Салат з вареною куркою – 9 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салат з вареною куркою — це поширена закуска, яка залишається в центрі уваги на будь-якому святковому святі. Шикарні частування готуються просто і легко. Салатиками з куркою можна смачно, ситно і без проблем нагодувати гостей. Існує безліч різноманітних рецептів, які залишаються в пам’яті назавжди. Салати, приготовані за рецептами з цієї добірки, завжди викликають захоплення, що не може не радувати господиню.

Салат з відварною куркою і ананасами

Салат з відварною куркою і ананасами принесе вам непередаване гастрономічне задоволення. Цей салат люблять всі мої подруги за простоту у виконанні і його складові. Навіть ті, хто стежить за своїми формами, не можуть відмовити собі в цій насолоді. Завзяті адаптують рецепт під себе, замінивши майонез натуральним йогуртом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Ананаси консервовані – 300 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приступимо до втілення закуски в життя. Швиденько складіть потрібні продукти.

Крок 2. Куряче м’ясо ополосніть. Перекладіть в сотейник, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть до закипання, зніміть пінку яка утворилася. Варіть до готовності, перевірте вилочкою. Остудити і наріжте кубиком.

Крок 3. 300 грамів консервованих ананасів розріжте на кубики.

Крок 4. Курячі яйця промийте і заздалегідь зваріть в підсоленій воді. Яйця залиште остигати, очистіть від шкаралупи після охолодження. Наріжте кубиками.

Крок 5. 200 грамів сиру твердого сорту перетріть в стружку за допомогою терки.

Крок 6. Складові зберіть в загальній мисці.

Крок 7. Заправте майонезом. Або натуральним йогуртом, якщо боїтеся погладшати. Посоліть і поперчіть. Розмішайте.

Крок 8. Волоські горішки переберіть від шкаралупок і перегородок. При бажанні підсмажте на сухій сковорідці. Салат розділіть на порції. Зверху прикрасьте горішками.

Крок 9. Задекоруйте за бажанням. Пригощайте улюблених людей. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Салат з вареною куркою і грибами

Салат з вареною куркою і грибами виходить пікантним і неймовірно апетитним. Чоловіча половина завжди перебуває під враженням від чудової закуски. Інгредієнти поєднуються ідеально. Вміст білка в цьому салаті зашкалює. Той, хто стежить за харчуванням або рахує калорії, оцінить страву по достоїнству. Противники майонезу завжди зможуть адаптувати рецепт під себе.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 5 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо ополосніть. Відправте в каструлю, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння, зніміть пінку яка утворилася. Варіть в підсоленій воді до готовності. Остудити.

Крок 2. 300 грамів шампіньйонів очистіть від шкурки. На ніжці поновіть зріз.

Крок 3. Цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть і дрібненько наріжте. Сковорідку нагрійте. Вилийте олію, складіть цибулину і підрум’яньте.

Крок 4. Очищені шампіньйони наріжте тонкими скибочками і додайте до цибулі. Посоліть і поперчіть.

Крок 5. Поки готуються гриби, куряче м’ясо розділіть на волокна руками і складіть в тарілку, в якій будете збирати ситний білковий салатик.

Крок 6. Слідом складіть підрум’янені гриби з цибулею.

Крок 7. 100 грамів сиру твердих сортів перетріть в стружку і припорошити грибочки.

Крок 8. Зверху додайте майонез і подрібнені часникові зубчики, поперчіть. Кількість майонезу регулюйте самостійно або взагалі замініть натуральним йогуртом.

Крок 9. Розмішайте салатик. Прикрасьте улюбленою зеленню. Ароматний салат розкладіть порційно і запрошуйте гостей до столу. Їжте ситно і корисно. Смачного!

Салат з куркою і корейською морквою

Салат з куркою і корейською морквою максимально легкий спосіб ситно нагодувати голодних чоловіків. Апетитна закуска завжди збирає бурхливі овації. Пікантний салат настільки смачний, що зупинитися просто нереально. Поєднання продуктів дивовижно. Зберігайте рецептуру і з задоволенням втілюйте в життя.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 7 шт.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Морква по-корейськи – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть складові для шикарного салату. Куряче м’ясо промийте. Перекладіть в каструлю, налийте води і встановіть на плиті. Доведіть до кипіння, зніміть пінку яка утворилася. Варіть до готовності, перевірте вилочкою.

Крок 2. Шампіньйони очистіть від шкурки. На ніжці поновіть зріз. Досить крупно наріжте. Цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть і наріжте півкільцями.

Крок 3. Сковорідку підігрійте. Влийте олію, всипте нарізану цибулю і грибочки, підрум’яньте. Посоліть і поперчіть.

Крок 4. Зварене і остуджене куряче філе наріжте соломкою.

Крок 5. Курячі яйця сполосніть і заздалегідь зваріть в підсоленій воді. Яйця залиште остигати, очистіть від шкаралупи після охолодження. Наріжте кубиками.

Крок 6. 30 грамів сиру твердих сортів перетріть в стружку, скориставшись теркою.

Крок 7. У салатник складіть курячу соломку, підрум’яні грибочки з цибулею, нарізані яйця, натертий сир. Додайте корейську морквину і заправити майонезом.

Крок 8. Кількість майонезу регулюйте самостійно або взагалі замініть натуральним йогуртом. Розмішайте салатик.

Крок 9. За допомогою кулінарного кільця розкладіть по порціях. Прикрасьте улюбленою зеленню. Запрошуйте гостей до столу. Смачного!

Салат з вареною куркою, чорносливом і волоськими горіхами

Салат з вареною куркою, чорносливом і волоськими горіхами зведе вас з розуму. І це не голослівно. Закуска просто прекрасна, а набір продуктів ідеальний. Ніжний і легкий салатик оцінять дівчата, які рахують кожну калорію. Вишуканий смак страви принесе тільки приємні відчуття.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 130 гр.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Волоські горіхи – 60 гр.
  • Огірки – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для незвичайного салату. Курочку обполосніть. Перекладіть в каструлю, налийте води і розмістіть на плиті. Доведіть до закипання, зніміть пінку яка утворилася. Варіть до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Зварене і остуджене куряче філе наріжте кубиками.

Крок 3. Волоські горішки переберіть від шкаралупок і перегородок. Підсушіть на розігрітій сковорідці.

Крок 4. Зніміть з плити і остудити.

Крок 5. Ножем нарубати підсмажені горішки.

Крок 6. Курячі яйця сполосніть і заздалегідь зваріть в підсоленій воді. Яйця залиште остигати, очистіть від шкаралупи після охолодження. Наріжте кубиками.

Крок 7. Огірочки ополосніть і просушіть, наріжте кубиками.

Крок 8. Чорнослив без кісточок, сполосніть, просушіть паперовими серветками, розріжте на кубики.

Крок 9. У салатник складіть курячі і огіркові кубики, підсмажені горішки, нарізані яйця і чорнослив. Заправити майонезом. Посоліть і поперчіть. Кількість майонезу регулюйте самостійно або замініть натуральним йогуртом. Розмішайте салатик.

Крок 10. За допомогою кулінарного кільця розкладіть по порціях. Прикрасьте улюбленою зеленню. Їжте з апетитом. Приємної насолоди!

Салат з відварною куркою, яйцем, сиром і огірком

Салат з відварною куркою, яйцем, сиром і огірком прекрасно доповнить ваш обід або інший прийом їжі. Салат виходить легким, овочі відмінно поєднуються з курячим м’ясом. Якщо у вас є зварена курочка, то зібрати таку закуску нічого не варто.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 шт.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Курочку заздалегідь відваріть в підсоленій воді і повністю остудити. Два курячих яйця зваріть круто. Помідор, огірочок і трохи зеленої цибулі ополосніть і просушіть. Зелень використовуйте будь-яку за вашим бажанням.

Крок 2. Підготуйте тарілку, на якій буде відбуватися збірка легкого салату. Куряче м’ясо розберіть на волокна руками або наріжте, як вам подобається. При необхідності підсолити і поперчити. Зробіть майонезну сіточку.

Крок 3. Зелену цибулю нашаткуйте і присипте курочку.

Крок 4. Огірочок нарізати соломкою і розподіліть по цибулі. Посоліть і зробіть сіточку з майонезу.

Крок 5. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і наріжте, як вам подобається. Розподіліть по огірочках.

Крок 6. Помідор розріжте навпіл, виріжте плодоніжку. Наріжте кубиками і розподіліть по курячим яйцям. Зробіть майонезну сіточку. Якщо помідор водянистий видаліть серцевину.

Крок 7. Сир твердих сортів натріть в стружку і припорошити зверху, рівномірно розподіливши по помідорам. Прикрасьте улюбленою зеленню.

Крок 8. Пригощайте близьких. Смачного!

Салат з вареною куркою і консервованою квасолею

Салат з вареною куркою і консервованою квасолею досить проста у виконанні страва. Закуска виходить ситною і легкою одночасно. Чудовий варіант для вечері не зможе пошкодити фігурі. Якщо ви переживаєте про кілограми, запевняю – нічого не відкладеться. Харчуйтеся правильно і без шкоди для здоров’я!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 8 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Квасоля консервована – 150 гр.
  • Руккола – 30 гр.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть курки промийте. Відправте в сотейник, залийте водичкою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння, зніміть пінку яка утворилася. Варіть в підсоленій воді до готовності, перевірте вилочкою. Повністю остудити м’ясо і розріжте, як вам подобається.

Крок 2. Помідорки черрі сполосніть, просушіть і розділіть на четвертинки.

Крок 3. Листики руколи ополосніть і обсушіть. Порвіть руками.

Крок 4. Відкоркуйте банку консервованої квасолі, злийте рідину. Промийте під краном і перекладіть в миску. Попередньо залишивши в ситі, щоб стекли надлишки вологи.

Крок 5. Червону цибулину звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Крок 6. На тарілку для подачі складіть руколу і цибульні півкільцями. Якщо вам не подобається рукола, використовуйте салатний мікс або айсберг. Адаптуйте під свої смакові переваги.

Крок 7. Присипте консервованою квасолею. Для цього рецепта краще взяти червону квасолю, так буде яскравіше і ошатніше.

Крок 8. Розкладіть курячі скибочки. Приготуйте заправку. З’єднайте улюблене масло з соком лимона, посоліть і поперчіть, додайте пропущений часник через прес. Розмішайте до однорідної субстанції. Ця заправка підходить до салату, як не можна краще.

Крок 9. Викладіть помідори. Щедро полийте запашною заправкою перед самою подачею. Зверху присипте квасолею. Пригощайте рідних і близьких збалансованим стравам. Смачного!

Салат з відварною куркою і кукурудзою

Салат з відварною куркою і кукурудзою володіє чудовим смаком. Салат можна вважати дієтичним, якщо використовувати низькокалорійний майонез або замінити його соусом, приготованим з грецького йогурту і гірчиці. Вживати закуску можна в останній прийом їжі і не переживати, що щось відкладеться на боках.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Огірки свіжі – 200 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть курки зваріть, можна використовувати будь-яку частину, і залиште остигати в бульйоні. Банку консервованої кукурудзи відкоркуйте, злийте рідину. Курячі яйця зваріть круто. Огірочки сполосніть і обсушіть.

Крок 2. Зварену курочку наріжте не дуже крупно або розділіть руками на волокна.

Крок 3. Огірочок нарізати кубиками.

Крок 4. Складові шарами складіть в салатницю. Курочку злегка підсолити.

Крок 5. Відварні курячі яйця наріжте кубиками.

Крок 6. Складіть в салатник. Зробіть майонезну сіточку. Або заправте приготованим соусом з натурального йогурту з гірчицею або часником.

Крок 7. Зверху присипте кукурудзою. Перед подачею розмішайте і пригощайте гостей. Їжте із задоволенням і отримуйте незабутні емоції.

Салат з куркою, помідорами і сиром

Салат з куркою, помідорами і сиром виглядає дуже апетитно. Прості інгредієнти можна перетворити в чудову закуску. Ароматний салат можна їсти не тільки в будні дні, але і подавати на звану вечерю. Салатик виходить ошатним і красивим. Страва має бути естетично привабливим, щоб радувати око і піднімати настрій.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для приголомшливого салатика.

Крок 2. М’якоть курки або будь-яку курячу частину вимийте під краном. Перекладіть в каструльку, налийте води і поставте на плиту. Доведіть до кипіння, зніміть пінку яка утворилася. Готуйте, трохи підсолив. Два великих яйця відваріть круто.

Крок 3. Зварену курку залиште в бульйоні до повного охолодження, і наріжте кубиком. Курячі яйця залийте холодною водою, звільніть від шкаралупи після охолодження. Наріжте кубиками.

Крок 4. Помідорки черрі ополосніть, просушіть і розріжте на четвертинки. 50 грамів твердого сиру наріжте кубиками.

Крок 5. Нарізані складові перекладіть в загальну миску.

Крок 6. Заправити майонезом. Посоліть і поперчіть. Часниковий зубчик звільніть від лушпиння і пропустіть через прес. Розмішайте складові, щоб все добре просочилося і інгредієнти подружилися між собою. Часник надає пікантність.

Крок 7. Запашний салат розділіть на порції і за допомогою кулінарного кільця розкладіть по тарілках. Пригощайте близьких. Смачного!

Салат з вареною куркою і крабовими паличками

Салат з вареною куркою і крабовими паличками – високобілкова закуска, яка подобається всім за її простоту. Для салату використовують доступні інгредієнти. Продукти запросто можна знайти в кожному магазині. Поживна і збалансована страва не зашкодить, навіть якщо вживати її пізно ввечері.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо курки відваріть, використовуйте будь-яку частину, яка у вас є, і залиште остигати в бульйоні. Банку консервованої кукурудзи відкоркуйте, злийте рідину. Три великих яйця відваріть круто. Огірочки сполосніть і обсушіть.

Крок 2. Зварену курочку розріжте на кубики або розділіть руками на волокна. Складіть в салатник.

Крок 3. Далі закиньте зерна кукурудзи.

Крок 4. Крабові палички звільніть від оболонки, і наріжте, як вам подобається. Складіть до решти складових.

Крок 5. Огірочок наріжте кубиками. Перекладіть в салатницю. До речі огірочки можна використовувати і мариновані, салатик стане ще смачніше. Мариновані огірочки на відміну від свіжих огірків не роблять салат занадто вологим, і надають закусці пікантність.

Крок 6. Відварні курячі яйця звільніть від шкаралупи після охолодження і наріжте кубиками. Відправте до інгредієнтів.

Крок 7. Заправте майонезом. Посоліть і поперчіть. Перед подачею розмішайте.

Крок 8. Розділіть на порції, задекоруйте улюбленою зеленню і пригощайте гостей. Їжте із задоволенням і отримуйте незабутні емоції.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал