Салати з червоною рибою – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

3456c46708d3617ddb3d1c55c27fc167

Салати з червоною рибою – це вишукане частування, яке допоможе вам не тільки урізноманітнити і привнести в раціон щось нове, але ще і здивувати гостей. Залежно від ваших смаків і переваг, ви можете поєднувати філе жирної риби з різними продуктами: авокадо, свіжі овочі, всілякі сири і зелень. Особливо добре риба гармонує з руколою – це зобов’язаний спробувати кожен. А якщо ви є шанувальником японської кухні, то обов’язково зверніть свою увагу на салат під назвою «суші».

Салат з червоною рибою і авокадо

Салат з червоною рибою і авокадо – це не тільки смачне і ефектне блюдо, але ще і корисне, так як містить в собі велику кількість насичених жирів і клітковини. Заправляти салат будемо сумішшю з соєвого соусу і гірчиці, а прикрашати – перепелиним яйцем і зеленню.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Риба червона слабосолона – 130 гр.
  • Яйця відварні – 2 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Огірки свіжі – ½ шт.
  • Сік лимона – 1 ч.л.

Для заправки і подачі:

  • Яйця перепелині відварні – 1 шт.
  • Кріп – 1-2 гілочки.
  • Соус соєвий – 1 ч.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Гірчиця російська – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкаралупу з відварних яєць, дрібно нарізаємо і висипаємо в салатник.

fd9e055767ed6d7f9ade34f45a41bdab

Крок 2. Слідом відправляємо невеликі кубики риби.

a550a9c9961905da38acfdfc4879b098

Крок 3. Додаємо скибочки свіжого огірка.

755d552dc2b90f9a114a866fa8852ace

Крок 4. Доповнюємо склад нарізкою з авокадо, поливаємо кислим цитрусовим соком.

e4d5f4a9026fd0402486c8259b30cca8

Крок 5. Для заправки змішуємо гірчицю, соєвий соус і сметану.

cca55fbfc42c7b68d4472b103d3abad3

Крок 6. Здобрюємо склад підготовленим соусом і перемішуємо.

e64c9b263f995bc34880cf3ca7f9c866

Крок 7. Сервіруємо за допомогою кулінарного кільця, перчимо і прикрашаємо половинкою перепелиного яйця і гілочкою кропу. Смачного!

d18cfc4da523223b9e35d1f3476e8c91

Салат «Цезар» зі слабосолоною сьомгою

Салат «Цезар» зі слабосолоною сьомгою – це холодна закуска, яку можна зустріти в меню практично кожного закладу громадського харчування, так чому б не спробувати повторити знаменитий рецепт на власній кухні? Готуємо потрібні продукти і приступаємо!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Сьомга слабосолона – 200 гр.
  • Помідори великі – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Салат листової – за смаком.
  • Багет – 80 гр.
  • Трави прованські – 1 ст.л.

Для заправки:

  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Соус Вустерский – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця відварюємо круто в підсоленій воді.

8acdc35d9620331af35ca2ce20ca129d

Крок 2. Багет ріжемо кубиком і висипаємо в ємність, приправляємо ароматними травами.

1aba1dd5909f94fdf410aa2ee77c7802

Крок 3. Збризкуємо білий хліб столовою ложкою оливкової олії і закриваємо кришкою, інтенсивно струшуємо.

d9e816d7e450ae6152449b0eb830c4a2

Крок 4. Кубики з багета розділимо по деку, ставимо в духовку і підрум’янюємо 5 хвилин при 180 градусах.

92ed350e89a8efc153d693c0751b1b81

Крок 5. Шматочок пармезана подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

bbc1b6de62500e331cf977f76ec735d5

Крок 6. Салат рвемо руками, половину викладаємо на плоску тарілку.

ea66a39985d7c9a34ef4f0d693009139

Крок 7. Овочеву подушку поливаємо половиною приготовленої заправки з залишився оливкової олії, лимонного соку, сметани, подрібненого часнику, а також вустерського соусу, солі і чорного перцю. Зверху викладаємо половину подрібненого пармезану.

f0968bcd70a42ddba76dba648ac52e86

Крок 8. Додаємо слайси риби.

d1b05609bc626170d4a513f3729d01e3

Крок 9. Довільно розкладаємо часточки відварних яєць і помідора. Викладаємо залишилися салатні листя, поливаємо другою половиною заправки і перемішуємо.

38ca3c41a57e9880a55d655fa2e0f695

Крок 10. Висипаємо сухарики і знову присипаємо сиром.

01613ac769769f7bdda90b4b35e46450

Крок 11. Подаємо і насолоджуємося. Смачного!

f78bed510c869b86dcff5caf037c3b5b

Салат «Мімоза» з фореллю

Салат «Мімоза» з фореллю – це оригінальна інтерпретація усіма відомого і улюбленого салату. Замінивши рибні консерви філе червоної риби, смак закуски виходить в кілька разів насиченіше і приємніше. Подайте таку закуску до святкового столу і ваші гості залишаться задоволені!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Форель слабосолона – 200 гр.
  • Яйця відварні – 3 шт.
  • Морква відварна – 1 шт.
  • Картопля відварна – 2 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Ікра червона – 20 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

9b7245adbd0f2abc7c2f5e0585b133d9

Крок 2. Очищаємо відварні яйця і овочі. Відокремлюємо білки від жовтків і окремо натираємо на дрібній терці, аналогічно подрібнюємо морквину і картопля. Кубиками нарізаємо рибу і довільно шинкуємо пір’я зеленої цибулі.

5669ceb0924fc452a1635fa4bc50be99

Крок 3. На сервірувальне блюдо поміщаємо кулінарне кільце, кладемо картопля і утрамбовуємо.

0f672d9d5c68ce6e5da400a328312810

Крок 4. Потім викладаємо морквину, зелену цибулю і трохи майонезу.

c40e161aaa5a04fee22bc40513d677b8

Крок 5. Слідом натерті білки і риба.

0a1624876f3e4ab4e286fd5ed4b12c88

Крок 6. Рибу присипаємо жовтками і присмачуємо соусом.

94b6deb205b3c401b3b4a5d9b1a55c1f

Крок 7. Повторюємо всі верстви і, закривши, салат фольгою, прибираємо для просочення в холод на 60 хвилин. Верхівку декоруємо ікрою.

73f03368d693fd33e42b1ba096e3872c

Крок 8. Смачного!

e0a12f7f41cf85a1ac958f138fc4975a

Салат з червоною рибою, помідорами і сиром

Салат з червоною рибою, помідорами і сиром – це страву, яке подарує вам справжнє смакове насолоду, на яке, до речі кажучи, ви витратите зовсім небагато свого вільного часу. Поєднання компонентів настільки вдале, що заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Риба червона солона – 200 гр.
  • Яйця відварні – 3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 100-150 гр.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Кубиками нарізаємо філе риби.

19d4b5c79f3af2506d035b0f0234f236

Крок 2. Яйця очищаємо і відокремлюємо білки від жовтків, на дрібній терці трьом жовтки.

660b49027d0ff98ba274e430cf9d6836

Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо білки.

8f592286084a929113d13a7940a767ac

Крок 4. Так само на великій терці трьом сир.

bd790078a42e9a6e60aad0f628550982

Крок 5. Довільно ріжемо соковитий помідор.

5183ac07bf54be0ece87f384eb84dcf9

Крок 6. Збираємо салат шарами в наступній черговості: риба, жовтки, помідори, сир, білки. Кожен шар обов’язково промазуємо білим соусом, декоруємо свіжою зеленню.

1691cff15cfc576010ffe93fcdf38bb7

Крок 7. Смачного!

84e3dc3b9ca52aaa70dbc006b3e66dfe

Салат під шубою з червоною рибою

Салат під шубою з червоною рибою – це святкове блюдо, яке призведе в захват не тільки членів вашої сім’ї, але і всіх запрошених. Замінивши філе оселедця будь червоною рибою, закуска починає решітку абсолютно новими фарбами. Всі інші основні компоненти залишаються колишніми.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Філе червоною солоної риби – 300 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибулини – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1-2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти: овочі ретельно промиваємо зі щіткою і насухо промакуємо рушником. Обертаємо в фольгу і запікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Відварюємо яйця, занурюємо в крижану воду і після охолодження – очищаємо від шкаралупи.

cfa6259706fd845ef2bfbb5f0e7bd4ad

Крок 2. Дрібно нарізаємо рибу. За бажанням робимо кілька довгастих слайсів для декору.

87da81ace9754b8c753a32ab140464ee

Крок 3. Запечену картоплю очищаємо, як і інші овочі, потім тремо на терці з великими отворами.

2c1f460a7a7f90d436196ffa0efc0703

Крок 4. Так само подрібнюємо буряк і моркву.

16bb5f8447c685d1469e943c77a71e3b

Крок 5. На великій терці натираємо курячі яйця. Рубану цибулю ошпарюємо окропом, віджимаємо і маринуємо в оцті, розведеного навпіл з водою, з додаванням цукру і солі.

7666da1a51189e6d0fc1649f105af545

Крок 6. У глибоку ємність викладаємо картоплю, промазуємо тонким шаром майонезу.

bfc1d3d7f98ddd6c74d293d13fb3b58b

Крок 7. Далі розділимо рибу і цибуля (маринад попередньо виливаємо).

b21dc7309e292ba4d76a2fb739bf0fc0

Крок 8. Потім укладаємо шарами морква, майонез і яйця.

ef75087f396665f6185865916e9d25c0

Крок 9. В останню чергу кладемо буряк, присмачуємо майонезом і прибираємо для просочення в холодильну камеру.

036dce381a9685c8ab29dd16e720a3ea

Крок 10. Закуску прикрашаємо і подаємо до столу. Смачного!

c19022c603275b4fa166c07ebef9bf8f

Салат з червоною рибою і руколою

Салат з червоною рибою і руколою – це корисне, ароматне і неймовірно смачне страву, перед яким неможливо встояти і яким можна побалувати себе навіть при дотриманні дієти і правильного харчування. Для вишуканості додамо в готову закуску трохи рубленого фундука.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Лосось слабосолоний – 60 гр.
  • Рукола – 20 гр.
  • Фундук – 10 гр.
  • Томати чері – 80 гр.
  • Лайм – 60 гр.
  • Сир твердих сортів – 10 гр.
  • Оливкова олія – 5 мл.
  • Оцет бальзамічний – 3 мл.
  • Цукор-пісок – 3 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Лосось позбавляємо від кісток і нарізаємо слайсами, помідори чері розрізаємо навпіл. Руколу ополіскуємо і даємо час обсохнути, горіхи підсушуємо на сухій сковороді, очищаємо і подрібнюємо за допомогою терки.

22aaaee350c47152674b96fb89306cc1

Крок 2. У піалі змішуємо складові заправки: оцет, оливкова олія, цукор, сіль і мелений перець.

371568a526dbba0924f8ed655247191d

Крок 3. На тарілці розділимо рибу і томати.

27451ac71fb87d80f63016dee279d40d

Крок 4. Зелень поливаємо заправкою і перемішуємо, викладаємо наступним шаром.

10a15cbebc4aed34b3bceb4c3f95a127

Крок 5. Доповнюємо салат фундуком і тертим на терці сиром – знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!

1df232740f6d077a9b44db52a686f5be

Простий салат з сьомгою і рисом

Простий салат з сьомгою і рисом можна з легкістю приготувати всього лише за 40 хвилин і приємно здивувати свою сім’ю оригінальним смаком і незвичайним поєднанням компонентів. Завдяки додаванню відварної крупи, закуска виходить дуже ситною і поживною.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Рис – 80 гр.
  • Сьомга слабосолона – 150 гр.
  • Вода гаряча – 200 мл.
  • Огірки – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне.

e10d18f3592910eccbb360337f8c1986

Крок 2. Промиту рисову крупу заливаємо окропом і солимо, тушкуємо під кришкою на повільному вогні близько 15 хвилин, а потім настоюємо ще 10-15 хвилин – остуджуємо.

b30d1ee4b872e84be767628a29b7fe91

Крок 3. Холодний рис висипаємо в салатник, слідом відправляємо соломку свіжого огірка.

d5ae096e4e05b82ad50eaedc209c5985

Крок 4. Додаємо кубики сьомги і рубаний зелену цибулю.

70c805e04f5bfc0022dfa76cf977da62

Крок 5. Заправляємо майонезом і посипаємо чорним молотим перцем.

3df904ea0196f76dc05b6676e9e69734

Крок 6. Смачного!

a7ae8dc00dff87ef6ada9ec986127335

Крабовий салат з червоною рибою

Крабовий салат з червоною рибою – це оригінальний спосіб приготування популярного салату, без якого не обходиться жодне застілля на пострадянському просторі. Додавши зовсім небагато копченої риби, страва набуває зовсім новий смак і неповторний аромат.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Філе сьомги копчене – 70 гр.
  • Палички крабові – 70 гр.
  • Яйця відварні – 1 шт.
  • Огірки свіжі – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 80 гр.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо яйце і обполіскуємо огірок, кубиками нарізаємо рибу, знімаємо оболонку з сурими.

9dec30d94137330ba7e75820eb71ffd7

Крок 2. Свіжий огірок ріжемо на невеликі кубики, відправляємо в чашу з високими бортиками.

d625834ab92e0b52563a516bb7e10362

Крок 3. Додаємо подрібнені яйця.

22ecc3a1c69fc8bc1d1e0a3568550498

Крок 4. І рибу.

b3eaf51bc4ce595774a8af279044b9a3

Крок 5. Висипаємо зерна солодкої кукурудзи.

ee6cdf430e54cc7bc1e77f064580bb95

Крок 6. Засипаємо подрібнені крабові палички.

cbd4f015a21b5eb603012eea1a303038

Крок 7. Здобрюємо закуску майонезом, чорним перцем і сіллю – гарненько перемішуємо.

119e2d7d26a9d8d9b5a415aa2f02c541

Крок 8. Охолоджуємо і подаємо. Смачного!

08005f657ea12e4f6785ffc8ac92a6be

Листковий салат «суші» з червоною рибою

Листковий салат «суші» з червоною рибою – це святкова страва, яка призведе в захват абсолютно всіх! У цій закусці зібрані всі складові, що додаються в класичні роли, однак, є одна відмінність – це розмір! Побалуйте себе чимось ефектним і неймовірно смачним.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Рис для суші – ½ ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Оцет рисовий / яблучний – ¼ ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Риба червона слабосолона – 200 гр.
  • Авокадо – 1-2 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Вершковий сир – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промиваємо до прозорості води, варимо під кришкою на мінімальному нагріванні близько 15 хвилин. Потім, знімаємо кришку і швидко підкладаємо лляне рушник, знову щільно закриваємо кришкою і залишаємо ще на 10-15 хвилин. Потім заправляємо сумішшю з оцту, цукрового піску і солі, даємо час охолонути.

012fb25a44f037744ed369cca426e53d

Крок 2. Філе червоної риби нарізаємо кубиками.

a4e1e9874559227534d55c3ad28236f1

Крок 3. На шматочки такого ж розміру ріжемо м’якоть м’якого авокадо і свіжий огірок.

7a5a6070b2ae8a930b661a76cf303d75

Крок 4. Роз’ємне кільце поміщаємо на плоску тарілку і вистилаємо дно харчовою плівкою, за бажанням змащуємо стінки майонезом і приступаємо до збірки: 1/3 рису розділимо рівним шаром і утрамбовуємо.

0022f0228fd35d922e2b8fd6c3ec4064

Крок 5. Розділимо скибочки риби.

f47b9c68108cf1b2a9a7b74378a0af75

Крок 6. Розкладаємо кубики авокадо.

0021b1e53e8588642889e42e6d0ff2c9

Крок 7. Далі розділимо другу третину крупи, змащуємо сиром, попередньо збитим міксером.

af5b7c9add3a878825eec60680856444

Крок 8. Далі йде шар огірка і залишків рису.

b89dfb7945fac6ed68d7f87423828364

Крок 9. Верхівку придавлюємо руками, затягуємо плівкою і прибираємо на полицю холодильника (1-2 години).

406c75e5a573c105f3ef181e62f9c106

Крок 10. Через кілька годин суші-салат декоруємо і негайно дегустуємо. Смачного!

ee0df754e1cf29888ea47352ecdb7549

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал