Пиріг із листкового тіста – 10 рецептів у духовці з покроковими фото

Пиріг із листкового тіста – домашня випічка найбільш вдала та смачна як для десерту, так і як закуска при несолодкій начинці. В даний час популярне використання для пирогів готового замороженого листкового тіста, адже заміс його руками – процес трудомісткий і потребує часу та досвіду. Начинки для пирогів, як і формування досить різноманітні.

Пиріг із листкового дріжджового тіста в духовці

Пиріг із листкового дріжджового тіста в духовці для кожної господині є найпростішим варіантом приготування смачної домашньої випічки. Для дріжджового листкового тіста краще підходить солодка начинка з будь-яких ягід або фруктів, а в цьому рецепті готуємо пиріг з яблуками. Формуємо десерт просто – у вигляді пирога-перевертня. Дріжджовому тіста потрібен час для вистоювання перед випіканням.

    Пиріг із листкового бездріжджового тіста

    Пиріг із листкового бездріжджового тіста відрізняється своєю текстурою від дріжджового пирога, виходить хрустким і пишним, та й кориснішим. Начинкою у цьому рецепті будуть карамелізовані яблука, але можливі інші варіанти. Листкове тісто без дріжджів важливо розморозити правильно протягом 10 годин на нижній полиці холодильника, тоді випічка буде більш вдалою, але можна і при кімнатній температурі.

    Час приготування: 35 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порція 2.

    Складові:

    • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
    • Яблуко – 6 шт.
    • Масло вершкове – 2 ст.л.
    • Цукор – 200 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу вмикаємо для розігріву духовку на 210°С. Тісто у нас вже розморожене, і залишається приготувати начинку. Промиваємо та очищаємо яблука від шкірки та серцевини, а потім нарізаємо їх невеликими шматочками довільної форми. У сковорідці на маленькому вогні розтоплюємо вершкове масло|мастило| і насипаємо до нього цукор.

    Крок 2. При постійному помішуванні цих інгредієнтів лопаткою готуємо карамель. Вона має придбати золотисто-коричневий колір.

    Крок 3. У карамель рівним шаром викладаємо яблучну нарізку і гасимо її 5 хвилин під закритою кришкою. Потім начинку трохи остудити.

    Крок 4. Тісто розгортаємо качалкою і в одному напрямку. Щоб вийшов тонкий пласт діаметром більший, ніж форма. Охолоджену начинку перекладаємо у форму разом з карамеллю.

    Крок 5. Потім її покриваємо пластом тіста, і краї його повертаємо. У середині пирога робимо прокол для видалення пари.

    Крок 6. Пиріг випікаємо в духовці протягом 15 хвилин, трохи більше. Потім його витягаємо з духовки і перевертаємо на решітку або страва сервіровки.

    Крок 7. Спечений з бездріжджового тіста пиріг остудити і подати до чаю. Смачного!

    Як приготувати пиріг з листкового тіста?

    Пиріг із листкового тіста з фаршем, як несолодку випічку, готують для подачі самостійною стравою до вечері або обіду. Використання готового листкового тіста значно спрощує процес приготування. Для начинки з фаршу вибирається бездріжджове тісто, так як у ньому шарів менше, і воно добре утримує начинку. У цьому рецепті м'ясний фарш обсмажимо і доповнимо сиром і зеленню.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 6.

    Складові:

    • Тісто листкове бездріжджове – 2 упаковки.
    • Фарш м'ясний – 450 грн.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Сир твердий – 55 гр.
    • Часник – 2 зубки.
    • Яйце невелике – 2 шт.
    • Вода кип'ячена – 125 мл.
    • Зелень – 1 пучок.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. М'ясний фарш і бажано домашній перекладаємо в окремий посуд, посипаємо сіллю з чорним перцем на свій смак, наливаємо кип'ячену воду і ложкою добре перемішуємо до однорідної текстури.

    Крок 2. Очищаємо та дрібно нарізаємо цибулини. Розігріваємо сковорідку з олією і перекладаємо до неї фарш із цибульною нарізкою.

    Крок 3. Фарш обсмажуємо на невеликому вогні та майже до готовності. Потім до нього додаємо дрібно нарізану будь-яку зелень, навіть сушену.

    Крок 4. Сир подрібнюємо на великій тертці. Зубки часнику дрібно рубаємо.

    Крок 5. Обсмажений фарш перекладаємо зі сковорідки в миску, трохи остуджуємо, додаємо до нього подрібнені сир із часником, і все ще раз перемішуємо.

    Крок 6. Заздалегідь розморожене тісто розгортаємо на борошном, що присипає, стільниці в два пласти, відповідно розміру листа або форми для випічки. Деко змащуємо маслом і кладемо на нього один пласт тіста. Поверх його рівним шаром викладаємо м'ясну начинку.

    Крок 7. Покриваємо все другим пластом тіста і краї пирога щільно скріплюємо. Робимо отвір для видалення пари під час випікання.

    Крок 8. Яйця збиваємо зі щіпкою солі і цією сумішшю змащуємо всю поверхню пирога.

    Крок 9. Пиріг із листкового тіста з фаршем випікаємо у духовці, заздалегідь розігрітій до 200 градусів. Час випікання залежить від духовки, в середньому 25-30 хвилин. Спечений пиріг трохи остудити, щоб тісто просочилося м'ясним соком і потім подає до столу. Смачного!

    Пиріг із листкового тіста з куркою

    Пиріг із листкового тіста з куркою готується швидко та просто. Його можна подати на вечерю, взяти до перекушування на роботу і навіть пригостити гостей. На листковому тісті пиріг завжди виходить акуратної форми, не рветься і кришиться, що естетично. У цьому рецепті для начинки беремо куряче філе і доповнимо його картоплею з цибулею, але варіанти курячої начинки можуть бути різними. Тісто використовуємо листкове дріжджове та його заздалегідь розморозимо при кімнатній температурі.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Тісто листкове – 400 гр.
    • Філе курки – 300 гр.
    • Картопля – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Спеції – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Поки розморожується тісто, готуємо начинку для пирога. Куряче філе промити, обсушити та нарізати маленькими кубиками. Очистити та промити картоплю, нарізати також як і філе. Скласти нарізку в окремий посуд, додати подрібнену цибулину, сіль та спеції на свій смак. Начинку добре перемішати.

    Крок 2. На папері або присипаним борошном стільниці розкотити розморожене тісто у два пласти відповідно до розміру та форми для випічки. Один пласт зробити меншим.

    Крок 3. Деко або форму змастити олією або застелити папером і перекласти на нього більший шар тіста. Поверх тіста рівним шаром розкласти приготовлену начинку.

    Крок 4. Потім поверх начинки покласти менший пласт і краї пирога щільно і скріпити пальцями.

    Крок 5. Залишками тіста пиріг красиво декорувати, змастити|змазати| збитим яйцем і в центрі зробити невеликий отвір.

    Крок 6. Випікати пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 40 хвилин і до золотистого кольору.

    Крок 7. Спечений пиріг із листкового тіста з куркою остудити і можна подавати до столу як теплим, так і холодним. Смачного!

    Домашній пиріг із листкового тіста з картоплею

    Пиріг із листкового тіста з картоплею – страва сама по собі нехитра, готується швидко і завжди допомагає господині ситно нагодувати велику родину або компанію і особливо в піст. Листкове тісто та картопля мають нейтральний смак, тому пиріг доповнюється іншими інгредієнтами, а в цьому рецепті до сирої картоплі додамо зелену цибулю та перець.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Тісто листкове бездріжджове – 400 гр.
    • Картопля велика – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 7 пір'я.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Картоплю для пирога очистити від шкірки, промити, нарізати максимально маленькими кубиками та перекласти в окремий посуд.

    Крок 2. Пір'я зеленої цибулі разом з білими черешками промити, дрібно нарізати і перекласти до картоплі.

    Крок 3. Нарізку картоплі та цибулі на свій смак посипати сіллю з чорним перцем і добре ложкою перемішати.

    Крок 4. Заздалегідь розморозити бездріжджове листкове тісто. Розкачати його тільки не дуже тонко в два пласти і розкочувати в одному напрямку, щоб не порушити шари тіста. Деко застелити пергаментом і укласти на нього один пласт тіста. На тісто рівним шаром укласти картопляно-цибулеву начинку.

    Крок 5. Поверх начинки покласти другий пласт тіста. Краї пирога щільно скріпити і в середині зробити отвір для виходу гарячої пари. Для пісного варіанта пиріг яйцем не змащувати.

    Крок 6. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати пиріг протягом 40 хвилин|мінути| і до рум'яного кольору.

    Крок 7. Спечений пиріг із листкового тіста з картоплею остудити та подати до столу, нарізавши порційними шматочками. Смачного!

    Яблучний пиріг із листкового тіста

    Яблучний пиріг з листкового тіста визнається ідеальним і найшвидшим варіантом із безлічі рецептів яблучної випічки. У цьому рецепті беремо тісто листкове бездріжджове, щоб пиріг вийшов розсипчастим і хрустким. Смак пирога в основному залежить від начинки, і яблука для неї вибираємо із щільною м'якоттю та кисло-солодким смаком. Доповнимо яблучну начинку замороженою вишнею, але можна додати інші фрукти, горіхи, сухофрукти та прянощі.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
    • Яблуко – 3 шт.
    • Вишня заморожена – 100 грн.
    • Цукор – 3 ст.
    • Масло вершкове – 10 гр.
    • Жовток – 1 шт.
    • Ванілін – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу готуємо начинку для пирога. Яблука промиваємо, очищаємо та нарізаємо маленькими кубиками.

    Крок 2. У сковорідці розігріваємо вершкове масло і на невеликому вогні при помішуванні обсмажуємо в олії яблучну нарізку протягом 4-5 хвилин.

    Крок 3. До обсмажених яблук кладемо заморожену вишню, насипаємо цукор з ваніліном і тушкуємо начинку ще 5-10 хвилин, поки сік вишні, що виділився, не стане густим.

    Крок 4. Заздалегідь розморожене листкове тісто на присипаній мукою|борошном| стільниці розгортаємо в пласт прямокутної форми.

    Крок 5. На середину тіста викладаємо начинку. Тісто з обох боків гострим ножем надрізаємо на смужки шириною до 1 см.

    Крок 6. Потім смужки тіста внахлест і акуратно загортаємо на начинку, щоб вийшла подоба кіски.

    Крок 7. Сформований пиріг перекладаємо на застелений пергаментом лист, і поверхню пирога змащуємо жовтком.

    Крок 8. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин. Спечений пиріг трохи остуджуємо, нарізаємо шматочками та подаємо до чаю. Смачного!

    Рибний пиріг із листкового тіста

    Рибний пиріг із листкового тіста відрізняє тонкий смак, ситність та швидкість приготування, а красиво сформований пиріг прикрасить і святковий стіл. Смак пирога визначається смаком риби, тому начинки вибирається філе жирних сортів. У цьому рецепті готуємо пиріг на бездрожжевому тісті та з червоною рибою, що виходить дуже смачно.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
    • Філе червоної риби – 400 грн.
    • Цибуля – 3 шт.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Цукор – до смаку.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Філе будь-якої червоної риби нарізати невеликими шматочками, перекласти в окремий посуд, на свій смак посипати сіллю, цукром, чорним перцем, добре перемішати і залишити на 15 хвилин для маринування.

    Крок 2. Очистити від лушпиння цибулини, нарізати їх тонкими чверть кільцями і обсмажити до легкого рум'яного кольору на розігрітій олії.

    Крок 3. Заздалегідь розморожене за кімнатної температури листкове тісто розкотити у великий прямокутник на присипаній борошном стільниці. На середину тіста укласти обсмажену цибулю і поверх її рибне філе.

    Крок 4. Вільні краї тіста по обидва боки від начинки надрізати ножем на смужки шириною до 1,5 см.

    Крок 5. Потім смужки акуратно та у вигляді кіски загорнути на начинку. Поверхню пирога змастити|змазати| збитим яйцем.

    Крок 6. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати рибний пиріг із листкового тіста протягом 30-40 хвилин і до рум'яної скоринки. Спечений пиріг остудити, нарізати шматочками і подати гарячим до столу. Смачного!

    Листковий пиріг з капустою в домашніх умовах

    У цьому рецепті вам пропонується варіант смачної несолодкої випічки – пиріг із листкового тіста з капустою. Тісто беремо, щоб випічка вийшла хрумкою, листкове бездріжджове. У начинці використовуємо лише капусту, бажано молоду, та без добавки інших інгредієнтів. Капусту заправимо набором обсмажених спецій.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
    • Капуста молода – 1 кг.
    • Сметана – 1 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Коріандр – до смаку.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Часник сухий – до смаку.
    • Насіння гірчиці – до смаку.
    • Куркума – до смаку.
    • Кунжут для декору.
    • Олія – 2 ст.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для пирога згідно з рецептом. Усі спеції, крім кунжуту, змішати в окремій піалі.

    Крок 2. Тісто витягти з упаковки та заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.

    Крок 3. У сковорідці добре розігріти дві ложки олії і обсмажити суміш спецій, щоб вони повністю розкрили свій аромат.

    Крок 4. Виделку молодої капусти сполоснути водою, нашаткувати соломкою і протягом 5 хвилин обсмажити в ароматній олії. Капусту посолити на свій смак.

    Крок 5. Розморожене тісто розкотити у пласти. Деко застелити пергаментом і на нього укласти один пласт тіста. На тісто рівним шаром викласти капустяну начинку.

    Крок 6. Потім покрити начинку другим пластом тіста і краю пирога щільно скріпити. На поверхню нанести тонкий шар сметани для отримання золотистої скоринки та посипати пиріг кунжутом. Верхній пласт у кількох місцях надрізати, щоб виходила гаряча пара.

    Крок 7 Духовку розігріти до 180°С. Пиріг із листкового тіста з капустою випікати протягом 40 хвилин. Потім цю ситну закуску остудити, нарізувати|нарізати| шматочками і подати до чаю. Смачного!

    Пиріг із листкового тіста з цибулею та яйцем

    Пиріг із листкового тіста з цибулею та яйцем як смачну та ситне доповнення до чаю, бульйону чи супу не відрізняється від пиріжків з такою ж начинкою, але готується швидше та без витрати часу на формування випічки. Сама начинка виходить розсипчастою, тому доповнимо її тертим сиром. Готуємо пиріг на листковому бездрожжовому тісті.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
    • Цибуля зелена – 200 гр.
    • Яйце – 5 шт.
    • Сир твердий – 40 гр.
    • Масло вершкове – 25 гр.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Продукти для пирога одразу підготувати згідно з рецептом. Відварити круто 4 яйця для начинки. Тісто розморозити заздалегідь і за кімнатної температури.

    Крок 2. Пір'я зеленої цибулі промити, обсушити серветкою і дрібно нашаткувати. Очищені від шкаралупи яйця нарізати ножем маленькими шматочками. Твердий сир подрібнити на середній тертці.

    Крок 3. Нарізку цибулі та яєць перекласти в окремий посуд і перемішати із сіллю, щоб цибуля зменшилася в обсязі.

    Крок 4. До цієї суміші перекласти натертий сир та начинку ще раз перемішати.

    Крок 5. Одне яйце збити вилкою у чашці.

    Крок 6. Половину тіста розкачати качалкою і тільки в один бік, щоб збільшилося у розмірі в півтора рази.

    Крок 7. Розгорнутий лист тіста акуратно перекласти на застелений папером лист. Змастити тісто збитим яйцем.

    Крок 8. На тісто рівним шаром укласти приготовлену цибульну начинку.

    Крок 9. Вершкове масло|мастило| нарізати маленькими шматочками і рівномірно покласти його поверх начинки.

    Крок 10. Розкачати другу частину тіста, покрити начинку і краї пирога щільно скріпити. Поверхню пирога добре змастити рештою збитого яйця і зробити кілька надрізів.

    Крок 11. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати пиріг протягом 35 хвилин і до рум'яної скоринки.

    Крок 12. Спечений пиріг витягти з духовки та остудити.

    Крок 13. Потім готовий пиріг із листкового тіста з яйцем та цибулею нарізати шматочками та подати до столу. Смачного!

    Простий і смачний листковий пиріг з сиром

    Пиріг із листкового тіста з сиром визнається найпопулярнішим варіантом із усієї лінійки сирної випічки, за свій смак та просте приготування. Готуємо пиріг на бездрожжевому листковому тісті. Сир вибираємо гарної якості. Пиріг сформуємо у вигляді рулету-кіски і посиплемо крихтою, подібною до штрейзеля.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Тісто листкове бездріжджове – 450 гр.
    • Сир – 400 гр.
    • Яйце – 2 шт.
    • Масло вершкове – 80 гр.
    • Борошно – 50 гр.
    • Цукор – 50 гр.

    Для декору:

    • Цукрова пудра – до смаку.
    • Кориця мелена – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Перед приготуванням пирога заздалегідь розморозити листкове тісто. Включити духовку для розігріву на 180°С. Відповідно до рецепту підготувати решту інгредієнтів.

    Крок 2. У піалі вінчиком збити одне куряче яйце. Вершкове масло|мастило| розтопити будь-яким способом.

    Крок 3. Сир протерти через сито, перекласти в окремий посуд, додати до нього ложку цукру (за бажанням можна замінити медом або будь-яким замінником цукру), збите яйце і добре перемішати до однорідної маси. Начинку можна збити блендером.

    Крок 4. Для посипання в окремій піалі перетерти до дрібної крихти дві ложки борошна з ложкою цукру і розтопленим маслом.

    Крок 5. На присипаній мукою стільниці розкотити листкове тісто в два прямокутники завтовшки до 4 мм. Тісто розкачувати лише в один бік.

    Крок 6. На кожен аркуш тіста укласти сирну начинку. Вільні краї листів ножем надрізати на смужки шириною 1,5 см. Потім смужки загорнути на начинку, сформувавши дві кіски.

    Крок 7. Пироги перекласти на застелений папером лист. Поверхню пирогів змастити другим збитим яйцем і посипати кришкою.

    Крок 8. Випікати пироги у духовці протягом 20-30 хвилин.

    Крок 9. Спечені пироги з листкового тіста з сиром перекласти з листа на страва сервіровки і декорувати сумішшю цукрової пудри з корицею.

    Крок 10. Потім пироги остудити, нарізувати|нарізати| шматочками і подати до чаю. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал