Сир з кислого молока – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Сир з кислого молока – це смачний, поживний та неймовірно корисний продукт, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. Лише одного разу, спробувавши приготувати сир своїми руками, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи, бо смакові характеристики кардинально відрізняються. А також у домашньому продукті немає жодних добавок, таким чином сирок, приготовлений своїми руками, можна запросто запропонувати навіть найменшим, адже головною властивістю є високий вміст кальцію.

Сир з кислого молока з нагріванням

Сир з кислого молока з нагріванням – це простий і досить швидкий спосіб готування ніжного і неймовірно смачного кисломолочного продукту, який хороший сам по собі, навіть без додавання варення, джемів або свіжих фруктів. Приготувавши сир самостійно лише одного разу, ви перестанете купувати його в магазинах назавжди!

Час готування – 48 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кисле молоко – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою столової ложки, знімаємо з кислого молока прошарок з сметани.

Крок 2. За допомогою довгого ножа, доходячи до дна, надрізаємо масу хрест-навхрест.

Крок 3. На дно каструлі стелем рушник і поміщаємо банку з кисле, вливаємо воду так, щоб рідина була врівень з кислим молоком в банку – включаємо помірний нагрів. Кришку не використовуємо.

Крок 4. Прогріваємо молочний продукт до 35-40 градусів, опустивши палець, в середину банки з кисле молоко, вимикаємо вогонь і залишаємо банку, щоб сир підійшов. Знімаємо з конфорки, залишаємо до повного охолодження.

Крок 5. Марлю складаємо в два шари і виливаємо в тканину сироваткою з сироваткою.

Крок 6. Марлю пов’язуємо по типу вузлика і підвішуємо над мискою на всю ніч. Цього часу вистачить, щоб надлишки сироватки стекли.

Крок 7. На ранок маса стала в рази щільніше, зменшилася в обсязі – все готово.

Крок 8. Сир виймаємо з марлі і дегустуємо. Смачного!

Сир з кислого молока без нагрівання

Сир з кислого молока без нагрівання готується настільки просто, що з цим процесом впорається навіть дитина! У рецепті використовується лише один компонент – це молоко, яке слід повністю заморозити, а після дати час відтанути природним шляхом – вуаля, домашній сир готовий до вживання!

Час готування – 24 ч.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо два літри скислого молока.

Крок 2. Переливаємо продукт в цілий і сухий пакет – щільно зав’язуємо. Для зручності можна розлити молоко по двох пакетів.

Крок 3. Прибираємо молоко в морозильну камеру на 12-14 годин до повного замерзання.

Крок 4. Отриману суміш укладаємо в друшляк з марлею, вниз ставимо каструлю, куди буде стікати сироватка.

Крок 5. Приблизно через 5 годин масу віджимаємо і викладаємо в піали.

Крок 6. Натуральний сир подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

Сир з кислого молока в мультиварці

Сир з кислого молока в мультиварці – це неймовірно смачний і корисний продукт, на приготування якого ви витратите мінімум часу, а в результаті отримаєте справжнє смакове насолоду без єдиної шкідливої хімічної добавки.

Час готування – 13 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджене кисле молоко виймаємо з холодильної камери.

Крок 2. Переливаємо продукт в чашу мультиварки, запускаємо «підігрів» на 20 хвилин.

Крок 3. Ми залишаємо основний компонент під кришкою на всю ніч для загустіння.

Крок 4. Вранці знову прогріваємо молоко на тій же програмі і знову 20 хвилин.

Крок 5. Після звукового сигналу, отриману масу викладаємо на сито, прикриваємо кришкою і залишаємо на кілька годин.

Крок 6. Як тільки надлишки сироватки стекли – приступаємо до трапези. Смачного!

Сир з кислого козячого молока

Сир з кислого козячого молока, це справжня джерело корисних макро і мікроелементів. До того ж, такий продукт не викликає алергічних реакцій і легко засвоюється. Обов’язково спробуйте приготувати такий сирок, і ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко козяче кисле – 1 л.
  • Сіль – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Літр кислого молока переливаємо в каструлю з емальованим покриттям, на повільному полум’ї нагріваємо, але не кип’ятимо.

Крок 2. В іншу глибоку ємність поміщаємо друшляк і вистилаємо його декількома шарами марлі, випускаючи краю за посуд.

Крок 3. Теплу масу виливаємо на тканину і чекаємо, поки сироватка стече ( використовуємо для приготування млинчиків або інших страв на ваш смак ).

Крок 4. Потім краї марлі збираємо в вузлик і підвішуємо над чашею на кілька годин.

Крок 5. Щільний сир злегка підсолюємо, перемішуємо і приступаємо до поїдання. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал