Компот з чорноплідної горобини на зиму – 4 простих рецепта з покроковими фото

Компот з чорноплідної горобини має приємний терпкий смак з легкою кислинкою і красивий рубіновий колір. Його можна закатати на зиму і пити цей чудовий напій в будь-який час року. Для цього ми зібрали в статті 5 відмінних рецептів. Компот з чорноплідної горобини на зиму на 3 літрову банку

Корисний і красивий напій. Серед різноманіття закаток компот з чорноплідної горобини займає почесне місце. Він не тільки має приємний смак, але і сприяє зміцненню імунної системи в холодну пору року.

Компот з чорноплідної горобини з яблуками на зиму

Рецепт чудового вітамінного компоту з красивим рубіновим кольором. Ця закачування зберігає всю користь яблук і чорноплідної горобини на всю зиму.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Горобина чорноплідна – 1,5 ст.
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Цукор – 2 ст.

Процес приготування:

  • Ягоди чорноплідної горобини зніміть з гілок.

  • Помийте ягоди і відкиньте на друшляк.

  • Яблука помийте.

  • Виріжте серцевину з кісточками і наріжте яблука невеликими шматочками.

  • У стерилізовані банки викладіть ягоди чорноплідної горобини і часточки яблук.

  • Залийте банку крутим окропом і прикрийте чистою кришкою. Залиште компот на 20 хвилин.

  • У каструлю всипте цукор.

  • Банку прикрийте спеціальною кришкою з отворами, щоб було зручно зливати рідину.

  • Злийте воду з банки в каструлю з цукром і доведіть сироп до кипіння.

  • Повторно залийте банку окропом і відразу закатати кришкою. Після того, як закачування охолоне, перенесіть її на зберігання в прохолодне місце.

  • Смачного!

Як заготовити компот з чорноплідної горобини з апельсинами?

Ягоди чорноплідної горобини дуже корисні, але мають нейтральний смак і трохи в’яжуть, тому кращий спосіб зберегти їх користь на зиму – закатати компот. Щоб зробити його смак більш яскравим, додайте в заготовку апельсин.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Горобина чорноплідна – 400 гр.
  • Цукор – 400 гр.
  • Вода – 3 л.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Ягоди чорноплідної горобини помийте і відкиньте на друшляк.

  2. Апельсин помийте, обшпарте окропом і наріжте кружальцями по 1 сантиметру товщиною.

  3. Рябину і апельсин викладіть в стерилізовані банки.

  4. Влийте в банку окріп до верху, прикрийте її і залиште на 20 хвилин.

  5. Потім злийте рідину з банки в каструлю, додайте цукор і варіть сироп 4-5 хвилин після кипіння. Далі влийте сироп знову в банку і закатати компот чистої кришкою. Зберігайте компот в темному прохолодному місці.

Смачного!

Компот з чорноплідної горобини з лимоном на зиму

Компот з чорноплідної горобини часто доповнюють іншими фруктами, щоб зробити його смак більш яскравим. Для компоту горобину збирають пізньої осені, коли ягоди наповнюються соком і втрачають свою терпкість. Варіант компоту з лимоном – не тільки смачний напій, але і хороша підтримка імунітету в зимовий час.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Горобина чорноплідна – 400 гр.
  • Цукор – 2 ст.
  • Лимон – 2 шт.

Процес приготування:

  • Ягоди переберіть, видаліть гілочки і листочки, добре помийте.

  • Лимони добре помийте і ошпарте окропом.

  • Лимони наріжте часточками і видаліть кісточки.

  • У стерилізовані банки викладіть лимон і горобину, залийте їх окропом, залиште заготовку на 15-20 хвилин.

  • Потім злийте воду в каструлю, в банку всипте цукор. Злиту воду доведіть до кипіння і знову наповніть нею банку. Засукайте банку стерилізованої кришкою, струсіть її і переверніть догори дном. Після того, як закачування охолоне, перемістіть її на зберігання в прохолодне місце.

  • Смачного!

Смачний компот з чорноплідної горобини з вишневим листом

Чорноплідна горобина – унікальна за своїми властивостями ягода, компот з неї виходить дуже смачним і корисним. Крім горобини в цьому рецепті будуть використані вишневе листя. У вас вийде чудовий напій з легким вишневим ароматом.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Листя вишневі – 5-7 шт.
  • Цукор – 3,5 ст.
  • Горобина чорноплідна – 500 -600 гр.

Процес приготування:

  1. Переберія ягоди чорноплідної горобини і помийте їх.

  2. Вишневі листя візьміть невеликого розміру без ознак ушкодження . Помийте їх.

  3. У чисту трилітрову банку викладіть горобину, вишневе листя і цукор. Залийте банку крутим окропом і залиште на 20 хвилин.

  4. Злийте воду назад в каструлю, доведіть її до кипіння.

  5. Знову залийте банку крутим окропом і закатати стерилізованої кришкою. Закачування укутайте в ковдру і дайте повністю охолонути.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал