Тушкована капуста на сковороді класична – 9 рецептів приготування з покроковими фото

567fafa835b2598bdbad24bc69297d73

Тушкована капуста на сковороді – це просте і апетитне частування для вашого обіду або вечері. Такий продукт можна подавати як самостійну страву або в якості гарніру до гарячих страв. Для приготування використовуйте кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді виходить соковитою і неймовірно апетитною. Така смачна і поживна страва стане справжньою прикрасою вашого столу. Порадуйте рідних за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото. Вийде навіть у новачків.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана велика – ¼ шт.
  • М’ясо – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо її до м’якості на олії.

032705c489c6a332f0df9f70b06efaa0

Крок 2. Додаємо до цибулі терту на терці моркву. Перемішуємо і смажимо ще дві-три хвилини.

c9adca2dbb129ec70d7ac8cbc71aaa8e

Крок 3. Доповнюємо овочі шматочками м’яса.

1a0a8162aa0e3e6a6f8d6e195d155089

Крок 4. Пару хвилин смажимо м’ясо з овочами.

71574855788ea2199f3b50a29216c053

Крок 5. Доповнюємо вміст дрібно нашинкованою капустою.

ddd523ee4e6a6c5cffc730d94ce1a01f

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо близько 15-20 хвилин.

521886dc8d2b65421d3b3336157edf64

Крок 7. За 5 хвилин до готовності солимо страву і доповнюємо спеціями.

fabe91d6a417ab393db4c3900abfe9b9

Крок 8. Тушкована капуста з м’ясом на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

7805a2b21e87d6cd4f7f714384bec9e0

Класична тушкована капуста з томатною пастою

Класична тушкована капуста з томатною пастою – це дивно соковите і яскраве частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати в якості гарніру до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Тмін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо капусту, злегка солимо її і віджимаємо руками.

6c7c01083eba7e4164fc8165929d1604

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву. Тушкуємо їх близько трьох хвилин на олії.

e60285a4ec1414c55c48e0119d261849

Крок 3. Сюди ж викладаємо капусту. Перемішуємо і тушкуємо близько 15 хвилин під кришкою. При необхідності, вливаємо трохи води.

3c8c825ca1edd826d6e66a32a854bcc4

Крок 4. Додаємо томатну пасту і перемішуємо.

291c7dbad55290f977b19457bf8c4f2e

Крок 5. Доповнюємо заготівлю сіллю і спеціями. Перемішуємо і тушкуємо ще 7-8 хвилин.

f2177e48ac37d7b327fcee2f5ff52eaa

Крок 6. Для подачі дрібно ріжемо зелену цибулю.

ef0515b50de1185e4ba2615a70b40769

Крок 7. Класична тушкована капуста з томатною пастою готова. Посипайте зеленою цибулею і угощайтесь!

3d4e286f6bdd95e375a83dfed6b1bd9e

Тушкована капуста з куркою на сковороді

Тушкована капуста з куркою на сковороді виходить неймовірно смачною, соковитою і поживною. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна / кетчуп – 2,5 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе ріжемо невеликим кубиком.

d84f7c657866fc5c387f1f30f51f737e

Крок 2. Обсмажуємо курку на олії до рум’янцю.

ae8b351e6a6b7a3fcc2d3447df2961e5

Крок 3. В окремій сковороді до м’якості смажимо подрібнену цибулю і терту на терці моркву.

81c21982d45318698ae8cefd97ed4558

Крок 4. Сюди ж викладаємо дрібно шинковану капусту. Перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин на невеликому вогні. Додаємо в овочі курку.

af71e38ce9bc127b9fd84359265160b3

Крок 5. Томатну пасту змішуємо з водою, сіллю і спеціями.

dc2b30457dd2fc83c46bceaa1a8116a1

Крок 6. Виливаємо томатну суміш в сковороду з вмістом. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 5-10 хвилин.

96bc03fdb09ba824e56992f9e65e5ec9

Крок 7. Тушкована капуста з куркою на сковороді готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

234195721c84376edf63ddec351be477

Класична тушкована капуста з фаршем

Класична тушкована капуста з фаршем – це апетитне частування для вашого домашнього обіду або вечері. Така страва порадує вас яскравим смаком, дивовижною соковитою і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо капусту, посипаємо цукром і гарненько розминаємо руками.

9204b1aa535d5fe4a9d0632900a30a96

Крок 2. Обсмажуємо м’ясний фарш на олії близько 6-7 хвилин.

a9b69961593a4d91e1cfc09ce1969dbf

Крок 3. Доповнюємо фарш подрібненим цибулею і морквою.

01e511a30e981b58dbd0b5036b11ff8b

Крок 4. Перемішуємо і смажимо все разом близько 5 хвилин.

3d5ddcdc679709f3b440a5b40da9ef7b

Крок 5. Сюди ж відправляємо дрібно шинковану капусту. Перемішуємо і тушкуємо все разом.

21f4d9f5fcd3170b15044642fc6f2c2d

Крок 6. Додаємо подрібнені помідори.

0c292b2fd72f397f4eee4481a83e764a

Крок 7. Солимо вміст. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.

c0484fa1e1dbd9de3abeca10de44cb74

Крок 8. Класична тушкована капуста з фаршем готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

1a3931f50fe1e67a57fe1a7912a3ba8f

Тушкована капуста з сосисками

Тушкована капуста з сосисками – це смачна і ситна ідея для домашнього столу, яку нескладно приготувати своїми руками. Таке частування можна просто є з чорним хлібом. Обов’язково скористайтеся нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 0,5 кг.
  • Сосиски – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на великій терці моркву.

420df1b555a0e754519a54273bf5e049

Крок 2. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.

3f3be84caaa92345000733e4d96e9534

Крок 3. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.

140fe793525470e7afbf4ea36ffcfa59

Крок 4. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і смажимо ще протягом трьох-п’яти хвилин.

ffe0b5145232cd14c0084ab0598cf5ca

Крок 5. Викладаємо капусту. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.

863cb12fc3f5b56f1d4fcc57c6389b5f

Крок 6. Доповнюємо овочі томатною пастою, солимо і перчимо. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

fd506682d0b349932651535d5b370222

Крок 7. Сосиски ріжемо кружечками і обсмажуємо в окремій сковороді до рум’янцю. Викладаємо до капусти.

6061ff4051bc4836d7cb6ec27c20bdca

Крок 8. Тушкована капуста з сосисками готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

b34823722dae73e924d26dc369039417

Тушкована капуста з цибулею і морквою

Тушкована капуста з цибулею і морквою – це соковите і насичене за смаком частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Кефір – 400 мл.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

a7a2119679d759f140ee7f941bad5e01

Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву.

981db7d1386ae0b1afee5f1fabad182a

Крок 3. Шинкуємо білокочану капусту і розминаємо її руками.

2b89f9e7fe84a56fcb953f4faeeab59f

Крок 4. Цибулю обсмажуємо на олії до рум’янцю.

196af9ef79fbeb151bae8a03168f7423

Крок 5. Додаємо морква і капусту, смажимо ще 10 хвилин. Солимо, посипаємо спеціями і поливаємо кефіром.

8ebe8bc1c619452702d845453232b6d3

Крок 6. Перемішуємо вміст і готуємо ще близько 25 хвилин.

810d72af0870ccfb86ef96733a963aa6

Крок 7. Тушкована капуста з цибулею і морквою готова. Пригощайтеся!

231823e31d25ab7530fa698e56446223

Як приготувати тушковану капусту з картоплею

Як приготувати тушковану капусту з картоплею, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковим описом процесу. Яскраве і соковите блюдо вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте! Готове частування ідеально підійде в якості гарніру до гарячих м’ясних або рибних страв.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Натираємо моркву на великій терці і дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.

bee15ce8b7463fb2a4f12471cec36962

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ній цибулю близько 4-5 хвилин.

7e8b76940d68d6af94d1c0c412d768d0

Крок 3. Дрібно шинкуємо промиту білокочану капусту.

3a8ad04b250c5605746941db1403d457

Крок 4. Викладаємо капусту в сковороду з цибулею і морквою.

61fb23d2f237adf6d4df15ccbf20396f

Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо близько 5-6 хвилин.

5b170cfd082eaa3fb81095cf9edb83d9

Крок 6. Виливаємо 100 мл води. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо близько 8-10 хвилин.

9a27d005f1abce66f013cb68811bac30

Крок 7. Очищаємо картоплю і ріжемо її кубиками середнього розміру.

ea7b40d3a9d271f07e849c9066bf1a62

Крок 8. У сковороду з овочами відправляємо цукор, сіль і вливаємо ще 100 мл води.

87d418596fdc62c3203ffeb9192da923

Крок 9. Додаємо картоплю і тушкуємо під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні.

dd6820aec8eb92265aa49c09542e8816

Крок 10. По центру сковороди кладемо томатну пасту. Даємо їй обсмажитися дві хвилини і перемішуємо з овочами.

3d266d53652ade9e9c7e086dbbe6b435

Крок 11. Додаємо мелений перець і тушкуємо частування під кришкою 5 хвилин.

38534e487b0bbc9f63ef43a009db38a4

Крок 12. Тепер ви знаєте, як приготувати тушковану капусту з картоплею. Спробуйте!

557c8b2af8ac686880b82dee6748b58f

Тушкована капуста з ковбасою

Тушкована капуста з ковбасою – це ситне, смачне і просте у виконанні рішення для домашнього обіду або перекусу. Подавайте частування з хлібом або доповнивши ароматної зеленню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо білокочану капусту і викладаємо її в сковороду з олією.

fd76dd8dc9e75d59f7f960d973077df7

Крок 2. Солимо і перемішуємо овоч.

0f110ad55e43b656ad2cd6a85adc7084

Крок 3. Доповнюємо капусту тертою на терці морквою і подрібненим цибулею.

9d4b99338f6d064b226501978c09b707

Крок 4. Тушкуємо овочі близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

87cda805eb07a2842b9e3b3480309d70

Крок 5. Доповнюємо заготівлю томатною пастою.

ce8dd24e4639424e2bf7bc8fb6a3316f

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

c967573021f8fcbcd59dcc2da9f7931d

Крок 7. Викладаємо до овочів варену ковбасу, нарізану кубиком. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин.

8ac8896c86e0527b61ff94cdd1799ee5

Крок 8. Вимикаємо плиту і доповнюємо страву подрібненою зеленою цибулею.

5e0b7fea98bb4e6eafbe0155c62e1a02

Крок 9. Тушкована капуста з ковбасою готова. Пригощайтеся!

a44b7ed3634a8b867ea04f64865d38aa

Тушкована капуста з рисом на сковороді

Тушкована капуста з рисом на сковороді – це неймовірно живильне і яскраве частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати в якості гарніру до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 300 гр.
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соус томатний – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібними кубиками нарізаємо очищені моркву і цибулю.

3598a14a48131f3d6b52a65b187afa09

Крок 2. Обсмажуємо овочі на олії до м’якого стану близько 5 хвилин.

00b115291690e815b2c7bcf5fefb8dfb

Крок 3. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.

64750e7768f612e68aa3f5af15cb3de6

Крок 4. Викладаємо капусту в сковороду. Солимо і перчимо заготівлю. Перемішуємо і смажимо близько 7-10 хвилин.

224dc6e5f043577765980c6951e90086

Крок 5. Викладаємо до овочів попередньо відварений рис.

4bce4605048c9a03835f426869630ea8

Крок 6. Додаємо томатний соус і перемішуємо.

80c735b2fa45a77845c8b6d52e9fe3fb

Крок 7. Тушкуємо ще 5-7 хвилин до готовності на невеликому вогні.

5e9e80421905ed3ebea7099cb5ffc27b

Крок 8. Тушкована капуста з рисом на сковороді готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

7bcc365a3b4d0401d60f6f9a6798ce3d

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал