Хрусткі баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи – 4 рецепта з покроковими фото

Сезонний овоч легко стане улюбленим продуктом на вашому столі. З баклажанів можна приготувати ситний гарнір, а також повноцінну гарячу страву. Актуально для перекусу, обіду або вечері. Оцініть невелику добірку з 4-и перевірених кулінарних ідей з кисло-солодким соусом. Порадуйте себе і близьких!

Цікаве рішення для сімейного столу – баклажани в кисло-солодкому соусі по китайському рецепту. Овоч виходить хрустким і яскравим за смаком. Спробуйте оригінальну страву.

Баклажани в кисло-солодкому соусі з м’ясом

Смачна гаряча страва з баклажан – в кисло-солодкому соусі з додаванням м’яса. Його можна подавати на обід, вечерю, в рамках святкового меню. Беріть на замітку цікавий і швидкий у виконанні рецепт!

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Яловичина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Соус соєвий – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Насіння кунжуту – для подачі.
  • Зелень – для подачі.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

  1. Нарізаємо розморожену яловичину тонкою соломкою.

  2. Ріпчасту цибулю очищуємо від шкірки і нарізаємо відповідним для вас способом: кубиками або півкільцями.

  3. Обсмажуємо овочі в олії до легкого рум’янцю. В піджарку відправляємо і м’ясо. Продовжуємо обсмажування до його повної готовності.

  4. Невеликими брусочками обробляв баклажани. Засипаємо їх сіллю і залишаємо на час. Після, швидко обсмажуємо до хрусткої скоринки.

  5. В окремій мисці з’єднуємо соєвий соус, яблучний оцет, цукор, сіль за смаком і спеції. Вимішуємо продукти.

  6. З’єднуємо м’ясо, баклажани і соус. Сюди ж тонкою соломкою нарізаємо солодкий перець. Розмішуємо і готуємо на сильному вогні близько 5 хвилин.

  7. Розкладаємо частування по тарілках, прикрашаємо зеленню, кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Баклажани в кисло-солодкому соусі з крохмалем

Яскрава сезонна страва для вашого столу – баклажани в кисло-солодкому соусі. Щоб овоч вийшов смачним і хрустким, використовуйте в процесі готування крохмаль. Порадуйте себе і близьких!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Вода – 1 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 120 гр.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі заздалегідь промиваємо під водою.

  2. Баклажани ділимо на невеликі частини. Занурюємо їх в підсолену воду на час, щоб прибрати зайву гіркоту.

  3. Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння. Нарізаємо продукт невеликими шматочками.

  4. Очищаємо болгарські перці від насіння і плодоніжок. Також нарізаємо.

  5. Подрібнюємо ножем гострий перець і зубчики часнику.

  6. Розігріваємо глибоку сковороду з олією. Спочатку опускаємо сюди часник і чилі. Готуємо до появи яскравого аромату.

  7. Слідом відправляємо ріпчасту цибулю і солодкі перці. Продовжуємо обсмажування ще протягом 5 хвилин.

  8. Доповнюємо масу томатною пастою і цукром. Прогріваємо протягом 1-2 хвилин.

  9. Далі поливаємо вміст соєвим соусом і яблучним оцтом.

  10. Окремо розводимо половину крохмалю в склянці води. Виливаємо рідину в сковороду з овочами. Також додаємо решту спеції. Розмішуємо і готуємо до загустіння.

  11. Повертаємося до баклажанів. Перекладаємо їх на серветку, щоб видалити зайву вологу.

  12. Обвалюють шматочки овоча в останньому крохмалі і викладаємо їх на сковороду. Смажимо до хрусткої скоринки.

  13. Опускаємо баклажани в кисло-солодкий соус і знову ставимо все на вогонь.

  14. Акуратно розмішуємо і готуємо на сильному вогні пару хвилин.

  15. Хрусткі баклажани в соусі готові. Діліть страву на порції і подавайте до столу!

Як приготувати баклажани в кисло-солодкому соусі з медом?

Апетитні і духмяні баклажани виходить в кисло-солодкому соусі з додаванням меду. Беріть на замітку просте і смачне кулінарне рішення. Підходить для компаній, домашніх вечерь і святкового столу.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Баклажан – 4 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 3 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 1,5 ст.л.
  • Імбир – 1 шматочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 120 мл.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

  1. Промиваємо овочі під водою, видаляємо плодоніжки.

  2. Невеликими брусами обробляв баклажани. Посипаємо їх сіллю і залишаємо на час, щоб прибрати зайву гіркоту.

  3. Очищаємо моркву від шкірки, після натираємо її соломкою.

  4. Тонко розрізаємо болгарський перець.

  5. Шматочки моркви і перцю тушкуємо в олії до м’якості.

  6. Віджимаємо від рідини баклажани, обвалюють їх в крохмалі і відправляємо до овочів. Смажимо ще кілька хвилин.

  7. Для кисло-солодкого соусу з’єднуємо соєвий соус, оцет, мед, тертий часник і імбир. Виливаємо суміш у овочі разом з водою. Кип’ятимо кілька хвилин.

  8. Соковиті баклажани в кисло-солодкому соусі готові. Подавайте до столу!

Баклажани з картоплею в кисло-солодкому соусі

Поживна страва з картоплі і баклажанів підійде для ситного сімейного обіду. Спробуйте приготувати овочі за особливим рецептом – в кисло-солодкому соусі. Здивуйте своїх близьких!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Олія кунжутна – за смаком.

Для соусу:

  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Копатько – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Спочатку очищаємо цибулю з часником і подрібнюємо їх.

  2. Очищаємо баклажан, ділимо його на невеликі кубики. Ми залишаємо їх на час, присипавши сіллю. Це допоможе прибрати гіркоту.

  3. Очищаємо картоплю, крупно нарізаємо його і варимо 5 хвилин в підсоленій воді.
  4. Слідом підготуємо соус. В окропі розмішуємо томатний соус, мед, лимонний сік і спеції. Крохмаль готуємо окремо в невеликій кількості холодної води.

  5. Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо невеликими шматками.

  6. Прогріваємо в будь-якій зручній для вас посуді кунжутну олію. Смажимо на ньому спочатку цибулю з часником.

  7. Сюди ж відправляємо і шматочки перцю.

  8. Викладаємо баклажани і додаємо соєвий соус. Розмішуємо і готуємо близько 3 хвилин.

  9. Опускаємо до овочів картопля, вливаємо соус і розчинений крохмаль. Тушкуємо

  10. Ділимо частування на порції і подаємо до столу. При бажанні можна прикрасити зеленню.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал