Малина на зиму – 9 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

e776e9f4dcc9f4c648c61fab21da23cc

Малина на зиму – це не тільки смачний і ароматний десерт, але ще і народний засіб від кашлю і поганого самопочуття. Напевно кожен знає з малих років, що чай з малиновим варенням не тільки допомагає позбутися від нездужання, але також піднімає настрій за лічені хвилини! І якщо в цьому році у вас вродився багатий урожай цієї прекрасної ягоди, то негайно вибирайте рецепт, який вам до душі і приступайте до роботи!

Протерта малина з цукром без варіння на зиму

Протерта малина з цукром без варіння на зиму – це ароматне частування, перед яким неможливо встояти і використовувати його можна абсолютно по-різному. Наприклад, така ягода стане ідеальною начинкою для маленьких здобних булочок або прекрасно доповнить тонкі млинчики або оладки.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо ягоди від сміття і гілочок, ополіскуємо водою.

945fd7166a01ca2523d44bb9e0644158

Крок 2. Засипаємо апетитні ягідки цукром.

34b84200fb927ea4fab32c277c5bbf4b

Крок 3. Розминаємо компоненти толкушкою і залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 години.

76c4a86ffe1a93b20ffdb19c79880363

Крок 4. Перемішуємо склад через кілька годин і розливаємо по заздалегідь простерилізованим і сухим банкам, закручуємо і переміщаємо на полицю холодильної камери для зберігання. Смачного!

f5696cbaa753dd6e7f36bb16e0b9795e

Густе варення з малини цілими ягодами на зиму

Густе варення з малини цілими ягодами на зиму – це не найпростіший, але дуже цікавий спосіб приготування солодкої заготовки на холодний період року. Завдяки збереженості текстур, відкривши таку баночку, ви моментально перенесетеся в літо, бо аромат і зовнішній вигляд – це щось!

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Малину висипаємо в глибоку і об’ємний посуд.

edc595ba512893e17112542d7ee36580

Крок 2. Заливаємо прохолодною водою, прикриваємо кришкою і акуратно струшуємо. Завдяки цій маніпуляції, весь сміття спливає на поверхню.

80702ca00a4340dcce9a1a3dc7105b15

Крок 3. Зливаємо воду з малини і паралельно варимо сироп з цукру і води: на повільному вогні при частому помішуванні і до повного розчинення.

47a56afda3dcdc94c0083f183aa68ed2

Крок 4. Доводимо склад до кипіння і заливаємо їм ягоди, залишаємо на 20 хвилин для просочення, а після переливаємо сироп назад і тушкуємо на конфорці ще 10 хвилин. У густу суміш висипаємо ягоди і прогріваємо ще 10 хвилин.

3b7f460f398e9e2027b4f15bb530a413

Крок 5. Акуратно розкладаємо частування по банкам і після охолодження переносимо в льох або підвал. Смачного!

034ca0d903a473a3f796bc0c271fa24f

Компот з малини на 3-літрову банку на зиму

Компот з малини на 3-літрову банку на зиму – це смачний і корисний напій, який запросто допоможе вам позбутися від спраги і набере вас природними вітамінами. Для готування нам буде потрібно мінімальний набір компонентів, а результат – захват!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3 банки по 3 л.

Інгредієнти:

На три 3-х літрові банки:

  • Малина – 2-2,5 кг.
  • Вода – 8,1 л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед над парою стерилізуємо трилітрові банки, кришки на кілька хвилин занурюємо в окріп.

140cfcf18bb354dcb09880e7e616be55

Крок 2. Всипаємо на дно банок малину, ягоди попередньо перебираємо і обполіскуємо.

c06bdb83f00fa069fe9d71ed1be7cf7c

Крок 3. Воду змішуємо з цукром – доводимо до кипіння.

c2a520d21d5e5646cba0c6e6e9770a84

Крок 4. Заливаємо солодкий розчин в банки до горлечка, закупорює і ставимо на кришки. Обертаємо в плед і залишаємо так до повного охолодження.

b37a3a67fd677be1d90e19566fd355e4

Крок 5. Охолоджений напій переносимо в прохолодне місце без попадання прямих сонячних променів. Готуйте і отримуйте задоволення!

dac576b168c751063e2d238fd6ff2b65

Желе з малини на зиму

Желе з малини на зиму – це частування, яке вимагає від кулінара перетирання через сито з дрібними отворами, щоб надати заготівлі гладку і однорідну консистенцію без єдиної кісточки. Але, незважаючи на зусилля, готове желе приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 50-80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди перебираємо, акуратно обполіскуємо і відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки стече зайва вода.

bef3493292d8b74ef264f938a7a0a393

Крок 2. Підливаємо до малини воду і перебиваємо компоненти за допомогою погружного блендера.

c013838299955b3dae5234784bd79622

Крок 3. Прибираємо ємність на плиту, проварюємо 2-3 хвилини з моменту закипання, даємо трохи охолонути.

3ce6a481a058d67101c40e9ac4d78f35

Крок 4. Склад перетираємо через сито з дрібними отворами.

f4db1457486866a6fdc6325140c666e9

Крок 5. Об’єднуємо ягідне пюре з цукром і повторно доводимо до кипіння на мінімальному нагріванні.

f0de54dd6ff4e0bc9efffe82fa8d7b0b

Крок 6. Видаляючи шумівкою піну, варимо масу 5 хвилин при періодичному помішуванні, остуджуємо і повторюємо процедуру.

ab5ea572a0cd5d916a9d29f8250b0afa

Крок 7. Розкладаємо желе по банкам і не закупорюємо до тих пір, поки на поверхні не утворюється плівка. Смачного!

2e67a6f7a5e39184aacce01ed7472725

Джем з малини без кісточок на зиму

Джем з малини без кісточок на зиму – це смачна і ароматна заготівля, яку можна вживати, просто намазавши на скибочку свіжого хліба, а можна полити гарячі домашні млинці і отримати справжнє гастрономічне задоволення. Якщо раніше ви так ягоди не заготовляли, то обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Малина – 1,2 кг.
  • Вода – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Добірні і промиті ягоди висипаємо в таз і підливаємо воду – поміщаємо на вогонь.

83cd191d650ec33e9fcad364e390faf8

Крок 2. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо протягом 15-20 хвилин.

1afd6382f938a936a9d5524fd090856b

Крок 3. Остуджуємо майбутній джем до теплого стану і руками, через марлю, віджимаємо кісточки.

bea1b18dab55755212380a60abd8b546

Крок 4. Однорідну масу змішуємо з цукром і при постійному помішуванні лопаткою доводимо до кипіння.

f2d251d48188fbe6b66d1f4ae2c5663b

Крок 5. Проварюємо інгредієнти на мінімальному нагріванні протягом години і розкладаємо по банкам.

583ecd18ec81d41d9474d200bec25b8b

Крок 6. Наповнені банки ставимо на кришки і загортаємо в рушник до повного охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення!

7a9b3e9936f3e667fd030c92d1e6e317

Малина у власному соку на зиму

Малина у власному соку на зиму – це неймовірно смачна і ароматна заготівля, яка вразить вас своїм апетитним видом ще в процесі термічної обробки. Приготування не представляє собою нічого складного, тому якщо ви будете слідувати інструкції, то у вас все вийде!

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Малина – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 7 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо ягоди, залишаючи для готування лише цілісні і не пом’яті.

4152b8851aa512ab758fec577b4dd43e

Крок 2. Висипаємо цукор (1 ст.л. на 100 гр. ягід) і струшуємо ємність для рівномірного розподілу.

63316e9b5855ecdd4037f3ccea394fe8

Крок 3. Склад викладаємо в банку до самого верху.

c18dae0ef093127f2db88346b9401431

Крок 4. На дно великої каструлі застилаємо рушник і поміщаємо наповнену банку, вливаємо воду «по плечики» і доводимо до кипіння. Спостерігаємо, як осідають ягоди і поступово додаємо ту, що залишилася в ємності.

cadf401480a0d9b88816b81097171699

Крок 5. Коли вся банка заповнена – стерилізуємо при повільному бурлінні 10 хвилин.

c0b03ece0f01f820d2b792b997df0521

Крок 6. Акуратно дістаємо банку з окропу і закриваємо під ключ, перевертаємо і залишаємо на добу. Зберігаємо в коморі. Смачного!

3e2da3978389b1238ded62171c6fa1dd

Густе малинове варення з агар-агаром

Густе малинове варення з агар-агаром – це солодкість, яку можна подати навіть до святкового столу в якості самостійного десерту, а можна полити кульки морозива і ось тоді, ви можете не сумніватися, що ваші гості не залишаться незадоволеними!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Агар-агар – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо і перебираємо малину, якщо компонент з ринку – рекомендується промивати під струменем води.

fb02c570ca338fb792724f6fdf8644cb

Крок 2. Засипаємо ягоди половиною цукру і залишаємо на 3-4 години.

999e658ab81b2ce9b966b045f1521dcb

Крок 3. Далі порціями пробиваємо інгредієнт в блендері до однорідної консистенції.

7bdbd4474ac123b323321522c7ac95f0

Крок 4. Виливаємо склад в каструлю і доповнюємо цукром.

b9acf43c105d190dc1dc2cfc7156e603

Крок 5. Варимо на повільному вогні при постійному помішуванні 10 хвилин з моменту закипання.

870ecbff0df23b23912eea7e3d4f05b0

Крок 6. Паралельно в окропі розчиняємо агар-агар.

5fd2d09c114f00551fbfe6fe23f3e8c7

Крок 7. Переливаємо розчин до варення, змішуємо і засікає ще 5 хвилин.

497c2fbb65dd985c1cfc21b5f89d9236

Крок 8. Розфасовуємо ласощі по банкам і щільно закупорюємо. Зберігання допускається і при кімнатній температурі, але краще зберігати в холодному місці. Смачного!

9698570e84d9b20964a42119134bd799

Компот з малини з м’ятою на зиму

Компот з малини з м’ятою на зиму – це смачна і корисна альтернатива покупним напоям, до складу яких входять канцерогени і барвники. Поєднання інгредієнтів і без того дуже вдале, але для більш гармонійного смаку рекомендуємо вам також додати слайси лимона.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л.
  • Малина – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • М’ята – 2 гілочки.
  • Лимон – 2 слайси.

Процес приготування:

Крок 1. Пляшки або банки промиваємо з содою, кришки замочуємо в окропі. У промиті банки висипаємо ягоди.

cd50532ccd4ba5dbdbb2c8eb40b297ae

Крок 2. Ароматну зелень промиваємо і струшуємо зайву вологу, відправляємо слідом за малиною.

faf4a3655ba84eaebbc51be0fe1edfbc

Крок 3. Додаємо скибочки цитрусового фрукта.

5bb142d21222d0e61e3f61bbc921841c

Крок 4. Заливаємо компоненти окропом і прикриваємо кришками, залишаємо в такому положенні приблизно на 15 хвилин.

efd2aaa3a95a2c85d40dd8eaebc09814

Крок 5. Після закінчення часу, в каструлю насипаємо цукор і зливаємо рідину з пляшок.

d992cf254799d18804f478add9fb7cc0

Крок 6. Відвар кип’ятимо протягом декількох хвилин і повертаємо в посуд з ягодами і м’ятою.

0cf8cc16ed4a0548c9508632b6aacfd4

Крок 7. Компот закриваємо і ставимо дном вгору, вкривши ковдрою. Зберігаємо в погребі або підвалі.

2a56954b98eb160a96198e34ea9686d5

Малинове варення з лимоном

Малинове варення з лимоном – це натуральний природний антиоксидант, який володіє не тільки чудовими характеристиками, але ще і властивістю знімати запальні процеси. Обов’язково спробуйте таке оригінальне поєднання компонентів, вам сподобається!

Час готування – 24 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Малина – 500 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перевіряємо малину на наявність паразитів, при необхідності промиваємо.

74d6a0b4f689c8e38494dc41836e530b

Крок 2. Викладаємо ягоди в глибоку миску шарами, пересипаючи цукром — струшуємо, зверху кладемо скибочки лимона.

878eaaea6861bd670c7ac467938e76d9

Крок 3. Останній шар обов’язково присипаємо цукром.

87586f49982d1e58baab64fbfdb1ce2f

Крок 4. Ми залишаємо заготівлю при кімнатній температурі на всю ніч, мінімум – 10 годин.

07bca52899a5b4201520a46d81a6e51c

Крок 5. Ягоди в сиропі поміщаємо на конфорку і зверху поливаємо виділився соком, при перших ознаках кипіння – прибираємо з плити і даємо повністю охолонути.

b62412dcb9289c1a93f6a16ddbdc1b95

Крок 6. Повторюємо варіння, не доводячи до кипіння, остудивши, проварюємо ще 5 хвилин і переходимо до наступного етапу.

ba97382df75036d3324bb097ad70016c

Крок 7. Розділимо частування по банкам і щільно закупорюємо. Зберігається таке варення протягом 2-3 років при кімнатній температурі. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

20be15fb83f23fab9cbd825788fdee59

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал