Страви з індички – 9 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з індички – це прості дієтичні частування, які часто присутні в нашому житті. Страву з індички подають не тільки в будні дні, але і пригощають ними на святкових застіллях. З індички можна приготувати масу смачних страв, але іноді все-таки виникає питання – що саме. На цей випадок збережіть собі добірку і користуйтеся з великим задоволенням!

Індичка в вершковому соусі на сковороді

Індичка в вершковому соусі на сковороді виходить неймовірно ніжною і апетитною. Вершкова підлива геніально доповнить улюблений гарнір. М’ясо залишається соковитим і чудово тримає форму. Блюдо готується з доступних інгредієнтів, легко і без всяких проблем.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе індички – 400 гр.
  • Молоко – 400 мл.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Приправи для курки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Ароматні трави з цибулею і часником – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розігріти сковорідку і вилийте олію, прогрійте.

Крок 2. Цибуля поріжте тонкими слайсами, попередньо очистивши від лушпиння. Відправте на сковорідку.

Крок 3. Готуйте до прозорого стану.

Крок 4. Підготуйте досить велике філе індички. Її промийте і приберіть рідина серветками. Поріжте, як вам подобається, і перекладіть до цибулі.

Крок 5. Готуйте, поки колір м’яса не зміниться з яскравого на блідий.

Крок 6. Заправити ароматними спеціями. У мене приправа для курки і ароматні трави з цибулею і часником.

Крок 7. Залийте водою так, щоб вона покривала вміст сковороди.

Крок 8. Тушкуйте півгодини під кришкою.

Крок 9. В окремій ємності об’єднайте борошно з молоком, приправте і розмішайте, щоб не залишилося грудочок.

Крок 10. У сотейнику розпустіть вершкове масло, вилийте до нього молочну заготівлю. Постійно помішуючи, прогрійте пару хвилин, щоб складові об’єдналися.

Крок 11. Рідкий соус тонкою цівкою вилийте в сковорідку.

Крок 12. Загустіть, постійно помішуючи. Відрегулюйте смак по солі.

Крок 13. Викладіть в посуд, призначену для подачі, і доповніть улюбленим гарніром. Запрошуйте домашніх. Приємної насолоди!

Філе індички з картоплею в духовці

Філе індички з картоплею в духовці виглядає святково і мега апетитно. Блюдо подають на урочисті події або їдять на обід в звичайний день. Запечена картопля прекрасно доповнює соковите і ніжне м’ясо. Дієтичне частування ідеально для раціону маленьких дітей.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг.
  • Картопля – 800 гр.
  • Паприка молота – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Приправа для курки – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цибуля зелена – для подачі.
  • Соус Чим-чим соєво-часниковий – 3 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Прованські трави – 0,5 ч.л.
  • Олія – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте кілограм добірної індичатини. Картоплю звільніть від шкірки економкою. Часник облупіть.

Крок 2. Коренеплоди наріжте рифленим ножем. Приправте паприкою, прованськими травами. Видавите часник, посоліть і поперчіть. Полийте 3-ма ложками олії.

Крок 3. Розмішайте, щоб картопля повністю покрилися спеціями.

Крок 4. Індичку промийте і обсушити серветками, поріжте, як вам подобається. Спосіб нарізки не принципіальний. Посипте спеціями для курки. Полийте соєво-часниковим соусом і 2-ма ложками масла. Ретельно утріть з усіх боків.

Крок 5. У посуд з м’ясом перекладіть картоплю і перемішайте.

Крок 6. Вогнетривку форму заповніть картоплею і м’ясом. Для аромату додайте лаврушку.

Крок 7. Гарненько запечатайте форму фольгою. Нагрійте духовку до 180 градусів. Приберіть в піч на 60 хвилин.

Крок 8. Потім акуратно дістаньте і зніміть фольгу, приберіть лаврушку, щоб не гірчило, поверніть блюдо назад хвилин на 20 зарум’яниться. Гаряче частування обережно, щоб не обпекти руки, витягніть з духовки. Посипте рубаним зеленою цибулею.

Крок 9. Запрошуйте домашніх на дегустацію шикарного страви. Приємної насолоди!

Котлети з індички на сковороді

Котлети з індички на сковороді – ніжне і соковита страва, яка відмінно впишеться в ваш раціон і урізноманітнює щоденне меню. Для приготування беруть як готовий магазинний напівфабрикат, так і перекручують м’ясо самостійно. Я зазвичай готую фарш власноруч і заморожую, щоб в майбутньому заощадити дорогоцінний час.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 500 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Хліб білий – 1 шматочок.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. З головки цибулі і часникових зубчиків видаліть лушпиння і наріжте.

Крок 2. Напівфабрикат візьміть покупної або приготуйте домашній, пропустивши індичину через м’ясорубку. Розбийте яйце.

Крок 3. Ароматні овочі і промиту зелень помістіть в ємність подрібнювача.

Крок 4. Туди ж додайте білий хліб, попередньо розмочений в молоці.

Крок 5. Подрібніть масу в в’язку кашицю.

Крок 6. Кашицю перекладіть в миску з фаршем, і присмачити спеціями.

Крок 7. Інтенсивними рухами розмішайте ароматну заготівлю.

Крок 8. Сковорідку нагрійте з маслом. Мокрими руками сформуйте котлети середнього розміру і укладіть так, щоб вони не торкалися один від одного.

Крок 9. Підрум’яньте з двох сторін до апетитної золотистості.

Крок 10. Смажені котлети складіть в загальну ємність. Налийте на дно трохи води. Пропарте в мікрохвильовці при максимальній потужності пару хвилин. Соковиті котлети подавайте до столу самостійно або доповнивши улюбленим гарніром. Кличте сімейство і дегустуйте. Приємної насолоди!

Філе індички, запечене в рукаві

Філе індички, запечене в рукаві, стане вашою паличкою-виручалочкою. Приготувавши одного разу цю неймовірну закуску, сім’я назавжди відмовилася від покупних м’ясних виробів. Таку індичку запросто можна використовувати для бутербродів в холодному вигляді. Або подавати з запалу зі спеку.

Час готування – 9 год. 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе індички – 900 гр.
  • Часник – 2 зубчика.

Для маринаду:

  • Соєвий соус – 2-3 ст.л.
  • Сушений розмарин – щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед приготуйте маринад. Об’єднайте соєвий соус, оливкова олія, цукор і сушений розмарин.

Крок 2. Очищені зубчики часнику наріжте.

Крок 3. Підготуйте досить велике філе індичатини. Індичку промийте і приберіть вологу серветками. Проткніть гострим ножем і заповніть проколи часником.

Крок 4. Викупайте філе в приготованому маринаді.

Крок 5. Приберіть в холод маринувати, найкраще на ніч. За ніч м’ясо просочиться ароматної заправкою.

Крок 6. Мариноване м’ясо упакуйте в рукав для запікання. Щільно зав’яжіть кінчики. Виделкою, зубочисткою або ножем зробіть кілька проколів.

Крок 7. Складіть в форму. Прогрійте духовку до 200 градусів. Приберіть м’ясо в піч. Готуйте 1 годину 20 хвилин. Потім розріжте рукав і підрум’яньте ще 10 хвилин.

Крок 8. Гарячу індичку обережно, щоб не обпекти руки, розгорніть і викладіть в посуд, призначену для подачі.

Крок 9. Поріжте на шматочки.

Крок 10. Запрошуйте домашніх. Приємної насолоди!

Стегно індички, запечене в духовці

Стегно індички, запечене в духовці, виглядає максимально святково. У нашій родині це блюдо асоціюється з різдвяною часом. Для приготування використовується мінімум інгредієнтів, які з легкістю можна знайти на ринку або в супермаркеті. Соковите страву призведе в захват ваших гостей і подарує купу незабутніх емоцій.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 шт.
  • Часник сухий – 1 ч.л.
  • Приправа для птиці – 1 ч.л.
  • Гранатовий соус – 3-4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте досить важке стегно індичатини. Індичку промийте і приберіть вологу серветками. Викладіть на пергаментний папір хорошої якості. Посипте спеціями і сіллю. Ретельно утріть з усіх боків.

Крок 2. Полийте гранатовим соусом. Масажними рухами втирайте в заготівлю.

Крок 3. Загорніть шматок м’яса в папір і складіть в ємність. Маринуйте не менше 2-х годин в холоді. Я залишаю на ніч.

Крок 4. Замариноване м’ясо прямо в папері запечатайте в кілька шарів фольги.

Крок 5. Складіть в форму. Прогрійте духовку до 200 градусів. Приберіть м’ясо в піч. Готуйте 1 годину. Потім розгорніть фольгу і папір, і підрум’яньте ще 10 хвилин.

Крок 6. Гарячу індичку обережно, щоб не обпекти руки, розгорніть і викладіть в посуд, призначену для подачі. Поріжте на шматочки.

Крок 7. Подавайте з улюбленим гарніром. Запрошуйте друзів дегустувати приголомшливе частування. Приємної насолоди!

Тушкована індичка з овочами

Тушкована індичка з овочами – шикарне дієтичне частування, якому зрадіють всі, хто стежить за харчуванням. Соковите і ніжне м’ясо з достатком овочів підійде для смачного обіду або пізньої вечері. Страву виглядає просто приголомшливо і привертає неперевершеними запахами, залишаючи незабутнє після-смак.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Індичка – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Томати дрібні – 5 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Масло вершкове – для смаження.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Баклажан вимийте, зніміть з нього шкірку економкою і довільно поріжте. Складіть в миску, злегка посоліть. Сіль витягне характерну неприємну гіркоту.

Крок 2. Коренеплоди очистіть овочечисткою, ополосніть. Картоплю порубайте по-більше, морквину по-дрібніше.

Крок 3. Цибулю довільно наріжте, попередньо очистивши від лушпиння. Промитий болгарський перець звільніть від нутрощів і поріжте, як подобається. З вимитими помідорами поступите таким же чином. Овочі складіть в загальну ємність.

Крок 4. Індичку промийте і приберіть вологу серветками. Розріжте на шматочки. Підсмажте на вершковому маслі. Масло додасть ніжне і вершкове післясмак м’яса.

Крок 5. Баклажани сполосніть і відіжміть, перекладіть до овочів разом з індичкою. Посипте спеціями. Додайте лаврушку і склянку води. Тушкуйте на маленькому вогні після закипання 30 хвилин. Приправте рубаним часником, прогрійте і вимкніть конфорку.

Крок 6. Яскраве овочеве блюдо розділіть на порції і викладіть в посуд, призначену для подачі.

Крок 7. Запрошуйте рідних і пригощайте ніжним вітамінним стравою. Приємної насолоди!

Індичка в сметані на сковороді

Індичка в сметані на сковороді виходить неймовірно соковитою і непередавано апетитною. Це ідеальне доповнення до будь-якого гарніру. Ароматна підлива геніально поєднується з ніжним м’ясом. Якщо хочете урізноманітнити меню і влаштувати свято, не чекаючи приводу – це саме він, ваш випадок!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Сметана – 180 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сушений кріп – за смаком.
  • Сіль адигейська – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Масло вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Індичку обполосніть і приберіть вологу серветками. Поріжте, як вам подобається. Дрібно наріжте промитий помідор і очищену цибулину. На сковороді розпустіть вершкове масло. Обсмажте м’ясо до зміни кольору з яскравого до побілілого. Слідом відправте овочі і тушкуйте разом.

Крок 2. Приправте куркумою, сумішшю перців, хмелі-сунелі, сухим кропом і сіллю. Прогрійте, щоб спеції розкрилися.

Крок 3. Якщо рідини виділилося масло, влийте трохи окропу і продовжуйте тушкування на маленькому вогні під кришкою. Півгодини буде досить.

Крок 4. Заправте підливу сметаною, розмішайте.

Крок 5. Продовжуйте тушкування на маленькому вогні ще 20 хвилин. Зніміть пробу, при необхідності відрегулюйте за смаком. Підлива значно загусне.

Крок 6. Улюблений гарнір доповніть ніжним м’ясом в сметаною підливі. Запрошуйте рідних, кличте гостей і пригощайте соковитим стравою. Приємної насолоди!

Смачний суп з індички

Смачний суп з індички стане улюбленим варіантом обіду для ваших дітей. Легкий бульйон в поєднанні з дієтичним м’ясом не залишить тяжкості після себе. У блюді все ідеально збалансовано. Сміливо готуйте і годуєте маленьких діток. Однак і дорослі навряд чи відмовляться від тарілки яскравого зігріваючого супу.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Індичка – 400 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Морква середня – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Нут консервований – 1 банка.
  • Зерна коріандру – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Фільтрована вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Індичку обполосніть і помістіть в ємність для варіння, вилийте воду, закип’ятіть на середній конфорці, приберіть шумівкою піну, переставте на маленький вогонь і варіть під кришкою.

Крок 2. У бульйон відправте лаврушку і цибулину, попередньо очищену від лушпиння. Посоліть і поперчіть.

Крок 3. Другу очищену цибулину нарізати півкільцями, натріть на середній терці очищену морквину. Промитий болгарський перець звільніть від нутрощів і наріжте соломкою. Пассеруйте овочі на олії до м’якості. Видавіть через прес очищений часник.

Крок 4. Для супу можна використовувати сухий нут, але тоді його потрібно заздалегідь замочити. Я беру консервований, він значно економить час.

Крок 5. З нуту злийте рідину, а сам горох відправте в засмажування.

Крок 6. Продовжуйте тушкування, якщо мало рідини, трохи налийте маринаду з банки.

Крок 7. Коли м’ясо готове, акуратно дістаньте його. Поріжте на шматочки.

Крок 8. Приберіть цибулину з бульйону, вона більше не потрібна.

Крок 9. Апетитну засмажування перекладіть в бульйон.

Крок 10. Картоплю крупно поріжте, попередньо знявши шкірку економкою. Відправте в суп і варіть 15 хвилин. За бажанням приправте коріандром і базиліком.

Крок 11. Апетитний суп розлийте по порціях.

Крок 12. Запрошуйте домашніх. Приємної насолоди!

Гомілка індички, запечена в духовці

Гомілка індички, запечена в духовці, виглядає яскраво і апетитно. Золотиста корочка створює атмосферу свята. Особливо взимку перед Різдвом і Новим роком це блюдо досить популярно в нашій родині. З настанням холодів все друзі знають, які частування їх чекають.

Час готування – 4 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Голені індички – 2 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Гірчиця суха – 1 ч.л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Індичину ополосніть і приберіть вологу серветками.

Крок 2. Голені натріть соєвим соусом і присипте порошком гірчиці. Гірчицю можна взяти готову. Масажними рухами втирайте сіль і спеції за бажанням. Приберіть маринуватися в холод на 3 години. Найкраще маринувати цілу ніч. За ніч м’ясо просочиться ароматної заправкою.

Крок 3. Мариноване м’ясо упакуйте в рукав для запікання. Щільно зав’яжіть кінчики. Виделкою, зубочисткою або ножем зробіть кілька проколів. Викладіть на деко.

Крок 4. Прогрійте духовку до 180 градусів. Приберіть м’ясо в піч. Готуйте 1 годину 10 хвилин.

Крок 5. Потім акуратно розріжте рукав, щоб не ошпарити і підрум’яньте ще 10 хвилин.

Крок 6. Гарячу індичку обережно, щоб не обпекти руки, викладіть в посуд, призначену для подачі.

Крок 7. Запрошуйте домашніх на дегустацію соковитого ніжного м’яса з апетитною хрусткою скоринкою. За бажанням доповніть улюбленими розносолами і гарніром. Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал