Вівсяна каша на молоці – 9 смачних рецептів приготування молочної вівсяної каші з покроковими фото

Вівсяна каша на молоці – це традиційна слов’янська страва, яка має безліч корисних властивостей. Страва зігріє вас у холодну пору року і зарядить енергією на цілий день, тому що вівсянка має високий глікемічний індекс, що веде до швидкого та тривалого насичення.

Вівсянка на молоці має ніжний смак і ніжну текстуру, яка подобається як дітям, так і дорослим. Для приготування каші на молоці потрібно лише відварити вівсяні пластівці в молоці під закритою кришкою до готовності. Після додати цукор, вершкове масло та фрукти до смаку.

Вівсянка на молоці є чудовим джерелом клітковини, білка та вуглеводів, які необхідні для підтримки здоров’я та гарного настрою.

Солодка вівсяна каша на молоці з цукром

Солодка вівсяна каша на молоці з цукром на 3 порції – це десерт, який подарує море задоволення та солодощі. Вівсяні пластівці варяться в молоці з додаванням підсолоджувача та підсилювача смаку до готовності, після чого кашу можна прикрасити ягодами чи горіхами. Виходить ніжне та солодке частування, яке порадує любителів каш та корисних сніданків.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 3-5 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 1 ст.
  • Молоко коров’яче – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Вершкове масло – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. У каструлю відправляємо молоко, а також цукор та сіль – ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.

  2. Засипаємо вівсянку.

  3. При постійному помішуванні проварюємо кашу на повільному полум’ї 5 хвилин або стільки, скільки вказано на упаковці.

  4. У гарячу страву додаємо вершкове масло для насиченості смаку.

  5. Апетитну страву сервіруємо та приступаємо до трапези. Смачного!

Смачна вівсяна каша на молоці на 1 порцію

Смачна вівсяна каша на молоці на 1 порцію – це чудовий сніданок для однієї людини, яка не любить проводити весь ранок біля плити. Вівсяні пластівці варяться в молоці до готовності, завдяки чому готова страва відрізняється ніжністю та легкою насолодою. Для балансу та насиченості також додамо сухофрукти

Час приготування – 8 год.

Час приготування – 5 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 65 гр.
  • Вода –150 мл.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Курага – 2 шт.
  • Чорнослив – 2 шт.
  • Банани сушені – 2 скибочки.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – до смаку.

Процес приготування:

  1. Попередньо замочені та обсушені сухофрукти нарізаємо невеликими кубиками.

  2. У глибоку ємність висипаємо добавки та вівсянку, заливаємо теплою водою та залишаємо під кришкою на всю ніч.

  3. Вранці вливаємо до компонентів молоко, солимо і додаємо цукор – ставимо на конфорку.

  4. Доводимо інгредієнти до кипіння і відразу ж зменшуємо полум’я до мінімуму, активно працюючи ложкою, тушкуємо 3-4 хвилини.

  5. Розкладаємо по тарілках та знімаємо пробу. Смачного!

Як зварити молочну кашу з вівсяних пластівців

Як зварити молочну кашу з вівсяних пластівців – це простий рецепт для приготування здорового сніданку, після вживання якого ви ще довго не відчуєте ненависне почуття голоду. Вівсяні пластівці залити молоком і варити на повільному вогні, помішуючи, доки каша не загусне. Виходить ніжна та ароматна каша, яка відмінно поєднується з медом чи свіжими фруктами.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 0,75 ст.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Вода –250 мл.
  • Мед – 1 ст.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. У сотейник наливаємо вказану кількість коров’ячого молока та води, на помірному вогні доводимо до кипіння та вмішуємо столову ложку меду.

  2. У киплячий розчин висипаємо вівсянку і проварюємо на повільному полум’ї 10-15 хвилин, періодично помішуючи, щоб не допустити пригорання.

  3. У готову кашку додаємо шматочок вершкового масла|| і гарненько перемішуємо (трохи масла можна залишити для подачі).

  4. Вівсянку розділимо по глибоких порційних чашах.

  5. Знімаємо пробу і за бажання декоруємо горішками та ягодами. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Вівсяна каша на молоці з бананом

Вівсяна каша на молоці з бананом – це десертний сніданок або перекус, який приємно здивує своїм смаком та ароматом. Вівсяні пластівці варяться в молоці до готовності, після чого кашу прикрашають кухлями банана та посипають корицею. Виходить солодка та освіжаюча каша, яка нагодує та підніме настрій.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 600 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Банани – 2 шт.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Вершкове масло – 20 гр.

Процес приготування:

  1. У товстостінний жароміцний посуд висипаємо пластівці.

  2. Заливаємо холодним молоком та ретельно перемішуємо, на мінімальному полум’ї доводимо до кипіння.

  3. Підсипаємо цукор та сіль, періодично помішуючи, варимо близько 10 хвилин.

  4. Бананову м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. Жменю прибираємо убік для декору.

  5. Додаємо банани в кашу, помішуємо та тушкуємо ще 10 хвилин.

  6. Вмішуємо скибочку вершкового масла|| і залишаємо страву під кришкою на 5-10 хвилин||.

  7. Сервіруємо, прикрасивши фруктовими шматочками. Смачного!

Як зварити вівсяну кашу на склянку молока у мультиварці

Як зварити вівсяну кашу на склянку молока в мультиварці – це швидкий і зручний спосіб приготувати корисний сніданок. Вівсяні пластівці заливаються молоком у мультиварці та готуються в режимі «каша» до готовності. Виходить ніжна та смачна страва, яка підійде як для дітей, так і для дорослих.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 0,3 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Вершкове масло – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Дно та стінки мультиварки промазуємо шматочком вершкового масла.

  2. Висипаємо вказану кількість пластівців.

  3. Заливаємо молоком, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і на 20 хвилин включаємо програму «Каша» або «Тушкування». Періодично склад перемішуємо.

  4. Якщо ви любите густу консистенцію, залишаємо кашу в режимі підігріву ще на 15 хвилин.

  5. Сервіруємо та доповнюємо скибочкою вершкового масла – дегустуємо. Смачного!

Вівсяна каша на молоці з гарбузом

Вівсяна каша на молоці з гарбузом – це ароматна і корисна страва, яка припаде до смаку всім членам вашої родини. Вівсяні пластівці відмінно поєднуються зі шматочками помаранчевого овочу та коров’ячим молоком. Після закінчення термічної обробки кашу можна посипати корицею.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 150 гр.
  • Пластівці вівсяні – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Вода –250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Родзинки – 40 гр.
  • Вершкове масло – 25 гр.

Процес приготування:

  1. Готуємо продуктовий набір згідно списку, представленому вище.

  2. Гарбуз ріжемо на невеликі кубики і висипаємо в чашу, заливаємо водою та молоком, готуємо в режимі «молочна каша» 10 хвилин.

  3. Після закінчення зазначеного часу, додаємо вівсяні пластівці, сіль та цукор – перемішуємо.

  4. Доповнюємо склад родзинками та знову розмішуємо, закривши кришкою, готуємо на тій же програмі ще 5 хвилин.

  5. Після закінчення зазначеного часу, заправляємо страву вершковим маслом і даємо постояти під кришкою ще кілька хвилин.

  6. Гарячу вівсянку викладаємо у тарілку та знімаємо пробу. Смачного!

Рідка вівсяна каша на молоці на 4 порції

Рідка вівсяна каша на молоці на 4 порції – це відмінний вибір для великої родини або дружної компанії. Вівсяні пластівці варяться в молоці до утворення густої консистенції, після чого кашу можна подавати з вершковим маслом. Виходить ніжна та насичена каша, яка чудово втамовує голод і дарує відчуття тепла.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 300 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Вершкове масло – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.

Процес приготування:

  1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо продукти на стіл.

  2. Воду доводимо до кипіння і висипаємо пластівці, варимо на повільному полум’ї 7-8 хвилин||, помішуючи.

  3. Коли вода практично ввібралася, вливаємо тепле молоко.

  4. Додаємо цукор та доводимо вівсянку до готовності протягом 15 хвилин.

  5. Заправляємо вершковим маслом і даємо настоятися ще близько 5 хвилин. Потім одразу ж подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!

Вівсяна каша на кокосовому молоці

Вівсяна каша на кокосовому молоці – це вегетаріанський варіант улюбленого сніданку, який вразить своїми надзвичайними смаковими характеристиками та чарівним ароматом. Для оригінальності подачі доповнимо страву скибочками смажених бананів. Виходить ніжна та ароматна каша, яка ідеально підходить для любителів екзотичних уподобань.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 80 гр.
  • Молоко кокосове – 250мл.
  • Вода –250 мл.
  • Банани – 2 шт.
  • Олія кокосова – 0,5 ст.л.
  • Сироп кленовий – 3 ст.
  • Стружка кокосова – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Переливаємо воду і кокосове молоко в товстостінний ковшик, засипаємо вівсянку і, помішуючи, проварюємо на повільному вогні 15 хвилин після закипання.

  2. Не гаючи часу, очищаємо банани і нарізаємо м’якоть кільцями середньої товщини.

  3. У сковорідці розтоплюємо кокосове масло та вливаємо кленовий сироп.

  4. У момент, коли суміш закипіла – висипаємо фруктові скибочки та обсмажуємо з двох сторін до золотистого відтінку.

  5. Половину бананів вмішуємо в кашу разом із щіпкою солі.

  6. Для подачі викладаємо кашу в тарілку та прикрашаємо смаженими бананами, посипаємо ароматною стружкою. Смачного!

Вівсяна каша на молоці з медом

Вівсяна каша на молоці з медом – це простий і корисний варіант збалансованого сніданку, який принесе задоволення і зарядить енергією на весь день. Вівсяні пластівці варяться в молоці до готовності, після чого кашу можна посипати горіхами чи фруктами. Виходить солодка та апетитна страва, яка зміцнює здоров’я та піднімає настрій.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 60 гр.
  • Вода –250 мл.
  • Молоко коров’яче – 350 мл.
  • Мед – 1 ст.
  • Вершкове масло – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Потрібні продукти викладаємо на робочий стіл.

  2. Молоко, воду, мед та сіль змішуємо, доводимо до кипіння.

  3. Помішуючи молочний розчин, висипаємо вівсянку.

  4. Варимо при слабкому кипінні, помішуючи вінчиком, 10-15 хвилин.

  5. Заправляємо готову кашу половиною вершкового масла||.

  6. Розділимо вівсянку по піалах і додаємо ще трохи вершкового масла. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал