Як сушити яблука – 6 способів в домашніх умовах з покроковими фото

Як сушити яблука, розповідаємо в кулінарній добірці з шести перевірених способів в домашніх умовах з покроковими фото. Зробити це своїми руками зможе кожен. Побалуйте себе і близьких смачним фруктовим частуванням. Вибирайте рецепт, який вам більше підходить, і приступайте до процесу.

Як сушити яблука на сонці

Як сушити яблука на сонці? Ви дізнаєтеся все хитрощі в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Таке частування точно сподобається вашим домашньому. Сушені яблука послужать корисним і некалорійним перекусом. Обов’язково спробуйте приготувати!

Час готування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яблука – 2 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом, як сушити яблука на сонці. Промиваємо і обсушуємо яблука.

Крок 2. Нарізаємо плоди тонкими часточками, акуратно видаляючи насіння і серцевину.

Крок 3. Розрізаємо таким чином всі плоди.

Крок 4. Тонкі часточки розкладаємо тонким шаром по деку.

Крок 5. Відносимо деко з яблуками на палюче сонце.

Крок 6. Ми залишаємо заготівлю на 4-5 днів. На ніч краще прибирати яблука під навіс ( на випадок, якщо піде дощ ).

Крок 7. Тепер ви знаєте, як сушити яблука на сонці. Повторіть кулінарну ідею!

Сушені яблука в мікрохвильовці

Сушені яблука в мікрохвильовці – це цікава кулінарна ідея, яку нескладно здійснити в домашніх умовах. Частування порадує вас приємним смаком і корисними властивостями. Сушені яблука можна їсти просто так або використовувати в приготуванні компоту.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Приготувати сушені яблука в мікрохвильовці нескладно.

Крок 2. Яблука промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 3. Нарізаємо плоди колечками однакової товщини. Приблизно – 1 сантиметр. Акуратно вирізаємо кісточки.

Крок 4. Розкладаємо яблучні колечка на плоскій тарілці. Робимо це в один шар.

Крок 5. Прибираємо заготівлю в мікрохвильовку. Ставимо на мінімальну потужність на 30 секунд. Після перевертаємо скибочки і знову ставимо на 30 секунд.

Крок 6. Процедуру повторюємо кілька разів до помітного підсушування.

Крок 7. Сушені яблука в мікрохвильовці готові. Можна пробувати!

Як висушити яблука в електросушарці

Як висушити яблука в електросушарці, ми описали в покроковому кулінарному рецепті. Приготувати його в домашніх умовах нескладно, а готовий продукт нікого не залишить байдужим. Сушене частування порадує ніжним смаком з приємною кислинкою. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 8 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Як висушити яблука в електросушарці, розповімо в покроковому рецепті. Спершу відміряємо потрібну кількість яблука.

Крок 2. Промиваємо яблука під водою і обсушуємо їх.

Крок 3. Ріжемо на кружечки однакової товщини. У кожному гуртку акуратно вирізаємо серцевину з насінням.

Крок 4. Щоб шматочки не потемніли і мали більш привабливий вигляд, можна покласти їх в сольовий розчин на 5 хвилин. Для цього змішуємо столову ложку солі в літрі води.

Крок 5. Викладаємо яблучні часточки в піддон.

Крок 6. Висушуємо продукт близько 6-8 годин при температурі 45-55 градусів.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як висушити яблука в електросушарці. Це просто!

Сушені яблука на нитці

Сушені яблука на нитці нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Таке частування порадує ніжним смаком. З продукту можна зварити апетитний компот або є його просто так.

Час готування – 1 тиждень

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося процесом приготування сушених яблука на нитці. Це схоже на приготування сушених грибів.

Крок 2. Насамперед відміряємо потрібну кількість яблука, промиваємо їх і даємо їм обсохнути.

Крок 3. Далі яблука ріжемо кружечками однакової товщини.

Крок 4. Акуратно видаляємо з гуртків кісточки. Намагаємося не пошкодити форму, інакше вони не будуть триматися на нитці.

Крок 5. Нанизуємо яблука на мотузку або міцні товсті нитки.

Крок 6. Підвішуємо заготовки на місце, куди потрапляють прямі промені сонця. Ми залишаємо сушитися на тиждень. Щоб уберегти продукт від комах, прикрийте його марлею.

Крок 7. Сушені яблука на нитці готові. Швидше угощайтесь!

Як сушити яблука в дегідраторі

Як сушити яблука в дегідраторі, ви дізнаєтеся в нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фото. Готовий продукт порадує ніжним смаком. Можна використовувати як корисне і оригінальне ласощі. Також з сушених яблука виходять смачні компоти.

Час готування – 10 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як сушити яблука в дегідраторі. Спершу підготуємо потрібну кількість яблука.

Крок 2. Яблука добре промиваємо і обсушуємо.

Крок 3. Ріжемо плоди на тонкі часточки, акуратно видаляємо серцевину і кісточки.

Крок 4. Щоб шматочки не потемніли, можна покласти їх в сольовий розчин на 5 хвилин. Для цього змішуємо столову ложку солі в літрі води. Але це процедура не обов’язкова.

Крок 5. Викладаємо яблучні часточки в піддон дегідратора.

Крок 6. Висушуємо продукт близько 8-10 годин при температурі 56-70 градусів.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як сушити яблука в дегідраторі. Пригощайтеся отриманим ласощами.

Сушені яблука з корицею

Сушені яблука з корицею – це апетитне і ароматне частування, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Продукт порадує вас приємним смаком і корисними властивостями. Сушені яблука можна їсти просто так або використовувати в приготуванні домашніх компотів.

Час готування – 2 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг.
  • Цукор – 200 гр.
  • Кориця молота – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом сушених яблука з корицею.

Крок 2. Вибираємо акуратні яблука без пошкоджень. Промиваємо і обсушуємо їх.

Крок 3. Ділимо плоди на тонкі часточки. Акуратно видаляємо серцевину. Кожуру знімаємо за бажанням.

Крок 4. Викладаємо часточки на деко одним шаром. Намагаємося не накладати їх один на одного. Рівномірно посипаємо цукром.

Крок 5. Доповнюємо частування молотою корицею. Також ви можете відразу перемішати цукор з корицею і посипати сумішшю яблучні часточки.

Крок 6. Ставимо заготівлю в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Після залишаємо їх висушуватися на 2-3 дня при кімнатній температурі.

Крок 7. Сушені яблука з корицею готові. Пригощайтеся і оцінюйте смак!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал