Як приготувати грушевий сік на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

13072a661745cca806dcc7b51d4319b0

Як приготувати грушевий сік на зиму – це неймовірно смачна заготівля, про існування якої знають зовсім небагато кулінари! Більшість звикло готувати з цих ароматних фруктів лише компоти, однак, прочитавши дану статтю, ви переконаєтеся, що можна заготовити дещо набагато цікавіше і оригінальніше! Подавши такий напій в охолодженому вигляді до святкового столу, ваші гості будуть приємно здивовані вашими кулінарними навичками – гарантовано!

Домашній грушевий сік з м’якоттю на зиму

Домашній грушевий сік з м’якоттю на зиму – це корисна і неймовірно смачна альтернатива магазинним напоїв, до складу яких входить велика кількість « зайвих » компонентів. Для цього ж рецепта нам потрібно лише трохи цукру для посилення смаку і вода.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Груші ( очищені ) – 800 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Кислота лимонна – 2 щіпки.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води ретельно промиваємо кожен фрукт.

c85b77d76bddd8ea9015fc26af4eb091

Крок 2. Розрізаємо груші на часточки, видаляючи серцевину і хвостики.

ce985b7a127dc776db7664c8a830f878

Крок 3. Скибочки пропускаємо через соковижималку.

665486b9a8e72204c6256583cc007f83

Крок 4. Сік переливаємо в сотейник, додаємо цукор і воду.

285f3aa9f7795db7d21d5fb9e816f9d3

Крок 5. Також всипаємо лимонку, перемішуємо і варимо 8-10 хвилин.

0975c495e02a3b7fcab999c735307518

Крок 6. Гарячий напій розливаємо по заздалегідь простерилізованим баночкам і закриваємо. Після охолодження прибираємо в прохолодне місце для зберігання.

4b69e1b9df0251f587da495a53a58aed

Сік з груш і яблука в домашніх умовах

Сік з груш і яблука в домашніх умовах – це проста і швидка заготівля, яка буде радувати протягом всієї зими, бо вона прекрасно зберігається в прохолодних приміщеннях. Відкривши таку баночку, ви не тільки вгамуєте спрагу, але і перенесетеся в ароматне літо!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 3,5 кг.
  • Яблука – 3,5 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука і груші обполіскуємо водою і даємо час обсохнути.

dff204496bdd2b0ee17edca16c2f0ac5

Крок 2. Кожен фрукт розрізаємо навпіл, щоб переконатися в тому, що паразити відсутні.

41fb66ab936286f6197bc4958f03ab47

Крок 3. Підготовлені компоненти закидаємо в соковижималку і включаємо агрегат.

1cbe209ac63e98ba3ee753aba2213104

Крок 4. Знімаємо піну, яка утворилася.

156b29147924bfccc059e2316ed8d54b

Крок 5. Сік переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, проварюємо протягом 5 хвилин, також знімаючи шумівкою піну.

f19eaab089bc6d76add735c9d334a890

Крок 6. Гарячий напій переливаємо в стерильні банки і закриваємо під ключ. Ставимо на кришки і обертаємо в ковдру на 24 години. Зберігаємо в погребі.

e235dd1d848afe6aa8ddabfedaf439bc

Грушевий сік з лимонною кислотою

Грушевий сік з лимонною кислотою – це напій, який приведе ваші смакові рецептори в справжній гастрономічний захват! Завдяки додаванню невеликої кількості кислоти, насичений фруктовий смак злегка розбавляється і стає неймовірно приємним!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 5 кг.
  • Кислота лимонна – 3-4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти уважно перебираємо і обполіскуємо, обрізаємо зіпсовані ділянки.

4d44bccd7a424141ce6c823f121dadac

Крок 2. Нарізаємо часточками і пропускаємо через соковижималку.

2faf814077f92979299678a2eed2f516

Крок 3. Баночки ретельно миємо з содою і обговорюємо, в кожну насипаємо по 1 граму лимонки.

ea1eb33ca3c72305ad196858e8aa9255

Крок 4. Сік переливаємо в підготовлені ємності, прикриваємо кришками і стерилізуємо у великій каструлі з рушником на дні, пів-літрові банки протягом 15-20 хвилин.

2acad5c25e40ba9e4400939d786174ec

Крок 5. Закриваємо сік за допомогою спеціальної машинки і охолоджуємо в перевернутому вигляді. Зберігаємо в прохолодному приміщенні.

2c8960165df8429e43ba6b5e20f7313f

Грушевий сік на зиму через соковарку

Грушевий сік на зиму через соковарку – це перевірений і простий спосіб приготування ароматного вітамінного напою, який припаде до смаку кожному, хто зробить хоча б один ковток і відчує цю насиченість і яскравість садових плодів.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 500 мл.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Груші ополіскуємо.

0999f409d5bab7ccc46de32444514403

Крок 2. Відокремлюємо м’якоть від насіннєвої коробочки.

cb970e394c4cbb5686b9e3e325651654

Крок 3. Нарізку висипаємо в сито соковарки, в нижню частину вливаємо воду.

969ceae0acae259ae110b3298db0b2f6

Крок 4. Фрукти присипаємо половиною цукрового піску, підставляємо ємність для збору соку.

b6322f3f6f7d63a2f78b88fa8171c29f

Крок 5. Закриваємо агрегат кришкою і ставимо на максимальне полум’я, тримаємо на конфорці до тих пір, поки з шланга не перестане капати рідина.

ceab9eda9ab7c406421296787fea6ccb

Крок 6. В отриманий сік всипаємо залишки цукру, паралельно стерилізуємо банки і кришки.

eeb422d9e7138dfd1fa550f566e00d07

Крок 7. Доводимо сік до кипіння і виливаємо в підготовлені баночки.

ef6ff6852aca2780ae5f7d216ab00c37

Крок 8. Через добу прибираємо в комору. Готуйте і отримуйте задоволення!

31ec73d7c331d797a3d41d7db7e9dd75

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал