Як правильно варити креветки – 9 смачних рецептів з покроковими фото

Як правильно варити креветки, ми докладно описали у нашій кулінарній добірці з дев’яти смачних рецептів із покроковими фото. Використовуйте їх, щоб морепродукт вийшов ніжним, апетитним, не втратив своїх смакових та корисних властивостей. Існують різні варіанти приготування креветок, та скільки часу варити креветки. Вибирайте найбільш підходящий.

Як варити свіжі неочищені креветки?

Як варити свіжі неочищені креветки? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашому простому рецепті із покроковими фото. Читайте та швидше приступайте до приготування апетитного морепродукту, який ідеально підійде для домашніх салатів та інших страв.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки свіжі неочищені –500 гр.
  • Вода – 1л.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Лимон – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість свіжих неочищених креветок.

Крок 2. Промиваємо їх під водою. Для цього занурте продукт у друшляк.

Крок 3. Для м’якості та аромату відрізаємо пару часточок лимона.

Крок 4. Вливаємо воду в каструлю, доповнюємо її сіллю, спеціями та часточками лимона. Доводимо вміст до кипіння.

Крок 5. Опускаємо креветки в киплячу воду і чекаємо на повторне кипіння. Відразу дістаємо їх із води шумівкою.

Крок 6. Перекладаємо продукт у ємність із кубиками льоду.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як варити свіжі неочищені креветки. Беріть на замітку!

Як відварити заморожені королівські креветки у каструлі?

Як відварити заморожені королівські креветки у каструлі? Ми поділилися у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Обов’язково беріть на замітку і приступайте до простого та швидкого кулінарного процесу. Порадуйте себе смачним морепродуктом.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені –300 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – 0,5 ч.л.
  • Вода – 1,5л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість заморожених креветок. Дайте їм трохи полежати за кімнатної температури і відтанути.

Крок 2. У каструлю виливаємо воду та доповнюємо її сіллю.

Крок 3. Додаємо суміш перців.

Крок 4. Кладемо у воду лавровий листок для аромату. Доводимо до кипіння.

Крок 5. Занурюємо креветки у киплячу воду. Варимо 3-4 хвилини після спливання морепродукту.

Крок 6. Потім одразу викладаємо на тарілку шумівкою.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як відварити заморожені королівські креветки у каструлі. Беріть на замітку!

Смажені тигрові креветки у каструлі

Смажені тигрові креветки в каструлі – – це неймовірно смачне частування для вашого столу. Готовий продукт можна їсти просто так або використовувати для приготування різноманітних яскравих страв. Для приготування креветок використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові –500 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль морська – 1 щіпка.
  • Перець чилі стручковий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібну кількість свіжих креветок тигрів.

Крок 2. Очищаємо їхню відмінність від панцира. Для цього робимо надріз уздовж спини.

Крок 3. Акуратно виймаємо кишку. Хвостики можна залишити – на ваш розсуд.

Крок 4. Підготовлений морепродукт промиваємо під водою.

Крок 5. У каструлю виливаємо оливкову олію та кладемо перець чилі, розчавлені зубчики часнику. Обсмажуємо до появи аромату.

Крок 6. Додаємо сюди креветки. Смажимо пару хвилин до зміни кольору –, це відбудеться дуже швидко. Солимо, доповнюємо шматочком вершкового масла і прибираємо з вогню.

Крок 7. Смажені тигрові креветки у каструлі готові. Подавайте до столу!

Як зварити неочищені креветки до пива?

Як зварити неочищені креветки до пива? Ми докладно описали процес у нашому кулінарному рецепті із покроковими фото. Складнощів не виникне, навіть якщо ви робите це вперше. З нашим покроковим керівництвом ви отримаєте неймовірно смачну та апетитну закуску.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки у панцирі – 1 кг.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – до смаку.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп – до смаку.
  • Спеції для риби – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Вливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, спеції та подрібнений кріп.

Крок 3. Кип’ятимо ароматну заготовку на плиті.

Крок 4. Лимон промиваємо та ділимо на половинки.

Крок 5. Видавлюємо із цитрусу сік. Виливаємо його в киплячу воду.

Крок 6. Далі сюди опускаємо креветки.

Крок 7. Чекаємо на повторне закипання і варимо частування 3 хвилини.

Крок 8. Дістаємо креветки з води, поливаємо їх олією та лимонним соком, перемішуємо.

Крок 9. Тепер ви знаєте, як зварити неочищені креветки до пива. Беріть на замітку!

Як правильно зварити креветки із лимоном

Як правильно зварити креветки з лимоном, ми розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Обов’язково беріть на замітку та приступайте до простого кулінарного процесу. Порадуйте себе корисним та неймовірно смачним морепродуктом.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки у панцирі – 600 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 1,5л.
  • Сіль велика – 1 ст.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Трави сушені – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість креветок. Залишаємо заморожений продукт за кімнатної температури, даємо трохи відтанути.

Крок 2. Підготуємо сіль, спеції та половинку лимона. Друга половина піде на подачу.

Крок 3. Кип’ятимо воду, додаємо до неї сіль та спеції зі списку. Видавлюємо сюди сік із половини лимона.

Крок 4. Отриманий бульйон проціджуємо від спецій.

Крок 5. Промиваємо під водою креветки, їх повністю розморожувати не потрібно.

Крок 6. Повторно доводимо бульйон до кипіння та опускаємо сюди креветки.

Крок 7. Ще раз чекаємо на закипання і варимо 1-1,5 хвилини.

Крок 8. Дістаємо креветки з води, промиваємо та викладаємо на тарілку.

Крок 9. Тепер ви знаєте, як правильно зварити креветки з лимоном. Подавайте соковитий морепродукт до столу з часточками лимона!

Як зварити великі аргентинські креветки без голови

Як зварити великі аргентинські креветки без голови, ми докладно описуємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Обов’язково вивчайте та приступайте до приготування. Готовий продукт стане чудовим доповненням ваших яскравих холодних та гарячих страв.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки аргентинські – 8 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Гвоздика – 2 бутони.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо потрібну кількість креветок.

Крок 2. Залишаємо їх за кімнатної температури для розморожування.

Крок 3. Далі займемося їхньою підготовкою. Ножицями зрізаємо панцир та витягуємо стравохід. Видаляємо голови біля морепродукту.

Крок 4. Далі інгредієнт добре обполіскуємо під водою.

Крок 5. Виливаємо воду в каструлю та доводимо її до кипіння.

Крок 6. Додаємо сіль, спеції та викладаємо підготовлені креветки. Варимо близько 5 хвилин після закипання. Потім викладаємо їх на тарілку.

Крок 7. Ви дізналися, як зварити великі аргентинські креветки без голови. Обов’язково спробуйте!

Варені креветки із часником

Варені креветки з часником виходять соковитими, ніжними та неймовірно ароматними. Такий морепродукт ідеально підійде для домашніх салатів чи святкових закусок. Для простого та швидкого приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки великі – 8 шт.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Імбир – 1 шматок.
  • Лід харчовий – 500 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Лист лавровий – до смаку.
  • Перець запашний горошок – до смаку.
  • Сік лимонний – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо великі креветки: тигрові чи королівські.

Крок 2. Промиваємо їх вод водою та залишаємо на 10 хвилин при кімнатній температурі, даємо їм розтанути.

Крок 3. Виливаємо воду у каструлю. Додаємо сюди сіль, зелень, часник, імбир та спеції. Вливаємо чайну ложку лимонного соку.

Крок 4. Доводимо воду до кипіння та опускаємо в неї креветки.

Крок 5. Варимо 30 секунд після того, як вони спливли.

Крок 6. Далі продукт одразу перекладаємо в кригу на пару хвилин.

Крок 7. Варені креветки із часником готові. Подавайте до столу зі спеціями та іншими доповненнями!

Як правильно зварити креветки в мікрохвильовій печі

Як правильно зварити креветки в мікрохвильовій печі, ми докладно описали в нашому покроковому рецепті. Беріть його на замітку, якщо за лічені хвилини хочете отримати соковитий та апетитний продукт. Такі креветки відразу готові до вживання або їх можна використовувати для приготування інших страв.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені – 200 гр.
  • Соус соєвий – 75мл.
  • Вода –30 мл.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Кріп – для подачі.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

Крок 2. Обдаємо морепродукт водою, щоб прибрати покрив із льоду. Кладемо креветки у глибоку скляну тарілку.

Крок 3. Доповнюємо подрібненим часником, сіллю та спеціями.

Крок 4. Поливаємо соєвим соусом та невеликою кількістю води.

Крок 5. Відправляємо заготовку в мікрохвильову піч. Готуємо 3-4 хвилини за потужності 750 Вт.

Крок 6. Дістаємо частування з мікрохвильової печі, даємо постояти 5 хвилин і відкидаємо на друшляк.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як правильно зварити креветки в мікрохвильовій печі. Подавайте їх до столу, доповнивши зеленню та лимоном.

Соковиті варені креветки з кропом

Соковиті варені креветки з кропом порадують вас не лише своїм ніжним смаком, а й приємним ароматом. Такий продукт можна використовувати як самостійну закуску або використовувати для приготування інших страв. Беріть на замітку наш простий покроковий рецепт.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки варено-морожені – 1 кг.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо сюди лаврове листя.

Крок 2. Сюди ж відправляємо подрібнений кріп. Нагріваємо воду зі спеціями.

Крок 3. Додаємо сіль та перемішуємо.

Крок 4. Доводимо вміст до кипіння.

Крок 5. Занурюємо у киплячу воду креветки. Розморожувати їх не потрібно.

Крок 6. Кип’ятимо одну хвилину, потім вимикаємо вогонь. Даємо продукту настоятися 5 хвилин і дістаємо його з води шумівкою.

Крок 7. Соковиті варені креветки з кропом готові. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал