Тефтелі в томатно-сметтаному соусі в духовці – 4 рецепта з покроковими фото

Тефтелі в томатно-сметтаному соусі в духовці – ніжна і ароматна гарячя страва, яка прекрасно поєднується з найрізноманітнішими гарнірами і являє собою м’ясні кульки з рисом і приправами. Тефтелі можна обсмажити до рум’яності, а після перекласти в форму, залити насиченим соусом і відправити в духову шафу, але якщо ви любите більш ніжні страви, то тоді, заготовки краще відразу запікати, пропускаючи обсмажування. До того ж, при готуванні в духовці, немає потреби використовувати рослинні жири, тобто масло, відповідно, калорій в блюді стає значно менше.

Тефтелі з рисом в томатно-сметтаному соусі в духовці

Тефтелі з рисом в томатно-сметтаному соусі є кульки середнього розміру, сформовані з перемолотого м’яса, відвареного до напівготовності рису і білого хліба ( для в’язкості і тримання форми ). Готується таке блюдо елементарно просто і швидко, а нагодувати їм можна велику сім’ю, провівши мінімум часу біля плити.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Хліб білий – 3-4 скибочки.
  • Молоко – 50-70 мл.
  • Паста томатна / кетчуп – 350 мл.
  • Сметана – 350 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рис до прозорої води і відварюємо на повільному вогні до готовності.

Крок 2. Скибочки білого хліба замочуємо в молоці.

Крок 3. Через кілька хвилин віджимаємо батон і додаємо його до фаршу – гарненько перемішуємо.

Крок 4. Доповнюємо перекручене м’ясо крупою, сіллю і молотим перцем – знову помішуємо до однорідності.

Крок 5. Для заливки об’єднуємо сметану, кетчуп і за бажанням воду.

Крок 6. З приправленого фаршу формуємо тефтелі однакового розміру, щоб рівномірно пропеклися.

Крок 7. Заготовки поміщаємо в форму, придатну для запікання.

Крок 8. Кульки з м’яса заливаємо соусом і відправляємо в духовку, готуємо 40-45 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Смачного!

Тефтелі з рисом, морквою і цибулею з підливою в томатно-сметтаному соусі

Тефтелі з рисом, морквою і цибулею з підливою в томатно-сметтаному соусі – аналог звичних для нас котлет, якими давно нікого не здивуєш. Однак з тих же продуктів, додавши лише овочі, можна з легкістю приготувати ніжні і соковиті тефтелі, які ідеально гармоніюють з картопляним пюре і відварної гречкою.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Фарш – 800 гр.
  • Рис – ½ ст.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – за бажанням.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Паста з томатів – 2 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: овочі очищаємо і ополіскуємо під струменем води, рис відварюємо до напівготовності і переміщаємо в друшляк для стікання рідини і охолодження.

Крок 2. Фарш доповнюємо цибулею і часником ( перемелюємо в блендері до стану пюре ), яйцем, рисом, сіллю, перцем і паприкою – перемішуємо і відбиваємо прямо в тарілці. Формуємо кульки і запікаємо 15 хвилин ( 220 градусів ).

Крок 3. Для соусу дрібно нарізаємо залишився цибуля, моркву тремо на великій терці – пасеруємо овочі на маслі до м’якості, додаємо пасту з томатів, помішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.

Крок 4. Підсипаємо в сковороду борошно, ретельно помішуємо і тонким струменем вливаємо воду, підсолюємо і готуємо ще 5-7 хвилин. Перед відключенням конфорки, додаємо сметану і прогріваємо 3 хвилини.

Крок 5. Киплячим соусом заливаємо підрум’яні тефтелі і доводимо до готовності: 180 градусів 15-20 хвилин.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

Тефтелі в томатно-сметтаному соусі без рису

Тефтелі в томатно-сметтаному соусі без рису – ситне і в той же час легке блюдо, яке готується з пісної свинини і без додавання рисової крупи. Для в’язкості рекомендується використовувати невелику кількість білого хліба, а для пікантності мелений перець і натуральний сік з томатів.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини ( без жиру ) – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Батон – 2 скибочки.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сік томатний – 150 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу, на робочий стіл викладаємо всі необхідні компоненти.

Крок 2. М’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо і пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею і часником.

Крок 3. Скибочки білого хліба заливаємо водою на кілька хвилин, віджимаємо і також перекручуємо через м’ясорубку до фаршу.

Крок 4. Приправляємо масу сіллю і молотим перцем – гарненько перемішуємо.

Крок 5. Змочуємо руки в воді і ліпимо тефтелі – укладаємо в жароміцний посуд з високими бортиками.

Крок 6. Для заливки об’єднуємо томатний сік, сметану, крохмаль і сто мілілітрів води, також всипаємо цукор і сіль – переливаємо до м’ясних кульок.

Крок 7. Запікаємо 30-35 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 8. Рум’яні тефтелі розкладаємо по порційних тарілках і за бажанням присипаємо рубаною зеленню. Смачного!

Курячі тефтелі в томатно-сметтаному соусі в духовці

Курячі тефтелі в томатно-сметтаному соусі в духовці – це та страва, яке без докорів сумління, можна їсти навіть на ніч і не боятися за свою фігуру. Ніжне м’ясо птиці з додаванням ріпчастої цибулі і курячого яйця, запечене в підливі на основі пасти з томатів і сметани – легке, але в той же час, ситне блюдо.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Кетчуп – 2 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Лист лавра – 2-3 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і часник – подрібнюємо в чаші блендера.

Крок 2. Отриману кашицю відправляємо в фарш разом з яйцем, сіллю і сумішшю перців.

Крок 3. Гарненько перемішуємо і ліпимо тефтелі.

Крок 4. Паніруємо кульки в борошні і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистості.

Крок 5. У піалі об’єднуємо сметану, кетчуп, а також спеції – помішуємо до однорідної консистенції. При необхідності додаємо цукор.

Крок 6. Розбавляємо суміш склянкою води і соус готовий.

Крок 7. Кульки з фаршу викладаємо в форму, заливаємо соусом і в нього занурюємо лаврушку для насиченості. Запікаємо протягом 20 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Насолоджуйтесь прекрасним смаком і ароматом. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал