Оригінальний рецепт: яловичина в томатно-пивному соусі з чорносливом, запечена в горщиках

М’ясо з сухофруктами – завжди безпрограшний варіант приготування страви. Особливо ідеально поєднуються яловичина і чорнослив. Особливу пікантність м’яса надає томатно-пивний соус. Яловичина стає дуже м’якою і в готовому вигляді набуває хлібний аромат.

М'ясо з сухофруктами-завжди безпрограшний варіант приготування страви. Особливо ідеально поєднуються яловичина і чорнослив. Особливу пікантність м'яса надає томатно - пивний соус. Яловичина стає дуже м'якою і в готовому вигляді набуває хлібний аромат.

ІнгредієнтИ:

1. Цибуля-4 штуки;

2. Морква-2 штуки;

3. Яловичина – 1,5 кг;

4. Вершкове масло-6 ст. ложок;

5. Сіль, перець, спеції – за смаком;

6. Чорнослив – 100 г;

7. Вода-500 мл;

8. Томатна паста-2 ст. ложки;

9. Пиво-500 мл.

Приготування:

  1. Цибулю і моркву наріжте дрібними шматочками, яловичину — середніми.
  2. У сковороді розігрійте третину масла і обсмажте яловичину за 5 хвилин. Після підрум’яньте окремо цибулю і моркву приблизно за той же час. Якщо хочете, використовуйте рослинну олію.
  3. У горщики викладіть м’ясо, додайте сіль, перець та інші спеції, а після перемішайте.
  4. Чорнослив промийте і наріжте на половинки або четвертинки.
  5. На яловичину викладіть цибулю, моркву і чорнослив. Залийте в горщики спочатку змішану з водою томатну пасту, а після пиво. Накрийте кришками.
  6. Готуйте в розігрітій до 180 °С духовці близько півтори години, поки м’ясо не стане м’яким.

Дуже смачна, м’яка і ароматна яловичина готова!!! Всім приємного апетиту!!!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал