Салат з куркою та виноградом – 5 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з куркою та виноградом, як і різні варіанти салатів, з фруктами – рецепт досить молодий і стає популярним, адже натуральні аромат та кислинка винограду добре відтіняють смак курячого м'яса з додатковими інгредієнтами: яйцем, сиром та горіхами. Салат ефектно оформляється у вигляді грона винограду, що не тільки смачно, а й ошатно виглядає на будь-якому столі.

Салат «Тіффані» з куркою та виноградом

Салат «Тіффані» з куркою та виноградом готуємо за класичним рецептом, у якому ці два інгредієнти є основними. Куряче філе обсмажується з додаванням каррі, що надасть страві пікантних ноток. Доповнюється салат яйцем, твердим сиром та обсмаженими волоськими горіхами. Заправляється салат сумішшю майонезу з йогуртом і виноград вибирається без кісточок зелений. Салат формується пошарово.

    Салат з куркою, виноградом та волоськими горіхами

    Салат з куркою, виноградом і волоськими горіхами, на перший погляд з не дуже поєднаних інгредієнтів, виходить оригінальною, ситною та ошатною стравою не тільки для святкового столу. Для салату береться будь-яка частина курки і заздалегідь відварюється або запікається. Виноград використовується будь-якого кольору, але бажано солодкий та без кісточок. У цьому рецепті формуємо салат пошарово та заправляємо майонезом.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 6.

    Складові:

    • Куряча грудка відварена – 300 гр.
    • Яйце – 3 шт.
    • Горіхи грецькі – 50 гр.
    • Сир твердий – 200 гр.
    • Майонез – 6 ст.
    • Виноград – 1 гроно.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом, одразу підготуйте потрібну кількість усіх продуктів для салату. Яйця відваріть круто. У відвареного курячого м'яса видаліть шкірку.

    Крок 2. Для формування салату візьміть велику сервірувальну салатницю. Куряче філе наріжте невеликими кубиками, рівним шаром покладіть на салатницю і покрийте майонезом.

    Крок 3. Волоські горіхи трохи підсушіть на сухій сковорідці і будь-яким способом подрібніть в середню крихту. Помірно посипте ними шар курки.

    Крок 4. Відварені яйця очистіть від шкаралупи, подрібніть на тертці і покладіть поверх горіхів.

    Крок 5. Твердий сир, бажано вершковий і без різних добавок, подрібніть на великій або середній тертці та рівним шаром покладіть поверх яєць. На шар сиру нанесіть майонезну сітку.

    Крок 6. Виноград промийте, обсушіть серветкою, відокремте від кисті. Ягоди розріжте на половинки.

    Крок 7. Потім ними красиво покрийте всю поверхню салату. Приготовлений салат з куркою, виноградом та волоськими горіхами можна відразу сервірувати до столу, але краще дати пару годин для наполягання. Смачного!

    Салат з куркою, виноградом та ананасом

    Доповнення різних салатів консервованими ананасами подобається багатьом і в цьому рецепті вам пропонується приготувати салат з куркою, виноградом та ананасом. Страва відрізняє гарний смак та соковитість. Куряче м'ясо для салату заздалегідь відварюємо. Додаємо в салат твердий сир і трохи часнику, але це до смаку. Заправляємо салат майонезом. Інгредієнти змішуємо у загальній салатниці.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Філе курки відварене – 1 шт.
    • Виноград кишміш – 100 гр.
    • Консервовані ананаси – 100 грн.
    • Твердий сир – 150 гр.
    • Майонез – 3 ст.
    • Часник – 2 зубки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготуйте всі продукти для салату відповідно до пропорції рецепту і потрібної кількості порцій. Куряче філе заздалегідь відваріть у воді з додаванням солі та будь-яких приправ.

    Крок 2. Відварене філе наріжте невеликими кубиками однаковими.

    Крок 3. Будь-який твердий сир подрібніть на тертці.

    Крок 4. Виноград кишмиш промийте, обсушіть серветкою та розріжте кожну ягоду на половинки.

    Крок 5. Подрібнені інгредієнти перекладіть у салатницю. Додайте до них кубики консервованого ананасу, подрібнені на часничниці зубки часнику та пару ложок гарного майонезу.

    Крок 6. Потім салат з куркою, виноградом та ананасами акуратно перемішайте, зніміть пробу та можете відразу подавати до столу. Смачного!

    Салат з куркою, пекінською капустою та виноградом

    Салат з куркою, пекінською капустою та виноградом можна приготувати просто: нарізати всі інгредієнти та заправити майонезом, але в цьому рецепті готуватимемо по-іншому. Куряче філе замаринуємо в соєвому соусі і обсмажимо. Сформуємо салат на листі пекінської капусти, виклавши на них куряче м'ясо з горіхами та виноградом, і заправимо смачним соусом на основі майонезу та гірчиці.

    Час приготування: 1 година 15 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Курячі грудки – 2 шт.
    • Виноград солодкий – 300 гр.
    • Пекінська капуста – 100 грн.
    • Майонез – 6 ст.
    • Гірчиця зернова – 1 ст.
    • Соєвий соус – 6 ст.
    • Волоські горіхи – 2 жмені.

    Процес приготування:

    Крок 1. Куряче філе заздалегідь підморозьте і наріжте тонкими слайсами. Полийте їх трьома ложками соєвого соусу, перемішайте та залиште для маринування приблизно на 1 годину.

    Крок 2. Після цього часу шматочки філе швидко обсмажте з обох боків у невеликій кількості рослинної олії.

    Крок 3. Пекінську капусту розділіть на листя, відокремте зелену частину, наріжте широкими смужками і викладіть на салатницю.

    Крок 4. Поверх капустяної нарізки викладіть теплі шматочки обсмаженого філе.

    Крок 5. Для соусу в окремій піалі добре змішайте майонез із зерновою гірчицею та рештою соєвого соусу, додаємо пару столових ложок води, щоб соус не був дуже густим. Потім їм рясно полийте шматочки курки.

    Крок 6. Виноград розріжте на половинки та покрийте ними всю поверхню салату. Волоські горіхи будь-яким способом подрібніть в крихту, і посипте салат зверху. Приготовлений салат із куркою, виноградом та пекінською капустою можете відразу сервірувати до столу. Смачного!

    Листковий салат з копченою куркою та виноградом

    Святкові варіанти салатів на основі курки та винограду та сформовані пошарово у формі кола («Тіффані») або трикутника («Гронь»), готуються з відвареною або запеченою куркою. У цьому рецепті приготуємо салат на основі курки копченої, яка надасть салату неповторного смаку копченого м'яса. Інші інгредієнти беремо, як для класичного «Тіффані» і з'єднаємо їх з майонезом.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Куряча грудка копчена – 400 гр.
    • Яйце – 2 шт.
    • Твердий сир – 100 гр.
    • Волоські горіхи – 100 гр.
    • Виноград – 400 грн.
    • Майонез – 400 мл.
    • Зелень для декору.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед потрібно підготувати інгредієнти для салату, згідно з пропорцією рецепту. Курячі яйця відварити круто і очистити від шкаралупи. Будь-яким способом подрібнити волоські горіхи. Сир натерти на великій тертці. Виноград промити, відокремити від кисті та обсушити.

    Крок 2. Формуємо салат у вигляді трикутника. Копчену грудку нарізати невеликими кубиками, укласти в салатницю першим шаром і покрити сіточкою майонезу. Такими кубиками нарізати відварені яйця, викласти другим шаром і покрити майонезом.

    Крок 3. Шар яєць поступово посипати подрібненими волоськими горіхами.

    Крок 4. Потім поверх горіхів укласти рівним шаром натертий сир і повністю покрити майонезом. Ягоди винограду розрізати на половинки, видаливши кісточки. Покрити салат виноградом і прикрашати зеленню. Приготовлений салат із копченою куркою та виноградом можна відразу сервірувати до святкового столу. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал