Шоколадний торт з крем Пломбіром – покроковий рецепт приготування

Господиньки, сьогодні я хочу Вам запропонувати дуже смачний торт, де поєднуються «шоколадні коржі + крем Пломбір» – це просто ідеально, а як красиво виглядає у розрізі.

Дуже рекомендую зберегти і приготувати, тому що коржі найпростіші, а результат просто супер. Можете готувати, як до святкового столу, так і до сімейного чаювання.

Шоколадний торт з крем Пломбіром - покроковий рецепт приготування

Список потрібних інгредієнтів:

Коржі:

Робіть все за рецептом. Купіть собі недорогі ваги, і у Вас не виникне проблем з грамівками!

  • Пшеничне борошно – 235 гр
  • Сода – 7 гр
  • Сіль – 1 чайна ложка (без гірки)
  • Какао-порошок – 65 гр
  • Цукор – 220-250 гр (я кладу 220 гр)
  • Яйця – 2 шт
  • Вершкове масло м’яке – 60 гр
  • Оливкова (рослинна) олія – ​​60 гр
  • Молоко – 260 мл
  • Оцет яблучний (6%) – 1 столова ложка

Шоколадний торт з крем Пломбіром - покроковий рецепт приготування

Приготування:

  1. Змішуємо усі сухі інгредієнти. Потім додаємо рідкі. Оцет У КІНЦІ! Все перемішуємо до однорідної глянцевої маси.
  2. Форму змащуємо вершковим маслом. На дно кладу пергамент, форма у мене 22 см. Тісто подвоюється в обсязі, тому не наливайте тісто більше ніж на половину.
  3. Випікайте на 155 градусів приблизно 50-90 хвилин. Спочатку корж активно зростатиме, потім заспокоїться. Зверху може з’явитися горбик, і навіть, можливо, трісне – не лякайтеся, це добре, ми отримуємо пористу структуру.
    Як завжди, перевіряємо дерев’яною шпажкою (зубочисткою). Вона має виходити сухою. Тобто хвилин через 45 починаємо перевіряти кожні 5 хвилин.
  4. Готовий корж майже відразу виходитиме з форми. Обережно перекладіть його на металеву решітку.
  5. Коли корж повністю охолоне, нарізаємо за допомогою зубної нитки на 3 коржі (я роблю надрізи ножем по всьому діаметру торта, щоб була приблизно однакова відстань від краю коржа, і повністю прорізаю за допомогою зубної нитки).

Шоколадний торт з крем Пломбіром - покроковий рецепт приготування

Крем ” Пломбір»

  • Молоко – 500 гр
  • Яйце – 2 шт
  • Цукор – 100 гр
  • Ванільний цукор – 20 гр (2 пакетика)
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр
  • Вершкове масло 82,5% – 150 гр

Приготування:

  1. Для заварного крему змішати яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль, додавши
    молоко.
  2. Варити, помішуючи, до загустіння.
    Накрити харчовою плівкою (в контакт). Давши
    охолонути до кімнатної температури.
  3. Задля наступного етапу дуже важливо, щоб масло і заварна основа були однакової кімнатної температури.
  4. Вершкове масло збити 2-3 хвилини. Невеликими частинами ввести заварну основу, постійно збиваючи.
  5. Наступну частину додаємо тільки тоді, коли перша добре вмішалася.
  6. Коржі змастити кремом. Зручно збирати торт в тій же формі, в якій він випікався.
  7. Замотати торт у харчову плівку і поставити у холодильник на 2 години, а краще на ніч, щоб він добре стабілізувався.

Для глазурі:

  • Шоколад – 100 гр
  • Масло вершкове 82.5% – 60 гр

Приготування шоколадної глазурі:

  1. Для глазурі потрібно спочатку розтопити вершкове масло, і зняти з вогню. Додати в тепле масло кусочок шоколаду, дати їм розтаяти, періодично помішуючи.
  2. Покрити верхівку і боки торта шоколадною глазурю.
  3. Торт прикрасити за бажанням і вподобанням, в рецепті – це полуниця, а ви можете прикрасити сезонними фруктами, або мороженими ягодами.

Гарного приготування і смачного чаювання Вам!

Шоколадний торт з крем Пломбіром - покроковий рецепт приготуванняШоколадний торт з крем Пломбіром - покроковий рецепт приготування

Автор рецепту: lenka.bondd

Переклад на українську мову та фото: kolizhanka.net.ua

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності