки лимона на кілька частин.

Крок 4. Твердий сир обробляємо невеликими кубиками.

Крок 5. Якщо мармелад невеликий, то залишаємо його цілком. Великі шматочки потрібно розрізати.

Крок 6. На шпажки нанизуємо лимон, сир і мармелад. Викладаємо на тарілку для подачі.

Крок 7. Канапе з мармеладом готові. Подавайте до столу і пробуйте!

Канапе з крабовими паличками

Канапе з крабовими паличками – це оригінальна закуска для вашого святкового меню. Таке частування порадує приємним смаком, привабливою подачею і простим кулінарним процесом. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Далі їх дрібно ріжемо ножем.

Крок 2. Твердий сир натираємо на середній або великої терки.

Крок 3. Промиваємо і обсушуємо кріп. Потім дрібно шинкуємо його ножем.

Крок 4. Розморожуємо крабові палички і акуратно їх розгортаємо, щоб не пошкодити.

Крок 5. Змішуємо подрібнене яйце з сиром, кропом і майонезом. Отриманою заготівлею обмазуємо крабові пласти. Звертаємо їх в щільні рулетики.

Крок 6. Рулетики нарізаємо невеликими шматочками. Далі їх нанизуємо на зубочистки або шпажки.

Крок 7. Канапе з крабовими паличками готові. Швидше пробуйте!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал