Манні биточки, як в дитячому садку – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Манні биточки, як в дитячому садку — це смачні і бюджетні частування, які подають на сніданок або на перекус. Якщо вам набридла манна каша, є класна альтернатива і це саме манні биточки. Їх дуже люблять діти. Подають биточки з такими ж наповнювачами, як і будь-які млинчики, оладки або сирники. Биточки смажать і запікають. Приготуйте і порадуйте близьких!

Манні биточки на сковороді, як в дитячому садку

Манні биточки на сковороді, як в дитячому саду – ласощі, яке урізноманітнює ваші сніданки і підніме настрій. Биточки виходять ніжними. Страва з манки доповнюють варенням, сметаною або згущеним. Користуйтеся шикарним рецептом із задоволенням.

Биточки з манної каші

Биточки з манної каші я часто готую на сніданок. Молочну кашу домашні їдять рідко, а ось манні биточки просто обожнюють. Домашня випічка виходить ніжною і солодкою. Подають биточки зі сметаною або з варенням. Наповнювачі використовую кожен раз різні. Якщо додаю родзинки або інші сухофрукти, то кількість цукру зменшую.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

інгредієнти:

  • Крупа манна – 100 гр.
  • Молоко – 300 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кунжут – 50 гр.
  • Пшеничне борошно – 50 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відмітьте кількість всіх інгредієнтів, зазначених в рецепті. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно в залежності від власних смакових уподобань. Можна биточки зробити взагалі несолодкими, додавши, наприклад, зелень і часник.

Крок 2. У сотейник налийте молоко, посоліть і поцукріть. Нагрійте до появи бульбашок. У підігріте молоко насипте 100 грамів манної крупи. Помішуючи вінчиком, доведіть кашу до загустіння на найменшому нагріванні. Зварену кашу зніміть з плити і остудити. Далі вбийте куряче яйце.

Крок 3. Гарненько вмішайте яйце. На тарілку насипте кунжут і пшеничне борошно. Перемішайте.

Крок 4. З манної каші сформуйте грудочки приблизно однакового розміру. Приплюсніть рукою і запаніруйте з усіх боків в сухій суміші.

Крок 5. Сковорідку нагрійте на помірному вогні. Промажте дно маслом без запаху. На відстані один від одного викладіть манні биточки. Підрум’яньте з обох сторін до апетитної золотистої скоринки.

Крок 6. Підсмажені манні биточки викладіть на тарілку для подачі, і пригощайте улюблених людей. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Манні биточки з киселем, як в дитячому садку

Манні биточки з киселем, як в дитячому садку, виходять надзвичайно ніжними і неймовірно апетитними. Биточки я готую з залишилася після сніданку або вечері манної каші. Кисіль готую кожен раз різний, використовую свіжі і заморожені ягоди, іноді використовую пачку магазинного киселю. Виходить дуже смачно, дітям подобається.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Манна каша – 300 гр.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Крохмаль картопляний – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Малина – 1 ст.
  • Вода – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо кисіль. У сотейник складіть ягоди, у мене на цей раз заморожена малина. Залийте холодною водою.

Крок 2. Поставте на плиту, доведіть до закипання. Варіть хвилин 20 на найменшому нагріванні.

Крок 3. Компот разом з ягодами акуратно, щоб не обпектися, злийте через сито, ягоди протріть. Залишки кісточок викиньте. Ягідне пюре поставте знову на плиту, всипте цукор.

Крок 4. 2 ложки картопляного крохмалю розведіть невеликою кількістю води, тонкою цівкою влийте в малинову субстанцію. Постійно помішуючи, доведіть до загустіння.

Крок 5. В манну кашу вбийте куряче яйце, попередньо помивши і висушивши його.

Крок 6. Гарненько вмішайте яйце. Насипте ложку картопляного крохмалю. Розмішайте.

Крок 7. На тарілку насипте панірувальні сухарі, у мене власного приготування. З манної каші сформуйте грудочки приблизно однакового розміру. Приплюсніть рукою і запаніруйте з усіх боків в сухарях.

Крок 8. Сковорідку нагрійте на помірному вогні. Промажте дно вершковим маслом. На відстані один від одного викладіть манні биточки. Підрум’яньте з обох сторін до апетитної золотистості.

Крок 9. Рум’яні манні биточки викладіть на тарілку для подачі, прикрасьте на свій розсуд.

Крок 10. Полийте приготованим малиновим киселем і запрошуйте рідних і близьких до сніданку. Смачного!

Манні биточки, запечені в духовці

Манні биточки, запечені в духовці, прекрасний варіант для смачного сніданку або частування до дружнього чаювання. Випічка виходить соковитою і ніжною і чудово поєднується з різними сухофруктами. Мені дуже подобається поєднання з сушеними ягодами, особливо з вишнею.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 6 ст.л.
  • Молоко – 500 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Пшеничне борошно – 3 ст.л.
  • Ванілін – щіпка.
  • Вишня сушена – за смаком.
  • Стружка кокосова – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструльку налийте півлітра молока, посоліть і поцукріть. Нагрійте на помірній температурі до появи бульбашок. У підігріте молоко насипте 6 столових ложок манної крупи. Помішуючи вінчиком, доведіть кашу до загустіння на найменшому нагріванні. Будьте уважні, щоб каша не підгоріла.

Крок 2. Зварену кашу зніміть з плити і остудити. Далі вбийте куряче яйце, заздалегідь помивши і висушивши його. Насипте дрібку ваніліну і 3 столові ложки пшеничного борошна.

Крок 3. Гарненько вмішайте яйце і борошно з ваніліном. Додайте сушену вишню за смаком. Розмішайте.

Крок 4. Дно силіконових формочок присипте кокосовою стружкою. Наповніть їх манним тістом. Зверху присипте кокосовою стружкою. Нагрійте духовку при 180 градусах. Випікайте манні биточки хвилин 20.

Крок 5. Готові биточки акуратно дістаньте з духовки і остудити. Манники перекладіть на красиву тарілочку, і задекоруйте кокосовою стружкою.

Крок 6. Ароматне ніжне частування подавайте порційно. Смачного!

Манні биточки на молоці

Манні биточки на молоці виглядають досить апетитно. Золотиста хрустка скоринка і ніжна текстура сподобається всім. І навіть тим, хто манну кашу не переварює з дитинства. Причому ніхто навіть не здогадається, що частування приготовлено з ненависної манки. Ситно і красиво.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 100 гр.
  • Молоко – 400 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ч.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відзначте складові для шикарного частування.

Крок 2. У сотейник або товстостінну каструльку налийте молоко, посоліть і поцукріть. Підігрійте до виникнення бульбашок. У нагріту субстанцію насипте 100 грамів манної крупи. Помішуючи вінчиком, доведіть кашу до загустіння на найменшому нагріванні. Дивіться, щоб каша не пригоріла.

Крок 3. Гарячу манну кашу зніміть з плити і остудіть. Коли каша охолоне, розбийте куряче яйце, заздалегідь промивши і висушивши його.

Крок 4. Гарненько вмішайте яйце до однорідної маси, щоб не було ніяких грудочок. На тарілку насипте панірувальні сухарики. Сухарі можна використовувати покупні або приготувати самостійно.

Крок 5. З манної каші сформуйте колобочки приблизно однакового розміру. Приплюсніть рукою і щедро обваляйте з усіх боків в сухариках. Сковорідку нагрійте. Промажте дно маслом без запаху. На відстані розкладіть манні биточки. Підрум’яньте до апетитної золотистості.

Крок 6. Переверніть лопаткою на іншу сторону і підсмажте до хрусткої рум’яності.

Крок 7. Золотисті манні биточки складіть на тарілку для подачі. Здобрити сметаною і запрошуйте сім’ю до сніданку. Смачного!

Пісні манні биточки

Пісні манні биточки виходять чудовими. З простих інгредієнтів виходить дивовижне частування, яке дуже подобається діткам. Подають поживну страву зі сметаною, медом, варенням, згущеним молоком і всім, чим хочете. Пробуйте і вам стовідсотково сподобається!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 0,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 5 ст.л.
  • Мак – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Вода – 350 мл.
  • Ванілін – щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте 15 грамів харчового маку.

Крок 2. У сотейник налийте 350 мілілітрів води, посоліть і поцукріть. Нагрійте на помірній температурі до появи бульбашок. Введіть відміряний мак. Прокип’ятити.

Крок 3. У киплячу воду насипте половину склянки манної крупи.

Крок 4. Помішуючи лопаткою, доведіть кашу до загустіння на найменшому нагріванні.

Крок 5. Зварену кашу зніміть з плити і остудити. Далі вмішайте 5 столових ложок пшеничного борошна і ванілін. З манної каші сформуйте грудочки приблизно однакового розміру. Сковорідку нагрійте на помірному вогні. Промажте дно маслом без запаху.

Крок 6. Викладіть манні биточки. Підрум’яньте з обох сторін до красивої золотистої скоринки. Підсмажені манні биточки перекладіть на тарілку для подачі. Пригощайте близьких. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал