Конфітюр для торта – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Конфітюр для торта – це начинка або прошарок для десерту, що доповнює коржі з кремом. Готується конфітюр методом уварювання пюре з ягід та фруктів з додаванням цукру та будь-якої желюючої речовини, желатину, агар-агару або пектину. Конфітюр чудово зберігає структуру торта, доповнює ягідним смаком та ароматом і десерт на розрізі робить гарним.

Полуничне конфітюр для торта із замороженої полуниці

Полуничне конфітюр або конфі для прошарку торта найбільш популярно серед інших варіантів. Його готують або з желатином, або з крохмалем. У цьому рецепті готуємо конфітюр із замороженої полуниці і на основі кукурудзяного крохмалю. Конфітюр вийде однорідним, густим, не дуже солодким і з кислинкою. Стабільну форму він не тримає і використовується, як тонка прошарок торта або прикраса верху випічки.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Полуниця заморожена – 300 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте в зазначеному в рецепті кількості продукти, для приготування конфітюр.

Крок 2. Заморожену ягоду розморозьте за допомогою мікрохвильовки в імпульсному режимі: кілька разів по 15 – 20 секунд. Потім, не зливаючи соку, перекладіть полуницю в чашу блендера.

Крок 3. Протягом декількох секунд і на невеликій швидкості подрібніть розморожену полуницю до стану пюре.

Крок 4. Приготоване полуничне пюре перелийте в каструлю з товстими стінками і насипте до нього потрібну кількість цукру і кукурудзяного крохмалю. Замінювати цей крохмаль картопляним небажано.

Крок 5. Каструлю з пюре помістіть на середній вогонь. При безперервному помішуванні доведіть пюре до кипіння і потім на невеликому вогні поваримо протягом п’яти хвилин, щоб конфітюр став густим. Вогонь вимкніть. Конфітюр остудити до кімнатної температури.

Крок 6. Приготоване полуничний конфітюр можете відразу використовувати для прошарку торта або перелити в суху чисту банку і зберігати під кришкою в холодильнику. Смачною і вдалою випічки!

Дуже смачний вишневий конфітюр для торта

Вишневий конфітюр для торта готується швидко і просто. Для нього краще використовувати свіжу вишню, але виходить і з замороженої ягоди. Готують конфітюр на основі желатину або агар-агара, за своїм вибором. Якщо в торті з вишневим конфітюр буде ще і солодкий крем, кількість цукру можна зменшити, щоб не вийшло нудотно.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Свіжа вишня – 350 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Желатин листової – 10 гр.
  • Вода питна – 90 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Листовий желатин розламати на шматочки і залийте 90 мл прохолодної води, щоб він набряк.

Крок 2. Вишню очистіть від кісточки, помістіть в окремий посуд і перемішайте з розрахованою кількістю цукру.

Крок 3. Потім за допомогою погружного блендера подрібніть вишню з цукром до стану однорідного пюре.

Крок 4. Отримане пюре перелийте в невелику і з товстим дном каструлю, і на середньому вогні доведіть до кипіння.

Крок 5. Каструлю зніміть з плити, трохи пюре остудити і перекладіть до нього набряклий желатин. Потім ці інгредієнти добре перемішайте вінчиком або ще раз збийте блендером, щоб желатин в пюре повністю розчинився.

Крок 6. Приготований вишневий конфітюр перелийте в спеціальну форму, прикрийте харчовою плівкою і на годину поставте в морозилку для застигання. Потім його можете використовувати для прошарку торта. Смачною і вдалою випічки!

Як приготувати малиновий конфітюр для торта?

Конфітюр з малини в прошарку торта надає десерту особливий смак, красивий вид і корисні властивості малини. Готують його на основі малинового пюре без кісточок і загусниками беруть желатин, агар-агар або пектин. Конфітюр з желатином використовують для збірки охолоджених коржів, конфітюр з агар-агаром прослоюють гарячий бісквіт і конфітюр з пектином, використовують для прошарку товстих коржів.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Малина-пюре – 300 гр.
  • Цукор – 75 гр.
  • Желатин – 10 гр.
  • Вода питна – 90 мл.
  • Крохмаль картопляний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Будь-який тортик з прошарками з малинового конфітюр не тільки буде смачним, але і красивим в розрізі.

Крок 2. Відразу підготуйте інгредієнти для конфітюр згідно із запропонованим рецептом.

 

Крок 3. Свіжу очищену малину помістіть в каструлю з товстим дном.

Крок 4. За допомогою погружного блендера малину подрібніть до стану пюре.

Крок 5. Желатин в невеликій чашці залийте холодною водою для набухання.

Крок 6. Малинове пюре поставте на середній вогонь і підігрійте до 35 ° С, що бажано визначити пірометром. Цукор змішайте з картопляним крохмалем і цю суміш пересипте в нагріте малинове пюре. Потім все добре перемішайте і потримайте його на вогні 2 хвилини, щоб воно не було гаряче 90 ° С.

Крок 7. Вогонь вимкніть. У пюре перекладіть набряклий желатин і перемішайте до його повного розчинення. Залиште конфітюр для охолодження.

Крок 8. Застелите плівкою посуд для конфітюр.

Крок 9. Перелийте в неї остиглу малинову масу і розподіліть рівним шаром.

Крок 10. Прикрийте конфітюр плівкою і помістіть в морозилку до повного застигання. Ви можете одночасно приготувати кілька заготовок і зберігати їх в морозилці.

Крок 11. Коли конфітюр повністю застигне, можете збирати торт.

Крок 12. Укладайте малинові конфітюр між коржами, доповнивши їх будь-яким кремом.

Крок 13. Торту дайте настоятися і можете подавати до чаю. Смачною і вдалою випічки!

Простий рецепт апельсинового конфітюра для торта

Відмінним варіантом прошарку для торта буде у вас апельсиновий конфітюр. Він поєднується з коржами з різного тіста, але особливо підходить до шоколадним тортам. Для конфітюр вибирають невеликі апельсини, що мають товсту шкірку і кісточки, які містять багато пектину і допомагають застигання конфітюр. Готуємо конфітюр з апельсина і апельсинового соку, а загусниками будуть желатин і кукурудзяний крохмаль.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Сік апельсина – 150 мл.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Желатин – 10 гр.
  • Вода – 120 мл.
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготований апельсиновий конфітюр для торта порадує вас і своїм смаком, і зовнішнім виглядом.

Крок 2. Насамперед відміряйте кількість інгредієнтів для конфітюр згідно рецептурі. Желатин залийте водою і дайте йому набрякнути.

Крок 3. Апельсин добре промийте, зніміть шкірку, розділіть його на часточки і приберіть білі прошарку і кісточки. Наріжте часточки невеликими шматочками.

Крок 4. Перекладіть нарізаний апельсин в невелику каструлю і насипте до нього ложку цукру.

Крок 5. Налийте в каструлю 150 мл готового або свіжовижатого апельсинового соку і поставте її на середній вогонь. Нагрійте апельсинову масу, тільки не доводьте до кипіння. У гарячу масу перекладіть набряклий желатин і розведений в невеликій кількості води кукурудзяний крохмаль. Все ретельно перемішайте до повного розчинення желатину і вогонь вимкніть.

Крок 6. Потім цю масу перелийте в окремий посуд.

Крок 7. Дайте їй трохи охолонути.

Крок 8. Для формування конфітюр візьміть звичайне кондитерське кільце.

Крок 9. Застелите його шматочком харчової плівки.

Крок 10. Перелийте в кільце апельсинову масу, розподіливши її рівним шаром. Прикрийте кільце другим шматочком плівки і поставте в морозильник до повного застигання.

Крок 11. Апельсиновий конфітюр акуратно витягніть з форми, перекладіть в чистий пакет і можете використовувати для складання торта в будь-який час.

Крок 12. Ваша заготівля в результаті вийде яскравою і ароматною.

Крок 13. Перед складанням торта, апельсинове конфітюр витягніть з пакета і кладіть в торт не розморожує його.

Крок 14. Розморожене апельсиновий конфітюр можна і без торта подати до десерту, буде оригінально і смачно.

Крок 15. Будь-який торт з апельсиновим конфітюром порадує вас своїм зовнішнім виглядом і смаком. Вдалою випічки!

Конфітюр з чорної смородини для торта

Не менш смачною, ніж з іншої ягоди, буде у вас конфітюр з чорної смородини, яка відрізняється особливим ароматом і корисними властивостями. Готують смородинове конфітюр з пюре свіжої ягоди. Загусником використовується желатин і додається трохи кукурудзяного крохмалю, що додасть конфітюр бархатисту текстуру.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Пюре чорної смородини – 280 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Желатин – 8 гр.
  • Вода – 80 мл.
  • Крохмаль кукурудзяний – 12 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу замочіть в крижаній воді желатин в пропорції до води 1: 6. Смородину пюріруйте за допомогою погружного блендера або візьміть готове смородинове пюре.

Крок 2. Потрібна кількість смородинового пюре перекладіть в сотейник і на невеликому вогні доведіть до кипіння. Потім в гаряче пюре насипте цукор і налийте розведений в невеликій кількості води кукурудзяний крохмаль. При безперервному помішуванні поваримо пюре пару хвилин, щоб маса загустіла.

Крок 3. Потім густе пюре перелийте з сотейника в окремий посуд. Перекладіть до нього набряклий желатин і ретельно перемішайте до його повного розчинення.

Крок 4. Для формування конфітюр візьміть кільце, трохи менше по діаметру, ніж коржі торта. Застелите його шматочком харчової плівки і перелийте в кільце смородинову масу.

Крок 5. Потім прикрийте конфітюр плівкою і помістіть в морозилку на одну годину для застигання. Приготоване можете використовувати для прошарку вашого торта. Вдалою і смачною випічки!

Банановий конфітюр для торта в домашніх умовах

Відмінною прошарком для торта буде у вас банановий конфітюр, і воно сподобається не тільки любителям бананової випічки. Банани подрібнюються в повному обсязі в пюре, а залишаються невеликі шматочки, що виходить цікавіше. Готуємо конфітюр з желатином і лимоном. Бананове конфітюр можна зберігати кілька тижнів в морозилці.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сік лимона – ½ ст.л.
  • Желатин листової – 10 гр.
  • Вода питна – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Банани для конфітюра звільняємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Бананову нарізку перекладаємо в каструлю з товстим дном, насипаємо розраховану кількість цукру і наливаємо сік лимона.

Крок 3. Потім наливаємо в каструлю до бананів 200 мл гарячої води, і ставимо на середній вогонь. Варимо банани при безперервному помішуванні протягом 3 – 5 хвилин від початку кипіння.

Крок 4. Вогонь вимикаємо. Насипаємо в каструлю желатин, перемішуємо і залишаємо на 5 – 8 хвилин для набухання. Потім бананову масу подрібнюємо за допомогою вилки, щоб залишилися в пюре невеликі шматочки фрукта.

Крок 5. Приготований конфітюр переливаємо в спеціальний посуд, застеливши її шматочком харчової плівки. Ставимо форму з банановою масою на одну годину в морозилку для застигання.

Крок 6. Після закінчення цього часу застигле бананове конфітюр акуратно витягаємо з форми і використовуємо у формуванні торта. Вдалою і смачною випічки!

Швидкий рецепт конфітюра з варення для торта

Час, що залишився з зими варенням можна дати друге життя, приготувавши з нього конфітюр для торта. Варення підходить з будь-яких ягід і будь-який консистенції. Для додаткового смаку до нього додають лимонний сік, спеції, горіхи і шматочки свіжих фруктів. Готуємо конфітюр тільки з трьох інгредієнтів: варення, води і агар-агара. Загущувачем можна використовувати і желатин в розрахунку 3 гр. желатина на 100 гр. варення.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Варення – 200 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Агар-агар – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Варення підігрійте в мікрохвильовці і перетріть через густе сито, щоб видалити кісточки, якщо варення з кісточками. Відміряйте стакан отриманої маси. У чашку насипте 10 гр. агар-агара.

Крок 2. Залийте його 200 мл чистої холодної води, добре перемішайте і залиште на 10 хвилин для набухання.

Крок 3. Потім цю масу перелийте в сотейник або невелику каструлю, поставте на середній вогонь і при безперервному помішуванні доведіть до кипіння, тоді в ньому розкриється желирующа властивість.

Крок 4. У гарячий агар-агар перелийте варення, перемішайте, вогонь вимкніть і цю масу трохи остудити.

Крок 5. Застеліть шматочком харчової плівки форму або посуд для формування конфітюр і перелийте в неї цю остиглу ягідну масу.

Крок 6. Потім помістіть її в морозилку або приберіть в холодильник для застигання. Конфітюр з варення готове. Можете збирати торт, використовуючи конфітюр, як для прошарку, так і для прикраси. Смачною і вдалою випічки!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал