Торт “Пан Марципан” – дуже смачна святкова випічка

Якщо Ви шукаєте гарний та смачний рецепт тортика до свого святкового столу, то я пропоную приготувати цю смакоту! Поєднання пісочних коржів з маковим та яблучним прошарком, горіхами та шоколадною глазур’ю, що може бути краще та смачніше до Різдвяних свят – звичайно, що торт “Пан Марципан”!

Торт "Пан Марципан" - дуже смачна святкова випічка

Список потрібних інгредієнтів та рецепт приготування:

Пісочне тісто:

  • 600 грам пшеничного борошна
  • 250 грам маргарину
  • 1 склянка цукру
  • 2 яйця
  • 1 жовток
  • 2 столові ложки вершків 18%
  • 30 г розпушувача

Приготування: Вимісити всі інгредієнти. Розділіть на 4 рівні частини. Одну частину розкачати прямокутною формою, наколоти виделкою і викласти підготовлений мак. Другу частину розкачати і щільно накрити мак, наколоти зверху. Випікати у прямокутній формі при 170 °C близько 35 хвилин. Таким же чином готуємо яблучний пиріг.

Макова маса:

  • 200 грам меленого маку
  • 1,5 склянки молока
  • 50 грам маргарину
  • 2 яйця
  • 1 білок
  • 100 грам цукру
  • 100 грам родзинок
  • 2 столові ложки апельсинової цедри
  • 1 столова ложка аромату мигдалю

Приготування: Молоко закип’ятіть, додайте мелений мак, перемішайте хвилинку і вимкніть. Залишити. Збити маргарин, 2 жовтки і цукор, додаючи порціями натертий мак. Збийте 3 яєчні білки до міцної стійкості. До маку додайте родзинки, цедру апельсина, аромат мигдалю і збиті білки. Акуратно перемішайте.

Горіхова маса:

  • ½ склянки молока
  • 1 склянка цукру
  • 200 грам дрібно подрібнених горіхів
  • 120 грам маргарину
  • 120 грам вершкового масла

Приготування: Цукор закип’ятити з молоком, додати горіхи, перемішати і вимкнути. Збити масло і порціями додати холодні горіхи.

Яблучна маса:

  • 1,2 кг яблук
  • 1 склянка цукру
  • 1 столова ложка маргарину (близько 5 грам)

Приготування: Натерті яблука обсмажити з цукром і маргарином. Смажити близько 5 хвилин.

Глазур:

  • ⅓ склянка води
  • 2 плоских ложки маргарину
  • 3 чайні ложки цукру
  • 2 столові ложки какао
  • 6 кубиків темного шоколаду

Приготування: Розчинити воду, маргарин і цукор, додати какао і не допускати кипіння. Щоб шоколадна маса була рідка. Полийте і посипте меленими волоськими горіхами.

Збираємо торт: маковий пиріг – горіхова маса – яблучний пиріг – глазур

Приємного випікання та смачного чаювання Вам дорогі читачі сайту kolizhanka.net.ua! Ми бажаємо Вам гарних і затишних святкувань, мирного неба над головою та душевного спокою.

Якщо сподобався рецепт діліться зі своїми подругами у соціальних мережах. І не забувайте залишати коментарі під рецептом!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал