Картопляні ватрушки з ніжною куркою – смачне частування за копійки

Цікаві та нескладні у приготуванні, м’які ватрушки з картоплі з начинкою з курки – їх варто спробувати. Тим більше, що продукти для їх приготування прості, недорогі і знайдуться на будь-якій кухні.

Як робити такі ватрушки

Насамперед ставимо варитися картоплю. Щоб вона зварилася швидше, чистимо її і розрізаємо на кілька частин.

У цей час дрібно кришимо цибулину, змішуємо з фаршем. Обсмажуємо на сковорідці, солимо, трохи перчимо. Спеції на ваш смак. Також додаємо на сковорідку до м’яса майонезу і добре перемішуємо. Відставляємо сторону.

Картопля зварилася. Зливаємо воду. Починаємо розминати в пюре. Вбиваємо яйце, насипаємо борошно (просівати не потрібно), додаємо дрібнопорізаної зелені і вимішуємо до однорідності.

Застеляємо папером деко. Формуємо з картопляного тіста невеликі коржі з поглибленням посередині, укладаємо на деко. Кожну змащуємо яйцем з боків, в середину розкладаємо м’ясну начинку і засипаємо зверху тертим сиром.

Духовку розігріваємо на 180 С і ставимо деко з ватрушками. Запікати 15 хвилин. Може на 2-3 хвилини довше, дивіться по своїй духовці.

На 10 штук знадобиться:

  • Картопля – 550-500 гр.;
  • Сіль – 1 ч.л., підсолити воду;
  • Борошно – 2-2.5 ст.л .;
  • Яйце – 2 шт., одне в тісто і одне для обмазки;
  • Свіжа зелень – будь-яка;
  • Шматочок сиру.

Для начинки:

  • Фарш курячий – 250-270 гр.;
  • Цибуля – 1 велику або 2 маленькі;
  • Сіль, запашний перець; Майонез – 1.5 ст.л.; 
  • Прянощі за смаком.

Як бачите, продуктів небагато, всі вони доступні, готувати легко – зате в результаті виходить таке смачне частування.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал