Страви з яловичини – 9 швидких і смачних рецептів приготування на друге з покроковими фото

2e4dbb25ff1258c12f601bce4e9b878d

Страви з яловичини – це величезний список смачних і ароматних страв, серед яких ми вибрали найкращі і перевірені, зібрали їх в єдиній статті і представляємо вашій увазі. Наприклад, якщо ви любите тушковане м’ясо, то вам припадуть до смаку такі рецепти, як гуляш або бефстроганов. А коли ви віддаєте перевагу гарячим і наваристим супам, то зупиніться на ситному харчо, який готується за традиційним грузинським рецептом.

Соковитий стейк з яловичини

Соковитий стейк з яловичини можна запросто приготувати в домашніх умовах, при цьому витративши менше 15 хвилин вільного часу. І вже повірте, перед скибочкою соковитого м’яса з рум’яної і хрусткою скоринкою, не встоїть навіть самий завзятий вегетаріанець – гарантуємо!

Час готування – 12 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Стейк яловичий – 300 гр.
  • Оливкова олія – 1 ч.л.
  • Сіль – 4 гр.
  • Перець чорний мелений – 4 гр.
  • Салатні листя – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо все необхідне.

2d1c82c2f31232128dcc7f7d2935f100

Крок 2. За годину до початку процесу виймаємо м’ясо з холодильної камери, шматок не повинен бути товщі трьох сантиметрів.

11e4a8bcbee038934579c07dad9e8e97

Крок 3. Одну сторону стейка солимо і перчимо, паралельно розігріваємо товстостінну сковорідку-гриль з оливковою олією.

250c32217cec5c8351ca567f803ae9f7

Крок 4. Кладемо на сковороду яловичину, приправленою стороною вниз. Готуємо на максимальному полум’ї 1-2 хвилини, нахиляючи посуд, щоб масло рівномірно розподілялося.

0bb845beaf8d7b958b63234dca904658

Крок 5. Потім приправляємо другу сторону напівфабрикату і перевертаємо за допомогою кухонних щипців. Час обсмажування другої сторони залежить від бажаного ступеня прожарювання. Для середньої прожарювання готуємо стейк по 1-2 хвилини на сильному вогні, 5 хвилин на повільному вогні. Для отримання м’яса з кров’ю: по одній хвилині на максимальному полум’я і по 2 хвилини на помірному.

3331e6750347d679e0ff1f30783bf1ca

Крок 6. Готовий стейк обертаємо в фольгу і залишаємо на час, що дорівнює тепловій обробці.

c5f4a2041701123b14d94d7a964132a9

Крок 7. Викладаємо яловичину на подушку з зелені і беремося за дегустацію. Смачного!

0ca67aa1523a745feec0a13fc9f7d801

Класичний бефстроганов з яловичини

Класичний бефстроганов з яловичини – це один з найвдаліший і простих рецептів з смачного і корисного м’яса червоного сорту. Для того щоб пом’якшити тонко нарізану яловичину, її слід довго тушкувати з такими добавками, як сметана, ріпчасту цибулю і томатна паста.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 600 гр.
  • Сметана – 120 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 60 мл.
  • Паста томатна – 50 гр.
  • Вода гаряча / бульйон – 2 ст.
  • Борошно – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ополіскуємо яловичину, обрізаємо плівки і промакуємо паперовими рушниками. Нарізаємо тонкими слайсами поперек волокон.

6a07969d6e133b6c579b78cb27f5e148

Крок 2. Розкладаємо скибочки на обробній дошці, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо з двох сторін кухонним молоточком.

7e970c257ba717b0403716a805776716

Крок 3. Потім пластини укладаємо один на одного і розрізаємо на бруски.

cb09e45bf666036b44df3bdd2b13f8c5

Крок 4. М’ясо присипаємо борошном і чорним перцем, гарненько перемішуємо.

3b61ec6322867816f716df9d834afd9f

Крок 5. Висипаємо напівфабрикат в сковороду з гарячим олією і підрум’янюємо на сильному вогні.

9d8aab3b90d614ccc6ce8931fbcf9b66

Крок 6. Не втрачаючи часу, знімаємо лушпиння з цибулини, головку дрібно ріжемо.

a58e3e1c16cbd77d5df842f928db766a

Крок 7. В іншій сковороді пасеруємо цибульну нарізку.

61621dd6be3a559d34ac5a610a97f7b3

Крок 8. До рум’яним цибульним шматочках додаємо пасту з протертих томатів і дві склянки гарячої води або бульйону.

e7efe5f178f32062473ec090bf87d70d

Крок 9. Соус доводимо до кипіння на помірному вогні.

2482384c1c8a01a7d442dc5e5ece321f

Крок 10. Заливаємо томатної сумішшю яловичину і тушкуємо під кришкою до м’якості.

eb833eb4994e478e7aa514424c59d48f

Крок 11. Приблизно через півгодини додаємо сметану і сіль.

124e253aba898833513b16e3863f6118

Крок 12. При частому помішуванні, тушкуємо бефстроганов ще близько 3-5 хвилин.

23c17532b4296473d34695c07a2ee7e9

Крок 13. Доповнюємо м’ясним блюдом гарнір і трапезничати. Смачного!

5bce1b8a6ce36bf811b1d8969ab68b22

Швидкий і смачний плов з яловичиною

Швидкий і смачний плов з яловичиною – це ідеальний варіант для тих, хто не переносить специфічний смак баранини в класичному блюді. В іншому рецепти схожі, як в процесі готування, так і за своїм складом. Рекомендується для готування використовувати чавунний казан, добре зберігає тепло.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,8 кг.
  • Рис – 1,5 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія соняшникова – 30 мл.
  • Паста томатна / кетчуп – 2 ст.л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Барбарис – за смаком.
  • Петрушка сушена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий і обговорений шматок яловичини нарізаємо довгастими брусочками.

60a275817b104899f39f2e5388e5f8f1

Крок 2. У казан наливаємо соняшникову олію і нагріваємо, закидаємо м’ясо і смажимо на середньому полум’я до утворення скоринки.

982a2a819fef46679c9e5d3d11e5dfd9

Крок 3. Додаємо півкільцями ріпчастої цибулі і сіль.

a7b752cacc253b8f996c12251e4514c2

Крок 4. Слідом всипаємо соломку моркви, перемішуємо і тушкуємо до м’якості овочів.

1d2068d23d4e0277539cfd777864d842

Крок 5. Тепер до складу додаємо неочищені зубці часнику, коріандр і барбарис.

c27354c9610d507afbeefc56655901ab

Крок 6. Засипаємо зірвак ретельно промитим рисом до прозорої води, крупу розрівнюємо лопаткою.

e83f4913306273c06dc289678e938314

Крок 7. Заливаємо інгредієнти гарячою водою, закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності рису.

489ddcb293e591e964df310266d68e04

Крок 8. Приблизно за 10 хвилин до зняття з вогню, доповнюємо плов томатною пастою і залишилися спеціями. Після закінчення теплової обробки, настоюємо під кришкою ще 10-15 хвилин.

1cd7093a5ae8c4b8b636bf26d2ca9e48

Крок 9. Розкладаємо розсипчастий плов по порційних тарілках і негайно приступаємо до трапези. Смачного!

cb0e9a00c806c013fd59e9ccdd3e2130

Азу з яловичини з солоними огірками

Азу з яловичини з солоними огірками – це класика татарської кухні, яку зобов’язаний спробувати абсолютно кожен! Такого дивного поєднання інгредієнтів ви більше не зустрінете ніде, тому пропонуємо вам побалувати і здивувати себе, а також членів своєї сім’ї.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Аджика – 1-2 ч.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перцем молота – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо цибулю і часник, промиваємо м’ясо, готуємо спеції.

3e3fbb1110049385fe0174c543f3c96b

Крок 2. Яловичину і солоні огірки нарізаємо соломкою, цибуля дрібно подрібнюємо.

bca18c9209583cc43085c39887a801ea

Крок 3. На гарячому рослинній олії підрум’янюємо м’ясо, закидаємо цибулю і доводимо до прозорості.

5738c967f485c3978cf0be4c200dece1

Крок 4. Далі в жароміцний посуд додаємо аджику, томатну пасту, солоні огірки, рубаний часник. Перемішуємо і заливаємо сумішшю з води і борошна.

f98d86f1330bf602542d91384da83412

Крок 5. Солимо і перчимо, змішуємо всі складові і тушкуємо під кришкою на повільному вогні до м’якості яловичини.

98fa6ffafe9367931f0eb5ddd9f577b9

Крок 6. Не чекаючи охолодження, подаємо до столу. Смачного!

ab0c8099dc27f28f4f490e43c748280f

Тушкована яловичина з чорносливом

Тушкована яловичина з чорносливом – це блюдо, яке вражає своїм оригінальним кисло-солодким смаком і неповторним ароматом, який неможливо переплутати з чимось іншим. Подавати така страва можна не тільки до сімейного обіду, але і до святкової вечері.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1-2 ст.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину « звільняємо » від лушпиння, дрібно нарізаємо і пасеруємо на невеликій кількості олії.

44e970fcf8480c6f995ef59b10438f6a

Крок 2. До прозорого цибулі закидаємо середні скибочки яловичини, випаровуємо вологу і присмачуємо томатною пастою – старанно перемішуємо.

332bdd99814c863acc95cc5e21dc7969

Крок 3. Вміст сковороди повністю заливаємо водою і доводимо до кипіння, далі зменшуємо нагрів і тушкуємо під кришкою на протязі 60 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, додаємо промитий чорнослив.

e962def577eb337789da3915a5f649cd

Крок 4. Тушкуємо інгредієнти ще 10-30 хвилин і тільки після посипаємо сіллю і улюбленими спеціями.

0db59247fda6018e21c01d64628c3d88

Крок 5. Розкладаємо по тарілках і знімаємо пробу. Смачного!

f87af93dfa655a82907f54cd5ebc6ba6

М’ясо по-французьки з яловичини

М’ясо по-французьки з яловичини – це святкове страву, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення і насолоду. Для того, щоб м’ясо вийшло ніжним і тануть в роті, його слід старанно відбити кухонним молоточком, тоді успіх вам гарантований!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові страви: м’ясо обполіскуємо і розрізаємо на порційні шматочки, очищаємо часник.

a2fbb5c9827d03c7df40334e05ad0504

Крок 2. Тонкими кільцями нарізаємо помідори.

e8b3e7ba36cd0fce9154c517eca6839f

Крок 3. Яловичі стейки відбиваємо кухонним молоточком і натираємо сіллю і перцем, змащуємо соусом з майонезу і часнику, пропущеного через прес.

85581ae43d7b609c3337cfe41b00d909

Крок 4. Укладаємо яловичину в форму для запікання, вистелену фольгою. Зверху викладаємо слайси помідора, присипаємо сирною стружкою і наносимо сіточку з майонезу.

f145097f93fa05146dd811252f3d9611

Крок 5. Запіканням страву в духовці при 200 градусах протягом 40-50 хвилин.

474f6b64acc4920b6c83eb6318901c40

Крок 6. Смачного!

dac9232b9c935c3296575f89fef77838

Класичний суп « Харчо » з яловичиною

Класичний суп « Харчо » з яловичиною – це перша страва улюблене багатьма, завдяки його пряному смаку, яскравого аромату і зігріваючого ефекту. Так давайте ж спробуємо приготувати справжню класику Грузії самостійно, головне – підготувати необхідні спеції.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Вода – 3 л.
  • Яловичина – 1 кг.
  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Ядра волоського горіха – ½ ст.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Ухцо-сунелі – 1 ч.л.
  • Коріандр – ½ ч.л.
  • Ткемалі – 4 ст.л.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Перець червоний мелений – ½ ч.л.
  • Паприка солодка молота – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню всі інгредієнти, перераховані в списку.

0bcaf1114b3a1ea9be2e1ab3e75aa675

Крок 2. Яловичину розрізаємо на великі сегменти, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Знімаємо пінку і закидаємо очищену цибулю, розрізаний навпіл – відварюємо до готовності м’яса на помірному вогні.

dcc4f77fb18226a47c38b0bbed1b27d3

Крок 3. Не втрачаючи часу, дрібно нарізаємо другу цибулину, доводимо до прозорості на середньому вогні на сковороді, попередньо розігрів олія.

1b993033ba54bf3027dec728d3dc29fe

Крок 4. До засмажці додаємо томатну пасту, подрібнений часник і прянощі – перемішуємо і прогріваємо всі разом 2-3 хвилини.

119265ee9808527561d8bb22eb40bf48

Крок 5. Тепер в сковорідку засипаємо ½ дрібно нарізаною зелені і соус « ткемалі » – помішуємо і прибираємо з конфорки.

e9e324e4ce6bf8d5ec44e035f15875d0

Крок 6. У велику крихту подрібнюємо волоські горіхи.

65ded5d6d81af5728f1999332fecf627

Крок 7. Гарячий бульйон проціджуємо, виловлюємо м’ясо і нарізаємо або розбираємо на волокна.

426aa36f3744853d38084096ad5641ff

Крок 8. У бульйоні до готовності відварюємо гарненько промиту рисову крупу.

3650917e077548e2c30abeb5a4080f04

Крок 9. До готовому бульйону додаємо зажарку і горіхи – перемішуємо.

f170adb1f998d1f6196e62567cff668b

Крок 10. Здобрюємо залишками зелені і сіллю, при необхідності. Відключаємо нагрів і настоюємо під кришкою 15-20 хвилин.

e280081fdb0a02cbdf620df974672a87

Крок 11. Також повертаємо яловичину в каструлю, переходимо до сервіровки. Смачного!

23d15d841a235e11f5f71a4f9169bc8b

Соковиті відбивні з яловичини

Соковиті відбивні з яловичини, приготовані в клярі і обсмажені до рум’яності на сковороді – це просте і швидке страву, яке ідеально поєднується зі всілякими гарнірами: картопляне пюре, паста або крупи. Урізноманітнюйте свій звичний раціон ситним і дуже смачним блюдом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 1,5 ст.л.
  • Куркума – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обполіскуємо під водою і насухо промакуємо рушником, нарізаємо шматками товщиною не більше одного сантиметра.

71f54724cd7e3c1400277621f9363980

Крок 2. Кожну скибочку старанно відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін.

5abb75bf410166ce9c84e208d9d2ab79

Крок 3. У глибоку ємність розбиваємо яйця, висипаємо сіль, куркуму і чорний перець – збовтуємо до однорідної консистенції.

a387fba79016a401e9bb528a6953824d

Крок 4. Вмішуємо борошно і кляр готовий.

e54b1aaf51e164822c187a80e4a678bc

Крок 5. Кожну відбивну обсушуємо серветками і повністю занурюємо в підготовлену суміш.

80f9d1ec8d52cb34a1d3aa55492ee9e7

Крок 6. Обсмажуємо напівфабрикати на гарячому соняшниковій олії по 1-2 хвилини з кожного боку.

4cbd1e692a0aa2eb124ee553bde29a2e

Крок 7. Негайно подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

f8311688906a66c05bc488f4ba53c491

М’ясо з яловичини з вершковим маслом

М’ясо з яловичини з вершковим маслом – це вишукане блюдо, яке готується нешвидко, однак, практично не вимагає участі і уваги кулінара. Все, що потрібно – це підготувати компоненти і в правильній послідовності відправити на сковороду.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
  • Часник – 10 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть яловичини ополіскуємо і нарізаємо шматочками середнього розміру поперек волокон.

eaf22d825eb3b9fa60eaaa92bf549421

Крок 2. Укладаємо м’ясо в казан, зверху розкладаємо кільця цибулі – заливаємо компоненти водою.

6e632afe10ce5f2d29aeedc06061075d

Крок 3. Додаємо кубики вершкового масла – закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 60 хвилин (кришку не чіпаємо).

9b065a674fb0e47e96773d5ae5977c69

Крок 4. Після закінчення зазначеного часу, закидаємо в казан, подрібнений часник, сіль, цукор, вливаємо оцет і тушкуємо ще одну годину.

82fd0656eb272133cf85aa88450a3ad2

Крок 5. Після двох годин томління, страва подаємо до столу. Смачного!

2a7af1c1ddbd43f91eb0321f029e757d

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал