Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом в духовці

Торт з бісквітів на згущеному молоці має яскравий молочним смаком і солодким ароматом. Коржі на згущеному молоці мають ніжну текстуру. Посилити вершковий смак вироби можна застосуванням сметанним кремом для декору десерту і промазування його верств.

Зміст

Рецепт бісквітного торта на згущеному молоці зі сметанним кремом

Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом включає в перелік мінімум продуктів.

Приготування далі.

Які інгредієнти знадобляться для коржів

Складовими бісквіта на згущеному молоці є:

  • якісне згущене молоко. Слід вибрати продукт, приготований з цільного молока, а не відновленого – 1 банка;
  • мука. Підготувати інгредієнт перевіреної марки – 150-170 г;
  • свіже яйце категорії СО – 2 шт.;
  • ванільна пудра – 1 г;
  • сода – 2 г .

Також знадобиться близько 5 мл оцту для гасіння соди.

Продукти для приготування крему

В рецепт традиційного крему зі сметани входять:

  • сметана. Продукт слід використовувати холодний і з відсотком жиру рівним 30 – 600 г;
  • цукрова пудра. Можна подрібнити цукор самостійно в блендері – 150 г.

Для додання десерту родзинки, в рецепт рекомендовано додати свіжі ягоди полуниці (можна інші ягоди), кількість продукту підбирати з урахуванням смаку.

Покроковий процес приготування коржів

Кроки по створенню коржів з згущеного молока розташовані в нижче розглянутому порядку:

  1. Покласти в миску жовтки від сирого яйця і збовтати їх з білим цукром.

  2. Викласти до жовткової маси згущене молоко і ретельно перемішати складові міксером.
  3. У окремому посуді збити білки, щоб інгредієнт швидше збивати, його і інвентар слід охолодити.
  4. Перекласти білки невеликими частинами в масу з жовтка і згущеного молока. Акуратно перемішувати інгредієнти ложкою, здійснюючи руху за годинниковою стрілкою.
  5. Після об’єднання білка з жовткова масою, ввести невеликими частинами борошно. Перемішувати складові також за годинниковою стрілкою, щоб білок сильно не осів.
  6. Погасити соду, вливши в неї оцет, і відразу додати її в тісто. Знову обережно перемішати продукти.
  7. Перекласти тісто в підготовлену роз’ємну тару для випічки.
  8. Прибрати форму в духову шафу. Його потрібно добре ретельно прогріти заздалегідь до 180 градусів. Час випікання займає орієнтовно 30-40 хв. Готовність коржа перевіряти за допомогою сірника через 30 хв, після початку випікання. Якщо сірник суха, а корж рум’яний, то бісквіт можна виймати з духовки.
  9. Дати Коржу охолонути в посуді, в якій він випікався.
  10. Охолоджений корж обережно поділити на 3 кола. Щоб корж розрізати рівно, потрібно ніж з довгим і гострим лезом, також можна використовувати дріт або волосінь.

Готові коржі покласти на блюдо на період створення крему.

Етапи приготування крему на сметані

Пункти по створенню крему з сметани наступні:

  1. Сметану заздалегідь покласти в холодильник разом з цукровою пудрою і використовуваної посудом. Все повинно бути холодним, тоді крем вийде більш щільним.
  2. Перекласти холодну сметану в миску, і почати її збивати міксером.
  3. У процесі збивання всипати до сметані пудру з цукрового піску.
  4. Крем буде готовий, коли він придбає пишну і щільну консистенцію.

Після приготування крему потрібно розрізати ягоди. Полуницю треба нарізати у формі пластинок.

Що можна додати

В рецепт рекомендовано включити полуничний або ванільний сироп, для зволоження коржів, тоді десерт вийде більш соковитий і ніжний. При цьому коржі слід просочувати обережно, так як, якщо сиропу переборщити, то десерт вийде дуже солодким і сирим на смак.

Збірка торта

Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом бажано збирати в черговості:

  1. Викласти один корж на тарілку. Використовується нижня частина бісквіта.
  2. Рівномірно нанести на нього крем. При цьому, якщо використовувалася просочення, то крему потрібно небагато.
  3. Розташувати поверх крему слайси з полуниці одинарним шаром.
  4. Накрити полуничний шар другим коржем (середній від основного бісквіта) і теж нанести на нього крем.
  5. Помістити поверх середнього коржа знову шар з ягід, і накрити їх останнім коржем (верхня частина бісквіта).
  6. Рясно нанести на останній корж, а також бічні частини торта, крем . На крем можна викласти цілі ягоди полуниці.

Помістити десерт в прохолодне місце і дати виробу просочитися близько 2-4 годин.

Рецепт шоколадного торта на згущеному молоці зі сметанним кремом

Дана версія торта з коржів на згущеному молоці з кремом зі сметани виділяється яскравим шоколадним ароматом і смаком. Щоб десерт вийшов ніжним, слід його після приготування витримати в холодильнику не менше 5 годин.

Які інгредієнти знадобляться для коржів

У набір складових шоколадних коржів входять:

  • згущене молоко не на сухому молоці – 1 банка;
  • масло вершкове. Жирність інгредієнта не повинна бути нижче 82% – 100 г;
  • яйце свіже добірне – 2 шт.;
  • мука. Використовується складова тонкого помелу – 150-170 г;
  • даний какао. Продукт з наповнювачами (цукор, ароматизатори) не підходить – 20-25 г;
  • сода – 2 г.

Ще необхідний справжній лимонний сік в кількості 5 мл для гасіння соди.

Продукти для приготування крему

У набір компонентів для крему на базі сметани входять:

  • сметана. Слід вибрати інгредієнт з відсотком жиру приблизно 30% – 300 г;
  • цукрова пудра. При відсутності продукту, можна подрібнити звичайний білий цукор – 150 г.

Для посипання готового десерту бажано підготувати шоколадну крихту.

Покроковий процес приготування коржів

Схема готовності коржів на згущеному молоці з какао наступна:

  1. Покласти масло в миску і розм’якшити його до рідкого стану. Можна використовувати мікрохвильову піч, тоді миску прикрити кришкою, щоб масло не забризкало пристрій зсередини. Також можна використовувати баню на пару. Дати маслу злегка охолонути.

  2. Добре збовтати в окремому посуді (глибокій) жовток.
  3. Ввести до жовтка згущене молоко невеликими частинами. Перемішувати продукти, поки вони не утворюють однорідну масу.
  4. Додати в вміст 3 пункту масло. Перемішати складові.
  5. Після масла покласти в заготовку тіста какао. Добре перемішати продукти, какао повинно розподілитися рівномірно.
  6. В окремій холодної ємності збити охолоджені білки.
  7. Ввести збитий білок до решти продуктів. Перемішувати компоненти бажано тільки за годинниковою стрілкою.
  8. Після додавання білка, в вміст додати частинами муку. Не поспішаючи перемішати тісто до однорідної консистенції. Стежити, щоб борошняних грудочок не залишилося.
  9. На завершення погасити соду соком з лимона і додати її в тісто. Перемішати продукти.
  10. Перекласти 1/3 частина тіста в посуд (роз’ємну) для випікання. Заздалегідь нагріти якісно духовку. Температура 180 градусів.
  11. Випікати корж близько 20 хв. Бісквіт готовий, коли зарум’яниться, а сірник (їй потрібно проткнути корж в 2-3 місцях) залишається сухою.

  12. Акуратно викласти спечений корж на пряму поверхню і аналогічно випекти ще 2 частини тіста.

Верхівку кожного коржа, якщо вона нерівна, потрібно зрізати. Якщо верхівки рівні, то коржі слід в 15-20 місцях проткнути зубочисткою, щоб бісквіти добре просочилися кремом.

Етапи приготування крему на сметані

Процес з’єднання продуктів при готуванні крему наступний:

  1. Покласти охолоджену сметану в ємність з піднесеними стінками і почати збивати міксером.
  2. Не забираючи приладу, частинами ввести в сметану цукрову пудру.
  3. Збивати складові, поки маса не вийде хутровий і помірно густий.

Якщо сметана рідкувата, то слід в 50 мл води розпустити 8-10 г гранульованого желатину. Коли желатин набубнявіє, його слід повністю розчинити на водяній бані, охолодити і ввести в сметану після додавання цукрової пудри.

Що можна додати в рецепт

Торт з бісквітів на згущеному молоці вийде більш ароматним, якщо коржі просочити шоколадним сиропом з додаванням натурального коньяку. Також близько 5 мл коньяку можна додати в сметанний крем.

Збірка торта

Процес оформлення шоколадної версії десерту складається з кроків:

  1. Покласти один корж на плоску посуд і промазати його кремом. Розподіляти крем рівномірно.

  2. Помістити поверх крему другий корж і теж нанести на нього крем.
  3. Покласти поверх другого коржа третій.
  4. Якісно промазати останній корж і бічні частини кремом.
  5. Посипати верхню частину виробу, так само можна і боки, шоколадною крихтою.

Готовий шоколадний торт з бісквітів на згущеному молоці і зі сметанним кремом бажано витримати в прохолоді близько 6-8 годин.

Рецепт торта на згущеному молоці з малиною і сметанним кремом

Десерт з додаванням малини набуває «літній» смак і аромат використовуваних ягід. При можливості слід використовувати свіжу малину, заздалегідь перебраний від черв’яків. Для усунення черв’яків ягоди можна помістити приблизно на 20 хв в підсолену холодну воду (черви спливуть). Потім ягоди потрібно промити і обсушити їх на рушник.

Які інгредієнти знадобляться для коржів

До переліку компонентів коржа на згущеному молоці входять:

  • справжнє згущене молоко, створене на основі коров’ячого молока – 200 г;
  • свіже яйце велике – 2 шт.;
  • мука. Використовується компонент тільки дрібного помелу – 320 г;
  • цукор білий дрібний – 100 г;
  • сметана, не надто густа і з часткою жиру 15% – 200 г;
  • какао сьогодення і без добавок – 25 г;
  • сода – 3-4 г.

Какао порошок при бажанні можна виключити. Також в тісто можна додати обсмажені ядра волоського горіха в подрібненому стані в кількості 50-70 г.

Продукти для приготування крему

Компонентами крему є:

  1. сметана. Потрібен густий продукт з часткою жиру 30% – 600 г;

  2. цукрова пудра. Дозволено подрібнювати звичайний цукор самостійно – 200 г;
  3. свіжі ягоди малини, перевірені на червиві – 300 г.

Малину можна замінити іншими ягодами і навіть фруктами.

Компоненти для глазурі

Для глазурі потрібно підготувати:

  • какао – 70-80 г;
  • білий цукор – 50-60 г;
  • незбиране молоко з відсотком жиру 2,5% – 70-80 мл;
  • масло м’яке вершкове з показником жирності 82% – 50 г

Какао можна замінити якісним темним шоколадом в кількості 100 г.

Покроковий процес приготування коржів

Тісто та коржі з нього рекомендовано оформляти по пунктам:

  1. Збити в мисці жовток з какао і цукром. При цьому какао повинно рівномірно розподілитися (без грудочок), а цукор розчинитися.
  2. Перекласти в отриману масу згущене молоко, добре перемішати компоненти.
  3. Після згущеного молока викласти в вміст сметану. Знову грунтовно перемішати складові.
  4. Білок охолодити і збити до отримання стійкої піни.

  5. Борошно перемішати з содою.
  6. Ввести в заготовку тіста білок і перемішувати інгредієнти за годинниковою стрілкою. Змінювати напрямок руху в процесі перемішування не бажано.
  7. Після об’єднання інгредієнтів, невеликими частинами ввести муку. Перемішувати складові також за годинниковою стрілкою, поки не сформується однорідна маса.
  8. Якщо використовуються волоські горіхи, то їх потрібно класти в уже приготоване тісто і добре розподілити в ньому.
  9. Перемістити тісто в підготовлену роз’ємну посуд і випікати в уже розігрітій духовці (температура орієнтовно 175 градусів) близько 40-45 хв.

Випечений корж дати охолонути, після цього розрізати його на кубики розміром орієнтовно 1,5х1,5 см.

Етапи приготування крему на сметані

Крем для десерту слід оформляти по кроках:

  1. Перекласти сметану в охолоджену миску і почати збивати.
  2. Не забираючи і не вимикаючи приладу додати в сметану цукрову пудру.
  3. Збивати компоненти, поки крем не стане густим і пишним.

Ягоди промити і витерти. Якщо малина своя, то мити її не обов’язково.

Процес оформлення глазурі

Глазур слід готувати, після того як торт вже буде зібраний.

Маніпуляції з її оформлення наступні:

  1. Перелити в сотейник молоко і розчинити в ньому цукровий пісок і какао. Якщо замість какао обраний шоколад, то його слід наламати на маленькі частини. В процесі томління глазурі, шоколад повинен повністю розтопиться.
  2. Додати в сотейник масло, розрізане на шматочки і поставити ємність на вогонь невеликої величини.
  3. Томити, поки не утвориться однорідна і густа маса.

Готову глазур слід злегка остудити (не сильно, інакше вона загусне і їй не вдасться прикрасити торт).

Що можна додати в рецепт

Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом вийде більш ароматним, якщо нарізаний корж скропити шоколадним коньяком або малиновим сиропом.

Збірка торта

Процес створення десерту з підготовлених складових наступний:

  1. покласти рівним шаром частину кубиків коржа.
  2. Полити перший шар сметаною і покласти поверх малину.
  3. Повторити шар з кубиків бісквіта, при цьому кожен наступний шар робити менше в діаметрі, щоб в результаті десерт вийшов у вигляді горбка.
  4. Кожен шар поливати кремом і викладати поверх нього ягоди.
  5. Коли бісквіт і крем закінчаться, останнім шаром повинен бути корж, так як інакше по крему глазур стече, полити торт готової злегка охолодженою глазур’ю.

Так як десерт виконаний з кубиків бісквіта (а не цілих коржів) , то для просочування йому досить 2 годин.

Варіанти декору тортів

Торт зі згущеним молоком можна прикрасити сметанним кремом в різних варіаціях.

Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом можна прикрасити фруктами.

Найбільш поширені варіанти декору перераховані нижче:

Особливості декору Опис
Тільки сметанний кремможна просто нанести на верхній корж і боки торта крем, причому крем можна нанести рівним шаром або в вигляді візерунка (трояндочки, хвилі).
З барвникамиЗа допомогою крему з харчовими барвниками, на десерті можна нанести різноманітні візерунки або зробити райдужне покриття. Останній метод вимагає особливих знань.
З фруктамиПрикрасити десерт можна застосуванням свіжих ягід, які можна розташувати як по колу десерту, так і у вигляді візерунка.
З горішкамиГоріхи (переважно волоські, можна використовувати аналогічно свіжим ягодам).
З харчовим декоромВ якості харчового декору можна використовувати різнокольорову посипання, кокосову стружку, шоколадну крихту, а також мигдальні пелюстки, кольорові шоколадні драже.

Найбільш затребуваним декором вважається нанесення на торт різнобарвним кремом візерунка або святкових написів.

Корисні поради і рекомендації

Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом вийде з легким вершковим смаком, а також з ніжною текстурою, якщо при створенні десерту враховувати наведені нижче нюанси:

  • сметана повинна бути якісною і досить жирної, так як, чим жирніше продукт, тим густіше буде крем і насиченим його смак;
  • якщо в наявності рідка і низькокалорійна сметана, то для згущення крему можна застосувати желатин. При відсутності желатину, продукт можна викласти на марлю і дати зайвої рідини стекти (потрібно не менше 6 годин);
  • для фарбування крему бажано використовувати натуральні барвники (варення, густі сиропи, овочеві соки);

  • для крему рекомендовано використовувати цукор у вигляді пудри, він швидше розчиняється і не ускладнює його;
  • сметану, а також використовуваний інвентар, потрібно охолодити, тоді крем вийде густим;
  • сметану можна довго збивати , так як інакше замість крему може вийти масло;
  • для випічки коржів для торта слід вибирати борошно перевіреної якості;
  • борошно потрібно просівати перед приготуванням тіста, тоді коржі будуть пишніше і ніжніше;
  • яєчний білок рекомендовано збивати окремо від жовтка, в результаті коржі вийдуть пишніше;
  • випікати коржі слід в заздалегідь прогрітій духовці;
  • перші 15-20 хв випікання коржа забороняється відкривати дверку духовки. Інакше від повітря кімнатної температури випічка осяде;
  • виймати корж з форми бажано після його охолодження, інакше можливе його пом’яти;
  • для просочення коржів можна використовувати не тільки крем, але і густі сиропи.

Торт з коржів на згущеному молоці можна оформити з різними ароматами і присмаками, якщо в рецепт включити цедру, какао, коньяк. Додавати допоміжні складові можна як в коржі, так і в сметанний крем.

Відео про приготуванні торт на згущеному молоці зі сметанним кремом

Рецепт приготування швидкого торта на згущеному молоці:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал