Тушкована капуста на сковороді класична – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста на сковороді – це просте і апетитне частування для вашого обіду або вечері. Такий продукт можна подавати як самостійну страву або в якості гарніру до гарячих страв. Для приготування використовуйте кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді

Тушкована капуста з м’ясом на сковороді виходить соковитою і неймовірно апетитною. Така смачна і поживна страва стане справжньою прикрасою вашого столу. Порадуйте рідних за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото. Вийде навіть у новачків.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана велика – ¼ шт.
  • М’ясо – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо її до м’якості на олії.

Крок 2. Додаємо до цибулі терту на терці моркву. Перемішуємо і смажимо ще дві-три хвилини.

Крок 3. Доповнюємо овочі шматочками м’яса.

Крок 4. Пару хвилин смажимо м’ясо з овочами.

Крок 5. Доповнюємо вміст дрібно нашинкованою капустою.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо близько 15-20 хвилин.

Крок 7. За 5 хвилин до готовності солимо страву і доповнюємо спеціями.

Крок 8. Тушкована капуста з м’ясом на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Класична тушкована капуста з томатною пастою

Класична тушкована капуста з томатною пастою – це дивно соковите і яскраве частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати в якості гарніру до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Тмін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо капусту, злегка солимо її і віджимаємо руками.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву. Тушкуємо їх близько трьох хвилин на олії.

Крок 3. Сюди ж викладаємо капусту. Перемішуємо і тушкуємо близько 15 хвилин під кришкою. При необхідності, вливаємо трохи води.

Крок 4. Додаємо томатну пасту і перемішуємо.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю сіллю і спеціями. Перемішуємо і тушкуємо ще 7-8 хвилин.

Крок 6. Для подачі дрібно ріжемо зелену цибулю.

Крок 7. Класична тушкована капуста з томатною пастою готова. Посипайте зеленою цибулею і угощайтесь!

Тушкована капуста з куркою на сковороді

Тушкована капуста з куркою на сковороді виходить неймовірно смачною, соковитою і поживною. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна / кетчуп – 2,5 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе ріжемо невеликим кубиком.

Крок 2. Обсмажуємо курку на олії до рум’янцю.

Крок 3. В окремій сковороді до м’якості смажимо подрібнену цибулю і терту на терці моркву.

Крок 4. Сюди ж викладаємо дрібно шинковану капусту. Перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин на невеликому вогні. Додаємо в овочі курку.

Крок 5. Томатну пасту змішуємо з водою, сіллю і спеціями.

Крок 6. Виливаємо томатну суміш в сковороду з вмістом. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 5-10 хвилин.

Крок 7. Тушкована капуста з куркою на сковороді готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Класична тушкована капуста з фаршем

Класична тушкована капуста з фаршем – це апетитне частування для вашого домашнього обіду або вечері. Така страва порадує вас яскравим смаком, дивовижною соковитою і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо капусту, посипаємо цукром і гарненько розминаємо руками.

Крок 2. Обсмажуємо м’ясний фарш на олії близько 6-7 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо фарш подрібненим цибулею і морквою.

Крок 4. Перемішуємо і смажимо все разом близько 5 хвилин.

Крок 5. Сюди ж відправляємо дрібно шинковану капусту. Перемішуємо і тушкуємо все разом.

Крок 6. Додаємо подрібнені помідори.

Крок 7. Солимо вміст. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.

Крок 8. Класична тушкована капуста з фаршем готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Тушкована капуста з сосисками

Тушкована капуста з сосисками – це смачна і ситна ідея для домашнього столу, яку нескладно приготувати своїми руками. Таке частування можна просто є з чорним хлібом. Обов’язково скористайтеся нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 0,5 кг.
  • Сосиски – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на великій терці моркву.

Крок 2. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.

Крок 4. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і смажимо ще протягом трьох-п’яти хвилин.

Крок 5. Викладаємо капусту. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо овочі томатною пастою, солимо і перчимо. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 7. Сосиски ріжемо кружечками і обсмажуємо в окремій сковороді до рум’янцю. Викладаємо до капусти.

Крок 8. Тушкована капуста з сосисками готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Тушкована капуста з цибулею і морквою

Тушкована капуста з цибулею і морквою – це соковите і насичене за смаком частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Кефір – 400 мл.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву.

Крок 3. Шинкуємо білокочану капусту і розминаємо її руками.

Крок 4. Цибулю обсмажуємо на олії до рум’янцю.

Крок 5. Додаємо морква і капусту, смажимо ще 10 хвилин. Солимо, посипаємо спеціями і поливаємо кефіром.

Крок 6. Перемішуємо вміст і готуємо ще близько 25 хвилин.

Крок 7. Тушкована капуста з цибулею і морквою готова. Пригощайтеся!

Як приготувати тушковану капусту з картоплею

Як приготувати тушковану капусту з картоплею, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковим описом процесу. Яскраве і соковите блюдо вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте! Готове частування ідеально підійде в якості гарніру до гарячих м’ясних або рибних страв.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Натираємо моркву на великій терці і дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ній цибулю близько 4-5 хвилин.

Крок 3. Дрібно шинкуємо промиту білокочану капусту.

Крок 4. Викладаємо капусту в сковороду з цибулею і морквою.

Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо близько 5-6 хвилин.

Крок 6. Виливаємо 100 мл води. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо близько 8-10 хвилин.

Крок 7. Очищаємо картоплю і ріжемо її кубиками середнього розміру.

Крок 8. У сковороду з овочами відправляємо цукор, сіль і вливаємо ще 100 мл води.

Крок 9. Додаємо картоплю і тушкуємо під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні.

Крок 10. По центру сковороди кладемо томатну пасту. Даємо їй обсмажитися дві хвилини і перемішуємо з овочами.

Крок 11. Додаємо мелений перець і тушкуємо частування під кришкою 5 хвилин.

Крок 12. Тепер ви знаєте, як приготувати тушковану капусту з картоплею. Спробуйте!

Тушкована капуста з ковбасою

Тушкована капуста з ковбасою – це ситне, смачне і просте у виконанні рішення для домашнього обіду або перекусу. Подавайте частування з хлібом або доповнивши ароматної зеленню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шинкуємо білокочану капусту і викладаємо її в сковороду з олією.

Крок 2. Солимо і перемішуємо овоч.

Крок 3. Доповнюємо капусту тертою на терці морквою і подрібненим цибулею.

Крок 4. Тушкуємо овочі близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю томатною пастою.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

Крок 7. Викладаємо до овочів варену ковбасу, нарізану кубиком. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин.

Крок 8. Вимикаємо плиту і доповнюємо страву подрібненою зеленою цибулею.

Крок 9. Тушкована капуста з ковбасою готова. Пригощайтеся!

Тушкована капуста з рисом на сковороді

Тушкована капуста з рисом на сковороді – це неймовірно живильне і яскраве частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати в якості гарніру до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 300 гр.
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соус томатний – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібними кубиками нарізаємо очищені моркву і цибулю.

Крок 2. Обсмажуємо овочі на олії до м’якого стану близько 5 хвилин.

Крок 3. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.

Крок 4. Викладаємо капусту в сковороду. Солимо і перчимо заготівлю. Перемішуємо і смажимо близько 7-10 хвилин.

Крок 5. Викладаємо до овочів попередньо відварений рис.

Крок 6. Додаємо томатний соус і перемішуємо.

Крок 7. Тушкуємо ще 5-7 хвилин до готовності на невеликому вогні.

Крок 8. Тушкована капуста з рисом на сковороді готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал