Як приготувати грушевий сік на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Як приготувати грушевий сік на зиму – це неймовірно смачна заготівля, про існування якої знають зовсім небагато кулінари! Більшість звикло готувати з цих ароматних фруктів лише компоти, однак, прочитавши дану статтю, ви переконаєтеся, що можна заготовити дещо набагато цікавіше і оригінальніше! Подавши такий напій в охолодженому вигляді до святкового столу, ваші гості будуть приємно здивовані вашими кулінарними навичками – гарантовано!

Домашній грушевий сік з м’якоттю на зиму

Домашній грушевий сік з м’якоттю на зиму – це корисна і неймовірно смачна альтернатива магазинним напоїв, до складу яких входить велика кількість « зайвих » компонентів. Для цього ж рецепта нам потрібно лише трохи цукру для посилення смаку і вода.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Груші ( очищені ) – 800 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Кислота лимонна – 2 щіпки.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води ретельно промиваємо кожен фрукт.

Крок 2. Розрізаємо груші на часточки, видаляючи серцевину і хвостики.

Крок 3. Скибочки пропускаємо через соковижималку.

Крок 4. Сік переливаємо в сотейник, додаємо цукор і воду.

Крок 5. Також всипаємо лимонку, перемішуємо і варимо 8-10 хвилин.

Крок 6. Гарячий напій розливаємо по заздалегідь простерилізованим баночкам і закриваємо. Після охолодження прибираємо в прохолодне місце для зберігання.

Сік з груш і яблука в домашніх умовах

Сік з груш і яблука в домашніх умовах – це проста і швидка заготівля, яка буде радувати протягом всієї зими, бо вона прекрасно зберігається в прохолодних приміщеннях. Відкривши таку баночку, ви не тільки вгамуєте спрагу, але і перенесетеся в ароматне літо!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 3,5 кг.
  • Яблука – 3,5 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука і груші обполіскуємо водою і даємо час обсохнути.

Крок 2. Кожен фрукт розрізаємо навпіл, щоб переконатися в тому, що паразити відсутні.

Крок 3. Підготовлені компоненти закидаємо в соковижималку і включаємо агрегат.

Крок 4. Знімаємо піну, яка утворилася.

Крок 5. Сік переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, проварюємо протягом 5 хвилин, також знімаючи шумівкою піну.

Крок 6. Гарячий напій переливаємо в стерильні банки і закриваємо під ключ. Ставимо на кришки і обертаємо в ковдру на 24 години. Зберігаємо в погребі.

Грушевий сік з лимонною кислотою

Грушевий сік з лимонною кислотою – це напій, який приведе ваші смакові рецептори в справжній гастрономічний захват! Завдяки додаванню невеликої кількості кислоти, насичений фруктовий смак злегка розбавляється і стає неймовірно приємним!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 5 кг.
  • Кислота лимонна – 3-4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти уважно перебираємо і обполіскуємо, обрізаємо зіпсовані ділянки.

Крок 2. Нарізаємо часточками і пропускаємо через соковижималку.

Крок 3. Баночки ретельно миємо з содою і обговорюємо, в кожну насипаємо по 1 граму лимонки.

Крок 4. Сік переливаємо в підготовлені ємності, прикриваємо кришками і стерилізуємо у великій каструлі з рушником на дні, пів-літрові банки протягом 15-20 хвилин.

Крок 5. Закриваємо сік за допомогою спеціальної машинки і охолоджуємо в перевернутому вигляді. Зберігаємо в прохолодному приміщенні.

Грушевий сік на зиму через соковарку

Грушевий сік на зиму через соковарку – це перевірений і простий спосіб приготування ароматного вітамінного напою, який припаде до смаку кожному, хто зробить хоча б один ковток і відчує цю насиченість і яскравість садових плодів.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 500 мл.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Груші ополіскуємо.

Крок 2. Відокремлюємо м’якоть від насіннєвої коробочки.

Крок 3. Нарізку висипаємо в сито соковарки, в нижню частину вливаємо воду.

Крок 4. Фрукти присипаємо половиною цукрового піску, підставляємо ємність для збору соку.

Крок 5. Закриваємо агрегат кришкою і ставимо на максимальне полум’я, тримаємо на конфорці до тих пір, поки з шланга не перестане капати рідина.

Крок 6. В отриманий сік всипаємо залишки цукру, паралельно стерилізуємо банки і кришки.

Крок 7. Доводимо сік до кипіння і виливаємо в підготовлені баночки.

Крок 8. Через добу прибираємо в комору. Готуйте і отримуйте задоволення!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал