Млинці на мінералці – 8 рецептів тонких млинців з дірочками з покроковими фото

Млинці на мінералці готуються дуже просто і виходять дуже смачними та ажурними. Для їхнього приготування необхідні практично ті ж інгредієнти, що і для класичних млинців, тому при їх приготуванні труднощів не виникне. За невелику кількість часу ви можете порадувати вашу родину чудовим сніданком.

Пісні млинці на мінералці з дірочками

Для початку борошно змішується із сіллю та цукром. Потім туди виливається мінеральна вода, ретельно перемішується і пробивається блендером. Наприкінці додається рослинна олія, тісто ще раз перемішується і з нього випікаються млинці на добре розігрітій сковороді. Виходить дуже смачно та ніжно.

Тонкі млинці на мінералці без яєць

Для початку в глибокій ємності змішується борошно, цукровий пісок та сіль. Далі туди вливається мінералка, добре перемішується і збивається блендером. Наприкінці вливається рослинна олія, тісто перемішується і з нього печуть млинці. У результаті виходить дуже смачна та солодка страва.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Вода мінеральна – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2.5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку беремо відповідну глибоку ємність, насипаємо туди пшеничне борошно, цукровий пісок, сіль і все добре перемішуємо.

Крок 2. Тепер вливаємо мінеральну воду. Найкраще вибрати сильногазовану, щоб млинці вийшли з дірочками. Спочатку наливаємо одну склянку і все перемішуємо. А потім вливаємо другий.

Крок 3. Далі беремо занурювальний блендер і пробиваємо їм тісто, щоб у ньому не було грудочок. Воно має вийти досить рідким, але за бажання, можна підсипати трохи борошна.

Крок 4. В кінці додаємо олію, перемішуємо і приступаємо до випікання млинців. Для цього добре прогріваємо сковороду, змащуємо рослинною олією перед випіканням першого млинця і за допомогою ополоника виливаємо туди тісто. Розділимо його по всій поверхні та випікаємо млинці з двох сторін до рум’яної скоринки. Вони повинні вийти трохи світліше, ніж звичайні млинці на молоці.

Крок 5. Перекладаємо готові вироби на тарілку і подаємо їх до столу на сніданок або десертом з фруктами, ягодами, варенням, сметаною і т.д. Смачного!

Млинці на мінеральній воді з яйцями

У глибокій ємності збивається яйце. Далі до нього додається сіль, мінеральна вода і все перемішується. Потім засипається мука, тісто збивається до однорідності і в кінці в нього вливається олія. На сковороді розігрівається трохи олії і на ньому випікаються млинці.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 3.

Складові:

  • Вода мінеральна із газом – 0.33 л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – 0.5 ст.
  • Борошно пшеничне – 1-1.5 ст.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо глибоку ємність, розбиваємо туди яйце і збиваємо за допомогою міксера до пишної піни. Потім додаємо сіль та перемішуємо.

Крок 2. Далі наливаємо мінеральну воду і знову добре збиваємо.

Крок 3. Потім засипаємо борошно пшеничне і перемішуємо до отримання однорідного тіста без грудочок.

Крок 4. Останнім наливаємо олію і перемішуємо тісто, щоб потім не змащувати їм сковороду (крім випічки першого млинця).

Крок 5. Сковороду добре прогріваємо і за допомогою половника наливаємо туди тісто, розділимо його по всій поверхні та випікаємо млинці з двох боків, до утворення рум’яної скоринки. Перекладаємо млинці на тарілку і подаємо до столу зі сметаною, джемом, медом та ін. Смачного!

Млинці з дірочками на мінералці та молоці

Для початку яйця збиваються із сіллю та цукром. Далі туди наливається частина молока, насипається борошно, що просіяє, і все добре перемішується. Потім вливається молоко, що залишилося, мінералка і тісто розмішується. Сковорода добре прогрівається, змащується маслом і випікаються на ньому млинці.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 8.

Складові:

  • Сіль кухонна – 5 гр.
  • Пастеризоване молоко – 500 мл.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Вода мінеральна сильногазована – 500 мл.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність розбиваємо два яйця і злегка збиваємо їх вінчиком. Далі додаємо сіль, цукровий пісок та перемішуємо до однорідності.

Крок 2. Вливаємо в яєчну суміш половину молока і добре перемішуємо все за допомогою вінчика.

Крок 3 Тепер поступово всипаємо двічі просіяне через сито борошно і ретельно перемішуємо до однорідної маси без грудочок.

Крок 4. Наприкінці вливаємо молоко, що залишилося, мінеральну воду і знову добре перемішуємо тісто.

Крок 5. Добре прогріваємо сковороду, за допомогою пензлика злегка змащуємо її олією і оливником виливаємо туди тісто. Розділимо його і обсмажуємо млинці з двох боків до рум’яної скоринки.

Крок 6. Перекладаємо готові млинці на тарілку і подаємо їх на сніданок або полудень зі сметаною, варенням, медом або ін. Смачного!

Млинці на газованій воді та кефірі

Для початку кефір поєднується з содою. Потім туди додаються яйця, цукор, сіль, мінеральна вода та борошно. Тісто залишається за кімнатної температури на 15-20 хвилин і з нього випікаються млинці на добре прогрітій сковороді з антипригарним покриттям. Вони виходять дуже смачними та ажурними.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 5.

Складові:

  • Кефір 2.5% – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сода – ч.л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Вода мінеральна сильногазована – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку наливаємо в глибоку ємність кефір кімнатної температури, додаємо до нього соду і ретельно перемішуємо, щоб піна утворилася.

Крок 2. Далі додаємо цукровий пісок, щіпку солі, розбиваємо яйце і добре перемішуємо вінчиком до отримання однорідної маси.

Крок 3. Наливаємо сильногазовану мінеральну воду та перемішуємо.

Крок 4. В кінці насипаємо борошно, що просіює через сито, і ретельно перемішуємо до отримання однорідного тіста без грудок. Додаємо олію. Далі накриваємо ємність кухонним рушником і даємо постояти за кімнатної температури протягом 15-20 хвилин.

Крок 5. Тепер добре прогріваємо сковороду з антипригарним покриттям, за допомогою половника наливаємо необхідну кількість тіста, розділимо його по всій поверхні та випікаємо млинці з двох боків до рум’яної скоринки. Розкладаємо млинці по тарілках і подаємо до столу зі сметаною, джемом, медом та ін. Смачного!

Тонкі млинці на мінералці та сметані

Для початку яйця збиваються з цукром, сіллю та сметаною. Далі туди засипається борошно, вливається мінералка, олія і замішується досить рідке тісто, з якого випікаються млинці. Вони виходять дуже смачними, ніжними та ажурними.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Вода мінеральна газована – 200мл.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр. (5 ст.л.)
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сало солоне – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність розбиваємо два яйця, додаємо до них цукровий пісок, сіль і перемішуємо все за допомогою вінчика до однорідності.

Крок 2. Далі додаємо сметану і знову добре перемішуємо.

Крок 3. Борошно просіюємо через сито і частинами вмішуємося в яєчну масу.

Крок 4. Тепер частинами вливаємо мінералку. У результаті повинно вийде досить рідке тісто, що стікає тонким струмком. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі, остуджуємо, додаємо його в тісто, перемішуємо, після чого накриваємо ємність харчовою плівкою і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 20 хвилин.

Крок 5. Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її салом і за допомогою половника виливаємо тісто. Поступово розділимо його і випікаємо млинці з двох сторін до рум’яності. Потім перекладаємо їх на тарілку та подаємо до столу з варенням, сметаною, ягодами та ін. Смачного!

Млинці на мінеральній воді з|із| яйцями без молока

В окремій ємності змішуються яйця, мінералка, цукор, сіль та олія. Потім усі рідкі інгредієнти поступово змішуються з борошном і тісто збивається міксером. Сковорода добре прогрівається, змащується маслом і на ньому випікаються тонкі млинці.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Складові:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Вода мінеральна – 500 мл.
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку в глибоку ємність відправляємо яйця, мінеральну воду, сіль, олію і ретельно все перемішуємо до однорідності.

Крок 2. В окрему ємність насипаємо борошно та частинами вливаємо туди рідкі інгредієнти, не перестаючи збивати все міксером. Повинно вийти однорідне, досить рідке тісто.

Крок 3. Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її невеликою кількістю рослинної олії та за допомогою половника виливаємо туди необхідну кількість тіста. Розділимо його по всій поверхні та обсмажуємо спочатку з одного боку.

Крок 4. Далі перевертаємо млинець і смажимо з іншого боку до готовності.

Крок 5. Перекладаємо готові млинці на тарілку та подаємо їх до столу. У них можна загорнути сир або окремо запропонувати сметану, варення, мед та ін. Смачного!

Млинці з цільнозернового борошна на мінералці

Для початку цільнозернове борошно поєднується з мінералкою. Окремо збиваються білки із сіллю до піни, вони додаються в тісто і добре перемішується. Добре прогріта сковорода змащується олією і випікаються млинці з двох сторін до готовності.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Борошно пшеничне цільнозернове – 100 гр.
  • Вода мінеральна газована – 300мл.
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність насипаємо цільнозернове борошно. Мінеральну воду трохи підігріваємо та вливаємо її до борошна. Ретельно перемішуємо вінчиком і даємо постояти, таким чином, при кімнатній температурі 20-30 хвилин.

Крок 2. В окрему ємність відправляємо білки, додаємо до них щіпку солі та збиваємо все міксером до утворення пишної піни.

Крок 3. Відправляємо білки до борошна з мінералкою і збиваємо ще раз міксером до отримання однорідного тіста.

Крок 4. Добре прогріваємо сковороду. Паперову серветку змочуємо в олії і змащуємо таким чином сковорідку перед кожним млинцем. За допомогою половника наливаємо тісто на сковороду, рівномірно розділимо його та випікаємо млинці з двох боків до готовності.

Крок 5. Перекладаємо готові млинці на тарілку та подаємо їх до столу з ягодами, фруктами, джемом, сметаною тощо. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал