Торт “Пташине молоко” на желатині – рецепт приготування з покроковим фото

Хочете знати як зробити смачний тортик “Пташине молоко” на желатині, то цей рецепт Вам в цьому допоможе він дуже простий.

Можу сказати, що один з найвдаліших рецептів! Тому раджу швиденько прочитати і приступити до приготування. Такий тортик точно стане окрасою будь-якого святкового столу, і Ваші гості не повірять, що це домашній тортик, приготовлений Вашими ручками!

Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото

Список інгредієнтів:

Для тіста:

  • Жовтки – 4 штук
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Борошно – 80 г
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Для суфле:

  • Яєчні білки – 175 г (5 штук)
  • Згущене молоко – 180 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Лимонна кислота – щіпка
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Желатин – 14 г
  • Вода – 80 г

Для глазурі:

  • Гіркий шоколад – 120 г
  • Цукор – 25 г
  • Вершки 33% – 140 г
  • Вершкове масло – 25 г

Покроковий рецепт приготування з фото:

  1. Для тіста. Приготувати тісто. У жовтки додати цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло. Збити міксером до побіління маси.
  2. Додати просіяне борошно, розпушувач та ванільний цукор. Ретельно перемішати. Тісто має вийти густе. Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото
  3. Викласти тісто у форму на 18 см. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 25 хвилин. Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото
  4. Корж охолодити і розрізати вздовж на два коржі. Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото
  5. Відразу викласти корж у форму на 18 см для збирання торта. Просочити корж просоченням (вода 100 мл + 30 г цукру).
  6. Для суфле. Желатин замочити у воді за рецептом! Залишити набухати. Час набухання дивіться на упаковці. Далі розтопити в мікрохвильовій печі імпульсами або на водяній бані. У розігрітому желатині розчинити половину норми цукрової пудри (50 г). Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото
  7. У мисці збити розм’якшене вершкове масло протягом 2 хвилин до освітлення і пишності. Продовжуючи збивати влити тонкою цівкою згущене молоко кімнатної температури.
  8. В іншій мисці збити холодні білки до пишності. Додати лимонну кислоту, ванільний цукор. Збиваючи на середній швидкості по одній столовій ложці, додати цукрову пудру. Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото
  9. Продовжуючи збивати влити тонкою цівкою желатин. Не зупиняючи міксер додати масляний крем по 1 ст. л. Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото
  10. Швидко зібрати торт. Корж, просочення, половина суфле, корж, просочення, половина суфле. Прибрати у холодильник на дві години. Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото
  11. Для глазурі.  У сотейнику підігріти вершки з цукром до повного розчинення цукру. Шоколад у мисці залити гарячими вершками. Перемішати до розчинення шоколаду. Додати розм’якшене вершкове масло. Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фотоТорт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото
  12. Покрити торт  глазур’ю прибрати в холодильник приблизно на 1 год для застигання. Торт "Пташине молоко" на желатині - рецепт приготування з покроковим фото

Автор рецепту: lenin_dom (Елена, Готовим со Вкусом)

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності