Як приготувати рогалики – 9 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

bcc0d837661edfecc7bc7d7ab114187c

Рогалики – це проста випічка на швидку руку, яка врятує будь-якого кулінара, який потрапив в ситуацію, коли раптово нагрянули гості, а запропонувати до чаю нічого. Спекти таке частування можна з різними добавками і наповнювачами, вам точно сподобається ніжне сирне тісто і всілякі начинки, для яких прекрасно підходить варення, подрібнені горіхи і багато іншого. І якщо раніше ви ніколи не пробували і не дивували свою сім’ю таким десертом, то це добірка спеціально для вас!

Рогалики з повидлом з дріжджового тіста

Рогалики з повидлом з дріжджового тіста готуються трохи довше, ніж випічка з іншого тіста, однак, підсумковий результат варто очікування. За рахунок додавання дріжджів, частування виходить неймовірно ніжним і пишним – обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 21.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Молоко – 220 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Масло вершкове – 45 гр.
  • Повидло – 250 гр.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. 110 мілілітрів молока нагріваємо і з’єднуємо з дріжджами і столовою ложкою цукру, даємо постояти близько п’яти хвилин. Далі в пінну масу вбиваємо одне яйце, додаємо розтоплене вершкове масло, інше молоко, три столових ложки цукрового піску, сіль і половину борошна. Компоненти ретельно перемішуємо і залишаємо до підйому.

2c4b0e3e7e6f80e9dd712a1115b914ae

Крок 2. До тіста висипаємо залишки борошна, замішуємо.

db59a17bbc1f33546b16e4b4af71759e

Крок 3. Робочу поверхню промазуємо олією, основу розгортаємо в пласт.

d90225189ec8f4aeedb09fd810f9a638

Крок 4. Наносимо шар повидла.

b8cae7d292c351422b7a22627832c6f0

Крок 5. Розрізаємо по типу піци, на трикутники.

f396a177c6f5a6fc36b2cbca5b987c0a

Крок 6. Звертаємо рулетики від широкої сторони до вузької.

f12d185ad7820383c21a505e6a9bc735

Крок 7. Деко вистилаємо пергаментом і розкладаємо заготовки на відстані один від одного.

b3f5565f07330e7a2207fa5a98988b7c

Крок 8. Ми залишаємо для вистоювання на 20 хвилин, а після змащуємо збитим яйцем і присипаємо цукром.

ad2de900fa19ac22da75a753933dde24

Крок 9. Випікаємо рогалики в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

aede5fbcb9fc62752a8212e63d2f2012

Крок 10. Смачного!

a79d7d3757bb1f7f28884d9cf1287cee

Домашні рогалики з повидлом з пісочного тіста

Домашні рогалики з повидлом з пісочного тіста – це невигадлива, але неймовірно смачна випічка, яка припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Порадуйте членів своєї сім’ї і спечіть рум’яні і неймовірно ароматні рогалики з апетитною начинкою.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Повидло яблучне – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу шматочок вершкового масла прибираємо в морозильну камеру. У чаші з високими бортиками з’єднуємо наступні компоненти: ванілін, цукор, сіль, розпушувач і просіяне борошно.

83c0dc433e06b377860dc809cd4c9ee9

Крок 2. У суху суміш поступово натираємо охолоджене вершкове масло, кожен раз ретельно перемішуємо. Потім додаємо сметану, замішуємо тісто і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.

f04ddcf66f1bece73fb8bd3ec8697074

Крок 3. Після закінчення зазначеного часу, основу розгортаємо до круглий тонкий пласт і розрізаємо на трикутники. У широку частину заготовок викладаємо повидло, звертаємо в рогалик.

6c1d9918d933af15c0237ec227fb745f

Крок 4. Переносимо напівфабрикати на пергамент і відправляємо в духову шафу: 20-30 хвилин при 185 градусів.

27f2fc588413575f316b0c6efbee52ca

Крок 5. Прикрашаємо десерт на свій смак і подаємо до столу. Приємного чаювання!

77d2713a19d6e0f708d71b827c02901a

Рогалики на сметані в домашніх умовах

Рогалики на сметані в домашніх умовах готуються всього лише за одну годину, а також для їх готування вам будуть потрібні виключно ті продукти, які завжди є під рукою: маргарин, яйця і борошно. Як начинки прекрасно підходить густе варення або повидло.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

інгредієнти:

  • Маргарин – 150 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Борошно – 2,5-3 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Повидло / варення – 300 гр.
  • Пудра цукрова – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Пшеничне борошно просіюємо в глибоку ємність, додаємо охолоджений маргарин і перетираємо руками до стану крихти.

01e63e0424654ae488d3898fba2ebd09

Крок 2. У суху суміш вбиваємо яйце, висипаємо цукор і викладаємо сметану – замішуємо тісто.

08a81725c51cab8177cf7ee072daedf0

Крок 3. Ділимо основу на 2-3 частини, кожну розгортаємо в прямокутник, товщиною близько 5 міліметрів. Потім ріжемо на трикутники, на широкий край викладаємо повидло і скручуємо.

70f1a9285b169ad6a413851007fd17aa

Крок 4. Перекладаємо «рулети» на силіконовий килимок і випікаємо в духовці при 200 градусах протягом 20-25 хвилин.

268d549ad2c9f645b9df30ace0319312

Крок 5. У теплому вигляді посипаємо пудрою з перемолотого цукру. Смачного!

7ec6557e552d522103b5a889531c3721

Сирні рогалики з повидлом

Сирні рогалики з повидлом – це частування, яке прикрасить ваш святковий стіл або з легкістю урізноманітнює ваше сімейне чаювання. Ніжне тісто, приготоване на основі сиру, відмінно гармонує з повидлом, а також посипкою з цукрової пудри і листочків свіжої м’яти.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Повидло – за смаком.
  • Пудра цукрова – для декору.
  • М’ята – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності викладаємо все необхідне на робочий стіл.

0edc329d3280ce4730a48e1100f804d5

Крок 2. Заморожене вершкове масло подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

7b2cc4d17b22ac5d8a4ec25307fe5c27

Крок 3. В іншу ємність просіюємо борошно і додаємо масляну стружку, яйце, сир, два види цукру і сіль.

2b08daa67f66d8e9b9d88ac46c4902be

Крок 4. Перемішуємо до однорідності і збираємо в кульку.

4de7be7b45cbac0b28f43dbb7982bac4

Крок 5. Обертаємо в плівку або укладаємо в пакет, відправляємо на 60 хвилин в холодильну камеру.

703c4a38a53b81baa389789f06435313

Крок 6. Охолоджене тісто ділимо на 4 частини, кожну розгортаємо в тонкий круглий корж. Розрізаємо на трикутні сегменти.

9808e94903bce63bb51c652376966e0c

Крок 7. Викладаємо повидло так, як показано на фото і звертаємо, починаючи від частини з начинкою.

6a652cb2da6ffd2890c06b746d3c0964

Крок 8. Заготовки переносимо на деко, устелений пергаментом. Змащуємо розколотим яйцем і прибираємо в духовку: 30-40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

db300e87f79c8574f79678ee124ed1a7

Крок 9. Смачного!

ee8d63a1837fc6784f6dc33594f2ef6f

Домашні рогалики на кефірі

Домашні рогалики на кефірі, як і інша випічка, приготована на основі кисломолочних продуктів, вражає своєю неймовірною текстурою і ніжним смаком. Для більш яскравих смакових вражень, рекомендуємо вам також додати невелику кількість ванільного цукру.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 450 гр.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

b5ca8138aa69b48dc4640d0ffd1218f2

Крок 2. У миску переливаємо кефір кімнатної температури, змішуємо з дріжджами.

86209eb97403dc2422f0584e56e16178

Крок 3. Доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом, яйцем, цукром двох видів, сіллю.

c6621526be5a5d7aeceba38ae91f6e1f

Крок 4. Жменями висипаємо пшеничне борошно.

d812dbc56f099356278b8c8b80b599b0

Крок 5. Замішуємо тісто і накриваємо грудку рушником, прибираємо в тепле приміщення на 50-70 хвилин для підйому і активації дріжджів.

d4bab0f1b60eb5a3ac02ccb661281b3f

Крок 6. Відщипуємо від тіста шматочок і розгортаємо в коржик діаметром близько 30 сантиметрів, а товщиною не більше 3 міліметрів.

3191ab19637c7b70a9e168376a1e9b8e

Крок 7. Ріжемо на 8 сегментів.

18c5ef30379ef732c461df127dca84e1

Крок 8. Звертаємо рогалики і переносимо заготовки в форму з пергаментом. Даємо постояти півгодини.

5d77c463bec788d899a8a3f0f05e2fb9

Крок 9. Змащуємо збитим яйцем і випікаємо в духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.

4579b65b76c5513e1732523e1590d9b8

Крок 10. Приємного чаювання!

b5636de368f6e64c9adbee893de2902a

Рогалики з листкового тіста

Рогалики з листкового тіста – це десерт, з приготуванням якого впорається навіть дитина! Також цей рецепт прекрасно підійде для тих, хто не любить працювати і возитися з тістом, розморожуємо готовий напівфабрикат і приступаємо до готування вишуканого частування!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 шт.

Порції – 7-9.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Конфітюр – 70 гр.
  • Пудра цукрова – 30 гр.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед виймаємо тісто з морозилки і даємо йому час відтанути.

02b9c97eb033348a3bb68291438753b4

Крок 2. Основу розгортаємо в тонку круглу корж.

d9e0e3791b790b497780242cb98cff4a

Крок 3. Розрізаємо на 4 шматочки.

587562b6fb128caf994d34dac143cd68

Крок 4. Наносимо конфітюр.

67aef3bf83afbda284e4f38f2857af30

Крок 5. Звертаємо заготовки в рогалики і прибираємо в духовку: 10-12 хвилин при 220 градусів.

a2be5c496b858bb121180458f92c1e3d

Крок 6. Злегка остиглу випічку прикрашаємо цукровою пудрою і приступаємо до трапези. Смачного!

26a5bfc732b053bcaf4879f467dfac95

Домашні рогалики на молоці в духовці

Домашні рогалики на молоці в духовці – це ласощі, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення. Спекти таке частування можна, як до сніданку, так і до святкового чаювання серед гостей. Бо, хто б не знімав пробу, задоволеними залишаться всі!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі пресовані – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл.
  • Конфітюр – 150 мл.

додатково:

  • Яйця – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо опару: в теплому молоці розчиняємо дріжджі, столову ложку цукрового піску, дві столові ложки борошна – залишаємо на 10-15 хвилин.

0a3881826c08d169dab00722a19ae7c7

Крок 2. Далі збиваємо яйце з сіллю і цукром, з’єднуємо з просіяною борошном, розтопленим вершковим маслом і опарою.

ad807033688b438d5091fcf4a9cb29a9

Крок 3. Замішуємо піддатливе тісто і залишаємо в мисці під рушником до збільшення в обсязі.

e9ea06d03657a2a171e75b30900ac242

Крок 4. Через 60-90 хвилин від тіста відокремлюємо половину, формуємо 10 грудочок, даємо полежати під рушником близько 10 хвилин.

39e984c345c1921dacd84b2d09aae0fa

Крок 5. Кожен сегмент розгортаємо в пласт з нерівними краями (див. Фото), з одного боку, робимо 3-4 прорізи, на другу викладаємо начинку.

2d683723c96ec8d389dfdde9f3f00ea7

Крок 6. Звертаємо рогалики і викладаємо напівфабрикати на пергамент, яким попередньо вистилаємо деко. Чекаємо ще 15-20 хвилин.

0d0c176a391780103ceee031eca962c0

Крок 7. Змащуємо збитим яйцем і випікаємо в духовці протягом 20 хвилин (180 градусів).

984d45f32b3c47f238865d0e363c7a75

Крок 8. Даємо трохи часу охолонути, прикрашаємо цукровою пудрою і негайно знімаємо пробу. Смачного!

d229c058d8ba3707c8f79df6d4f92311

Рогалики з волоськими горіхами

Рогалики з волоськими горіхами і медом – це домашня випічка, яка запросто може зрівнятися з кондитерськими виробами, які пропонуються в каві і ресторанах. Весь секрет полягає в гармонійному поєднанні хрусткого тіста і вишуканої начинки.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Борошно – 200 гр.
  • Ядра волоського горіха – 200 гр.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність з високими бортиками викладаємо м’яке вершкове масло і цукор – збиваємо.

a1c04ae8c7039eda5fbfe4bbeb3aea04

Крок 2. Вводимо сметану і перемішуємо.

00e9fa1cf05cc25eabe92794ad5c4ca1

Крок 3. Доповнюємо суміш сіллю, просіяного борошном і яйцем – замішуємо м’яке і еластичне тісто.

e086e942726a5552797d9e288a5e352b

Крок 4. Для приготування начинки, подрібнюємо горіхи будь-яким зручним способом і змішуємо з медом.

71d95f701ae85c9662b8d1077d405b30

Крок 5. Тісто розгортаємо і розрізаємо на трикутники, з широкої сторони викладаємо трохи горіхової пасти.

a886f755c89c738c0a1183923686e455

Крок 6. Звертаємо і випікаємо на пергаменті в духовці при 200 градусах близько 15 хвилин.

417cf5712d4899ab6527d7d76724e367

Крок 7. Гарячі ласощі посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

305534ec26374c8978db467082f1da3f

Сирні рогалики з яблуками

Сирні рогалики з яблуками – це десерт, який буде оцінений гідно кожним, хто спробує хоча б маленький шматочок! Будьте обережні, тому як якщо ви дотримуєтеся дієти або правильного харчування, на одному рогалику ви точно не зможете зупинитися!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 260 гр.
  • Маргарин вершковий – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л. + за смаком.
  • Борошно – 1,3 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Кориця молота – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначену кількість сиру протираємо через сито з дрібними отворами.

a673f951f8e9275039dedf486ea50b3b

Крок 2. В окрему тарілку відправляємо маргарин, цукор і сіль – перемішуємо до однорідної консистенції.

be511a0304f8391cf4d3e127a7cad433

Крок 3. З’єднуємо дві маси.

1e792ed85afbed3c2ade6f512b02413c

Крок 4. Підсипаємо просіяне борошно разом з содою.

4dcf3086a2eb5228b20ad79a8d6ecdda

Крок 5. Замішуємо тісто, накриваємо плівкою і відправляємо на одну годину в холодильну камеру.

2c7bd4824807ed1e3562064fb92a4545

Крок 6. Тісто ділимо навпіл, розгортаємо в тонкі коржі і розрізаємо, як показано на фото.

54b21e9fafaeecec13a8f1599aeff987

Крок 7. Яблучну м’якоть нарізаємо середніми скибочками, посипаємо корицею і збризкуємо лимонним соком – перемішуємо.

d96a843a30f923a6700dfc5bf467f173

Крок 8. Розділимо начинку і злегка посипаємо цукром.

f24da99bda4d0ca30ec4b34cc5bada62

Крок 9. Звертаємо і перекладаємо на пергамент, випікаємо в духовці при 190 градусах протягом 25-30 хвилин.

85ea66543877f77b0892026e56527436

Крок 10. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

4f27aae64d7c6f3608c15fdc2370289a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал