Яловичі хвости – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Яловичі хвости – це цікаві субпродукти, з яких можна приготувати багато яскравих і апетитних страв. З них готують супи, гарячі і холодні частування. Кращі ідеї ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з шести смачних рецептів приготування з покроковими фото і докладним описом процесу.

Холодець з яловичого хвоста

Холодець з яловичого хвоста – оригінальне частування для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами або використовувати як окрему холодну закуску. Обов’язково беріть на замітку наш рецепт, який приємно здивує ваших рідних.

Час готування – 8 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 1 шт.
  • Рулька свиняча – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо яловичий хвіст і свинячу рульку. Промиваємо продукти під водою.

Крок 2. Заливаємо хвіст і рульку водою. Вимочуємо протягом чотирьох годин, після знову промиваємо.

Крок 3. Заливаємо інгредієнти свіжою водою. Відварюємо на повільному вогні близько 3,5 годин. В кінці додаємо сіль і лавровий лист. У процесі варіння обов’язково прибираємо пінку.

Крок 4. Остуджуємо хвіст і рульку. Знімаємо м’ясо з кістки.

Крок 5. Далі м’ясні шматочки дуже дрібно нарізаємо.

Крок 6. Розкладаємо шматочки м’яса по формочкам. Посипаємо чорним молотим перцем за смаком.

Крок 7. Заливаємо м’ясо наварювар бульйоном.

Крок 8. Даємо заготівлях охолонути. Після прибираємо в холодильник до повного застигання.

Крок 9. Холодець з яловичого хвоста готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Яловичий хвіст, запечений в духовці

Яловичий хвіст, запечений в духовці, виходить неймовірно ситним і яскравим за смаком. Подавайте його до обіднього столу зі свіжими овочами або вашими улюбленими гарнірами. Для його приготування в домашніх умовах беріть на замітку наш покроковий рецепт з фото.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 5 зубчика.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку. Овочі відразу очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Бичачі хвости добре промиваємо під водою і очищаємо від плівок. Після натираємо їх сіллю і спеціями. Відразу кладемо їх в рукав для запікання і маринуємо 30 хвилин.

Крок 3. Через півгодини до хвостів відправляємо шматочки морквини, цибулі і зубчики часнику. Зав’язуємо рукав по обидва боки і кладемо на деко.

Крок 4. Відправляємо заготівлю в духову шафу.

Крок 5. Готуємо 4 години при температурі 150 градусів.

Крок 6. Через вказаний час дістаємо рукав з духовки і акуратно його розрізаємо.

Крок 7. Яловичий хвіст, запечений в духовці, готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.

Яловичий хвіст, приготований в афганському казані

Яловичий хвіст, приготований в афганському казані, виходить дуже поживним і яскравим за смаком. Блюдо можна подавати до обіду зі свіжими овочами, соліннями або вашими улюбленими гарнірами. Для приготування в домашніх умовах використовуйте наш покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 2 шт.
  • Картопля – 10 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Гриби – 10 шт.
  • Стебло селери – 20 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кріп – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яловичі хвости під водою, зрізаємо з них зайвий жир.

Крок 2. Після продукт ріжемо між хребцями. Відправляємо їх в афганський казан і посипаємо сіллю за смаком.

Крок 3. Картоплю очищаємо від шкірки і цілком відправляємо в казан. Також цілком відправляємо сюди цибулю, часник і промиті гриби.

Крок 4. Нарізаємо стебло селери і томати. Викладаємо в загальну масу.

Крок 5. Відправляємо сюди все спеції зі списку і перець чилі до смаку. Вливаємо 500 мл чистої води.

Крок 6. Закриваємо афганський казан кришкою і ставимо на плиту. Коли в казані створиться тиск, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо одну годину.

Крок 7. Яловичий хвіст, приготований в афганському казані, готовий. Можна пригощатися!

Хвости яловичі з картоплею

Хвости яловичі з картоплею – ситне і яскраве блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте апетитне частування до обіду. Щоб субпродукт з картоплею вийшов максимально смачним, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 0,7 кг.
  • Картопля – 0,8 кг.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Приправа для м’яса – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Барбарис – 1 ст.л.
  • Зіра – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1 ст.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яловичі хвости і ріжемо їх між хребцями.

Крок 2. Обсмажуємо шматочки хвостів в сковороді з маслом на сильному вогні. Готуємо швидко до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 3. Після субпродукт перекладаємо в зручний посуд для томління. Наприклад, казан або каструлю. Вливаємо сюди воду, додаємо барбарис і зіру. Тушкуємо під кришкою.

Крок 4. В цей час подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі до м’якості в сковороді.

Крок 5. Додаємо до овочів томатну пасту, сіль і приправу для м’яса. Вливаємо стакан окропу. Тушкуємо близько 3 хвилин.

Крок 6. Томатну заготівлю перекладаємо до хвостів.

Крок 7. Сюди ж викладаємо великі кубики очищеної картоплі. Якщо потрібно, підливаємо воду.

Крок 8. Першим за смаком і тушкуємо 25 хвилин. Після доповнюємо подрібненою зеленню і даємо настоятися під кришкою 10 хвилин.

Крок 9. Яловичі хвости з картоплею готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Шурпа з яловичого хвоста

Шурпа з яловичого хвоста – неймовірно ситне і яскраве за смаком блюдо для всієї родини. Частування вийде густим і наваристим. Щоб його приготувати в домашніх умовах, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 0,5 кг.
  • Картопля – 8 шт.
  • Капуста білокочана – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Для локшини:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий хвіст промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після солимо до смаку і відварюємо 2 години на невеликому вогні. Періодично прибираємо піну.

Крок 2. Замішуємо туге тісто для локшини з борошна, води, яйця і солі. Даємо йому полежати 10 хвилин, після розкочуємо і знову залишаємо. Потім нарізаємо пласт соломкою.

Крок 3. Після варіння яловичий хвіст дістаємо з каструлі і остуджуємо. У бульйон відправляємо великі шматки картоплі і капусти. Варимо до м’якості овочів.

Крок 4. В цей час в сковороді на олії обсмажуємо подрібнену цибулю, болгарський перець і терту морквину.

Крок 5. З хвостів знімаємо м’ясо і кладемо його в сковороду з підсмажкою. Вливаємо сюди трохи бульйону і тушкуємо близько 3 хвилин.

Крок 6. Відправляємо заготівлю в каструлю. Сюди ж опускаємо підготовлену локшину. Солимо за смаком, варимо 3-5 хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 7. Шурпа з яловичого хвоста готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Борщ з яловичим хвостом

Борщ з яловичим хвостом нікого не залишить байдужим. Приготувати смачний суп в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Обов’язково беріть на замітку.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Хвіст яловичий – 0,5 кг.
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Томатний соус – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Стебло селери – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яловичий хвіст і відварюємо його три години до отримання наварити бульйону. В кінці додаємо сіль за смаком.

Крок 2. Через час виймаємо хвіст з каструлі, остуджуємо. М’ясо відокремлюємо від кісточки.

Крок 3. У готовий бульйон відправляємо одну картоплю, порізану кубиками. Другу кладемо цілком.

Крок 4. Морквину і буряк натираємо на терці. Обсмажуємо в сковороді з олією.

Крок 5. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і корінь селери. Відправляємо також в сковороду.

Крок 6. Відправляємо до овочів подрібнений болгарський перець. Можна використовувати заморожений.

Крок 7. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо до м’якості.

Крок 8. Додаємо сюди томатний соус.

Крок 9. Тушкуємо на слабкому вогні ще пару хвилин. Солимо, доповнюємо цукром.

Крок 10. З бульйон дістаємо цілу відварену картоплю.

Крок 11. Розминаємо її виделкою і відправляємо назад в бульйон.

Крок 12. Від рідини віджимаємо квашену капусту і опускаємо її в суп.

Крок 13. Коли капуста стане м’якою, відправляємо в загальну каструлю овочеву засмажування. Проварюємо всі разом 5 хвилин і прибираємо з плити.

Крок 14. Борщ з яловичим хвостом готовий. Можна пригощатися!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал