Як засолити горбушу з замороженої риби – 7 швидких та смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як засолити горбушу з замороженої риби знає далеко не кожна господиня. Щоб ви легко змогли впоратися з таким завданням, ми зібрали в статті тільки перевірені рецепти. Тут ви знайдете швидкий спосіб засолити горбушу цілком і шматочками, з використанням спецій, розсолу та олії. А також навчитеся вибирати заморожену горбушу для засолювання, що також дуже важливо.

Малосольна горбуша з замороженої риби з сіллю та цукром

Малосольна горбуша з сіллю та цукром – це чудова страва зі свіжої риби, яку можна приготувати лише з трьох компонентів. Готова горбуша набуває насиченого смаку і аромату, який радуватиме вас протягом тривалого часу. Закуска ідеально підходить для святкового столу або вечері в затишному сімейному колі. Подавати малосольну горбушу можна зі свіжими овочами та зеленню, щоб ще більше насолодитися смаком морського делікатесу.

Час приготування – 2 доби.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг.
  • Сіль – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

1) Випотрошену рибу ретельно промиваємо та ріжемо на порційні шматки середньої товщини, промакуємо серветками з усіх боків.

2) У глибокій чаші поєднуємо цукор з сіллю.

3) Щедро посипаємо сумішшю горбушу та натираємо з усіх боків.

4) Перекладаємо нарізку в контейнер та щільно закриваємо кришкою. На добу поміщаємо в холодильник, потім перевертаємо та залишаємо ще на 24 години.

5) Апетитну рибу сервіруємо та подаємо до столу. Смачного!

Слабосолона горбуша у розсолі в домашніх умовах

Слабосолона горбуша в розсолі в домашніх умовах виходить смачною, а процес досить простий. Але, як і в будь-якому процесі засолювання потрібен час, щоб риба набула легкого солоного смаку і стала придатною до вживання в їжу.

Час приготування: 1 доба

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Тушка горбуші заморожена – 1 кг
  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода –500 мл.
  • Сіль –100 гр.

Процес приготування:

  1. Вибирайте для засолювання красиву на вигляд заморожену горбушу без видимих пошкоджень на шкірі. Рибу необхідно перед засолюванням повністю розморозити, щоб вона просолилася рівномірно.

  2. Якщо у вас непотрошена тушка, то з неї необхідно витягти нутрощі, відрізати голову та плавці. Потім рибу добре помийте.

  3. Далі приготуємо розсіл для горбуші. Закип’ятіть воду та остудіть її до 40 градусів. У теплій воді розчиніть сіль та цукор. Влийте в розчин столовий оцет, додайте перець горошком та лавровий лист.

  4. Покладіть тушку горбуші у відповідну за розміром ємність, влийте розсіл. На рибу встановіть невеликий гніт і тримайте заготовку 3-4 години за кімнатної температури, потім помістіть її на добу в холодильник.

  5. Через добу малосольну горбушу можна подавати на стіл як закуску та використовувати її у приготуванні салатів та бутербродів. Смачного!

Як швидко та смачно засолити горбушу сухим способом з замороженої риби

Як швидко та смачно засолити горбушу сухим способом з замороженої риби – запитають любителі червоної риби, а ми їм відповімо, що у нас є для цього перевірений рецепт. Він швидкий і економний, до того ж, не займе у вас багато часу, тільки потрібно дочекатися, щоб горбуша повністю розморозилася.

Час приготування: 22 год.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 24.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Горбуша – 1,5 кг.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.
  • Сіль – 3 ст.
  • Лист лавровий – до смаку.

Процес приготування:

  1. Після того як ви розморозили рибу, перевірте її на наявність стороннього запаху та при натисканні, тушка має бути щільною. І в жодному разі не використовуйте для засолювання горбуші металеві ємності. Можна засолювати тушку цілком, але зручніше все-таки використовувати лише філейну частину. Для відділення філе необхідно випатрати тушку, відрізати голову та плавці.

  2. Далі зробіть надріз уздовж хребта та розділіть рибу на дві частини, видаліть усі кісточки. До речі, голову та хребет можна згодом використати у варінні бульйону.

  3. У вас вийде два великі шматки філе на шкірі, їх можна залишити цілими або розрізати на кілька великих частин.

  4. Для засолювання беріть сіль великого помелу не йодовану, цукор і за бажання можна додати чорний мелений перець та лавровий лист. Пропорція цукру до солі має становити 1 до 3. Відразу можна змішати ці два основні інгредієнти в окремій ємності.

  5. На дно ємності, в якій солитиметься горбуша насипте невеликий шар солі та цукру. Потім покладіть одну частину філе, її просипте сіллю та цукром, додайте мелений перець та лавровий лист за бажанням. Зверху філейною частиною вниз покладіть другий шматок горбуші, її шкіру також просипте сумішшю солі та цукру. На рибу встановіть гніт і потримайте її за кімнатної температури протягом кількох годин. Потім без гніту приберіть горбушу в холодильник.

  6. Приблизно через добу слабосолона горбуша буде готова і можна знімати першу пробу. Зберігається така риба протягом тижня у холодильнику. Смачного!

Як смачно засолити горбушу шматочками у домашніх умовах

Як смачно засолити горбушу шматочками в домашніх умовах, якщо у вас заморожена риба, ця тема буде розкрита у рецепті. Найважча частина рецепту – це підготовка і обробка тушки горбуші, в іншому засолювання вдасться навіть кулінарам-початківцям.

Час приготування: 12 год.

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 2 ст.
  • Перець чорний горошком/коріандр – 3-5 шт.
  • Олія рослинна – 1,5 ст.л.
  • Горбуша – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Щоб горбуша розморозилася природним шляхом, залиште її на ніч у холодильнику на нижній полиці. На ранок можна випатрати її, помити і приступати до засолювання. Крім риби вам знадобиться цукор, сіль, а також для аромату можна взяти перець горошком або коріандр.

  2. Тушку розріжте вздовж навпіл хребтом. Далі відокремити філе від кісток та шкіри.

  3. Філе горбуші наріжте шматочками приблизно по 1-1,5 сантиметра завтовшки, так риба швидко і добре просолиться.

  4. У мисці змішайте сіль та цукор, додайте пряні спеції за бажанням.

  5. Для засолювання візьміть пластиковий контейнер або скляну форму. На дно форми насипте трохи суміші спецій.

  6. Викладайте шматочки горбуші рівними шарами. Кожен шар прокидайте сумішшю солі, цукру та спецій.

  7. Коли вся риба буде покладена у ємність. Полийте її олією. Закрийте кришкою контейнер і приберіть його в холодильник.

  8. Їсти смачну слабосолону горбушу можна вже за 12 годин. Смачного!

Солона горбуша цілком з замороженої риби

Солона горбуша цілком з замороженої риби – це чудова закуска, яка завжди має великий успіх. До того ж горбуша – це цілком доступна риба, яку можуть дозволити собі все без винятку, а її м’ясисте філе чудово підходить для засолювання.

Час приготування: 1 день

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Перець горошком – 7-9 шт.
  • Горбуша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Лист лавровий – 1-2 шт.
  • Сіль – 2 ст.

Процес приготування:

  1. Заморожену тушку горбуші повністю розморозьте природним способом. Використання для розморожування мікрохвильової печі може погано позначитися на смаку солоної риби. Горбушу випатрайте, відріжте голову, плавці і добре промийте під краном.

  2. У ємності змішайте сіль, цукор та спеції.

  3. Рибу натріть сумішшю спецій з усіх боків, у тому числі шкіру по всій площі.

  4. Тушку горбуші загорніть у пергамент. Помістіть пакунок у широку ємність та встановіть зверху невеликий гніт. У такому стані залиште горбушу на добу за кімнатної температури.

  5. Через добу горбушу витягніть з пергаменту та обмийте проточною водою. Зберігайте кілька днів солону горбушу в холодильнику, вживати її можна відразу ж. Смачного!

Як засолити горбушу в олії

Як засолити горбушу в олії з замороженої риби, ви точно повинні знати. Тому пропонуємо вам обов’язково скуштувати цей оригінальний рецепт. Закуска виходить ніжною, м’якою та соковитою. Така солона риба чудово поєднуватиметься з картоплею або пюре.

Час приготування: 1 день 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Горбуша середня – 1 шт.
  • Вода – 1л.
  • Сіль – 1 ст.
  • Олія рослинна – 100 мл.

Процес приготування:

  1. Щоб горбуша вийшла смачною і добре просолилася, заморожену тушку розморожувати потрібно лише природним способом, на нижній полиці холодильника. Потім рибу випатрайте, очистіть внутрішню порожнину від чорних плівок, відріжте голову, хвіст і плавці. Ретельно обмийте її з усіх боків.

  2. Коли тушка буде готова, можна переходити до приготування розсолу. Закип’ятіть літр води та розчиніть у ній 1 склянку солі. Розчин остудіть.

  3. Горбушу наріжте шматочками завтовшки по 2-3 сантиметри.

  4. Складіть нарзану рибу в контейнер і залийте розсолом. Залишіть горбушу на 2:00.

  5. Цибулеві головки очистіть, помийте і наріжте кубиками або півкільцями.

  6. Шматочки горбуші вийміть з розсолу. Складіть рибу в контейнер, викладати її потрібно шарами, прокидаючи цибульною нарізкою. Останній шар у ємності має бути цибульним, після цього залийте все олією.

  7. Закрийте кришкою контейнер і приберіть його холодильник. Через день солона горбуша в олії буде готова. Смачного!

Домашня солона горбуша з лимоном

Домашня солона горбуша з лимоном – абсолютний фаворит усіх урочистостей, а також з нею виходять прекрасні ситні бутерброди для сніданку на підсмажених тостах. Якщо у вас є можливість замість магазинної солоної горбуші приготувати її самостійно, обов’язково скористайтеся цим шансом.

Час приготування: 1 день

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія рослинна – 100-130 мл.
  • Горбуша потрошена – 1,2 кг

Процес приготування:

  1. Дві середні тушки горбуші повністю розморозьте. Після цього випатрайте їх, відріжте голови та плавці. У списку інгредієнтів вказано вагу потрошеної риби. Лимон вимийте гарячою водою.

  2. Кожну рибку розріжте вздовж хребтом і розділіть навпіл. Після цього відокремте філе від шкіри та кісточок.

  3. Філе горбуші наріжте невеликими смужками приблизно по 2 сантиметри завширшки. Складіть нарізку в миску.

  4. Засипте нарізане філе горбуші сіллю та цукром, акуратно перемішайте.

  5. Лимон наріжте тонкими кружками, потім кожен кружечок розріжте навпіл.

  6. Для засолювання горбуші можна використовувати пластиковий контейнер або скляну банку. Складайте горбушу шарами, перекладаючи їх півколами лимона. Завершіть складання лимонним шаром.

  7. Залийте рибу олією і закрийте ємність кришкою, приберіть в холодильник на 24 години.

  8. Через добу смачна солона горбуша з легким цитрусовим ароматом буде готова, можна пригощатися. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал