Повидло з абрикосів на зиму – 5 простих рецептів з покроковими фото

cf139432e2a6a3d30c20a4dfff801fde

Повидло з абрикосів на зиму – ласощі, які ідеально підходить до сирників, оладки, млинців і іншій випічці. Повидло готують різними способами. Для заготівлі вибирають стиглі м’які плоди. Приготувати частування з легкістю зможе кожен. У добірці зібрані популярні рецепти, кожен з яких по-своєму прекрасний.

Повидло з абрикосів через м’ясорубку на зиму

Повидло з абрикосів через м’ясорубку на зиму має однорідну текстуру. Приготування ласощів не доставить клопоту. У кожного знайдеться, півгодини часу, щоб виконати нескладний рецепт. Абрикоси не потребують особливої підготовки, на відміну від вишень кісточка виймається без проблем.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, приступаємо до варіння повидла.

4c1f57a493751cd341af019fd5464bd6

Крок 2. Промиті і обсушені абрикоси звільняємо від кісточок.

Крок 3. Фрукти перемелюємо за допомогою м’ясорубки. Подрібнену масу вивантажуємо в товстостінний посуд.

c4b48a1b2358ebaf215458028c69eb78

Крок 4. Відваживши цукор, засипаємо їм перекручені фрукти. Встановлюємо на плиті.

42c8e0124afc6af256570f3e9345e699

Крок 5. Після закипання утворюється піна, акуратно знімаємо її.

8261c57ffa23e4d1d214885fbddf6cf2

Крок 6. Збавивши температуру, варимо повидло до загустіння півгодини.

617c2d7bb3babd95ed867b31aee7e338

Крок 7. Промивши ретельно банки з содою, споліскуємо під краном і стерилізуємо в мікрохвильовці. Кришки ошпарюємо окропом. Баночки заповнюємо гарячими ласощами. Закручуємо стерильними кришками. Накриваємо теплим пледом або рушником і охолоджуємо.

002c30c22f8064a212249748fc0b229c

Крок 8. Охололе частування переносимо в прохолодне місце.

30a5b03d347541e9a533acba2bf18cc8

Крок 9. Повидло використовуємо для смачних сніданків і чаювань. Смачного!

0b3a056c10279b29691754ef5211c983

Повидло з абрикосів на зиму з лимоном

Повидло з абрикосів на зиму з лимоном виглядає чудово. Заготівлю я роблю спеціально для просочення бісквітних рулетів і начинки пирогів. Повидло завжди виходить гідним, при цьому не вимагає немислимих витрат. Фруктове ласощі готують з стиглих плодів. Це відмінний спосіб переробити плоди, які не підходять для компоту.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Абрикоси без кісточок – 1,5 кг.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Стиглі плоди абрикоса гарненько промиваємо, попутно видаляємо зіпсовані екземпляри. Обговоривши фрукти, дістаємо кісточки. Лимон обдаємо окропом, витираємо насухо і ріжемо на сегменти, виймаємо кісточки.

afa8b1d1b204c6061759515f3a97af04

Крок 2. Оброблені фрукти перемелюємо за допомогою електричної м’ясорубки.

42873cd5829670689fc6b2ec75cf15ea

Крок 3. Фруктове пюре перекладаємо в казан і вливаємо воду.

a62f6632f63eb642b41fa27679f75ded

Крок 4. Відмірявши, цукор, вивантажуємо до маси.

33ebf4d1582c8812f8f4bba4360391c8

Крок 5. Встановлюємо на конфорці і вимішуємо суміш.

4c8f3d15daea76706537a3bfe4506475

Крок 6. Коли маса закипить, мінімізуємо полум’я. Зрідка помішуючи, стежимо за процесом.

9d902c88bd4ad43f1db9cc5ff5b98283

Крок 7. Знімаємо пінку. Варимо повидло 40 хвилин. А поки помиємо банки з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо банки над парою або в мікрохвильовій печі. Кришки кип’ятимо і витираємо насухо.

699790362755b8a134958e583d8f8ea3

Крок 8. Гарячою солодкістю наповнюємо чисті банки і міцно закупорюємо. Остудив заготовки, прибираємо їх на зберігання.

503cc72b447d06649c77aea66b0a215f

Крок 9. Час, що залишився ласощі можна відразу дегустувати. Смачного!

2ccf50b7340090298fe3963b57df68a0

Абрикосове повидло з горіхами на зиму

Абрикосове повидло з горіхами на зиму – це райське частування, яке користується великою популярністю серед знайомих і близьких. Неймовірне поєднання фруктів і горіхів зводить з розуму ласунів. Ласощі готується без особливих труднощів, а закінчується – не встигнеш оком моргнути.

Час готування – 3 дні.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Абрикоси без кісточок – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Волоські горіхи очищені – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо горіхи від перегородок і шкаралупи, абрикоси – від зіпсованих примірників.

cea19b8bceaded006dc2c1640ce13727

Крок 2. Перебравши фрукти, промиваємо їх і обсушуємо. Видаляємо кісточки і відразу складаємо в ємність, в якій буде варитися повидло.

c934bc31e8aa0345ef6093fd2d8c24c4

Крок 3. На фрукти насипаємо цукор і розрівнюємо.

c75ef27e4b6e6bee2d537f947440e21b

Крок 4. Розмішавши, відставляємо в сторону на 4-5 годин, щоб утворився сироп.

3149afe7322d6976d922605f94ad93fe

Крок 5. Цукрові крупинки практично розчиняться, і виділиться сік.

ed37c60171dbaef02495141d2bea4ace

Крок 6. Помістивши таз з вмістом на плиті, встановлюємо мінімальне полум’я. Закип’ятив, готуємо 20 хвилин.

9160e1cf52bd50b7f06e5ae1ec6c3383

Крок 7. Гаряче ласощі остуджуємо, залишивши до наступного дня. Повторюємо процедуру ще раз. Третій раз закип’ятити заготівлю, засипаємо горіхи. Об’єднуємо масу і готуємо 20 хвилин.

12d12282dababee5ee277dc8cc89cabc

Крок 8. В цей час готуємо банки. Промивши і простерилізувавши банки, наповнюємо їх повидлом. Закручуємо чистими кришками.

73dea816696619605cd3e481dee695ac

Крок 9. Охолоджуємо заготовки, укутавши ковдрою. Потім прибираємо в прохолодне місце на зберігання.

ef5b9d1b0d05b5d8710378562af73d21

Крок 10. Повидло використовуємо в якості частування. Смачного!

4ce8bfbed91bf098449fcc1b635599c7

Повидло з абрикосів через блендер на зиму

Повидло з абрикосів через блендер на зиму готується максимально просто, але вимагає підготовчого моменту. Гладка текстура ласощі дозволяє використовувати його для прошарку бісквітних тортів і рулетів. Довго таке частування не затримується, рідні змітають повидло, не встигнеш озирнутися. У урожайний рік намагаюся заготовити ласощі у великих кількостях.

Час готування – 9 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 900 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Стиглі абрикоси перебираємо і обполіскуємо під краном. Обсушуємо на рушник.

72ab9dc25e799c6a1ed2a87cc17e358a

Крок 2. Розділивши вздовж, прибираємо кісточки.

9be29bbcb9f83017c1064df9c4aa9f68

Крок 3. Плоди часто наколюємо виделкою, щоб виділилося якомога більше соку.

7fdd826c3b7c7e6bc83d4309e39af136

Крок 4. Зваживши цукор, пересипаємо їм фрукти. Ми залишаємо на ніч.

9bc5a286f97088fcc5aa7c68de99d7e5

Крок 5. За цей час крупинки практично розчиняться, і утворюється сироп.

f3003595f63d043e942dd1c1b0076a88

Крок 6. Вивантажуємо масу в товстостінну каструлю і розміщуємо на вогні.

dd503d889652dd16d9b4df1b45365b18

Крок 7. Після закипання варимо 15 хвилин, знімаючи утворилася пінку.

b2dd4228c9be062febdbda7e2195ffbd

Крок 8. Розм’якшені фрукти акуратно прибираємо з конфорки.

8eca70a82d784c633217073e895176c8

Крок 9. Злегка остуджуємо.

92e179fda8c90bd0c6a0583fb5e725b8

Крок 10. Пробиваємо фрукти заглибним блендером.

184e6b1316dd3e5af28f955d4c05bb00

Крок 11. Переливаємо в ємність більшого обсягу.

b162bc5d9015c89bdca9932124cf5d83

Крок 12. Повертаємо повидло на плиту і готуємо 12 хвилин, не забуваючи перемішувати.

449d363ec0b4466c42e4d4229cc00886

Крок 13. Простерилізовані банки наповнюємо гарячою заготівлею. Закупорюємо стерильними кришками і охолоджуємо під теплою ковдрою.

e96bd4806687abc269c770a83ba36a59

Крок 14. Повидло прибираємо на зберігання. Взимку насолоджуємося смакотою власного приготування. Смачного!

aa76950ba461f0dbe79d4c0377c926ad

Густе повидло з абрикосів з желатином

Густе повидло з абрикосів з желатином прекрасно тримає форму і не розтікається. Рецепт стовідсотково гідний вашої уваги. Для приготування потрібні якісні інгредієнти, мінімум часу і гарний настрій. Навіть новачок без праці подужає елементарний процес.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Желатин – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зібрані абрикоси відділяємо від зіпсованих примірників.

02e2df25f8ca83c30e02cad9c2102f74

Крок 2. Желатин заливаємо водою (3-4 столових ложки буде досить). Даємо набрякнути 10 хвилин.

7ba2c3024f454585612844cfdea1b84f

Крок 3. Ретельно промиваємо фрукти і обсушуємо.

aff8a6d280fa3f35367f579997c28e2d

Крок 4. Відокремивши від кісточок, плоди повертаємо в товстостінну каструлю.

70586c6dfb9850d1bfbf6374ba9279ff

Крок 5. Посипаємо цукром.

bd686b1ad15c808d9491f2f55a2d3b12

Крок 6. Розмішавши, встановлюємо на середнє полум’я. Закип’ятив, знижуємо температуру і варимо повидло 40 хвилин.

cb92cdf74654dae16c51d0ceb8d244a2

Крок 7. Розпустивши набряклий желатин, додаємо його до вмісту. Розмішавши, відключаємо нагрів.

007d7cfabb85a1f1387b6a7dc8f6ccc8

Крок 8. Готуємо банки, промивши з содою і простерилізувавши. Заповнюємо їх приготованим повидлом.

98cccdfd246a4a605266f7a92cf183fe

Крок 9. Закриваємо простерилізованими сухими кришками. Охолодивши закатки під ковдрою, переміщаємо їх в підвал або льох. Їмо повидло із задоволенням! Смачного!

9dc554b68a5b99fc0a249ce4cddfdc74

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал