Помідори по-корейськи на зиму – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Помідори по-корейськи на зиму – це незвичайна закуска або салат з помідорів, доповнена морквою, перцями двох видів (солодких і гострих), часником і приправою приправою корейської кухні. Для неї вибираються міцні помідори, щоби в маринаді тримали свою форму. Маринад готується на основі оцту, що дозволяє зберігати заготівлю всю зиму, а пропорція та склад інгредієнтів береться згідно з вибраним рецептом.

Найсмачніші помідори по-корейськи «Пальчики оближеш» на зиму

Найсмачніші помідори корейською «Пальчики оближеш» на зиму, про смак яких говорить назва рецепту, будуть у вас чудовим доповненням до багатьох страв на зимовому столі. Технологія заготівлі нескладна: подрібнюються морква з солодким перцем та часником, заправляються спеціями та корейськими приправами, цією сумішшю перекладаються помідори в банках та заготівля стерилізується.

    Помідори корейською з морквою на зиму

    Варіант помідор по-корейськи з морквою на зиму найпростіший, проте смачний. Морква для цієї заготівлі подрібнюється на терці корейської. Овочева суміш для заправки виготовляється на основі подрібненого солодкого перцю з часником і зеленню, а додавання спеціальної корейської приправи зовсім необов'язкове. Готуємо закуску зі стерилізацією.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Помідори – 1,5 кг.
    • Морква велика – 1 шт.
    • Болгарський перець – 200 грн.
    • Часник – 1 головка.
    • Петрушка – до смаку.
    • Кріп – за смаком.
    • Цибуля зелена – за смаком.
    • Перець гострий – ½ стручка.
    • Олія – 70 мл.
    • Цукор – 40 гр.
    • Сіль – 1 ст. з гіркою
    • Оцет 9% – 70 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Моркву почистити та подрібнити тонкою соломкою за допомогою корейської тертки.

    Крок 2. Перець солодкий та гострий очистити від насіння та перегородок. Часник очистити від лушпиння. Ці овочі подрібнити за допомогою блендера чи комбайна. Зелень промити під проточною водою і дрібно нашаткувати. В окремий посуд перекласти морквяну соломку, додати до неї подрібнену овочеву масу та нарізку зелені. Потім насипати згідно з рецептом, сіль з цукром і налити олію з оцтом. Ці інгредієнти добре перемішати.

    Крок 3. Помідори промити і нарізати половинками, видаливши основу плодоніжок.

    Крок 4. Заздалегідь простерилізувати банки та закочувальні кришки. У підготовлені банки компактно укласти половинки помідорів, перешаровуючи їх пряною овочевою заправкою. Банки заповнити до верху.

    Крок 5. Потім заготівлю простерилізувати, як і всі домашні консервації. Час стерилізації для півлітрових банок – 15 хвилин. Банки з помідорами та морквою по-корейськи герметично закупорити, остудити у перевернутому вигляді та під «шубою». Такі помідори добре і без втрати смаку зберігаються у темному прохолодному приміщенні. Вдалих та смачних заготовок!

    Помідори по-корейськи на зиму з приправою для корейської моркви.

    Смак популярної зимової заготівлі помідор по-корейськи визначається набором прянощів. Їх можна підібрати окремо, але в цьому рецепті беремо готову приправу для корейської моркви, тому що в ній пропорція прянощів підібрана правильно. Закуска вийде з гострим та пряним смаком і для неї вибираються помідори щільних сортів засолювання. Готуємо зі стерилізацією.

    Час приготування: 2 години.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2,5 л.

    Складові:

    • Помідори – 2 кг.
    • Морква велика – 250 гр.
    • Болгарський перець – 250 грн.
    • Перець гострий – 1 шт.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Приправа для корейської моркви – 1 ст.
    • Коріандр мелений – 1 ч.л.
    • Петрушка – 1 пучок.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Олія – 150 мл.
    • Цукор – 2 ст.
    • Сіль – 1 ст.
    • Оцет 9% – 40 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуємо помідори для цієї консервації. Томати добре промити, розрізати на половинки і видалити основу плодоніжок. Нарізані помідори перекласти в глибокий посуд.

    Крок 2. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати тонкими півкільцями.

    Крок 3. Перець очистити від насіння з перегородками, промити та нарізати тонкою соломкою.

    Крок 4. Моркву почистити, промити та подрібнити на корейській тертці. У посуд до помідорів перекласти нарізку цибулі з перцем та морквяну соломку.

    Крок 5. Поставити для розігріву 150 мл олії. До овочів додати подрібнений на часнику часник і насипати корейську приправу з меленим коріандром.

    Крок 6. Пучки зелені промити під проточною водою, струсити зайву рідину і потім нарізати зелень.

    Крок 7. До овочів насипати сіль із цукром і налити гарячу олію.

    Крок 8. В останню чергу налити столовий оцет до них і перекласти нарізку зелені.

    Крок 9. Овочі з приправами, спеціями та олією добре перемішати. Посуд прикрити серветкою та залишити на 1 годину для маринування. За цей час овочі кілька разів перемішати ложкою.

    Крок 10. Банки та кришки для заготівлі простерилізувати прийнятним для вас способом. Після часу маринування, помідори з овочевою заправкою розкласти по банкам.

    Крок 11. Залити їх маринадом, заповнюючи банки аж до верху.

    Крок 12. Потім банки прикрити кришками та заготівлю простерилізувати у великій каструлі протягом 20 хвилин від початку кипіння у ній води.

    Крок 13. Помідори корейською з приправою для корейської моркви герметично закупорити, поставити банки на кришки, накрити «шубою» і після остигання переставити на зберігання в темне прохолодне приміщення. Вдалих та смачних заготовок!

    Корейські помідори з базиліком на зиму

    Помідори корейською з базиліком відрізняються особливим пікантним смаком і на зиму готуються без термічної обробки, щоб зберігся пряний аромат цієї трави. Зберігається закуска лише в умовах холодильника та стерилізація банок обов'язкова. Корейську овочеву заправку для помідорів готуємо на основі подрібненого солодкого перцю, часнику, базиліка, соєвого соусу, рослинної олії та спецій.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Помідори – 1 кг.
    • Болгарський перець – 2 шт.
    • Часник – 1 головка.
    • Базилік – 1 пучок.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Перець гострий – ½ стручка.
    • Олія – 50 мл.
    • Соєвий соус – 4 ст.
    • Цукор – 50 гр.
    • Оцет 9% – 50 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуємо пряну заправку для помідорів. Болгарський перець очищаємо від насіння та перегородок, промиваємо та нарізаємо шматочками.

    Крок 2. Промиваємо пучок кропу та нарізаємо шматочками.

    Крок 3. Промиваємо базилік, струшуємо зайву рідину та ділимо його на окремі листи.

    Крок 4. Очищаємо від лушпиння голівку часнику. У чашу блендера кладемо нарізаний перець, половину нарізаного базиліку з кропом та часникові зубки. Подрібнюємо їх тільки не дуже дрібно, а щоб перець залишився маленькими шматочками.

    Крок 5. Потім у чашу наливаємо вказану в рецепті кількість олії з соєвим соусом і оцтом, насипаємо сіль з цукром і перекручуємо ще раз.

    Крок 6. До отриманої заправки додаємо другу половину нарізаного базиліку з кропом і все добре перемішуємо.

    Крок 7. Помідори промиваємо та нарізаємо половинками або чверть шматочками, що залежить від розміру вибраних томатів.

    Крок 8. Заздалегідь стерилізуємо банки та кришки. У підготовлені банки компактно і пошарово укладаємо помідор нарізку і перешаровуємо їх пряною заправкою з базиліком. Банки заповнюємо повністю. Потім щільно закупорюємо кришками і одразу ставимо в холодильник, перевернувши їх дном догори.

    Крок 9. Помідори корейською з базиліком будуть готові вже через добу, а зберігатися закуска в холодильнику може кілька місяців, але для надійності зберігання їх можна простерилізувати, як і звичайні домашні консервації протягом 15-20 хвилин. Смачних та вдалих заготовок!

    Помідори по-корейськи з хмелю сунелі

    Традиційно помідори по-корейськи готують із корейською приправою для моркви або подібними прянощами, але їх можна замінити і хмелі-сунелі. Ця приправа має більш виражений пряний аромат за рахунок більшого набору трав у своєму складі і краще підходить до зелених помідорів. У цьому рецепті доповнимо зелені помідори солодким перцем, цибулею з морквою і готуємо без стерилізації.

    Час приготування: 1 година 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Помідори зелені – 1,5 кг.
    • Болгарський перець – 500 грн.
    • Морква – 300 грн.
    • Перець чилі – 1 шт.
    • Цибуля – 250 гр.
    • Часник – 3 зубки.
    • Олія – 150 мл.
    • Сіль – 50 гр.
    • Цукор – 100 гр.
    • Оцет 9% – 130 мл.
    • Хмелі-сунелі – 15 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Зелені помідори молочної зрілості добре промити холодною водою.

    Крок 2. Нарізати їх тонкими часточками, видаливши основу плодоніжок.

    Крок 3. Болгарський перець очистити від насіння з перегородками та нарізати тонкою соломкою.

    Крок 4. Гострий перець, не видаляючи насіння, потрібне для гостроти, нарізати тонкими кільцями.

    Крок 5. Очищену від лушпиння цибулю нарізати тонкими півкільцями.

    Крок 6. Очищену та промиту моркву подрібнити на корейській тертці.

    Крок 7. Зубки часнику подрібнити на часнику.

    Крок 8. Нарізку овочів перекласти в глибокий посуд, насипати до них сіль з цукром і хмелі-сунелі, налити олію і все добре перемішати. Овочі з приправою та спеціями залишити на 30-40 хвилин для маринування за кімнатної температури.

    Крок 9. Після цього посуд з овочами поставити на середній вогонь і згасити протягом 10 хвилин під прикритою кришкою. Налити оцет до овочів, перемішати і через 5 хвилин вогонь вимкнути. Потім помідори з овочами розкласти за заздалегідь простерилізованими банками, залити гарячим маринадом і відразу герметично закупорити. Банки з помідорами по-корейськи та хмелі-сунелі поставити на кришки, накрити будь-якою «шубою» і після охолодження перенести у прохолодне та темне місце зберігання. Смачних та вдалих заготовок!

    Смачна заготівля корейських помідорів із петрушкою

    Помідори по-корейськи, як закуску просту та гостру, у цьому рецепті готуємо з петрушкою. Свіжа петрушка має специфічний пряний аромат і добре доповнює будь-які маринади для овочів, а в цьому варіанті вона замінює усі прянощі. Вибираємо для заготівлі міцні помідори м'ясистих сортів і різного кольору. Маринад для них або заправку готуємо на основі подрібнених перців із часником та петрушкою. Рецепт на зиму передбачає стерилізацію помідорів.

    Час приготування: 1 година 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 5 л.

    Складові:

    • Помідори зелені – 5 кг.
    • Болгарський перець – 8 прим.
    • Перець гострий – 2 шт.
    • Петрушка – 1 пучок великий.
    • Часник – 4 голівки.
    • Олія – 150 мл.
    • Сіль – 5 ст.
    • Цукор – 150 гр.
    • Оцет 6% – 250 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вибрані для цієї заготовки помідори з перцями та петрушкою промити під проточною водою і розкласти на рушник, щоб трохи просохли.

    Крок 2. Чисті помідори нарізати часточками довільного розміру і перекласти в глибокий посуд.

    Крок 3. Очистити від лушпиння часникові зубки. Перці очистити від насіння з перегородками та нарізати шматочками. Петрушку нашаткувати. У чашу блендера чи кухонного комбайна перекласти часник, нарізку перців та петрушки. Насипати сіль|соль|.

    Крок 4. Ці інгредієнти подрібнити в пульсуючому режимі приладу до однорідної маси, щоб овочі залишилися дрібною крихтою.

    Крок 5. Приготованою овочевою заправкою або соусом повністю залити часточки помідорів. Насипати до них цукор, кількість якого можна змінити в залежності від солодощі томатів, налити оцет і акуратно перемішати, щоб заправка покрила часточки з усіх боків. Посуд прикрити серветкою або кришкою та залишити на півгодини для маринування. Овочі за цей проміжок часу дадуть свій сік і його потрібно скуштувати, щоб відкоригувати солоність та насолоду.

    Крок 6. Банки та кришки заздалегідь простерилізувати прийнятним для вас способом. Після закінчення часу маринування помідори разом із овочевою заправкою розкласти в підготовлені банки та залити овочі залишками маринаду.

    Крок 7. Потім помідори у банках простерилізують у великій каструлі, як і інші домашні консервації. Час стерилізації для півлітрових банок становить 6 хвилин і 12 хвилин для літрових, рахуючи від початку кипіння води в каструлі.

    Крок 8. Потім помідори по-корейськи з петрушкою герметично закупорити, поставити вгору дном на добу, щільно накрити будь-якою шубою і після остигання перенести на зберігання в підвал. Смачних та вдалих заготовок!

    Помідори по-корейськи з перцем на зиму

    Солодкий і гострий перець з морквою традиційно включаються до рецептів багатьох варіантів приготування на зиму помідорів корейською, а доповнюється закуска класичними корейськими прянощами: часником, коріандром, паприкою і петрушкою. За цим рецептом помідори корейською з перцем добре зберігаються в звичайних квартирних умовах, що важливо для багатьох господинь. Стерилізуємо помідори у духовці.

    Час приготування: 3 години 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 3,5 л.

    Складові:

    • Помідори – 3 кг.
    • Болгарський перець – 3 шт.
    • Перець гострий – 1 шт.
    • Морква – 500 грн.
    • Петрушка – 1 пучок.
    • Паприка – 1 ст.
    • Коріандр мелений – 1 ч.л.
    • Часник – 1 головка.
    • Олія – 100 мл.
    • Сіль – 2 ст.
    • Цукор – 80 гр.
    • Оцет 9% – 100мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Помідори добре промиваються під проточною водою та нарізаються однаковими часточками.

    Крок 2. Очищена морква подрібнюється за допомогою корейської тертки на тонку соломку.

    Крок 3. Болгарський перець очищається від насіння з перегородками, промивається та нарізується тонкими смужками.

    Крок 4. Промивається петрушка та очищається від лушпиння голівка часнику. Гострий перець нарізається кільцями разом із насінням. Ці інгредієнти подрібнюються до однорідного стану блендером.

    Крок 5. У глибоку посудину для маринування перекладаються подрібнена морква з солодким перцем. До них насипаються згідно з пропорцією рецепту, сіль з цукром та сухими прянощами, наливається рослинна олія і додається подрібнена зелена суміш із чаші блендера. Потім все добре перемішується.

    Крок 6. У овочеву масу перекладаються часточки помідорів і акуратно з нею перемішуються ще раз. Посуд прикривається серветкою і овочі залишаються для маринування на 2 години. Після цього до овочів наливається столовий оцет і все ще раз перемішується.

    Крок 7. Банки та кришки для заготівлі стерилізуються прийнятним для вас способом. У них розкладаються помідори з перцем і морквою і заповнюються банки до рівня плічок.

    Крок 8. Потім овочі повністю заливаються маринадом, що залишився, і банки прикриваються кришками.

    Крок 9. Далі банки ставляться у холодну духовку. Встановлюється нагрівання на 150 градусів та помідори стерилізуються протягом 20 хвилин. Після закінчення стерилізації банки герметично закупорюються, ставляться на кришки, прикриваються махровим рушником і після остигання переносяться на зберігання в домашню комору або інше темне місце. Вдалих та смачних заготовок!

    Зелені помідори корейською на зиму

    З зелених помідор виходить смачна закуска по-корейськи, що не поступається своїм смаком червоним помідорам. У цьому рецепті вам пропонується зелені помідори корейською приготувати без термічної обробки салату, адже в зелених томатах багато кислоти, яка буде хорошим консервантом. Заготівля добре зберігається 3-4 місяці, тільки в холодильнику.

    Час готування: 13 годин

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Помідори зелені – 1 кг.
    • Морква велика – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Перець гострий – 1 шт.
    • Коріандр мелений – 2.5 ч.л.
    • Насіння коріандру – 3 щіпки.
    • Часник – 1 головка.
    • Олія – 8 ст.л.
    • Сіль – 25 гр.
    • Цукор – 50 гр.
    • Оцет 9% – 2 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Моркву очистити, промити, подрібнити на тертці корейської і перекласти в окрему миску. Посипати її половиною вказаної в рецепті кількості цукру із сіллю та руками трохи перетерти, щоб морква стала м'якшою і дала свій сік.

    Крок 2. Зелені помідори промити і протерти насухо серветкою. Нарізати томати тонкими кружальцями та перекласти в посуд для маринування.

    Крок 3. Часник очистити і дрібно нарубати ножем. До помідорної нарізки перекласти моркву, подрібнений часник, насипати решту сіль із цукром та мелений коріандр.

    Крок 4. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Гострий перець нарізати кільцями. У сковорідці розігріти олію і обсмажити на ній до золотистого кольору цибулю. Потім покласти до цибулі кільця гострого перцю з насінням коріандру, посмажити кілька секунд і вимкнути вогонь.

    Крок 5. Зажарку перелити до помідорів і додати оцет. Потім овочі із засмажкою добре перемішати.

    Крок 6. Посуд із зеленими помідорами по-корейськи прикрити тарілкою, помістити зверху будь-який вантаж і щонайменше на 12 годин поставити в холодне місце для маринування.

    Крок 7. Після часу маринування помідори розкласти по невеликих стерильних банках і залити маринадом. Банки закрити щільними капроновими кришками і поставити на зберігання холодильник. Смачних та вдалих заготовок!

    Помідори корейською без моркви в банках на зиму

    У цьому рецепті вам пропонується приготувати помідори корейською в банках на зиму без традиційних моркви і перцю, замінивши їх обсмаженими баклажанами. Закуска виходить із незвичайним, але гострим корейським смаком. З прянощів до неї додається лише часник. Готуємо зі стерилізацією.

    Час приготування: 1 година 20 хвилин.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Порції: 4 л.

    Складові:

    • Помідори – 2 кг.
    • Баклажани – 2 кг.
    • Часник – 1 кг.
    • Перець червоний мелений – 15 гр.
    • Олія – 500 мл.
    • Сіль – 20 гр.
    • Оцет 9% – 50 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. У баклажанів видалити плодоніжки. Потім цей овоч промити у холодній воді.

    Покласти баклажани в каструлю, залити водою з додаванням солі і поварити протягом 15 хвилин. Воду потім злити і баклажани остудити.

    Помідори добре промити, обсушити серветкою, нарізати томати кружальцями середньої товщини і перекласти на тарілку.

    Крок 4. Охолоджені баклажани нарізати кружальцями, посипати їх червоним меленим перцем, обсмажити в розігрітій олії до рум'яного кольору з обох боків і перекласти на тарілку.

    Крок 5. Часник очистити від лушпиння та видалити сухі підстави зубків.

    Крок 6. Зубки дрібно нарубати ножем і перекласти на окрему тарілку, щоб усі інгредієнти були під рукою.

    Крок 7 Для заготівлі взяти чисті сухі банки. У них пошарово та компактно укласти обсмажені баклажани, кухлі помідорів та подрібнений часник. У кожну банку налити оцет.

    Крок 8. Потім банки з помідорами поставити у велику каструлю, застелену рушником, залити теплою водою до рівня плічок і простерилізувати протягом 40 хвилин від кипіння води в каструлі.

    Крок 9. Потім банки з помідорами по-корейськи без моркви герметично закупорити, остудити без загортання «шубою» та переставити на зберігання у прохолодне та темне приміщення. Вдалих та смачних заготовок!

    Помідори з соєвим соусом по-корейськи

    Варіант приготування помідорів із соєвим соусом по-корейськи дозволяє приготувати дуже смачну закуску з гострим кисло-солодким смаком, але зберігається вона лише у холодильнику чи холодному підвалі протягом 2-3 місяців. Склад інгредієнтів і спосіб приготування подібний до звичайного способу для помідорів по-корейськи і готуються помідори без термічної обробки.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Помідори – 1 кг.
    • Часник – 1 головка.
    • Перець солодкий – 1,5 шт.
    • Перець чилі – 1 стручок.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Петрушка – 1 пучок.
    • Базилік – 1 пучок.
    • Соєвий соус будь-якої марки – 2 ч.л.
    • Олія – 70 мл.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор – 4 ст.
    • Оцет 9% – 70 мл.

    Процес приготування:

    Помідори для цієї заготовки добре промити і розрізати на 2-4 часточки в залежності від розмірів томатів.

    Крок 2. Солодкий перець будь-якого кольору очистити від насіння та перегородок, промити та нарізати шматочками. Гострий перець нарізати кільцями.

    Крок 3. Зелень сполоснути, струсити зайву рідину, а потім нарізати.

    Крок 4. Часник очистити від лушпиння. У чашу блендера чи кухонного комбайна перекласти нарізку перців із зеленню, часникові зубки та налити соєвий соус.

    Крок 5. Потім у чашу до цих інгредієнтів налити олію з оцтом і все подрібнити.

    Крок 6. Далі насипати в чашу цукор із чайною ложкою солі.

    Крок 7. Подрібнити перець із зеленню, часником та спеціями до стану однорідної кашки.

    Крок 8. Нарізку помідорів перекласти в посуд для маринування, залити пряною сумішшю і добре перемішати. Через 12 годин маринування помідори можна їсти.

    Крок 9. Для більш тривалого зберігання помідорів з соєвим соусом по-корейськи, розкласти їх по стерильним банкам, залити маринадом, закритим чистими кришками і поставити на зберігання в холодильник або підвал з температурою не вище 4°С. Вдалих та смачних заготовок!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал