Болгарський перець на зиму – 9 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

c8cff3dc82150eb7de34e42629262c67

Болгарський перець на зиму – це дуже яскрава та смачна заготовка для вашого домашнього столу. Якщо хочете урізноманітнити домашнє меню та смачно заготовити перець, то обов’язково беріть на замітку нашу апетитну кулінарну добірку. Тут зібрано дев’ять найкращих рецептів заготовок з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Маринований болгарський перець на зиму

Маринований болгарський перець на зиму – це проста і смачна заготівля, яка точно урізноманітнює ваш домашній стіл. Таке частування послужить цікавою холодною закускою для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 1,5 ст.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Олія – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі маринованого болгарського перцю на зиму відміряємо необхідну кількість овоча, промиваємо його під водою.

49edea00281b42e983c463559c0ec57f

Крок 2. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок, ділимо на частини середнього розміру.

df92aa13542795df8c4fc826726ae7dd

Крок 3. У каструлі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром, олією і столовим оцтом.

2e853b655ed3157b27e43b41032f2d18

Крок 4. Партіями опускаємо перець в киплячий маринад, проварюємо 5 хвилин з початку повторного закипання.

84ab2f6001c64f5eaf21c04a7e263a9a

Крок 5. Розкладаємо по стерилізованим банкам і заливаємо маринадом.

6bd79e6f3bb8da920d3715423a238639

Крок 6. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

94d949e270e8fdf1c6441398d9233a1a

Крок 7. Маринований болгарський перець на зиму готовий. Забирайте на зберігання.

c6745313262ee1441d3fd69a5758c6f8

Салат з болгарського перцю на зиму

Салат з болгарського перцю на зиму – це апетитна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і привабливим по виду. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 750 мл.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі салату з болгарського перцю на зиму підготуємо необхідні інгредієнти.

17e650b878eec53e7ef01a6e40680d1c

Крок 2. Промиваємо перець, очищаємо його від насіння і плодоніжок. Ріжемо овоч на невеликі шматочки і складаємо їх в глибоку каструлю.

27cac103abde13daf975121b400f7300

Крок 3. Промиваємо помідори і ріжемо на частини. Викладаємо їх в каструлю до болгарського перцю.

65cf6cf434b0a807ea2f1e5a539d6fb6

Крок 4. Засипаємо овочі цукром і сіллю, поливаємо олією.

52631d723682ff0d7d78517285289a09

Крок 5. Ставимо посуд з вмістом на плиту. Кип’ятимо і після варимо на невеликому вогні близько 40 хвилин.

dc800919803f6dd1f99bf7662b0993dd

Крок 6. В кінці вмішуємо столовий оцет.

a950c450ce2f5d33a01bdd650c71ccef

Крок 7. Розливаємо заготівлю по стерилізованим банкам, закриваємо кришками і даємо охолонути.

35c698c7927bf258d01780889dcb18c9

Крок 8. Салат з болгарського перцю на зиму готовий. Можна забирати на зберігання.

372136127f89897844bc8147254a8f4b

Болгарський перець в олії з часником на зиму

Болгарський перець в олії з часником на зиму виходить неймовірно апетитним, соковитим і ароматним. Таке частування урізноманітнює ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу з гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтеся перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Олія – 80 мл.
  • Оцет 9% – 80 мл.
  • Цукор – 80 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі болгарського перцю в олії з часником на зиму підготуємо основний овоч, промиваємо його під водою, очищаємо від плодоніжок і насіння.

551b365cb5ec94bac6f242717efd7971

Крок 2. Далі перець обробляємо акуратною соломкою. Очищаємо зубчики часнику.

0f77de5f5b0073513c4dc3ffe5b0058a

Крок 3. Зубчики натираємо на терці або подрібнюємо через прес.

393d05d57ceb3a063c3221b25b57146a

Крок 4. У каструлі з’єднуємо воду з олією, столовим оцтом, цукром, медом, сіллю, часником і спеціями. Кип’ятимо вміст на плиті.

4e099e90b2b1548a1785d9585bdc7c4f

Крок 5. Занурюємо сюди перець і проварюємо близько 10 хвилин.

09c6e314a47c8af1074d7ac867fdf86d

Крок 6. Розкладаємо шматочки перцю по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

e10b89abbba151f80d467090a8f71351

Крок 7. Болгарський перець в маслі з часником на зиму готовий. Забирайте на зберігання!

8160fcade3754010b8c305ae6aed5e06

Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму

Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму порадує вас своїм цікавим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. За допомогою такого частування ви урізноманітнити домашнє меню. Для заготівлі овоча на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Паста томатна – 150 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Олія – 50 мл.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму.

5a819a6fd1c3b37c2b1f48aff0c9524f

Крок 2. У каструлі розмішуємо томатну пасту з водою, сіллю, цукром і олією.

1ac94fe045579a4f963c47c1a1d06e73

Крок 3. Промиваємо перець під водою, очищаємо від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.

dbd2ee537b6025fabab8d623b2f24026

Крок 4. Занурюємо овоч в томатну суміш. Ставимо на плиту, відварюємо близько 30 хвилин на невеликому вогні.

6c961ccf23e1fc3ef0511ba6fb93ebb1

Крок 5. В кінці виливаємо оцет. Перемішуємо, тушкуємо ще хвилину і вимикаємо вогонь.

4f24b7487b72a70e2a45c788e812c638

Крок 6. Виливаємо в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

10630fc2ae90a2825d2d9c785522fb5d

Крок 7. Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму готове. Забирайте на зберігання!

2799d3fa7dbd6651bb620c2060b9a4fa

Аджика з болгарського перцю на зиму

Аджика з болгарського перцю на зиму порадує вас своєю соковитою і помірною пікантністю. Таке частування можна намазувати на чорний хліб або подавати до столу в якості апетитного соусу. Для заготівлі яскравого овочевого продукту використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,6 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 50 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Оцет яблучний – 2,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі аджики з болгарського перцю на зиму.

8a3c8a78554250caf883da3683f8c595

Крок 2. Промиваємо перець під водою, очищаємо від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.

045a545a463ba487b8729c7f58332d91

Крок 3. Очищаємо від лушпиння зубчики часнику, обробляємо їх на частини.

051dde270d75c939301e3a68f56fc57d

Крок 4. Занурюємо обидва інгредієнти в чашу блендера.

6bf7440c69249c42dd7e473de78cf6b5

Крок 5. Перемелюємо овочі до однорідного стану.

96205975838addf04fa8e51a023b876b

Крок 6. Переливаємо отриману масу в глибоку миску, доповнюємо сіллю, цукром і заливаємо яблучним оцтом.

979591a0a6aae774f392ec28567b56fe

Крок 7. Добре перемішуємо вміст і залишаємо на 30 хвилин.

97a6d385d36b9c79d09a8d69e8e30af9

Крок 8. Розливаємо заготівлю по стерилізованим банкам, закриваємо кип’яченими кришками.

0e1924afbf105c14236bb55b9f00a553

Крок 9. Аджика з болгарського перцю на зиму готова. Забирайте на зберігання в холодильник.

e4ee5cf3ee4d5e79e84474986acd4134

Болгарський перець в томаті на зиму

Болгарський перець в томаті на зиму виходить дивно соковитим, апетитним і смачним. Його можна подавати до столу з хлібом або гарячими гарнірами. Приготувати таке частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 4-5 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Сік томатний – 1,5 л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Оцет 9% – 150 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі болгарського перцю в томаті на зиму насамперед підготуємо томатний сік. Можна взяти готовий домашній або вичавити сік з стиглих томатів. Виливаємо його в каструлю.

3d7c3d3a90c75e6ffaad72480dab418a

Крок 2. Промиваємо болгарський перець під водою.

7b96bc23d1db249105b851fcccc2d6d5

Крок 3. Очищаємо його від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.

3757c09d206f2ec738c161aedc5354ac

Крок 4. У каструлю з томатним соком виливаємо олія.

d9bfeeb2c12e61a8291a55791165dd5c

Крок 5. Висипаємо сюди сіль.

d7b8fbf2be0d9f55bbb601e46de8aa46

Крок 6. Слідом відправляємо вказану кількість цукру.

db8c0d40089e91120a98e50a27fdc0da

Крок 7. Додаємо спеції зі списку.

930dd0980b7e6aa36e2e08f2eb755db3

Крок 8. Натираємо сюди зубчики часнику.

a36d80c328fc0f02abd6a8984f66f1a0

Крок 9. Виливаємо столовий оцет. Добре все перемішуємо.

38fe0cc45ce2944ade5c5157eeae6c77

Крок 10. Занурюємо сюди шматочки перців.

e42b235400ef0eb9086763c4956dade8

Крок 11. Доводимо вміст до кипіння і після варимо 20 хвилин.

ff785fe4f541c86ff5384ce68868ed51

Крок 12. Розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

ec8ec241be0347a61578276dd38081e9

Крок 13. Болгарський перець в томаті на зиму готовий. Можна забирати на зберігання.

3c4e756aa5a6cf606b4edc1cac743c74

Маринований болгарський перець з олією на зиму

Маринований болгарський перець з олією на зиму виходить неймовірно апетитним і насиченим за смаком. Заготівля урізноманітнює ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу з гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтеся перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Олія – 250 мл.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Перець запашний горошок – 12 шт.
  • Часник – 12 зубчиків.
  • Лист лавровий – 6 шт.
  • Селера – 6 гілок.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі маринованого болгарського перцю з олією на зиму стерилізуємо банки. На дно укладаємо зубчики часнику і зелень селери.

35776951e71af56078cf824f97613dfa

Крок 2. Далі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром. Після відправляємо сюди спеції, виливаємо олія і оцет.

4859f062ddd3bac8165d0cd6a27c8106

Крок 3. Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіннєвої коробки. Овочі ріжемо акуратними пелюстками.

53cbe166864319cb32b0973463b5963f

Крок 4. Викладаємо овочі в киплячий маринад. Варимо близько 10 хвилин.

63e1185e6c19c97d383c07b168bfa907

Крок 5. Перець щільно розкладаємо по стерилізованим банкам.

5278907de76d20bfd6e5b87683938b0c

Крок 6. Заливаємо їх маринадом з олією.

ce37fbf5d7ea006636d26c66f5a3d5a7

Крок 7. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

03676f0ebac19532f8bb7f6ce0a046f4

Крок 8. Маринований болгарський перець з маслом на зиму готовий. Можна забирати на зберігання.

78f0ae04b594171fb32681b91b6729df

Салат з болгарського перцю і огірка на зиму

Салат з болгарського перцю і огірка на зиму – це смачна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитним. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,6 кг.
  • Огірок – 4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 4 ст.л.
  • Лист лавровий – 5 шт.

Для маринаду:

  • Цукор – 1 ст.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Перець мелений солодкий – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі салату з болгарського перцю і огірка на зиму добре промиваємо огірки і очищаємо їх від шкірки.

67a3c41333df3b7728c656001e3a4cce

Крок 2. Очищені овочі ріжемо тонкими кружечками.

168d213b8deff9e165fc1788c2a26c45

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо півкільцями.

c89d3e4fe07385407fe9689dcdba520a

Крок 4. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Овочі ріжемо тонкою соломкою, відправляємо до огірків.

619db70cf91a52f5e5e035a8b78a339a

Крок 5. Складаємо овочі в більшу посуд. Доповнюємо їх подрібненим часником, сіллю, цукром, олією і оцтом.

c51bd0d68ea38428c6a54a845c26401b

Крок 6. Перемішуємо і залишаємо на одну годину для виділення соку.

468252aa00a9d2d3cb15b3659cffe082

Крок 7. Розкладаємо салат по стерилізованим банкам. Ставимо в велику каструлю з киплячою водою, на дно стелем рушник. Стерилізуємо після закипання 15 хвилин пів-літрові банки, 20 хвилин – літрові. Після закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

8ba8e4c7ad2af5061da969862689764e

Крок 8. Салат з болгарського перцю і огірка на зиму готовий. Можна забирати на зберігання!

971be815c757b7eb374ccbad3aef2d9a

Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами і цибулею

Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами і цибулею приємно здивує вас своїм насиченим смаком і яскравим видом. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто є з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Помідори – 1,5 кг.
  • Морква – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Соус томатний – 250 мл.
  • Оцет 9% – 6 ст.л.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами і цибулею.

0e3edeff90fba22c1f8d44c48c4364a4

Крок 2. Промиваємо помідори і робимо на них хрестоподібні надрізи.

84b89291570ff7dcbe79098ebc433b13

Крок 3. Заливаємо помідори окропом. Ошпарюємо їх.

af2a1eb4f2cbb9a34619d4c003672d0a

Крок 4. Охолоджуємо плоди і знімаємо шкірку. Далі ріжемо невеликими шматочками.

f1a30c00ce57be8c8a583a8ac5c8215c

Крок 5. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.

ca3cf130fbf66d99f0040fb06c79c440

Крок 6. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Після овочі ріжемо на невеликі шматочки.

04e31b737e6ded6256fafbc736d8d2f7

Крок 7. Тонкими невеликими скибочками нарізаємо очищену моркву.

4041fb9f64053a25e1dc13967c24e644

Крок 8. У глибокій каструлі з’єднуємо болгарський перець і помідори. Виливаємо томатний соус і перемішуємо вміст. Ставимо на плиту і тушкуємо близько 25 хвилин. У процесі постійно помішуємо масу.

13dd533a9708c54195e76ab5b63a28ea

Крок 9. Розігріваємо сковороду з олією. Тушкуємо тут до м’якості цибуля з морквою.

56800f9de4744e0fafec4d1dbcc7d479

Крок 10. Перекладаємо обсмажені овочі в загальну каструлю. Сюди ж відправляємо подрібнений часник. Виливаємо оцет, залишки олії. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

e7b1ed44f563975ea84d7af69d0413dc

Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Після закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

36e78735cfdcfbb30abbdb207cc2e58d

Крок 12. Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами і цибулею готове. Забирайте на зберігання.

6fa5bcc2a83507f077b0fc95a382f8c0

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал