Коржі з сиром – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Коржі з сиром – це ідеальна страва для подачі до сніданку, перекушування або полуденку. Сир чудово поєднується із зеленню, твердим сиром та часником, тому прочитавши цю статтю, ви, напевно, з легкістю визначите рецепт, який підійде вам до душі. Процес готування коржів дуже простий і не вимагає якихось спеціальних навичок, від кулінара потрібно лише замісити м’яке тісто, підготувати начинку та об’єднати ці дві маси в єдине ціле. Подавати борошняний виріб можна просто до склянки чаю або компоту, так і доповнювати ситні і наваристі перші страви

Коржі з домашнім сиром і твердим сиром на сковороді

Коржі з домашнім сиром і твердим сиром на сковороді – це ситне і дуже смачне блюдо, яке підкорює своєю свіжою і злегка пікантною начинкою, яка після обсмажування дуже апетитно тягнеться при укусі. На приготування не доведеться витрачати більше півгодини, а результат виходить чудовим!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Олія соняшникова – 20 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Домашній сир – 250 гр.
  • Твердий сир – 250 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з тіста: в тарілці з високими бортиками розчиняємо сіль у воді, підливаємо соняшникову олію, всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Продовжуємо об’єднувати компоненти близько 5 хвилин, а потім обертаємо в плівку і даємо полежати протягом 10 хвилин.

Крок 2. В окремій ємності змішуємо натертий сир, домашній сир, рубану зелень, сіль і мелений перець – гарненько перемішуємо.

Крок 3. «Відпочилу» основу ділимо на 4 шматки.

Крок 4. Кожен сегмент розгортаємо в коржик і в центр викладаємо четверту частину начинки.

Крок 5. Краї тіста скріплюємо над сирно-сирною масою, надаємо форму коржа.

Крок 6. Кладемо напівфабрикат швом вниз, припудрюємо жменею борошна і пару раз проходимося качалкою.

Крок 7. Підсмажуємо заготовки з обох сторін на помірному полум’ї до золотистості. Після того, як зняли з вогню, відразу ж присмачуємо вершковим маслом.

Крок 8. До столу подаємо в теплому вигляді і насолоджуємося. Смачного!

Сирні коржі на кефірі

Сирні коржі на кефірі – це дивовижне поєднання повітряного і неймовірно ніжного тіста з смачною начинкою, приготоване на основі сир і свіжої зелені. Пишні коржі, відразу ж, після зняття зі сковороди, слід промазати скибочкою вершкового масла для додаткової соковитості.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Сир – 300 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

додатково:

  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір підігріваємо і виливаємо в миску, всипаємо соду і сіль – активно перемішуємо.

Крок 2. В отриману суміш поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Крок 3. Для того щоб основа стала більш еластичною – обертаємо грудку в харчову плівку і залишаємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 4. В окремій ємності перемішуємо складові начинки: сир, подрібнену зелень, улюблені приправи і сіль.

Крок 5. Ділимо тісто на 4-5 шматочків і кожен розкочуємо в коржик, на присипаному борошном, столі. У серединку викладаємо начинку і злегка розмазуємо, не зачіпаючи краю.

Крок 6. Піднімаючи догори, збираємо краю і щільно скріплюємо.

Крок 7. Перевертаємо і розкочуємо, надаючи форму коржа.

Крок 8. Розігріваємо сковорідку і викладаємо напівфабрикат, обсмажуємо на середньому нагріванні близько двох-трьох хвилин.

Крок 9. Потім перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони.

Крок 10. Промазуємо вершковим маслом і подаємо до столу.

Крок 11. Смачного!

ПП коржі з сиром

ПП коржі з сиром і яйцем – це ідеальний варіант сніданку або ситного перекусу для тих, хто не вживає глютен і стежить за своїм харчуванням. В якості основного інгредієнта виступає сир, відповідно, готове страву багато білком і кальцієм, а значить, коржик – це не тільки смачно, але і корисно!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Сир – 120 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Сир «моцарела» – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Борошно рисова – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних ваг, відміряємо необхідну кількість всіх інгредієнтів.

Крок 2. У піалі перемішуємо сир з сіллю і білком.

Крок 3. Підсипаємо рисову борошно і розпушувач.

Крок 4. Замішуємо м’яку масу, практично не прилипає до долонь.

Крок 5. Вологими руками формуємо корж бажаної форми і викладаємо на дно розігрітій сковороди з антипригарним покриттям, готуємо під кришкою на мінімальному полум’я протягом 4-5 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу акуратно перевертаємо.

Крок 7. Рум’яну сторону посипаємо тертим сиром і продовжуємо готування під кришкою ще близько трьох хвилин.

Крок 8. У центрі розплавленого сиру робимо поглиблення і кладемо жовток, через 1-2 хвилини знімаємо з вогню.

Крок 9. Доповнюємо апетитну коржик свіжими овочами і зеленню. Смачного!

Сирні коржі з зеленою цибулею

Сирні коржі з зеленою цибулею – це проста закуска, що представляє собою тонке тісто на молоці, доповнене пікантною начинкою з розплавленого сиру твердих сортів, подрібнених пір’я цибулі і сиру. Таке поєднання компонентів нікого не залишить байдужим – гарантуємо!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Сир твердий – 125 гр.
  • Борошно – 90 гр.
  • Часник гранульований – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Суміш перців молота – за смаком.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій ємності об’єднуємо яйця, розім’ятий сир і сіль.

Крок 2. Приправляємо масу гранульованим часником, ароматними травами і перцем – перемішуємо за допомогою вінчика для рівномірного розподілу спецій, вливаємо молоко.

Крок 3. Вводимо просіяне борошно з розпушувачем, додаємо рубану цибулю.

Крок 4. Слідом в ємність відправляємо сир, натертий на великій терці.

Крок 5. Ретельно перемішуємо.

Крок 6. Викладаємо масу на розігріту сковороду ( за бажанням додаємо масло ).

Крок 7. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні до золотистості.

Крок 8. Перевертаємо і через 3-5 хвилин знімаємо з плити і викладаємо на тарілку.

Крок 9. Подаємо зі сметаною. Готуйте і отримуйте задоволення!

Житні коржі з сиром

Житні коржі з сиром – це варіант корисного і ситного сніданку або перекусу, який дуже зручно брати з собою на роботу або навчання. Така страва можна дозволити собі навіть при дотриманні дієти і правильного харчування, адже до складу коржів входять тільки натуральні продукти.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Висівки житні – 4 ст.л.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Сир – 4 ст.л.
  • Білки яєчні – 4 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Йогурт – 100 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою ручного вінчика збиваємо йогурт з білками.

Крок 2. У чаші блендера або кавомолці перебиваємо висівки до однорідної консистенції.

Крок 3. Об’єднуємо дві суміші.

Крок 4. Доповнюємо масу медом, сиром і соняшниковою олією.

Крок 5. Просіяне борошно додаємо в основу по одній ложці, кожен раз ретельно перемішуючи.

Крок 6. Для більшої однорідності перебиваємо занурювальним блендером.

Крок 7. Столовою ложкою або невеликим половником виливаємо тісто порціями на розігріту сковороду і смажимо з двох сторін до утворення апетитної скоринки.

Крок 8. Прикрашаємо свіжими ягодами і улюбленим варенням. Смачного!

Картопляно-сирні коржі

Картопляно-сирні коржі – це ситне і дуже апетитне блюдо, яке припаде до смаку кожному. На підготовку доведеться витратити зовсім небагато часу, а ось в результаті ми отримаємо страву, яке підкорить вас своєю соковитою і неймовірними смаковими характеристиками.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 260 гр.
  • Сир 9% – 150 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 1,5 ст.л.
  • Борошно – 180-200 гр.
  • Приправи – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо продукти в потрібних пропорціях.

Крок 2. Картоплю чистимо, промиваємо і довільно нарізавши, відварюємо до м’якості.

Крок 3. Через 20-25 хвилин зливаємо відвар і розминаємо картоплю в пюре будь-яким зручним способом.

Крок 4. До гарячого пюре додаємо сир і гарненько перемішуємо.

Крок 5. Слідом відправляємо куряче яйце, мелений перець і сіль – помішуємо для рівномірного розподілу спецій.

Крок 6. Порціями додаємо борошно і замішуємо тісто, злегка прилипає до долонь.

Крок 7. Стіл присипаємо парою щіпок борошна і викладаємо півтори столових ложки пшенично-картопляної маси, розгортаємо в коржик, товщиною близько 0,3 сантиметра.

Крок 8. Викладаємо напівфабрикат на розігріту сковорідку з маслом і готуємо 2-3 хвилини на середньому нагріванні.

Крок 9. Перевертаємо і смажимо ще 2 хвилини.

Крок 10. Складаємо коржі стопкою, промазуючи кожну вершковим маслом.

Крок 11. Нарізаємо порційними шматками і запрошуємо сім’ю знімати пробу. Смачного!

Сирні коржі на молоці

Сирні коржі на молоці – це прекрасний варіант для ситного сніданку, перекусу або полудня. Розміркуйте свій звичний раціон і спечіть соковиті і неймовірно смачні коржі, можете не сумніватися, готове страву « розлетиться » на ура.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 150 мл.
  • Сир – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Борошно – 300 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування основи, в глибоку тарілку викладаємо сир, всипаємо цукор і соду, вбиваємо яйце – перемішуємо.

Крок 2. Підливаємо молоко і знову гарненько помішуємо.

Крок 3. Вводимо пшеничне борошно і замішуємо тісто.

Крок 4. Ділимо масу на 6 сегментів, кожен обвалюємо в борошні з усіх боків.

Крок 5. Розгортаємо колобки в коржі, товщиною близько 5 міліметрів і хаотично наколюємо виделкою.

Крок 6. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо заготівлю.

Крок 7. Обсмажуємо протягом 2-3 хвилин з кожного боку.

Крок 8. Ароматні коржі подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю і насолоджуємося. Готуйте і отримуйте задоволення!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал