Малосольні огірки в розсолі – 7 швидких рецептів, хрустких огірки з часником і кропом з покроковим фото

3fab210b53c35cf0dce6fb4501e538db

Малосольні огірки в розсолі – це улюблена багатьма закуска зі свіжих і особливо ранніх огірків, яку відрізняють швидкий спосіб соління в розсолі з невеликим вмістом солі і відмінний смак за рахунок часнику і кропу. У рецептах цієї теми готуємо огірки в будь-якому посуді, хоча є багато варіантів в пакеті.

Хрусткі малосольні огірки в банці з часником і кропом

Для приготування хрустких малосольних огірків в банці з часником і кропом важливі деякі нюанси: попереднє замочування овоча і використання холодного розсолу, адже гарячий розсіл хрусткий смак зменшує. Часто хрусткий смак огірків доповнюють гірчицею. Солимо огірки в банку будь-якого обсягу. Час засолювання становить 3 діб.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 60 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. У холодній кип’яченій воді розчин 60 грам кам’яної солі. Це 2 ст.л. без гірки.

da35c7e19f0d977dd0fe776eac73d6b6

Крок 2. Промийте пучок зеленого кропу, обсушити серветкою і дрібно нашаткуйте.

5717b9fdceb62fa788acf31659336381

Крок 3. Очистіть від лушпиння головку часнику і зубки розріжте на поздовжні половинки.

b0c6c9f5fc5a7cac3486d65e7ef47d3b

Крок 4. На дно чистих банок покладіть половину нарізки кропу з часником.

f6051770fa90f5d0e15b347393b3f22e

Крок 5. Заздалегідь замочені і промиті огірки щільно укладіть в банки, маючи в своєму розпорядженні їх вертикально.

ef52ec33d5139c0fa2b23614018ff9e7

Крок 6. Поверх огірків покладіть кріп з часником.

2261e7d6885717be0a1648b5219cd273

Крок 7. Повністю залийте огірки в банці холодним розсолом і закрийте будь-якою кришкою.

d72a8a6785929e5e5b647921c19bbd93

Крок 8. Залиште банки на три доби при кімнатній температурі. Після закінчення цього часу малосольні огірки можна подавати до столу.

74f9537004bb6b9eca2f2ba6ef0dd895

Крок 9. Приготовлені хрусткі малосольні огірки в банці з часником і кропом відмінно зберігають свій смак протягом пару місяців при зберіганні в холодильнику.

Смачного!

b28e492ae91047d5641467f0916cfe77

Малосольні огірки холодним розсолом швидкого приготування

Малосольні огірки холодним розсолом визнаються найсмачнішим і класичним варіантом приготування цієї закуски. У холодному розсолі огірки відмінно зберігають хрусткий смак і зелений колір. Час засолювання становить 1 добу, але його можна скоротити, нарізавши огірки шматочками. У цьому рецепті в розсіл додамо трохи цукру, щоб прискорити процес бродіння.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ст.л. без гірки.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Часник – 4 зубки.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Парасольки кропу – за смаком.
  • Перець горошком – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Огірки добре промити і на кілька годин залити холодною водою.

89aa2133efa3ea86c4e81d3666110a02

Крок 2. Потім у огірків зрізати кінчики.

aa937b501fb94ecdc6ffaa1f2ea714d5

Крок 3. Промити холодною водою набір зелені для засолювання огірків і склад її вибрати на свій смак. Очистити зубки часнику.

f90c85e124fddf027fe4d370326b403c

Крок 4. У будь-який посуд для засолювання пошарово укласти підготовлені огірки з зеленню і часником.

b575c5897d8173b1dac8acd1e596c5b2

Крок 5. В іншому посуді повністю розчинити в літрі холодної води вказану в рецепті кількість солі і цукру. Цим розсолом залити огірки. Поверх їх помістити тарілку з невеликим вантажем і залишити на 10 годин при кімнатній температурі. Потім на 10-12 годин поставити огірки в холодильник.

03772074501a12a66066104b794191a0

Крок 6. Після закінчення цього часу приготовані малосольні огірки холодним розсолом можна подавати до столу. Смачного!

aef947310eba159b554813b833333d75

Малосольні огірки гарячим способом

Малосольні огірки гарячим способом вважаються найшвидшим варіантом приготування цієї смачної закуски, та й гарячий розсіл прибирає гіркоту огірків. У цьому рецепті розрахунок солі беремо класичний і з прянощів додамо кріп з листям смородини, вишні і часником.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – за смаком.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Часник зі стеблом – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промити під проточною водою огірки з зеленню. Часник очистити від зовнішнього лушпиння.

ca3ba7fd46db41b47bc8a1e33604c638

Крок 2. В окремій каструлі закип’ятити два літри чистої води і розчинити в ній потрібну кількість солі з додавання цукру.

1b5a60bd174a7d545e4b4643a5cbc249

Крок 3. В обрану посуд для засолювання огірків укласти два прикропних парасольки з нарізаною зеленню часнику.

3e0617a3fe95c1385fc37f3ecfa7b2bb

Крок 4. Поверх їх укласти один шар підготовлених огірків і покрити листям вишні і смородини. Потім укласти інші огірки, додати нарізані зубки часнику і решті кріп.

ff41bec4682540300a5b91f93490950e

Крок 5. Повністю залити огірки гарячим розсолом. Зверху покласти плоску тарілку.

c367a985ccc52a3774d88fc9bdf90460

Крок 6. Помістити поверх огірків будь-який вантаж і залишити при кімнатній температурі на одну добу. Якщо ви хочете більш квашені огірки, тоді можна залишити їх в теплі ще на добу.

c53fae3eea8dbb860aae75f08c5af145

Крок 7. Через добу малосольні огірки переставити в холодильник.

181a2f3743bde4681d6bf38dfb7dbce5

Крок 8. Приготовлені гарячим способом і охолоджені малосольні огірки можна сервірувати до столу. Смачного!

bc8443fb3d7f6fd4b4d5664d585244ef

Хрусткі малосольні огірки в розсолі з гірчицею

Гірчицю в будь-якому вигляді нерідко додають до різних консервацій, а в цьому рецепті приготуємо з нею малосольні огірки. Гірчиця надає огіркам особливий смак і відмінно зберігає хрустку текстуру.  Смак огірків доповнимо базиліком, часником, петрушкою. Заливаємо огірки теплим розсолом, що також збереже хрусткий смак, а солимо в 3-х літрової банку.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1.5-2 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ст.л. без гірки.
  • Гірчиця в порошку – 1 ст.л.
  • Часник – 1 головка.
  • Базилік – 2 гілочки.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрані для цієї закуски свіжі огірки заздалегідь на пару годин замочити в крижаній воді і потім добре промити.

d20a154e1ca7c134ab6c35ec492a9db9

Крок 2. На дно чистої 3-х літрової банки укласти петрушку з нарізаним слайсами часником.

e48aa31f40c5d2d82c50ec56838bf346

Крок 3. Додати до них промиті гілочки свіжого базиліка.

21e4c938555f5b3f16412d111340b7a5

Крок 4. Потім в банку компактно укласти чисті огірки і поверх насипати ложку сухої гірчиці.

6c6e87ce7a6828c3952fadb15de341a6

Крок 5. У каструлі зварити розсіл із зазначеного в рецепті кількості води і солі. Додати до нього горошки перцю з лавровим листом, пару хвилин поварити і розсіл остудити до кімнатної температури.

2727fb9069275a49a049bab0d9f4d37c

Крок 6. Огірки в банці залити теплим розсолом, прикрити кришкою і повністю остудити. Потім банку на добу поставити в холодильник.

af1ec684f869a622fa26ee49fea92d88

Крок 7. Через добу, а краще через двоє хрусткі малосольні огірки в розсолі з гірчицею можна подавати до столу. Смачного!

f07baa0b19b0898a38f6c2e14d9d7227

Швидкі малосольні огірки в розсолі з хріном

Додавання хрону і частіше у вигляді листя, робить швидкі малосольні огірки в розсолі хрусткими, так як це пряна рослина містить багато дубильних речовин, та й до того ж надає огіркам особливий смак з ароматом. Солимо огірки в каструлі і розчин солі робимо класичним для малосольних огірків. У цьому рецепті доповнимо смак огірків часником з гострим перцем, а розсіл використовуємо теплий.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 2.5 ст.л.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Парасольки кропу – 5 шт.
  • Перець гострий – ½ шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Перець запашний горошок – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти.

128edef44e9a4d0b6750a421127d7b6d

Крок 2. В окремій каструлі довести до кипіння 2 літри чистої води, повністю розчинити в ній сіль і розсіл залишити, щоб трохи охолов.

ce2d097c33b7da5756bc0e8459cfb6b2

Крок 3. Добре промити під проточною водою огірки і видалити кінчики.

96fde82134e0a34e8f2c79033c2db0cc

Крок 4. Промити парасольки кропу з листом хрону і нарізати. Очистити зубки часнику. Гострий перець нарізати дрібними шматочками.

c6bba367c6a76a05f655941149d907e1

Крок 5. Половину нарізки цієї зелені укласти на дно каструлі для засолювання огірків.

a8931d1ebdb88cebdb17fe2fcda90a69

Крок 6. Поверх зелені щільно укласти один ряд підготовлених огірків.

78196344e6f416108f79fc498e119942

Крок 7. Покрити їх частиною решти зелені і укласти другий ряд огірків. На огірки укласти решту зелень, зубки часнику, гострий перець і насипати горошки запашного перцю.

cae46753cddea3701f1f650be1dee7d1

Крок 8. Залити огірки теплим розсолом. Зверху покласти тарілку і невеликий вантаж. Залишити огірки на 12 годин при кімнатній температурі.

585175f0df0d2d2e3741d8ad1981360b

Крок 9. Після закінчення цього часу швидкі малосольні огірки в розсолі з хріном можна подавати до столу. Смачного!

497c6b66ba9178893c7ddc6c72f4f25b

Малосольні огірки на мінеральній воді

Малосольні огірки на мінеральній воді відносяться до варіантів швидкого приготування. Огірки на мінералці відмінно зберігають хрусткий смак, повністю просолюються і добре просочуються ароматом прянощів. Вибирається вода сильногазована і трохи солона. Береться вона в співвідношенні до огірків 1: 1, а сіль додається в розрахунку 2 ст. ложки на 1 літр мінералки і її краще розчинити в гарячій воді.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Вода мінеральна – 1 л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Лист хрону – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 7 зубків.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти для засолювання огірків і відповідний посуд. Промийте зелень і огірки. Очистіть від лушпиння зубки часнику.

2ab6eaeb65b77ab9e5f197651870b2d5

Крок 2. Листя хрону наріжте широкими смужками. Великими шматочками наріжте пучок кропу з парасольками і стеблами. Цю нарізку перекладіть в каструлю.

470b050e37945c720d7c1684efcaade4

Крок 3. Зубки часнику роздушіть тильною стороною ножа і перекладіть до зелені.

74890ced364ae62e5d6ecbc12176a76b

Крок 4. У огірків видаліть кінчики. Потім підготовлені огірки щільно і пошарово укладіть в каструлю поверх зелені, поміщаючи знизу більш великі екземпляри.

e63bd59a3bbdc16db45dc5f2ec1fff67

Крок 5. Трохи мінералки підігрійте, розчиніть в ній сіль і змішайте з рештою води. Цим мінеральним розсолом залийте огірки в каструлі, щоб вони були покриті повністю.

39f421a39dab346e1faf960d858933cb

Крок 6. Поверх огірків покладіть плоску тарілку і невеликий вантаж.

5951106677efde5dabf757c9682e70fa

Крок 7. Залиште огірки при кімнатній температурі на 10 годин. Після закінчення цього часу зніміть пробу і, якщо огірки недостатньо просолилися, залиште їх в розсолі ще на пару годин.

8c868fa9ce3fbbe457d2c44a8096e1f8

Крок 8. Приготовлені на мінеральній воді малосольні огірки, хрусткі і ароматні, можете сервірувати до столу. Смачного!

0f1902445d00edcf5f1bcbf3d88b813a

Швидкі огірки гарячим способом з часником і зеленню

У цьому рецепті вам пропонується приготувати малосольні огірки з часником і зеленню гарячим способом, що швидко і зручно. Огірки в гарячому розшаровуються за 6 годин і добре просочуються ароматом прянощів. Із зелені беремо кропні парасольки, листя хрону, вишні і смородини. Готуємо огірки в каструлі, але можна і в трилітрової банку, як вам зручніше.

Час готування: 6 годині 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1.5 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1.5 ст.л.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Парасолька кропу – 2 шт.
  • Часник – 5 зубків.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти для цієї закуски. Добре промийте під проточною водою огірки і зелень. Очистіть часник. Для засолювання візьміть каструлю з нержавіючої сталі або трилітрову банку.

6fad0a268ad4c69986995a2cb8195112

Крок 2. У огірків видаліть кінчики. Потім огірки щільно укладіть в каструлю і наріжте до них часникові зубки.

342527e440595ad7b4b7593ece85a6a5

Крок 3. Покрийте огірки листям вишні і смородини. Стебла кропу і лист хрону розріжте на великі шматки і укладіть зверху.

6a47d76f8b4234f42a863fa1be27277f

Крок 4. Закип’ятіть літр чистої води і розчиніть в ній 1,5 ст. ложки солі. Якщо цієї кількості розсолу буде недостатньо, то зваріть другу партію з таким же розрахунком солі.

444ad30f90c5a126ced7f8a17d1b9763

Крок 5. Гарячим розсолом залийте огірки в каструлі. Зверху помістіть тарілку з невеликим вантажем і залиште огірки на 6 годин, щоб вони просолилися і охололи.

c75a679f5ce5bb81fe0cf6ac51d24a05

Крок 6. За цей час швидкі огірки гарячим способом з часником і зеленню будуть готові, але їх краще на ніч поставити в холодильник і потім сервірувати до столу.

Смачного!

675630286da45fdd2a684b223a46a7bd

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал