Мурашина гірка. Рецепти класичні зі згущеним молоком

Мурашина гірка – це торт з подрібненого пісочного тіста зі згущеним кремом, горіхами або сухофруктами. Таку назву він отримав через те, що він схожий на мурашник. Його можна приготувати за класичним рецептом або вдосконалити, додавши різні інгредієнти.

Класичний рецепт

На приготування десерту піде кілька годин.

Мурашина гірка. Класичний рецепт приготування.

Перелік продуктів для приготування торта:

  • 3,5 борошна вищого сорту;
  • 200 мл сметани;
  • 200 г масла вершкового;
  • 1 банка вареного згущеного молока;
  • 200 г маргарину;
  • 1/2 ст. цукрового піску;
  • 1/2 ч. л. харчової соди;
  • 1/4 ч. л. кухонної солі.

Щоб приготувати десерт за класичним рецептом, потрібно виконати наступні дії:

  1. Через дрібне сито просіяти борошно в глибоку миску, покласти в неї маргарин, засипати цукровий пісок, додати сметану і ретельно перемішати при допомоги кухонної лопатки.
  2. Тісто змушують вручну і прокрутити через м’ясорубку з крупною решіткою. Прокручене тісто перекласти на жароміцний деко, помістити в духовку, заздалегідь розігріту до середньої температури, і запікати до золотистого відтінку.
  3. Поки готується тісто, викласти в окрему миску вершкове масло, розкрити банку згущеного молока і додати її до маслу. Інгредієнти збити за допомогою міксера, щоб вийшла однорідна маса.
  4. Випечене тісто витягнути з духовки, перекласти у містку ємність і розламати на дрібні частини, використовуючи толкушку. У подрібнене тісто вилити згущений крем і добре розмішати.

  5. На велике плоске блюдо викласти торт у вигляді конструкції, схожої на мурашник . Приготований торт поставити в холодильну камеру і тримати там 3 ч. До подачі. Бажано охолоджувати торт всю ніч.

В десерт можна додати білий або темний шоколад, волоські горіхи, мак, коньяк, порошкоподібну какао, мак, ваніль, молоко, лимонний сік, родзинки, курагу, чорнослив, арахіс.

Торт потрібно подавати в охолодженому вигляді, попередньо розрізавши на порційні шматочки.

З карамеллю і горіхами

Інгредієнти
Для основи Для крему
350 борошна вищого сорту 300 г карамелі
160 мл сметани 130 г волоських горіхів
150 г масла вершкового 200 г масла вершкового
10 г розпушувача 1/4 ч. л. кухонної солі
80 г звичайного цукру
1 г ваніліну
1/4 ч. л. кухонної солі

Мурашина гірка (рецепт зі згущеним молоком нескладний для новачків в кулінарії) готується за наступною інструкції:

  1. З холодильника дістати вершкове масло і нагріти його, залишивши при кімнатній температурі. Точно також зробити зі сметаною.
  2. Розм’якшене вершкове масло викласти в глибоку миску і пробити міксером до отримання маси білого кольору. В отриману масу вилити теплу сметану і збивати її, використовуючи міксер, протягом 2 хв.

  3. У пухку масу засипати цукор разом з сіллю і ваніліном, перемішати кухонної лопаткою і відкласти в сторону. Крізь дрібне сито просіяти в окрему ємність борошно разом з розпушувачем.
  4. Невеликими порціями додати в суху суміш сметанним, ретельно перемішуючи. Вручну замісити тісто, щоб воно вийшло гладким і не прилипає до рук. Готове тісто розділити навпіл, кожну його частину покласти в поліетиленовий пакет, зав’язати і відправити в холодильник. Тісто має повністю заморозитися.
  5. Заморожене тісто подрібнити на тертці з великими отворами і розподілити його по поверхні жароміцного дека. Духовку нагріти до температури 180 ° C і поставити в неї деко тісто. Воно буде готове через 20-25 хв., Коли покриється золотистою скоринкою.
  6. З виключеною духовки дістати запечене тісто, остудити його і акуратно розкришити руками. Горіхи очистити від шкаралупи, засипати в кавомолку або в чашу блендера і перемолоти. Вони не повинні вийде занадто дрібними.
  7. М’яке вершкове масло покласти в миску і збивати, поки воно не побіліє, використовуючи міксер. В білосніжну масу додати карамель і продовжити збивати ще 2 хв. В результаті повинен вийти пишний крем без грудочок.
  8. У карамельний крем висипати подрібнені горіхи разом з сіллю і добре розмішати. Подрібнене в крихту тісто додати в крем і ретельно перемішати. Високу форму застелити харчовою плівкою і викласти в неї приготовану масу.
  9. За допомогою кухонного лопатки розрівняти масу і добре утрамбувати. Зверху затягнути харчовою плівкою і відправити в холодильну камеру мінімум на 2-3 год.

Перед подачею десерт потрібно дістати з холодильника, нагріти до кімнатної температури, присипати маком або подрібненим шоколадом і подати до столу.

З темним шоколадом

Інгредієнти, що входять до складу десерту:

  • 1 банка вареного згущеного молока;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 1 ст. звичайного цукру;
  • 100 волоських горіхів;
  • 2 ст. борошна вищого сорту;
  • 125 г масла вершкового;
  • 1 куряче добірне яйце;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 4 ч. Л. сметани;
  • 1 ч. л. харчової соди.

Із зазначених інгредієнтів вийде 18 порцій десерту.

Мурашина гірка (рецепт зі згущеним молоком доповнений темним шоколадом) готується так:

  1. Куряче яйце вбити в глибоку тарілку, додати до нього звичайний цукор і збити за допомогою виделки або віночка. В отриману суміш висипати ванільний цукор і соду, додати сметану і ретельно замішати.
  2. Вершкове масло витягнути з холодильника, розм’якшити його і відправити в сметанним масу. За допомогою сита ввести в суміш борошно невеликими порціями і почати замішувати тісто. Готове тісто обернути плівкою і покласти в морозильну камеру на 15 хв.
  3. Розігріти до 180 ° C духовку. З морозилки дістати тісто і натерти його на крупній тертці. Подрібнене тісто розподілити по всій поверхні жароміцного листа, поставити в попередньо розігріту духову шафу і пекти до золотистого протягом 20-25 хв.

  4. Вимкнути духовку, дістати тісто і залишити його на столі до повного охолодження. Руками розламати остигле тісто і скласти його в глибоку ємність. До тіста додати варену згущенку і добре розмішати.
  5. Горіхи позбавити від шкаралупи, висипати в кавомолку і злегка подрібнити. Темний шоколад поламати товкачем і засипати разом з подрібненими горіхами в тісто. Всі інгредієнти перемішати між собою.
  6. З готової маси сформувати гірку і викласти її на плоске велике блюдо. Подати торт з гарячим чаєм, при бажанні прикрасивши розтопленим шоколадом або кунжутом.

З какао без згущеного молока

Для приготування 4 порцій варіанту торта з какао без згущеного молока потрібно взяти:

  • 250 борошна вищого сорту;
  • 300 мл молока;
  • 150 г звичайного цукру;
  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 100 мл сметани жирністю 20%;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 175 г масла вершкового;
  • 0,25 ч. л. харчової соди;
  • кухонна сіль.

В процес приготування десерту включені наступні етапи:

  1. У чашу кухонного комбайна викласти борошно, попередньо просіяне крізь дрібне сито. До неї засипати соду разом з сіллю і цукром (50 г), добре перемішати. Вершкове масло потримати в морозилці до застигання.
  2. За допомогою ножа нарізати застигле масло кубиками і відправити в комбайн. Компоненти подрібнити до стану однорідності. Якщо немає кухонного комбайна, тісто можна зробити вручну, перетерши інгредієнти в глибокій ємності.
  3. В отриману масу викласти сметану і перемішати. Тісто покласти на кухонний стіл, присипаний невеликою кількістю борошна, і помісити 2 хв. Скачати тісто в кулю, обернути поліетиленом, покласти в морозильну камеру і залишити там на 30-40 хв.
  4. На тертці подрібнити застигле тісто і розділити його на 2 половину. Одну половину тіста висипати на деко і відправити в розігріту до середньої температури духовку на 20 хв. Точно також вчинити з рештою тіста.
  5. Після запікання остудити тісто і розламати качалкою. У невелику каструлю вилити молоко, розчинити в ньому цукор з сіллю, додати порошкоподібною какао і кукурудзяний крохмаль, перемішати, щоб не залишилося грудочок.
  6. Каструлю поставити на слабкий вогонь, довести молоко до закипання і проварити не більше 30 сек . Кипляче молоко зняти з вогню, покласти в нього вершкове масло і розтопити. Готовий крем трохи остудити і залити їм подрібнене тісто.
  7. Масу ретельно перемішати і перекласти в вигляді гірки на плоску тарілку. Мурашник поставити в холодильник і охолоджувати мінімум 2-3 ч. Перед подачею.

Готовий.

З печива з курагою

Основні складові десерту:

  • 500 г печива «Топлене молоко»;
  • 5 скибочок кураги;
  • 500 г вареного згущеного молока;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 200 г м’якого вершкового масла;
  • 3 ч. л. сметани;
  • шоколад для прикраси.

Зазначених інгредієнтів буде досить для приготування 12 порцій торта.

Детальна інструкція, як приготувати десерт:

  1. У глибоку ємність покришити печиво. Очищені горіхи відправити в кавомолку або в блендер і перемолоти. Курагу викласти на обробну дошку і дрібно порізати.

  2. Підготовлені інгредієнти додати в розкришене печиво і перемішати ложкою.
  3. в окремий посуд викласти згущене молоко, покласти в неї м’яке вершкове масло, влити сметану і добре перемішати за допомогою ложки. Готовим кремом полити подрібнене печиво з курагою і горіхами.
  4. Основу десерту перемішати і сформувати з неї мурашник. Торт помістити в холодильник для охолодження мінімум на 3 год.

Мурашину гірку, приготовлену за рецептом зі згущеним молоком, печивом і курагою, потрібно подати в порційних тарілках в розрізає вигляді. До торту підійде ароматний чай або каву.

З урбечом і кокосовим маслом

Урбеч – це тягуча і масляна суміш, приготована з сухого насіння льону, соняшнику, гарбуза, горіхів або абрикосових кісток.

Список інгредієнтів, які потрібні для приготування торта:

  • 500 г печива;
  • 1 ст. горіхів;
  • 1 банка згущеного вареного молока;
  • 4 ч. Л. урбеча;
  • 4 ст. л. кокосового масла;
  • 1/3 упаковки вершкового масла;
  • мак для посипання.

Опис приготування цього варіанту торта:

  1. З холодильника взяти вершкове масло і залишити його на столі, щоб воно стало м’яким. В поліетиленовий пакет покласти печиво і подрібнити його до стану крихти за допомогою качалки.
  2. За допомогою кавомолки або блендера подрібнити очищені волоські горіхи, засипати їх в печиво і добре перемішати.

  3. Розкрити банку згущеного молока і перелити її в окрему тарілку.
  4. У згущене молоко покласти урбеч, розм’якшене вершкове масло, залити кокосове масло і ретельно змішати за допомогою міксера. Кремом залити суху суміш і перемішати. На велике блюдо викласти масу у вигляді мурашника.
  5. Сформований торт присипати маком, потримати в холодильнику кілька годин і подати до столу.

З арахісом

Для приготування варіанти торта з арахісом потрібно підготувати:

  • 3,5 ст. борошна вищого сорту;
  • 200 г арахісу;
  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • 300 мл сметани;
  • 1/2 ст . цукру;
  • 1 упаковку вершкового масла;
  • 1 упаковку маргарину;
  • 50 г молочного шоколаду.

Мурашина гірка (рецепт зі згущеним молоком доповнений арахісом) готується так:

  1. На деко висипати просіяне борошно, відправити її в духовку і нагріти до придбання золотистого відтінку. Ввести в підсмажене борошно розпушувач, додати сіль з цукром, м’який маргарин, сметану і змушують тісто.
  2. З тіста сформувати кулю, покласти його в поліетиленовий пакет і помістити в холодильну камеру на кілька хвилин, поки розігрівається духовка до температури 200 ° C.
  3. На великий тертці подрібнити заморожене тісто, висипати його на деко і рівномірно розподілити. У розігріту духовку відправити тісто і пекти його до придбання золотистого кольору.
  4. У миску викласти згущене молоко, покласти в неї розм’якшене вершкове масло і ретельно перемішати. На суху сковороду висипати арахіс і прожарити до золотистого.

  5. Обсмажений арахіс засипати в блендер або кавомолку і трохи подрібнити.
  6. Остигнуло тісто подрібнити вручну, додати в нього горіхи і приготований крем. Після перемішування з маси сформувати мурашину гірку. У холодильнику заморозити шоколад, натерти його на тертці і присипати їм десерт перед подачею.

З сирним кремом

Цей варіант десерту має наступний склад:

  • 200 г сиру;
  • 0,5 ст. молока;
  • 40 г масла вершкового;
  • 6 ст. л. борошна вищого сорту;
  • 10 ст. л. згущеного вареного молока;
  • 1 ст. л. волоських горіхів;
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 3 ст. л. родзинок;
  • 0,5 ч. л. курмуми;
  • 20 г сухих дріжджів;
  • 20 г будь-якого шоколаду.

Із зазначених інгредієнтів вийде 6 порцій десерту.

Покрокова інструкція приготування торта:

  1. У велику ємність висипати через сито, ввести в неї цукор, сухі дріжджі, куркуму і ретельно перемішати. Невеликий сотейник заповнити молоком і поставити його на помірний вогонь. В молоко опустити вершкове масло і нагрівати його на слабкому, помішуючи.
  2. Тонкою струменем залити в суху суміш тепле з маслом молоко і почати замішувати тісто. Воно повинно вийти еластичним. Тісто накрити кухонним рушником і залишити його на столі.
  3. Справжнім тістом викласти на робочу поверхню, посипану невеликою кількістю борошна, і розкачати його в тонку заготівлю, скориставшись качалкою. Одержаний пласт розділити на невеликі квадрати розміром 1,5х1,5 см.
  4. У центр кожного квадрата викласти кілька родзинок і закатати їх в кульки. Включити духовку для розігріву до середньої температури. Підготовлені кульки розкласти по жароміцних листу і відправити в духовку. Вони будуть готові через 10 хв., Коли придбають золотисте покриття.
  5. Сир перекласти в окрему миску, розтерти його за допомогою вилки або толкушки.

  6. У сир додати 2 ст. л. вареного згущеного молока і добре перемішати. На плоске блюдо викласти кульки шарами, промазуючи кожен шар приготовленим кремом і вареним згущеним молоком, щоб вийшла гірка.

Підморожене шоколад подрібнити на крупній тертці і використовувати для прикраси десерту. Горіхи почистити, перемолоти зручним способом і посипати ними торт. Готовий десерт повинен знаходитися в холодильнику приблизно 4 год.

З сушеної журавлиною і гарбузовим пюре

Перелік інгредієнтів, які потрібні для приготування десерту:

  • 200 г гарбузового пюре;
  • 2,5 ст. борошна вищого сорту;
  • 400 г масла вершкового;
  • 1/2 ст. сушеної журавлиною;
  • 5 плодів чорносливу без кісток;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 1 куряче добірне яйце;
  • 1 банка згущеного молока;
  • 1/2 ст. соняшникового насіння;
  • 10 г розпушувача;
  • 1/2 ч. л. подрібненої кориці;
  • 1/2 ст. волоських горіхів;
  • олія соняшникова;
  • трохи ваніліну.

Мурашина гірка (рецепт зі згущеним молоком доповнений сушеної журавлиною і гарбузовим пюре) готується таким способом:

  1. З холодильної камери дістати вершкове масло, розм’якшити його в мікрохвильовці або на сковороді. У гарбузове пюре додати половину розм’якшеного масла і ретельно перемішати. У суміш розбити яйце і добре збити за допомогою міксера.
  2. Борошно просіяти крізь дрібне сито, засипати в неї розпушувач і добре перемішати за допомогою ложки. Суху суміш додати в масляну і почати замішувати тісто. Загорнути тісто в кулю, обернути його поліетиленом, помістити в холодильну камеру і тримати там мінімум 10 хв. Перекласти його в морозильну камеру і залишити там на 30 хв.
  3. Деко злегка обмазати маслом.

  4. Застигле тісто подрібнити на тертці з великими отворами, рівномірно розподілити по деку і запекти до придбання золотистого покриття в попередньо нагрітій до 150 ° C духовці.
  5. З духовки вийняти запечене тісто, охолодити його при кімнатній температурі і покришити вручну. У розкришене тісто висипати сушену журавлину, соняшникове насіння та розмішати.
  6. Чорнослив дрібно порізати на обробній дошці, пересипати в миску, залити теплою водою і залишити на 15 хв. У тісто додати дрібно порізаний чорнослив і горіхи, очищені від шкаралупи і подрібнені
  7. З банки вилити згущене молоко в миску, покласти в неї вершкове масло, залити сметану, всипати трохи ванілі і все це перетворити в єдину масу, скориставшись міксером. У тісто додати вийшов крем і ретельно перемішати.
  8. На плоскому блюді сформувати з маси гірку і поставити в холодильну камеру бажано на цілу ніч.

На наступний день можна подати торт в розрізає вигляді, прикрасивши його на свій розсуд.

На кефірі з медом

До складу десерту включені наступні компоненти:

  • 4 ст. л. кефіру;
  • 1 ст. звичайного цукру;
  • 5 ст. борошна вищого сорту;
  • 2 ч. л. рідкого меду;
  • 1 банка вареного згущеного молока;
  • 200 г масла вершкового;
  • 3 курячих добірних яйця;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. соди;
  • мак для посипання.

Алгоритм приготування десерту:

  1. У глибокий посуд перекласти 100 г м’якого вершкового масла, засипати в нього соду разом з сіллю і добре перемішати. Висипати борошно в масляну суміш за допомогою сита, залити кефір, додати цукор, розбити яйця і почати замішувати основу для торта.

  2. Готове тісто прокрутити через великі ґрати м’ясорубки, перекласти на деко, застелене пергаментом, і піч, поки не утвориться золотисте покриття, в духовці при температурі 180 ° C.
  3. Запечене тісто остудити, розкришити в миску і залити кремом, приготованим з вареного згущеного молока, рідкого меду і половини вершкового масла. Масу перемішати і викласти на плоске блюдо у вигляді гірки.

Сформований торт можна відправити після приготування в холодильник на 1 ч., Потім витягнути, посипати маком і подати до столу. Мурашину гірку зі згущеним молоком можна приготувати без випічки з кукурудзяних паличок або попкорну. Рецепт десерту можна доповнювати своїм улюбленими інгредієнтами, наприклад, фруктами.

Відео про приготування торта Мурашина гірка

Рецепт приготування торта мурашник:

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності