Баранячі реберця – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Баранячі реберця – це страви з дієтичного з унікальним смаком м’яса, приготованого в різних варіантах і різними способами. Ребра можна запекти в духовці, тушкувати з овочами, готувати з них суп, шашлик і плов. Правильно виконуючи технологію, згідно обраних рецептів – ці страви порадують вас ніжним смаком і чудовим ароматом.

Баранячі ребра з картоплею в духовці

Баранячі ребра з картоплею в духовці будуть у вас гарячим і ситним обідом або вечерею, а готується блюдо просто і з невеликим набором інгредієнтів. Їх можна запекти на деку, в рукаві або фользі і завжди вийде смачно. У цьому рецепті реберця і картопля обсмажити і згасимо в духовці. Вибираємо для страви молоду баранину, щоб не було специфічного запаху.

Час готування: 1 година 45 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 600 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Баранячі реберця промити холодною водою, серветкою трохи обсушити і розрізати по кістки на шматочки.

Крок 3. Почистити і промити картопля. Нарізати його середніми кубиками.

Крок 4. Для приготування взяти будь-який посуд, сковороду, козанок або каструлю з товстим дном, розігріти в ній пару ложок олії, в один ряд укласти реберця і обсмажити їх на великому вогні до рум’яного кольору з усіх боків.

Крок 5. Потім до реберцям перекласти нарізку картоплі, перемішати і вже на середньому вогні обсмажити картопля, щоб вийшов золотистим.

Крок 6. Обсмажені реберця з картоплею посипати сіллю з чорним перцем і додати лавровий лист з горошками запашного перцю.

Крок 7. Залити ці інгредієнти гарячою водою тільки, щоб вони були нею покриті, і довести до кипіння. Духовку розігріти до 180 градусів. Запікати баранячі реберця в духовці протягом 1-1,5 годин, не закриваючи посуд кришкою. Приготоване блюдо сервірувати до столу гарячим. Смачного!

Баранячі реберця, запечені в рукаві

Баранячі реберця, запечені в рукаві, готуються просто, хоча потрібен час для запікання. Смак цього ніжного м’яса доповнюється маринадом і прянощами, а баранині дуже підходить розмарин з часником. У цьому рецепті реберця недовго маринуємо в сметані ( майонезі ) з прянощами, що дозволяє навіть заморожену баранину зробити м’якою і соковитою.

Час готування: 2 години 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 1.5 кг.
  • Часник – 6 зубків.
  • Розмарин сухий – 7 гр.
  • Сметана / майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Пласт баранячих ребер промити холодною водою і добре серветкою обсушити. Потім його розрізати по міжреберних проміжків на порційні шматки по 3 ребра в кожному.

Крок 3. У піалу покласти сметану / майонез і додати подрібнений на часнику часник, сушений розмарин і сіль з перцем на свій смак.

Крок 4. Ці інгредієнти дерев’яної лопаткою перемішати до однорідної маси.

Крок 5. Потім приготовленої сумішшю добре натерти ребра з усіх боків і залишити їх на 40 хвилин для маринування.

Крок 6. Після закінчення цього часу ребра перекласти в рукав, кінці якого щільно зафіксувати кліпсами, і перекласти на деко.

Крок 7. Духовку розігріти до 220 градусів і запікати ребра протягом 15 хвилин. Потім нагрів знизити до 160 ° С і продовжити запікання ще 1 годину 15 хвилин. За 15 хвилин до закінчення готування верх рукава обережно надрізати і розкрити, щоб вийшла зверху золотиста скоринка.

Крок 8. Запечені в рукаві в духовці баранячі ребра перекласти на тарілку і декорувати на свій розсуд.

Крок 9. Сервірувати запечені ребра до столу в гарячому вигляді, доповнивши овочами, гарніром і будь-яким соусом. Смачного!

Баранячі реберця з цибулею на сковороді

Баранячі реберця з цибулею на сковороді будуть у вас м’ясним делікатесом, не поступається за своїм смаком шашлику. Для смаження вибираються реберця молодий баранини і краще охолоджені, тоді вони вийдуть соковитими. У цьому рецепті не наведено точний розрахунок інгредієнтів, що вибирається за смаком, але зазвичай на 1 кг баранячих ребер береться не менш 700 гр. цибулі і по половині чайної ложки приправ. Для смаження потрібно 150 гр. курдючного жиру або стільки ж олії.

Час готування: 2 години 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 1 кг.
  • Цибуля велика – за смаком.
  • Зіра – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Курдюк / масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Пластини баранячих ребер добре промити під проточною водою і насухо витерти рушником.

Крок 2. Потім розрізати їх по міжреберних проміжків на шматочки.

Крок 3. Відміряти за своїм смаком приправи. Набір їх можна змінити або доповнити.

Крок 4. Реберця перекласти в окремий посуд, посипати сіль з приправами, добре перемішати і дати трохи промаринуватися.

Крок 5. У глибокій чавунної сковороді або сковороді вок розтопити курдючний жир, видалити шкварки, або загострити олія.

Крок 6. На ньому обсмажити на великому вогні і до рум’яної скоринки з усіх боків реберця.

Крок 7. Цибулю очистити і нарізати кільцями. До обсмажених реберцям налити трохи холодної води, щоб знизити їх нагрів, зробити невеликий вогонь і викласти всю лушпиння нарізку. Цибуля трохи посолити.

Крок 8. Сковороду закрити кришкою і томити реберця протягом 1 години.

Крок 9. За цей час цибуля станемо м’якою і прозорою. Реберця з цибулею акуратно перемішати і кілька хвилин посмажити на великому вогні.

Крок 10. Приготовлені на сковороді баранячі реберця з цибулею розкласти по порційних тарілках і доповнити гарніром або хлібом.

Крок 11. Сервірувати блюдо до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Плов з баранячими реберцями

Плов з баранячими реберцями готується за такою ж технологією, як і класичний з будь-яким м’ясом. Реберця соковиті і м’які самі по собі і плов на їх основі не вимагає багато часу. У цьому рецепті готуємо плов в глибокій сковороді, а з приправ додамо зіру з барбарисом і часником. Готувати краще на курдючному жирі, але можна і на олії.

Час готування: 1год 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 600 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Перець гострий – 1 стручок.
  • Курдючний жир – 200 гр.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Барбарис – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для плову. Баранячі реберця промити і нарізати по кістки невеликими шматочками. Овочі почистити, промити і нарізати тонкою соломкою. Курдючний жир нарізати шматочками, розтопити в глибокій чавунної сковороді або казані і шкварки видалити.

Крок 2. На великому вогні в жиру обсмажити до рум’яного кольору нарізку цибулі.

Крок 3. До цибулі додати нарізану моркву і злегка обсмажити.

Крок 4. Потім до цих овочів перекласти баранячі реберця, обсмажити протягом 15 хвилин, зменшити вогонь до середнього і насипати барбарис з зірою. Залити ці інгредієнти гарячою водою на 1,5-2 см вище їх, додати на свій смак сіль, стручок гострого перцю і тушкувати реберця 30 хвилин, не закриваючи посуд кришкою. За цей час бульйон википить.

Крок 5. Рис для плову кілька разів промити холодною водою.

Крок 6. Викласти його рівним шаром поверх реберець з овочами, акуратно залити гарячою водою на 2 см вище цього шару, помістити 2 головки часнику і готувати плов на мінімальному вогні під кришкою 20 хвилин,  до готовності рису. Потім плов акуратно перемішати. Посуд прикрити на 20-30 хвилин рушником, що зробить рис розсипчастим. Приготований плов з баранячими реберцями сервірувати до столу гарячим. Смачного!

Суп з баранячих реберець

Баранячі реберця можуть бути хорошою основою супу, адже варяться вони швидше інших видів м’яса, а бульйон виходить наваристим. Варіантів супів на реберцях, в залежності від складу інгредієнтів і технології багато і вони мають свої імена: « шурпа, шулюм, харчо, сорпа, бозбаш і інші ». У цьому рецепті готуємо простий суп з баранячих реберець з картоплею, вермішеллю і овочевої засмажкою.

Час готування: 1год 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 1.5 кг.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Вермішель – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для супу. Реберця промити і розрізати по кістки на шматочки. Овочі почистити і промити.

Крок 2. Перекласти реберця в каструлю для супу, залити водою з розрахунком на кількість порцій, посолити і поварити протягом години.

Крок 3. Очищена картопля нарізати брусочками.

Крок 4. Цибуля з морквою і солодким перцем нарізати невеликими кубиками і обсмажити на розігрітій олії до легкого золотистого кольору.

Крок 5. Будь-яку зелень промити і дрібно нарубати.

Крок 6. У бульйон до звареним реберцям перекласти нарізку картоплі, поварити 10 хвилин і потім насипати вермішель. Суп з додаванням вермішелі поварити ще 5 хвилин.

Крок 7. Потім в суп перекласти овочеву засмажку з нашаткованою зеленню, перемішати і після закипання вогонь вимкнути.

Крок 8. Приготованому супу з баранячих реберець дати півгодини для настоювання, потім розлити по суповим тарілках і сервірувати до столу гарячим. Смачного!

Баранячі реберця з овочами в казані

 Баранячі реберця з овочами в казані можна швидко і не клопітно приготувати як до сімейного, так і святкового столу. Реберця відмінно поєднуються з будь-якими овочами і в цьому рецепті беремо картопля, цибуля, морква і солодкий перець. Овочі нарізаємо крупно. Всі інгредієнти спочатку обсмажити, а потім згасимо з додавання приправ по особистому смаку. Готувати блюдо в казані можна і вдома на плиті, і на відкритому вогні на природі.

Час готування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 0.5 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Баранячі реберця промийте під проточною водою, серветкою добре просушіть і розріжте по кісточці на порційні шматки. У казані добре розігрійте олію і на великому вогні обсмажте реберця до рум’яного кольору з усіх боків.

Крок 2. Почистіть промийте овочі. Цибулю наріжте товстими напівкільцями, перекладіть в казан до реберцям і кілька хвилин його посмажте.

Крок 3. Очищену картоплю розріжте на великі шматки, перекладіть в казан і при помішуванні лопаткою, обсмажте його протягом 5-10 хвилин і так само на великому вогні.

Крок 4. Очищені морква з солодким перцем наріжте великої соломкою або шматочками і додайте в казан до обсмаженим інгредієнтам. Залийте реберця з овочами гарячою водою, на свій смак насипте сіль з чорним перцем і вибраними приправами. Кількість води визначайте на свій розсуд.

Крок 5. Казан прикрийте кришкою і тушкуйте все на невеликому вогні протягом 40-50 хвилин і до готовності м’яса і картоплі.

Крок 6. Приготовлені в казані баранячі реберця з овочами розкладіть по тарілках. Блюдо посипте дрібно нашаткованої зеленню і відразу сервіруйте до столу. Смачного!

Шашлик з баранячих реберець на мангалі

Хорошим варіантом приготування баранячих реберець може бути у вас шашлик на мангалі. Для смачного шашлику вибираються реберця, у яких м’язового шару більше, ніж жиру. Маринади використовуються різні ( соєвий, гірчичний, цибульний, томатний і інші ), адже вони також визначають смак готового шашлику. У цьому рецепті реберця маринуємо в простому лимонному маринаді з додаванням спецій.

Час готування: 6 годині 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 1 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Коріандр – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Лимон промити, будь-яким способом віджати сік і перелити його в піалу.

Крок 2. Баранячі реберця промити теплою водою, обсушити серветкою, зруйнувати і нарізати порційними шматочками. Перекласти їх в посуд для маринування.

Крок 3. Будь-яку зелень ( петрушку, кріп або кінзу ) промити і крупно нашаткувати.

Крок 4. До лимонному соку налити олія, перекласти зелень і насипати сіль з чорним перцем і коріандром. Ці інгредієнти добре перемішати.

Крок 5. Приготованим лимонним маринадом залити реберця і все ретельно перемішати Посуд прикрити серветкою і мінімум на 5 годин поставити в холодильник для маринування.

Крок 6. Після закінчення цього часу замариновані реберця акуратно насадити на шампури і запікати на мангалі протягом 1 години і до готовності. Приготований шашлик з баранячих реберець подавати гарячим і з доповненням свіжих овочів. Смачного!

Баранячі ребра в соєвому соусі

Баранячі ребра перед будь-яким способом приготування маринуються в різних маринадах і одним з них може бути соєвий соус. Цей соус добре розм’якшує м’ясні волокна, роблячи м’ясо соковитим і ніжним. У цьому рецепті соєвий соус доповнимо коріандром, васабі, паприкою і оцтом, а час маринування буде 1 добу. Готуємо реберця на сковороді і до смаку вони вийдуть схожими на шашлик.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 0.5 кг.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Васабі – 1 ч.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий посуд налити соєвий соус, олія, покласти васабі і насипати коріандр з паприкою. Ці інгредієнти добре перемішати.

Крок 2. Підготувати баранячі реберця. Їх промити, серветкою обсушити, розрізати по кістки на порційні шматочки і перекласти в посуд для маринування. Потім реберця з усіх боків добре намазати приготованим соусом.

Крок 3. Посуд прикрити плівкою і поставить на добу в холодильник для маринування.

Крок 4. На другий день реберця можна готувати. У сковорідці загострити олія і в ньому обсмажити реберця на великому вогні і до рум’яної скоринки з обох сторін. Перелити в сковороду маринад, додати трохи гарячої води і тушкувати на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом години і до готовності. Воду періодично доливати, щоб повністю не википала.

Крок 5. Приготовлені в соєвому соусі баранячі реберця розкласти по тарілках, доповнити картопляним гарніром, посипати зеленню і сервірувати до столу гарячими. Смачного!

Баранячі реберця з медом в духовці

Баранячі реберця з медом в духовці будуть у вас відмінним блюдом як до сімейного обіду, так і святкового столу. Маринад з додаванням меду і набору прянощів надає реберцям насичений смак і особливий аромат, а специфічний смак баранячого м’яса нівелюється повністю. У цьому рецепті запікаємо реберця на деку в духовці, але можна і на відкритому вогні.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Баранячі ребра – 1 кг.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Оливкова олія / рослинне – 60 мл.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Цедра лимона – 1 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Томатна паста – 1.5 ст.л.
  • Розмарин сухий – 1 ч.л.
  • Тім’ян сухий – 0.5 ч.л.
  • М’ята суха – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Петрушка суха – 1 ч.л.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Лимон добре промийте і дрібної теркою зніміть цедру. Очищені зубки часнику подрібніть будь-яким способом.

Крок 3. У піалу перекладіть подрібнені цедру з часником, мед, томатну пасту, налийте сік лимона з оливковою олією і насипте вказане в рецепті кількість сухих приправ.

Крок 4. Ці інгредієнти добре перемішайте і залиште на 10 хвилин для настоювання.

Крок 5. Баранячі реберця промийте і розріжте на шматочки по 2-3 ребра.

Крок 6. У щільний поліетиленовий пакет перекладіть шматки реберець і перелийте до них приготований маринад. Потім пакет зав’яжіть і руками реберця з маринадом ретельно перемішайте. Покладіть пакет в холодильник мінімум на 1 годину для маринування реберець.

Крок 7. Після закінчення цього часу до реберцям насипте сіль на свій смак, ще раз перемішайте і дайте їм півгодини, щоб трохи зігрілися при кімнатній температурі.

Крок 8. Реберця готові для запікання в котлі барбекю або на мангалі.

Крок 9. Але ми запікаємо їх в духовці. Деко застеліть папером і на нього в один ряд викладіть мариновані реберця. Духовку включіть на 170 ° С і запікайте реберця протягом 40 хвилин.

Крок 10. Потім нагрів збільшите до 210 градусів і продовжите запікання ще 10-15 хвилин, щоб реберця стали рум’яними і покрилися хрусткою скоринкою.

Крок 11. Запечені в духовці баранячі реберця з медом перекладіть на тарілку, посипте кунжутом, доповніть свіжими овочами і сервіруйте до столу гарячими. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал