Свиняча шия на сковороді – 4 смачних рецепта приготування з покроковими фото

Свиняча шия на сковороді – це соковите і дуже м’яке м’ясо, обсмаживши яке, ми отримаємо ситний і ароматний обід або вечерю, яку можна відразу приготувати з гарніром з картоплі або інших овочів. Для додаткової соковитості готувати свинину можна з нарізкою з ріпчастої цибулі, цей овоч відмінно насичує і наситить м’ясо своїми соками, від чого смак виходить чудовим. Приготувавши таку страву, ви залишитеся задоволені і ситі – гарантовано!

Свиняча шия з цибулею на сковороді

Свиняча шия з цибулею на сковороді, протушена в насиченому і ароматом соусі з м’ясного бульйону і томатної пасти – це неймовірно смачне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б ложечку. Завдяки тривалому гасінню, свинина в буквальному сенсі розходиться по волокнам.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 600 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сік томатний – 150 мл.
  • Бульйон м’ясної – 200 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ріжемо на невеликі довільні скибочки.

Крок 2. На розігрітій олії обсмажуємо шию 5-7 хвилин і всипаємо очищені і подрібнені овочі: цибуля і морквину.

Крок 3. Компоненти перемішуємо і смажимо протягом 5-7 хвилин, потім вливаємо томатний сік і бульйон, приправляємо сіллю, хмелі-сунелі і спеціями для м’яса.

Крок 4. У піалі змішуємо воду з борошном.

Крок 5. Протушкуємо вміст сковороди на полум’я трохи нижче середнього під кришкою близько півгодини, після вливаємо воду з борошном, також додаємо часник, пропущений через прес.

Крок 6. Страву доводимо до кипіння на помірному вогні і приступаємо до сервіровки. Смачного!

Соковита відбивна з свинячої шиї

Соковита відбивна зі свинячої шиї являє собою м’який стейк, обвалений у збитому яйці і панірувальних сухарях, а після обсмажений на розігрітій олії до готовності. Таке м’ясне страву ідеально доповнить будь-який гарнір на ваш смак, будь-то каша, овочі або крупи.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 250 гр.
  • Сухарі панірувальні – 20 гр.
  • Олія соняшникова – 20 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і обсушуємо, нарізаємо порційними шматками і гарненько відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.

Крок 2. Солимо і перчимо з усіх боків.

Крок 3. У тарілці розгойдуємо яйце і занурюємо в отриману суміш свинину.

Крок 4. Після обвалюємо відбивну в панірувальних сухарях.

Крок 5. Викладаємо напівфабрикат на сковорідку з розігрітим маслом.

Крок 6. Обсмажуємо м’ясо близько 4-5 хвилин на помірному полум’я, після, перевертаємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 3-4 хвилини.

Крок 7. Апетитну відбивну викладаємо на сервірувальний блюдо і знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Смажена свиняча шийка з картоплею на сковороді

Смажена свиняча шийка з картоплею на сковороді – ситна і поживна страва, якою можна з легкістю нагодувати велику сім’ю і провести біля плити мінімум часу. У рецепті використовуються виключно ті продукти, які зазвичай є під рукою, тому читаємо і приступаємо!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 гр.
  • Свинина ( шия ) – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізану невеликими кубиками свинину відправляємо в сковорідку з розігрітою олією.

Крок 2. Чекаємо, поки випарується зайва волога, і додаємо дрібно нарізану цибулю, смажимо 5 хвилин при частому помішуванні.

Крок 3. Доповнюємо компоненти томатною пастою, помішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин на повільному вогні.

Крок 4. Заливаємо вміст сковороди гарячою водою так, щоб рідина практично повністю покривала свинину – накриваємо кришкою і тушкуємо протягом півгодини.

Крок 5. Потім всипаємо очищену і нарізану кубиком картоплю, підсолюємо, також перчимо і доводимо до готовності ( ще 20-25 хвилин ).

Крок 6. За пару хвилин до закінчення термічної обробки, присмачуємо шию з овочами рубаною зеленню і перемішуємо.

Крок 7. Розкладаємо ароматне блюдо по порційних піалів і подаємо до столу. Смачного!

Свиняча шия на сковороді з овочами

Свиняча шия на сковороді з овочами – гармонійна і легка страва, яка надовго позбавить вас від голоду, зарядить енергією і не « подарує » тяжкість в шлунку. Залежно від сезону і наявності ви можете використовувати різні овочі, які вам подобаються. Така страва прекрасно підійде для сімейного обіду або вечері.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 300 гр.
  • Кабачки – 150 гр.
  • Морквина – 80 гр.
  • Цибуля – 80 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Шампіньйони – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування очищаємо і промиваємо овочі, м’ясо також ополіскуємо і даємо час обсохнути.

Крок 2. Нарізаємо шампіньйони слайсами, цибуля – півкільцями, а морквину – чверть кільцями.

Крок 3. Довільними скибочками ріжемо молодий кабачок, м’якоть солодкого перцю і помідор – невеликими кубиками.

Крок 4. Шию розрізаємо на бруски середнього розміру.

Крок 5. Протягом трьох хвилин обсмажуємо м’ясо на розігрітій олії, всипаємо овочі, помішуємо і прогріваємо близько 8 хвилин. Посипаємо компоненти солодкої паприкою, сіллю і чорним перцем – прикриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному нагріванні 25 хвилин.

Крок 6. За бажанням доповнюємо страва подрібненою зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал