Картопляне пюре – 9 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

e4ecbf8e3eed166c4c429f5da75e9135

Картопляне пюре – це простий і улюблений багатьма гарнір для домашнього обіду або вечері. Такий продукт можна подавати до столу з гарячими м’ясними стравами, овочевими салатами або соліннями. Для приготування ніжного і повітряного пюре використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти апетитних і швидких рецептів приготування з покроковими фото. А якщо у вас залишилось вчорашнє картопляне пюре, то ви може скористатись перевіреною добіркою з 9 рецептів – що приготувати з вчорашнього картопляного пюре.

Картопляне пюре з вершковим маслом

Картопляне пюре з вершковим маслом послужить ідеальним доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями і овочевими салатами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт з фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,7 кг.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо від шкірки і добре промиваємо. Всі плоди можна розділити на половинки або четвертинки для більш швидкого процесу варіння. Підготовлений овоч викладаємо в велику каструлю.

5103054af47505c83bbe5ee73bd42038

Крок 2. Повністю заливаємо підготовлену картоплю водою.

131c923b25d59aafb0add9bd1486f5af

Крок 3. Додаємо сіль за смаком і лавровий лист для аромату.

f308fa3293161dab19a417673fc8e53b

Крок 4. Ставимо заготівлю на плиту і варимо близько 20 хвилин після закипання. Готовність картоплі перевіряємо ножем або виделкою. Після цього всю воду зливаємо.

2a6c84cb59b47d31400504cd05465720

Крок 5. У гарячу картоплю додаємо шматочок вершкового масла. Лавровий лист прибираємо. Починаємо розминати.

c15ed77b4a844bf3d50ade2a1c40ca8c

Крок 6. Гарненько розминаємо вміст до утворення ніжної маси.

a75fe26aef51be6d187560d89cb8b3a9

Крок 7. Картопляне пюре з вершковим маслом готове. Подавайте гарнір до столу!

e4b202344685654226575b290a0fca86

Пюре з картоплі з сиром

Пюре з картоплі з сиром – це цікавий варіант приготування простого і популярного гарніру. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Такий продукт точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваше звичне меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Молоко – 150 мл.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготував всі необхідні продукти зі списку.

192074bdc1642e61c988b5a923fa6806

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, добре промиваємо під водою і ділимо на середні за розміром шматки.

500edc23e0fb72d3256884a4a369e55b

Крок 3. Заливаємо овочі водою, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Потім варимо на невеликому вогні близько 25 хвилин до повної готовності.

6c59d853aadbaaf6743833d82d2fa61c

Крок 4. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю, ріжемо її кубиком.

2d7eb36d965c7ee7d9fb11e761c60223

Крок 5. Перемішуємо борошно з сіллю і обвалюємо кубики цибулі.

20abee17bcd9890946a88b60d0ebf243

Крок 6. На великій кількості олії підрум’янюємо цибулю в паніровці.

98293c5ec93914b82779703cd7ecb0af

Крок 7. Хрусткий овоч викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

39e879a301fd93d6aa989831cf83c9ea

Крок 8. З відвареної картоплі зливаємо воду, додаємо вершкове масло і розігріте молоко.

af50fc58576d8a74c31afaf187c99c5e

Крок 9. Гарненько розминаємо вміст до отримання однорідної маси.

016b6975f0b20149b431808bee1148e2

Крок 10. Натираємо сир на терці і відразу викладаємо його в гаряче пюре, ретельно перемішуємо ще раз до розплавлення продукту.

bc7fcd272d4ad681a6d01ada721bded8

Крок 11. Також додаємо половину хрусткої цибулі. Знову все перемішуємо.

7d69430cc29b6064c326b8599bfe8a4e

Крок 12. Пюре з картоплі з сиром готове. Подавайте до столу, посипавши залишилися смаженою цибулею!

4775624a0dbbaaefbee8cc30850ac81e

Картопляне пюре з вершками

Картопляне пюре з вершками стане кращим доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями і овочевими салатами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах, використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Вершки жирні – 2/3 ст.
  • Перець чорний горошок – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Картопля очищаємо від шкірки і гарненько промиваємо.

62af2c1f5a8e3d6e9fbb7d600e663ea5

Крок 2. Далі підготовлені овочі можна розрізати на шматки середнього розміру. Це прискорить кулінарний процес.

c8fb8d05f98245c31d382bb8b36e55ef

Крок 3. Заливаємо картоплю водою, доводимо до кипіння і потім варимо на невеликому вогні 20 хвилин до повної готовності. В кінці додаємо сіль за смаком.

4486cad2a9ce31732bb71ed5f8e8da24

Крок 4. З готової картоплі зливаємо воду і вливаємо сюди жирні вершки.

2cb424236203241d1dbeeecd9b45c73e

Крок 5. Гарненько розтираємо масу вінчиком до утворення ніжного і пишного пюре.

b52dc9bc103a040172b8510d06cb4c2d

Крок 6. Додаємо трохи горошку чорного перцю для аромату. Перемішуємо.

03aec25d905077b94679deb8d3a9e283

Крок 7. Картопляне пюре з вершками готове. Можна пробувати!

5767ce5696639821337ff941a91074f9

Пюре з яйцем і молоком

Пюре з яйцем і молоком – це простий і улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і овочевими закусками. Приготувати ніжний і апетитний продукт зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

3e64a8ab24c786c08e3e488c9ff17b91

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою, ділимо на половинки і викладаємо в велику каструлю.

4cc2851c0872a2eb4649ca2898659f20

Крок 3. Заливаємо вміст водою і доповнюємо сіллю. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

3c158e265edbc5206dceaa401be0bde0

Крок 4. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо картоплю до м’якості близько 25-30 хвилин. Потім воду зливаємо.

8ee1af486001f3f96cea63c3fe49878d

Крок 5. У гарячу картоплю викладаємо шматочок вершкового масла.

1ed444a18a7a0522a659349ffac7dd71

Крок 6. Сюди ж виливаємо кип’ячене молоко.

1a75b43c272034a3c802c8c54e2e5471

Крок 7. Починаємо розминати картоплю до отримання пюре. Розбиваємо сюди куряче яйце і продовжуємо розминати.

6869f1931d50a859784f253fcfe6e659

Крок 8. Тепер вміст збиваємо заглибним блендером до отримання більш ніжною і пишною маси.

01d0a2409fa83c5e90337989bebeb48e

Крок 9. Пюре з яйцем і молоком готові. Подавайте повітряний і ніжний гарнір до столу!

0dcb1d519a0a1db09e10568816b724e1

Пюре з картоплі зі смаженою цибулею

Пюре з картоплі зі смаженою цибулею порадує яскравим смаком, ароматом і цікавою подачею. Апетитне частування нескладно приготувати в домашніх умовах, а кулінарний процес не займе багато часу. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Молоко – 180 мл.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо її під водою потім воду зливаємо.

9f7ee46c6f433a1602036a7b0937fd7a

Крок 2. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо її дрібним кубиком.

9ad8b0bb026fab4a02fcdf1446263470

Крок 3. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і викладаємо сюди подрібнену цибулю.

312bd35cd4abc4edd89873451de4fae2

Крок 4. Обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю, постійно помішуючи.

7a8a2ec3ae3757938c67d5a58ef7d132

Крок 5. Готову картоплю починаємо розминати і додаємо кип’ячене молоко і смажену цибулю.

ed6f211e0ac4aa362d2d528ae3570e48

Крок 6. Перемішуємо пюре з цибулею. Також можна доповнити його невеликою кількістю зелені.

8f5c2e691366d317a20b90148d9d23f8

Крок 7. Пюре з картоплі зі смаженою цибулею готове. Можна пробувати!

7385c615742d2b082f3ebdbb7f59e60a

Швидке картопляне пюре на воді

Швидке картопляне пюре на воді – це простий і улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і свіжими овочами, соліннями. Приготувати ніжний і повітряний продукт зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цибуля зелена – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

7832c094cc2050e3a5051af561907e5d

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, гарненько промиваємо під водою.

11874c1c1b9921ecc6fb6df6a0cc8a6b

Крок 3. Далі овоч можна розділити на шматочки середнього розміру. Викладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і солимо до смаку. Доводимо до кипіння.

2416dde6d3fa63f93e1ea493724a9bb1

Крок 4. Після закипання вогонь зменшуємо і варимо картоплю до м’якості близько 25 хвилин. Потім воду повністю зливаємо.

d1635bcdbf5a51ce668d2c16d913c00c

Крок 5. У гарячу картоплю викладаємо вказану кількість вершкового масла.

d035e853be57d72a49ad2ab2bc253f05

Крок 6. Гарненько розминаємо картоплю з маслом до однорідності.

5dd4a57b2354fbca6f5cd877ea5c30f3

Крок 7. Далі масу перемішуємо або злегка збиваємо блендером для більшої ніжності.

c6511e1e285a40e5c2f449cd0b0498ba

Крок 8. Для подачі промиваємо і дрібно ріжемо зелену цибулю.

e1cc39294238e52eafbaa14124f637a1

Крок 9. Швидке картопляне пюре на воді готове. Подавайте до столу, посипавши зеленою цибулею.

c7dbef6b3c246105cda13d90671e6620

Картопляне пюре зі сметаною

Картопляне пюре зі сметаною послужить відмінним доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями і овочевими салатами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт з фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Сметана – 250 гр.
  • Цедра лимонна – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і гарненько промиваємо картоплю, потім можна обробити її на шматки середнього розміру.

0f6227340fc9dfe08e129b6760059ea1

Крок 2. Овочі заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.

91f00b9c24689bbf101afe7f8878a31b

Крок 3. Після закипання зменшуємо вогонь і додаємо сіль. Варимо овочі до м’якості, прикривши кришкою, близько 20 хвилин.

85e0dc009b00ca1bcb7f5971d7e14b95

Крок 4. З відвареної картоплі повністю зливаємо всю воду.

eed06b15406379fdad3b6e4a9a1c98ab

Крок 5. Починаємо розминати гарячу картоплю, поступово додаючи сюди лимонну цедру і вершкове масло.

466787e3db70afafb4c1f2ead597ba69

Крок 6. Додаємо сметану і білий мелений перець. Гарненько все перемішуємо.

131043c98b75a452d720a272788f432c

Крок 7. Картопляне пюре зі сметаною готове. Пригощайтеся!

8f1dc211c594acdf48a16fc3a766324e

Пюре з картоплі з грибами

Пюре з картоплі з грибами нікого не залишить байдужим. Приготуйте такий гарнір, якщо хочете урізноманітнити домашнє меню і приємно здивувати рідних. Для здійснення кулінарної ідеї, скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти за списком.

f5e19259c48417b4a31ae709751daf7d

Крок 2. Картоплю очищаємо, ділимо на половинки і відварюємо до повної готовності. Потім воду з овочів зливаємо. Частину відвару можна залишити для більшої м’якості продукту.

8c944983cfb1ff64f0f5e9b7d3e26b79

Крок 3. Починаємо розминати гарячу картоплю в пюре, додаючи частину залишеного відвару.

1d41c8251d32e50efd07265d85ff8c45

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її до легкого рум’янцю на олії.

bd7f0f379b751fe68f29d3f3ea84385b

Крок 5. До цибулі викладаємо подрібнені і попередньо промиті гриби.

e1969bdcb827913fd4014993cad0f59e

Крок 6. Обсмажуємо гриби з цибулею близько 8 хвилин, постійно перемішуючи.

a717d3c36f2aa4581969a46a3c219a33

Крок 7. Обсмажені гриби викладаємо в пюре. Додаємо сіль і перець за смаком.

1c5c14f0f5645d1c32aaa099970c053b

Крок 8. Перемішуємо вміст, щоб гриби рівномірно розподілилися по пюре.

a1e2d3b485dffc5c2d51adc77a9da5b4

Крок 9. Пюре з картоплі з грибами готове. Подавайте до столу!

5b7195a320815b572df80b94b6ddd738

Запечене картопляне пюре в духовці

Запечене картопляне пюре в духовці – це оригінальний варіант приготування простого і популярного гарніру. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Такий продукт точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваше звичне меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю, промиваємо її і ділимо на половинки. Овоч заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.

1249173eaabed8df94c87ebc04ce9d7b

Крок 2. Після закипання зменшуємо вогонь. Доповнюємо картоплю сіллю, перцем і іншими спеціями. Варимо до повної готовності.

3168ccc984bb46553392c034e0c82365

Крок 3. Після готовності зливаємо воду, а картоплю гарненько розминаємо.

cc6a6133ca09d19e52111447ce7c1019

Крок 4. Додаємо сюди вершкове масло і куряче яйце. Ретельно все перемішуємо.

7a09bf8610bfeb377cc451d61b51dbdf

Крок 5. Слідом додаємо тертий сир і подрібнену зелень. Перемішуємо.

2b100debfb3f92d89fb30358474a63f6

Крок 6. Отриману масу перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою.

661294bdf4aced9ef4a5bdcb52f911c5

Крок 7. З насадки порційно видавлюємо пюре на деко з пергаментом. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку. Готуємо до легкого рум’янцю.

34bb24d11d653e7f11940af4b401c45a

Крок 8. Запечене картопляне пюре в духовці готове. Пробуйте!

3a1c15a1042612282ce0583776d9e22c

Як приготувати смачне КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал