Домашнє печиво в духовці – 9 швидких та смачних рецептів приготування з покроковими фото

Домашнє печиво в духовці — це просте у виконанні і дуже смачні ласощі для вашого сімейного чаювання. Випекти апетитне печиво можна різними способами. Найкращі ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреній кулінарній добірці з дев’яти швидких та смачних рецептів приготування з покроковими фото.

Вівсяне печиво у домашніх умовах

Вівсяне печиво в домашніх умовах – це смачне та поживне частування, яке точно оцінять ваші близькі чи гості. Подавайте ласощі з філіжанкою гарячого чаю. Приготувати його у домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні — 220 гр.
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Цукор очеретяний — 50 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Розпушувач — 1 ч.л.
  • Сіль — 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Вівсяні пластівці перемелюємо в блендері чи кавомолці.

Крок 3. До отриманої суміші додаємо розпушувач та перемішуємо.

Крок 4. Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо із сіллю та цукром. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 5. У масу з олії додаємо куряче яйце.

Крок 6. Вимішуємо заготівлю до однорідності.

Крок 7. Поєднуємо масляну масу з вівсяною сумішшю.

Крок 8. Вимішуємо однорідне тісто. Прикриваємо його плівкою та прибираємо на 1 годину в холодильник.

Крок 9. Ліпимо із тіста невеликі кульки. Для цього зручно використовувати мірну ложку.

Крок 10. Кульки викладаємо на лист з пергаментом.

Крок 11. Кожну кульку притискаємо рукою, надаючи форми плоского кола.

Крок 12. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 180°.

Крок 13. Вівсяне печиво в домашніх умовах готове. Можна спробувати!

М’яке та повітряне печиво в духовці

М’яке та повітряне печиво в духовці — це неймовірно смачні та нескладні у виконанні ласощі. Якщо хочете приємно здивувати близьких апетитним частуванням, беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото. Ніхто не зможе встояти!

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Сметана — 3 ст.
  • Мед — 1 ст.
  • Сода — 1 щіпка.
  • Цукор — 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце, сіль та цукор.

Крок 2. Збиваємо продукти вінчиком та викладаємо сюди сметану. Перемішуємо.

Крок 3. Борошно з’єднуємо із содою і добре перемішуємо.

Крок 4. Розтоплюємо мед на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Переливаємо його в суміш із яйця та сметани. Перемішуємо.

Крок 5. Просіюємо сюди борошно із содою.

Крок 6. Замішуємо однорідне тісто щільне.

Крок 7. Тісто ділимо на невеликі кульки. Притискаємо їх вилкою і викладаємо на лист.

Крок 8. Випікаємо 15 хвилин при температурі 190°.

Крок 9. М’яке та повітряне печиво в духовці готове. Подавайте до столу з філіжанкою чаю!

Швидке сирне печиво із цукром

Швидке сирне печиво із цукром нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування порадує ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею із покроковими фото. Порадуйте себе та близьких!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сир — 300 гр.
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Цукор ванільний — 1 ч.л.
  • Борошно — 250 гр.
  • Розпушувач — 10 гр.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Цукор — 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо сир, розм’якшене вершкове масло, сіль та ванільний цукор. Ретельно вимішуємо продукти.

Крок 2. Окремо просіюємо борошно з розпушувачем. Поступово відправляємо суху суміш до сирної.

Крок 3. Замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 4. Ділимо тісто на дві частини і кожну розгортаємо тонкий пласт. Посипаємо пласти тіста цукром.

Крок 5. Кожен пласт із цукром згортаємо у щільний рулет. Нарізаємо рулети невеликими шматочками.

Крок 6. Заготовки кладемо на лист з пергаментом розрізом вгору. Випікаємо у розігрітій до 180° духовці близько 20-25 хвилин.

Крок 7. Швидке сирне печиво із цукром готове. Пригощайтесь!

М’яке та ніжне печиво на сметані

М’яке та ніжне печиво на сметані — це смачне, апетитне та нескладне у виконанні ласощі. Якщо хочете порадувати домашніх цікавим частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фото. Байдужих не залишиться!

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сметана — 1 ст.
  • Борошно – 2-3 ст.
  • Цукор – 3/4 ст.
  • Сода — 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Просіюємо борошно із содою через дрібне металеве сито.

Крок 3. З’єднуємо сметану з цукром та збиваємо до однорідності.

Крок 4. Сюди поступово додаємо борошно та перемішуємо.

Шик 5. Замішуємо однорідне густе тісто.

Крок 6. Отриману масу ділимо на рівні частини.

Крок 7. Кожну частину розгортаємо у тонкий пласт. З них вирізаємо однакові кола.

Крок 8. Складаємо кола на лист. На кожне коло кладемо ще одне.

Крок 9. Готуємо за температури 200° близько 10-13 хвилин до невеликого рум’янцю.

Крок 10. М’яке та ніжне печиво на сметані готове. Подавайте до столу!

Смачне імбирне печиво у домашніх умовах

Смачне імбирне печиво в домашніх умовах виходить неймовірно ароматним та цікавим до смаку. Такі ласощі послужать чудовим приводом зібрати близьких за філіжанкою гарячого чаю. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 250 гр.
  • Корінь імбиру мелений — 1 ч.л.
  • Вершкове масло — 50 гр.
  • Цукор — 100 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сода — 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло кладемо в глибоку миску. Доповнюємо його цукром, імбиром і ретельно розминаємо вилкою.

Крок 2. Розминаємо масу до однорідного складу.

Крок 3. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 4. Добре продовжуємо розминати вміст, щоб яйце змішалося з масою з олії.

Крок 5. Поступово просіюємо сюди борошно із содою та починаємо перемішувати.

Крок 6. Замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 7. Розгортаємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього печиво. Можна використовувати фігурні форми.

Крок 8. Перекладаємо заготовки на лист і відправляємо в розігріту до 220° духовку на 15 хвилин.

Крок 9. Смачне імбирне печиво у домашніх умовах готове. Спробуйте та оцінюйте смак!

Печиво Кураб’є

Печиво Кураб’є — це популярні і улюблені багатьма ласощі, які нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею нашої добірки. Готовий продукт вийде ніжним та неймовірно апетитним. Подавайте до чаю!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.
  • Вершкове масло — 120 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор ванільний — 1 ч.л.
  • Пудра цукрова — 60 гр.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Розпушувач — 0,5 ч.л.
  • Варення — до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо міксером до отримання пишної маси.

Крок 2. Висипаємо сюди цукрову пудру, ванільний цукор та сіль. Продовжуємо збивати близько 2-3 хвилин.

Крок 3. Розбиваємо сюди куряче яйце і продовжуємо збивати.

Крок 4. Просіюємо борошно з розпушувачем. Додаємо суміш у загальну масу та знову перемішуємо.

Крок 5. Вимішуємо тісто до повної однорідності.

Крок 6. Занурюємо масу у кондитерський мішок.

Крок 7. За допомогою насадки зірка видавлюємо тісто на лист з пергаментом.

Крок 8. По центру кожної заготівлі робимо заглиблення пальцем.

Крок 9. Поглиблення наповнюємо варенням чи джемом. Випікаємо 10 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 10. Печиво Кураб’є готове. Пригощайтесь!

Шоколадне печиво у духовці

Шоколадне печиво в духовці — це простий спосіб порадувати близьких смачними та апетитними ласощами. Таке частування сподобається як дорослим, і дітям. Для швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 250 гр.
  • Какао-порошок — 70 гр.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Цукор — 200 гр.
  • Вершкове масло — 220 гр.
  • Цукор ванільний — 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло кладемо в чашу блендера. Сюди додаємо цукор, сіль. Збиваємо до однорідності.

Крок 2. В окрему миску просіюємо борошно і додаємо до неї какао-порошок. Перемішуємо суху суміш.

Крок 3. Суху суміш висипаємо в розм’якшене збите масло. Збиваємо все у блендері.

Крок 4. Замішуємо туге однорідне тісто.

Крок 5. Тісто ділимо на невеликі шматочки і робимо їх у кульки.

Крок 6. Перекладаємо заготовки на лист і випікаємо 20 хвилин при температурі 160°.

Крок 7. Шоколадне печиво у духовці готове. Швидше спробуйте!

Швидке та смачне печиво на кефірі у духовці

Швидке та смачне печиво на кефірі в духовці — це нескладні у виконанні ласощі, які кожен зможе спекти в домашніх умовах. Якщо хочете приємно здивувати близьких апетитним частуванням, беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 600-700 гр.
  • Кефір —250 мл.
  • Цукор — 200 гр.
  • Сода — 1 ч.л.
  • Вершкове масло/маргарин — 150 гр.
  • Цукор ванільний — 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно і перемішуємо його із сіллю та ванільним цукром.

Крок 2. Будь-яким відповідним способом розтоплюємо вершкове масло. Можна використовувати мікрохвильову піч або водяну лазню.

Крок 3. Кефір з’єднуємо з розтопленим маслом та цукром. Додаємо сюди соду та перемішуємо.

Крок 4. Поступово вливаємо рідку суміш у борошно та починаємо перемішувати.

Крок 5. Руками замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 6. Готове тісто розгортаємо у тонкий пласт. Вирізаємо із нього невелике печиво. Можна використовувати фігурні форми.

Крок 7. Заготівлі перекладаємо на лист.

Крок 8. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 180°.

Крок 9. Швидке та смачне печиво на кефірі у духовці готове. Подавайте до столу!

Домашнє печиво на вершковому маслі

Домашнє печиво на вершковому маслі виходить неймовірно ніжним та приємним за смаком. Такі ласощі послужать чудовим приводом зібрати близьких за філіжанкою гарячого чаю. Для приготування печива використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 160 гр.
  • Вершкове масло — 125 гр.
  • Цукор — 100 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Екстракт ванільний — 0,5 ч.л.
  • Сіль — ¼ ч.л.
  • Шоколад —70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло ріжемо невеликим кубиком і залишаємо його на 30 хвилин для розм’якшення.

Крок 2. Розм’якшене масло збиваємо з цукром. Додаємо сюди яйце та ванільний екстракт, ретельно перемішуємо.

Крок 3. Просіюємо сюди борошно із сіллю. Швидко перемішуємо масу до однорідності.

Крок 4. Тісто тримаємо в холодильнику 1 годину, а потім тонко розгортаємо. Вирізаємо невелике печиво.

Крок 5. Випікаємо заготовки за температури 170° 15 хвилин.

Крок 6. Далі частування обмазуємо розтопленим шоколадом.

Крок 7. Домашнє печиво на вершковому маслі готове. Можна спробувати!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал