Що приготувати з вчорашнього картопляного пюре – 9 швидких і смачних рецептів з фото

81eb5611dbbaab5b4bbefbcfa17eccdb

Що приготувати зі вчорашнього картопляного пюре – це питання, що часто стоїть перед багатьма господинями і саме приготувати нову страву, а не просто розігріти пюре. Є багато простих, доступних та смачних рішень цього питання: котлети, запіканки, зрази, пиріжки та навіть чіпси, а урізноманітнити їх смак можна доповненням різних інгредієнтів із прянощами та спеціями.

Запіканка з картопляного пюре з сиром і грибами в духовці

Запіканка з картопляного пюре з сиром і грибами в духовці готується швидко і просто, адже пюре у нас вже готове. Доповнена обсмаженими з цибулею будь-якими грибами і під рум’яною сирною скоринкою, запіканка буде у вас смачною вечерею, а вчорашнє пюре придбає новий смак.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 650 гр.
  • Шампіньйони – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 5 ст.л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу потрібно підготувати начинку для запіканки. Цибулину почистіть і дрібно нашаткуйте. Промийте шампіньйони і нашаткуйте слайсами. Кріп промийте і дрібно наріжте.

d0521876367840f0aa8c77543c36a5a5

Крок 2. У сковорідці розігрійте трохи олії і обсмажте на ній цибулю до золотистого кольору. Потім перекладіть до цибулі нарізку шампіньйонів, обсмажте до випарювання всього грибного соку і протягом 10-15 хвилин. Додайте до грибів сіль з чорним перцем, покладіть дві ложки сметани, нарізаний кріп, перемішайте і тушкуйте все 3-5 хвилин.

cfa115c8162adc97381c4d3c28f9d045

Крок 3. Форму для запікання змастіть невеликою кількістю олії. У неї рівним шаром викладіть картопляне пюре і сформуйте по краю бортики. Щоб пюре лягло рівним шаром, його трохи розігрійте в мікрохвильовці. Поверх пюре рівномірно розподіліть грибну начинку.

f3b4e1b735aead5c603561d67bafe405

Крок 4. Поверх начинки тонким шаром нанесіть решту сметану і посипте подрібненим на великій терці сиром. До 180 градусів розігрійте духовку і в неї на 20 хвилин поставте форму з запіканкою. Приготовану страву сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Смачного!

ec37c6bdc375310ed2f4fbc3e7513e88

Оладки з вчорашнього картопляного пюре

З вчорашнього пюре в цьому рецепті вам пропонується приготувати оладки. Ніжні і з рум’яною скоринкою вони будуть у вас і самостійною стравою, і хорошим гарніром до м’яса. Доповнимо пюре, натертим напівтвердим сиром, що додасть особливий смак. Тісто для оладок виходить густим, тому їх формуємо руками і обсмажуємо в паніровці, але можна і без неї.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 500 гр.
  • Борошно – 6 ст.л.
  • Сир напівтвердий – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана для подачі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій всі інгредієнти для оладок.

4fa941e9b3f034d9bee60f3197701b99

Крок 2. Вчорашнє картопляне пюре трохи підігрійте і перекладіть в посуд для замісу тіста. До нього насипте 4 ложки борошна з сіллю і чорним перцем, розбийте куряче яйце і додайте натертий на великій терці будь напівтвердий сир.

61f066be4c35f8f05b4641e15217abc2

Крок 3. Ці інгредієнти добре перемішайте в однорідну масу. Мокрими руками сформуйте невеликі однакові кульки.

8f8186d394cea47abf05ee45fbdac90e

Крок 4. Дві ложки борошна для панірування насипте на окреме блюдце. Кулькам додайте плоску форму і добре обваляйте в борошні.

58763e81825399b52420e355b73c2834

Крок 5. У сковорідці добре розігрійте олію. У неї кладіть сформовані оладки і обсмажуйте на середньому вогні до рум’яної хрусткої скоринки з обох сторін.

a0bf7d525b3b052be76d0d87dfa9f437

Крок 6. Приготовлені оладки з вчорашнього картопляного пюре відразу перекладайте на порційні тарілки і сервіруйте до столу, доповнивши сметаною. Смачного!

73815b91d8ac7db03fa37ecdeedbeaaf

Пиріжки з картопляного пюре на сковороді

Хорошим варіантом використання картопляного пюре можуть у вас бути пиріжки, смажені на сковороді. Начинка для пиріжків підходить будь-яка. У цьому рецепті тісто замішуємо на картопляному пюре з додаванням борошна і яєць, а для начинки беремо обсмажений з цибулею м’ясний фарш.

Час готування: 55 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 400 гр.
  • Борошно – 8 ст.л.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • М’ясний фарш – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувати картопляне пюре, згідно пропорції рецепта, або зварити свіже і обов’язково остудити, адже воно буде основою тіста для пиріжків.

ef33354ceb26bd107d8773eeaa6a6244

Крок 2. Пюре перекласти в окремий посуд, розбити одне або для більш щільного тіста два курячих яйця і виделкою все добре перемішати, розминаючи картоплю.

ce7dd39880daa4705d1a5a6da497a090

Крок 3. Порційно і при постійному перемішуванні до пюре насипати 5 столових ложок просіяного борошна. Замісити тісто до однорідної текстури, до долонь картопляне тісто буде трохи прилипати.

eb9d0decf61d9eb37a979aa82e0f4c2f

Крок 4. Замішене тісто згорнути в колобок і залишити на деякий час, поки приготується начинка.

cb1faf8931903e7f1d4299a639fecc75

Крок 5. Дрібно нашаткувати очищену цибулину. Розігріти в сковорідці 50 мл олії і на ній обсмажити з цибулею м’ясний фарш. Начинку на свій смак посипати сіллю з чорним перцем і трохи остудити.

995a75c15633de9990f62efa4ebf151b

Крок 6. Змащеними олією руками, з картопляного тіста сформувати коржі, помістити всередину начинку і, щільно скріпивши краї, надати їм форму пиріжків.

62711da29983bef106f271a4c0c17e2d

Крок 7. Сформовані пиріжки запанірувати в решті борошна.

c6a291ee50219792f5ec7b75fe840ddb

Крок 8. У сковорідці розігріти олію. У ній обсмажити сформовані пиріжки до золотистої скоринки з усіх боків.

46b1515164f8f28764e4dc166e79b2d8

Крок 9. Приготовлені з картопляного пюре пиріжки перекласти на тарілку і сервірувати до столу гарячі, доповнивши будь-яким соусом або сметаною. Смачного!

cdfc712417169d8661ca55145ba34f32

Картопляна запіканка із залишків пюре з фаршем

Картопляна запіканка з фаршем сама по собі є смачною, самодостатньою стравою для сімейного столу і в цьому рецепті її готуємо із залишків вчорашнього пюре, яке добре зберігає свій смак. Для начинки беремо обсмажений з цибулею м’ясний фарш і запекти все під сирною скоринкою. Інгредієнти всі готові, тому запіканка готується швидко.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • М’ясний фарш – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Вершкове масло – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Картопляне пюре виделкою розімніть або трохи підігрійте, щоб було пластичним. До нього розбийте куряче яйце, насипте чорний перець і добре перемішайте.

f13ae0828cbfe2b0f2840d3daac40833

Крок 2. Для начинки очищену цибулину нашаткуйте на невеликі кубики.

aa6452743c23b94cbafbc4f79c99f144

Крок 3. У сковорідці розігрійте олію і на ній обсмажте м’ясний фарш з цибулею до випарювання м’ясного соку. Обсмажену начинку посипте сіллю з чорним перцем.

52d2ef8551acebc608a3589179e9622d

Крок 4. Будь-яку форму для випічки змастіть вершковим маслом. У неї рівним шаром викладіть більшу частину картопляного пюре.

648be759aca4e9532b933735455bae25

Крок 5. Поверх пюре рівномірно розкладіть обсмажений фарш.

583060c941eb968f57d60a0e3f2dc5d1

Крок 6. Шар начинки покрийте іншим пюре, і поверхню розрівняйте ложкою. Духовку включіть на 200 ° С. На 20 хвилин поставте в неї запіканку.

d92806c7d48937e8db0953cfef8f1873

Крок 7. Шматок твердого сиру подрібніть на дрібній терці.

b81e9c04edd022c389b1171eb21add9f

Крок 8. Через 20 хвилин запіканку рівномірно посипте тертим сиром і продовжите запікання ще 10 хвилин, щоб сир розплавився, і вийшла рум’яна скоринка.

a78d2c0fbb7aa7f3741f198c2af08814

Крок 9. Приготовану в духовці запіканку із залишків картопляного пюре трохи потримайте в вимкненому духовці і потім сервіруйте до столу, доповнивши соусом і овочами. Смачного!

f7b4f54075f6e3415ba65595034f9522

Коржі з картопляного пюре на сковороді

Коржі з картопляного пюре на сковороді будуть у вас і варіантом ситного сніданку, і хорошим перекусом, і альтернативою хлібу для першої страви. Смак картопляних коржів добре доповнять сир з часником і іншими прянощами. У цьому, найпростішому і швидкому рецепті, коржі готуємо тільки з вчорашнього пюре з додаванням борошна. Тісто виходить досить щільним і коржі форму зберігають добре.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 3 ст.л.
  • Борошно – 6 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вчорашнє картопляне пюре, а воно вже з молоком і маслом, перекласти в посуд для замісу тіста.

432cfec3cbfb632f7808c45c22cc14a6

Крок 2. До нього додати трохи солі з чорним перцем і будь-якими прянощами по особистому смаку.

25cda88160186f6751a077fc7531d9a3

Крок 3. Борошно просіяти на сито і пересипати до пюре.

c92ab915c420e08a822845e30aa3aa74

Крок 4. Рукою ці інгредієнти замістити в однорідне тісто, воно буде трохи прилипати до долонь.

3098d4ed458a57901378639ea9ffba9b

Крок 5. Мокрими або змащеними олією руками з тіста сформувати тонкі коржі будь-якого діаметру.

b8337358ed6dbe983b3091214e5f8244

Крок 6. У сковорідці розігріти олію. На ній по черзі, що залежить від розміру виробів, перекладати коржі.

5e7a4c62ea881451a3e3e6e795761917

Крок 7. Обсмажити коржі на помірному вогні до рум’яної скоринки з обох сторін.

6ba66f1abe08a5f9c216d533b7c551ca

Крок 8. З обсмажених коржів паперовою серветкою видалити зайву олію. Потім їх відразу перекласти на порційні тарілки, можна на промиті листя салату.

0b45505e0834467aba14974195e5d35d

Крок 9. Приготовлені на сковороді коржі з картопляного пюре сервірувати до столу гарячі. Смачного!

281e80d851f6a0adc9f326b2cace6d43

Зрази з вчорашнього картопляного пюре

Картопляні зрази схожі за смаком і вигляд на картопляні пиріжки або котлети, але є і деякі відмінності. Зрази завжди готуються на основі картопляного пюре і обов’язково з будь-якою начинкою. У цьому рецепті тісто для зраз замішуємо на вчорашньому картопляному пюре з яйцем, сметаною і борошном, а начинку беремо грибну. Смажимо зрази на сковорідці.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 3 ст.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Борошно – 1.5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Для начинки:

  • Гриби, консервовані / заморожені – за смаком.
  • Цибуля – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Картопляне пюре в холодному вигляді перекладіть в посуд для замісу тіста. До нього насипте чорний перець і додайте сметану з розтопленим вершковим маслом.

549c303a2d5d726c5d0e146136fd9293

Крок 2. Розбийте до пюре 1 або 2 курячих яйця в залежності від консистенції пюре.

0fb66ffbcacde989281a090a8b6e60dd

Крок 3. Порційно і при одночасному перемішуванні ложкою, до пюре висипте борошно і замісіть пластичне і однорідне по текстурі тісто.

23ade05f9cc4d999347414178085a756

Крок 4. Для начинки, консервовані або заморожені гриби, наріжте маленькими шматочками.

cd3a04f662b19ddc0ebc7331ce0c50e1

Крок 5. Цибулю нашаткуйте на невеликі кубики і обсмажте до золотистого кольору на олії. Потім обсмажену цибулю змішайте з нарізкою грибів.

f8e126c73d6a8896eeb9d9fe5e60bfd2

Крок 6. Для формування зраз робочу поверхню присипте борошном. Замішане тісто ложкою порційно викладайте на шар борошна.

c05595b0e65dbfe8ac849d94d002a8ba

Крок 7. Потім на тісто покладіть по столовій ложці грибної начинки.

9d6f087bad63b84e37b6c96d98a7bb0d

Крок 8. Начинку покрийте другий ложкою тіста. Руками надайте цим виробам довгасту форму.

b2f1c212a4067319f588bfcdd4997d7b

Крок 9. Сформовані зрази обваляйте в борошні.

b8a9196ec2a03e49032b3df2953a56d7

Крок 10. У сковорідці розігрійте олію і обсмажте на ній зрази до рум’яного кольору з усіх боків. Приготовлені з картопляного пюре зрази сервіруйте до столу гарячі, але вони будуть смачними і в холодному вигляді. Смачного!

1d5fef7ec727079161e5e1faa3418e2a

Картопляні кульки з пюре в паніровці

Картопляні кульки з пюре в паніровці будуть незвичайним і смачним варіантом використання вчорашнього пюре, а готуються вони просто. У цьому рецепті, щоб страва вийшла більш ситною, доповнимо пюре вареною ковбасою, сиром і маринованим огірком. Кульки запаніруємо в подвійній паніровці, що добре збереже їх форму, і запечемо в духовці.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Ковбаса варена – 150 гр.
  • Вода – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 4 ст.л.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Картопляне пюре у нас готове. На великій терці подрібнити шматок будь-якого твердого сиру і перекласти в окремий посуд.

29c8a8c3d7917faade7da12c6b4ff12b

Крок 2. Таким же способом подрібнити варену ковбасу і перекласти до сиру.

d8e90daf933c4dabf417f8b9f2a32085

Крок 3. Маринований огірок нашаткувати на дуже маленькі кубики і перекласти сиру.

c5d1f1fb28356b9c5d4db82f88e7da4b

Крок 4. Потім до цих інгредієнтів додати вчорашнє картопляне пюре і рукою їх добре перемішати.

ef16779151c6eb22136ef31c7ae6af37

Крок 5. Для панірування в одну піалу насипати панірувальні сухарі. В іншу вінчиком збити яйце з додаванням ложки води і щіпки солі.

a5f7132d703fd4cbfb447c2ecf777cb4

Крок 6. З замішаної маси руками сформувати однакові кульки діаметром не більше 3 см.

c301c156296c995ee0dda8e8ea4fdc8e

Крок 7. Кожну кульку спочатку вмочити в збитому яйці, а потім в сухарях.

0a319ad7a65b9abf0ad6a2f6f97f04af

Крок 8. Деко застелити папером і викласти на нього сформовані кульки в паніровці. Потім кульки добре змастити олією.

09a8c99455d6d38814b0d7b490c20ab9

Крок 9. Духовку розігріти до 200 градусів. Запекти кульки протягом 15 хвилин і до хрусткої скоринки.

151d2f16b110f1749a4cd7cd00de5225

Крок 10. Приготовлені в духовці картопляні кульки з пюре в паніровці сервірувати до столу гарячі. Смачного!

a523a0a3fbdf96eaafde4add143f07e8

Пиріг з картопляного пюре в духовці

Ідеальним варіантом для пирога з картопляного пюре в духовці є пюре з відвареної в мундирах картоплі, але можна використовувати і вчорашнє пюре. У цьому рецепті замішуємо прісне тісто, хоча є і варіанти дріжджового тіста. Для начинки беремо відварене куряче філе з шампіньйонами і цибулею і доповнимо пиріг сметаною заливкою. Формуємо пиріг у вигляді торта.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Картопляне пюре / картопля в мундирах – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для начинки:

  • Куряче м’ясо відварне – 250 гр.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для заливки:

  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста перекладіть картопляне пюре. До нього розбийте яйце, додайте чорний перець і порційно насипте просіяне борошно.

bc7c8a8a1f96cbf5800a0114c1394867

Крок 2. Тісто добре вимісити на присипаній борошном стільниці, поверніть в колобок і покладіть в холодильник. Текстура замішаного картопляного тіста буде досить м’якою.

cb7892079666f42fb9c794bc35e7c2de

Крок 3. Для начинки в сковорідці з розігрітим вершковим маслом обсмажте дрібно нарізану цибулину. Відварене куряче м’ясо розберіть на волокна і додайте до цибулі.

6f47c7ea19b9761377d53c9229c40b84

Крок 4. Потім до цих інгредієнтів додайте нашатковані на слайси шампіньйони і дрібно нарізану зелень, посоліть, поперчіть. Все перемішайте і посмажте 5 хвилин на середньому вогні.

51df856035b2c7efad2637119476ac48

Крок 5. Для заливки в піалі змішайте вінчиком два яйця зі сметаною.

86426d1d5b01de2db4c54d316ed45373

Крок 6. Невеликою кількістю вершкового масла змастіть форму для запікання. У неї рівним шаром перекладіть картопляне тісто і ложкою сформуйте бортики.

1b40e9200bd9afc4caca06304ad094ce

Крок 7. На тісто викладіть приготовлену начинку.

369674b0fdf468d019da08d4b9dbd414

Крок 8. Потім начинку залийте сметаною заливкою. Духовку включіть на 180 ° С.

fd77d7970c67031acf4424638f7c5d95

Крок 9. Запікайте пиріг протягом 25-30 хвилин і до рум’яної скоринки.

6a355f3d9a3bc3ec46f96c95b33dd271

Крок 10. Спечений в духовці пиріг з картопляного пюре трохи остудити, витягніть з форми і можете сервірувати до столу. Смачного!

5cad2d968906ff9e5aa546ca7c2c0daa

Чіпси з картопляного пюре

Чіпси з вчорашнього картопляного пюре нескладно приготувати в домашніх умовах. За смаком вони не будуть поступатися магазинним і вийдуть натуральними, без всяких добавок, що важливо для дітей. Тісто для чіпсів замішуємо на картопляному пюре з борошном, яйцем, сиром, вершками і розпушувачем. Смажимо на сковорідці у великій кількості олії.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 200 гр.
  • Борошно – ½ ст.
  • Вершки 10-20% / молоко – ½ ст.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вчорашнє картопляне пюре перекладіть в посуд для замісу тіста.

9aebe4186748e146d8f463df29428f77

Крок 2. Розбийте до нього одне куряче яйце.

280b83d75b0699e88f3bd8e34c43c45c

Крок 3. Потім налийте вершки, щоб тісто вийшло негустим. Вершки можна замінити і звичайним молоком, не принципово.

b3c93656690cf38a544691db744bb8f0

Крок 4. До цих інгредієнтів додайте подрібнений на дрібній терці твердий сир і ложкою все перемішайте.

d1b780e8c95782cc8d6ad677002d2f2d

Крок 5. Потім в цю масу насипте просіяне борошно.

7a6f30bc62c813c9ed5e85dd701be3c9

Крок 6. За своїм смаком можете додати до тіста будь-які спеції і трохи солі, дивлячись для кого, ви готуєте цю страву. В останню чергу насипте розпушувач, і тісто ще раз перемішайте.

0a0382757a5023a2f01d34cb0dab2263

Крок 7. Важливим моментом для приготування тіста є його однорідна і навіть без дрібних грудочок борошна текстура, тому тісто ще раз добре перемішайте міксером.

dc1e7ed0ab68db526bc543c65264d437

Крок 8. У глибокому посуді розігрійте достатню, як для фритюру, кількість олії. Замішане тісто перекладіть в кондитерський мішечок з насадкою. У гарячу олію відсаджуйте замішане тісто, формуючи тонкі завитки будь-якої форми. Якщо ці завитки будуть товстими, то будуть схожі на оладки, а нам потрібні чіпси хрусткі.

e5d319f456ea4f6bf2e3107dd932570f

Крок 9. Обсмажуйте чіпси на великому вогні і до рум’яного кольору з обох сторін.

7ed1fa0d53b306927b2d0937018a9dcd

Крок 10. Спечені чіпси відразу перекладайте на паперові серветки для видалення зайвої олії.

5c6c0965b4d82440ac8bcfadb4eb0384

Крок 11. Приготовлені з картопляного пюре чіпси можете сервірувати до столу, як в гарячому, так і холодному вигляді, доповнивши їх будь-яким соусом. Смачного!

5b4eb7ddacc5e678b6b5fa996c0844b8

ТРИ нових ДИВОВИЖНИХ рецепти з КАРТОПЛЯНОГО ПЮРЕ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал