Торт Тірамісу: Рецепт покроково в домашніх умовах, фото

Тірамісу – це торт, що складається з довгого печива, вершкового крему та кави. Десерт з’явився в Італії. Особливу популярність він придбав в 1960-70 рр. Його можна приготувати в домашніх умовах з додаванням алкоголю, сиропу, шоколаду та інших інгредієнтів.

Зміст

Класичний рецепт десерту

Це найбільш простий і швидкий рецепт десерту.

Приготування покроково з фото далі.

Склад інгредієнтів

Список продуктів для приготування класичного торта:

  • 10 шт. печива савоярді;
  • 250 г маскарпоне;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 50 мл лікеру;
  • 150 мл міцно завареного кави;
  • 30 г порошкоподібної какао;
  • 2 курячих добірних яйця.

Покроковий процес приготування

Інструкція, як зробити тірамісу:

  1. Яйця розділити на білки і жовтки з допомогою пластикової пляшки. Жовтки викласти в чашу блендера, доповнити цукром і збивати протягом 5 хв. до отримання єдиної суміші. Окремо пробити блендером білок до появи міцної піни.
  2. Маскарпоне покласти в миску, розтерти з допомогою віночка, відправити невеликими частинами в збиті жовтки разом з білком і перетворити в єдину масу, консистенція якої нагадує сметану.
  3. Савоярді викласти на блюдо, полити міцно завареним кави, лікером і залишити на кілька хвилин для просочування.

  4. Половину підготовленого печива розкласти по дну форми і змастити невеликою частиною крему. Зверху викласти залишився печиво і покрити залишками крему.
  5. Десерт прикрасити порошкоподібною какао, затягнути харчовою плівкою і помістити на полицю холодильної камери. Торт повинен охолоджуватися всю ніч.

Що можна додати

Для приготування десерту можна використовувати молоко, вершки, сир, корицю, гіркий або молочний шоколад, ваніль, ягоди і фрукти.

Як подавати страву на стіл

Тірамісу подають в охолодженому вигляді, прикрасивши свіжими ягодами, фруктами або м’ятою.

З ананасами

На приготування тірамісу з ананасами потрібно витратити 35 хв.

Склад інгредієнтів

До складу десерту на 8 порцій включено :

  • 300 г консервованих ананасів;
  • 400 г савоярді;
  • 500 г маскарпоне;
  • 4 курячих яйця;
  • 200 г білого цукру;
  • 1 чашка натуральної кави;
  • какао-порошок для прикраси.

Покроковий процес приготування

процес приготування десерту з ананасом:

  1. По мисках розкласти відокремлені один від одного білки і жовтки. До білків засипати цукровий пісок і ретельно збити за допомогою міксера. В іншій ємності збити жовтки, відправити до них маскарпоне і добре перемішати, щоб вийшов однорідний крем.

  2. В охолоджений міцно заварений каву опустити по черзі печиво і викласти його половину в глибоку форму щільно один до одного. Приготованим кремом обмазати основу десерту, а зверху розмістити консервовані кільця ананасів і повторювати шари, поки інгредієнти не закінчаться.
  3. Сформований ніжний десерт присипати порошкоподібною какао і помістити в холодильник для просочення на кілька годин.

З бренді і вишнею

Торт Тірамісу в домашніх умовах можна приготувати з бренді і вишнею.

Торт Тірамісу, рецепт приготування з бренді і вишнею.

Приготування далі.

Склад інгредієнтів

Щоб приготувати 8 порцій цього варіанту тірамісу, потрібно взяти:

  • 200 г печива савоярді;
  • 3 ст. л. бренді;
  • 300 г свіжих або консервованих вишень;
  • 125 г темного шоколаду;
  • 3 ст. л. порошкоподібного какао;
  • 2 ст. вершків;
  • 3 ст. л. цукрової пудри;
  • 0,5 ст. міцно завареного кави.

Покроковий процес приготування

Кроки приготування тірамісу з бренді і вишні:

  1. Дно форми об’ємом 1,2 л застелити листом пергаменту, вмочити савоярді в бренді і міцно заварені кави. Підготувати вершки, охолодивши їх і збивши з допомогою блендера або міксера. Половину збитих вершків перелити в іншу миску, доповнити порошкоподібною какао, цукровою пудрою і добре перемішати.
  2. Свіжі вишні висипати в друшляк, вимити під водою з-під крана, перекласти на обробну дошку, розрізати ножем навпіл і позбавити від кісточок. Порізані ягоди засипати в іншу половину вершків і ретельно перемішати.

  3. По дну форми розподілити половину печива, промазати її шоколадним і вишневим кремом. Завершити складання десерту, виклавши зверху залишки савоярді. Сформований торт затягнути харчовою плівкою, поставити в холодильник і тримати там протягом 6 ч.
  4. Після охолодження дістати з холодильника торт, перевернути його і покласти на плоске блюдо. Десерт рівномірно посипати какао-порошком, тертим шоколадом і прикрасити залишилася вишнею.

З домашнім печивом «Дамські пальчики» і вином

На приготування ніжного десерту піде 2-3 ч.

Склад інгредієнтів

Набір продуктів для приготування тірамісу:

  • 250 г борошна вищого сорту;
  • 7 яєчних білків;
  • 15 яєчних жовтків;
  • 380 г цукрового піску;
  • 350 мл вершків жирністю від 30%;
  • 350 г маскарпоне;
  • 120 мл вина;
  • 100 мл міцно завареного кави;
  • 20 г порошкоподібної какао;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • цукрова пудра для обсипання.

Покроковий процес приготування

Приготувати тірамісу можна, дотримуючись даної інструкції:

  1. Жовтки відправити в чашу блендера, засипати до них 170 г цукрового піску і збивати на максимальних обертах, поки не з’явиться повітряна піна. Окремо почати збивати білки, поступово збільшуючи швидкість міксера і підсипаючи до них 100 г білого цукру. Невеликими частинами вмішати збиті білки в жовтки.

  2. Борошно висипати в глибоку ємність, доповнити розпушувачем, ретельно перемішати і просіяти в яєчну суміш через сито. Замістити з інгредієнтів тісто і заповнити їм кондитерський мішок, у якого є кругла насадка діаметром 1 см. Покрити папером для випічки деко і висадити на нього печиво довжиною 7 см за допомогою кондитерського мішка.
  3. Включити духовку для розігріву до максимальної температури. Печиво присипати цукровою пудрою і відправити в розігріту духовку приблизно на 10-15 хв. Спечені дамські палички акуратно дістати з духового шафа і остудити.
  4. За допомогою блендера збити до стану стабільної піни вершки, перелити їх в миску, накрити плівкою і охолодити, поставивши в холодильник. Підготувати водяну баню і відправити на неї суміш, приготовану з 5 жовтків, 120 г білого цукру і вина. Суміш нагрівати до температури 65 ° C при безперервному помішуванні.
  5. Теплу суміш зняти з плити і збивати, використовуючи міксер, поки не утвориться маса білого кольору. Маскарпоне покласти в окрему тарілку і почати помішувати, додаючи в нього яєчну суміш. У кремоподібну масу додати охолоджені збиті вершки і добре перемішати за допомогою міксера. Готовий крем відправити на 30 хв. в холодильник, накривши харчовою плівкою.
  6. Крем, печиво і міцно заварені кави поділити на 3 рівні частини. Взяти роз’ємну форму, діаметр якої – 28 см, викласти в неї 1/3 випеченого печива, полити його 1/3 міцно завареного кави і покрити 1/3 крему. Виконати ті ж самі дії, поки не закінчаться інгредієнти.
  7. Ніжний десерт охолодити, поставивши на кілька годин в холодильник. Перед подачею торт витягти з рознімної форми і викласти на гарне блюдо.

З коньяком

На приготування тірамісу з коньяком буде потрібно виділити приблизно 15 хв.

Кількість компонентів розраховане на 10 – 12 невеликих порцій.

Склад інгредієнтів

Для приготування слід узяти наступний набір інгредієнтів:

  • 24 шт. печива савоярді;
  • 2 ч. л. розчинної кави;
  • 250 г сиру маскарпоне;
  • 200 мл води;
  • 350 г вершків жирністю від 33%;
  • 5 ст . л. цукрової пудри;
  • 1 ст. л. коньяку;
  • 1 ст. л порошку какао.

Покроковий процес приготування

Приготувати тірамісу з коньяком можна за наступною інструкції:

  1. 200 мл води нагріти в сотейнику до кипіння і перелити в стакан, всипати каву і ретельно розмішати. В гарячу каву влити коньяк і повторно перемішати склад.
  2. Роздрукувати упаковку савоярді і просочити кожне печиво, занурюючи його в склянку з кавою і коньяком. Після просочення відразу укласти печиво в форму, розміщуючи їх щільно один до одного. На 1 шар має піти близько 12 шт.

  3. Вершки попередньо охолодити в холодильній камері, вилити їх в миску і збити, скориставшись міксером, до утворення густої маси. У збиті вершки ввести маскарпоне, всипати цукрову пудру і ще раз збити до отримання однорідної маси.
  4. Половину готового крему розподілити поверх просоченого печива. Час, що залишився печиво просочити таким же чином і розкласти наступним шаром. Покрити печиво кремом і розрівняти його лопаткою.
  5. За допомогою сита посипати торт порошком какао і відправити його в холодильну камеру на 2 – 3 год.

Як подавати страву на стіл

Тірамісу потрібно розрізати на невеликі порції, викласти кожну на маленьке блюдце і подати до столу як десерт.

З домашнім печивом савоярді

На приготування тірамісу з домашнім печивом савоярді слід виділити близько 60 хв.

Склад інгредієнтів

Для савоярді Для крему
4 яйця325 мл жирних вершків
120 г цукрового піску250 г маскарпоне
120 г борошна5 яєць
3 ст. л. кукурудзяного крохмалю125 г цукрового піску
1 пакетик ваніліну300 мл міцної кави
1/4 ч. л. кухонної солі2 ст. л. порошку какао

Покроковий процес приготування

Для створення тірамісу з домашнім савоярді потрібно слідувати цій інструкції:

  1. Для савоярді розбити в миску яйця, всипати поварену сіль з цукровим піском і збити компоненти, скориставшись міксером на максимальній потужності, до утворення густої піни.
  2. В отриману яєчну масу ввести муку, просіюючи її через сито над мискою зі збитим яйцем. Також ввести крохмаль і акуратно перемішати компоненти за допомогою кухонного лопатки до однорідності.
  3. Отримане тісто помістити в кулінарний мішок. Деко застелити пекарської папером і відсадити на нього смужки тіста довжиною 10 см. Заготовки посипати цукровою пудрою і відправити їх в заздалегідь нагрітий до 180 ° С духовку. Випікати савоярді протягом 10 – 15 хв.

  4. Заварити потрібну кількість кави і дати йому повністю охолонути. Для крему в миску помістити маскарпоне, влити вершки і збити інгредієнти, скориставшись міксером, до отримання однорідної суміші.
  5. У чисту ємність розбити яйця, додати трохи солі, цукровий пісок і збивати склад до утворення густої піни протягом 10 хв. З’єднати вершкову масу з яєчної і перемішати.
  6. Готове печиво залити каву, розкласти його половину по дну форми і покрити половиною крему, розрівнюючи лопаткою. На крем викласти залишки просоченого печива і покрити його шаром залишився крему. Десерт прибрати на кілька годин в холодильну камеру для застигання крему.

Як подавати страву на стіл

Перед подачею потрібно посипати тірамісу порошком какао, використавши сито. Десерт слід нарізати на порції і подати на стіл разом з гарячим чаєм.

Яблучне тірамісу

Торт Тірамісу в домашніх умовах можна приготувати з яблуками.

Склад інгредієнтів

Для приготування 8 порцій яблучного тірамісу слід взяти:

  • 400 г печива савоярді;
  • 2 великих яблука;
  • 150 мл вершків;
  • 400 г сирного сиру;
  • 50 мл лікеру;
  • 100 г білого цукру;
  • 70 г темного шоколаду;
  • 100 мл питної води;
  • трохи какао-порошку.

Покроковий процес приготування

Інструкція приготування десерту з яблуками:

  1. Під водою з-під крана обполоснути яблука, просушити їх на сухих рушниках, звільнити від шкірки, використовуючи овочистку. Очищені фрукти покласти на обробну дошку, розрізати на 2 половинки, очистити від серцевини з насінням і тонко порізати шматочками.

  2. У каструлю невеликого розміру засипати підготовлені яблука, залити їх холодною водою, посипати 1 ст. л. білого цукру і перемішати. Яблука відправити на плиту, закип’ятити, готувати до м’якості протягом 10 хв., Процідити за допомогою сита в окрему ємність, трохи остудити, збити разом з цукром, що залишився і сирним сиром. Що виділився яблучний сік додати в лікер і розмішати.
  3. Вистелити дно форми пергаментним листом, а зверху викласти шар крему. Просочити печиво лікером, розкласти поверх крему і таким чином чергувати шари. Завершити складання десерту потрібно кремом. Торт, прикривши харчовою плівкою, помістити в холодильник і залишити там на 3 год., Щоб він повністю просочився.
  4. Яблучний десерт витягнути з холодильника, присипати какао, темним шоколадом, натертим на крупній тертці, поділити на порційні шматочки і подати до столу з чаєм.

Лимонне тірамісу

Торт Тірамісу в домашніх умовах можна приготувати з лимонним лікером за 30 хв. Компонентів вистачить на 8 порцій десерту.

Склад інгредієнтів

Для створення десерту слід підготувати наступні продукти за списком:

  • 4 яйця;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 500 г маскарпоне;
  • 3 лимона;
  • 2 ст. л. лікеру Лимончелло;
  • 1/4 ч. л. кухонної солі;
  • 250 мл води;
  • 250 г цукрового піску;
  • 500 г печива савоярді.

Покроковий процес приготування

Приготувати лимонне тірамісу можна за наступною схемою:

  1. За допомогою дрібної терки зняти цедру з лимонів.

  2. Цедру з двох лимонів висипати в сотейник. Частину, що залишилася цедру відкласти для приготування крему. Також з двох лимонів вичавити сік. Можна скористатися соковижималкою або віджати сік руками. Сік вилити до цедрі в сотейник, додати воду і всипати цукровий пісок. Варити суміш на невеликому нагріванні протягом 10 хв., Прибрати з вогню і остудити до кімнатної температури.
  3. Підготувати 2 чисті миски. Розбити в одну яйця і дістати жовтки будь-яким зручним способом. Жовтки перенести в чисту миску, ввести до них цукрову пудру і збити компоненти на максимальних обертах міксера до отримання пишної маси.
  4. До збитим жовтків відправити вершковий сир, ретельно розмішати, туди ж додати решту цедру разом з лікером і змішати складові до однорідності.
  5. До білків додати поварену сіль і збити їх до отримання густої піни. Перелити в крем білкову суміш і обережно змішати вміст миски лопаткою.
  6. 1/3 крему рівним шаром розподілити на дні прямокутної форми. Зверху викласти половину печива савоярді, попередньо просочивши його готовим лимонним сиропом. Повторити шари і викласти останнім шаром залишки крему.

Печиво можна додатково скропити лікером. Перед подачею охолоджувати десерт в холодильній камері протягом 4 ч.

Як подавати страву на стіл

Лимонний тірамісу потрібно подати до столу цілком у формі, попередньо прикрасивши десерт смужками лимонної цедри. Також верхній шар крему можна прикрасити, створивши візерунки за допомогою вилки або зубочистки.

Без печива

Торт Тірамісу в домашніх умовах можна приготувати без печива за 3 год.

Кількість інгредієнтів розраховане на 15 порцій.

Склад інгредієнтів

Для бісквіта Для просочення Для крему
170 г борошна130 мл води300 мл вершків від 30%
6 яєць120 г цукрового піску2 ст. л. цукрової пудри
200 г цукрового піску1 упаковка ваніліну500 г маскарпоне
1 пакетик ваніліну1 ст. л. порошку какао
1 ст. л. кавового лікеру
100 мл кави

Покроковий процес приготування

Приготувати торт тірамісу без печива савоярді можна за наступною інструкції:

  1. Для бісквіта вилити міцну каву в сотейник, додати цукровий пісок, ванілін і поставити на середній вогонь. Коли вміст почне кипіти, зменшити нагрів і варити компоненти протягом 8 хв. Після варіння остудити суміш.
  2. У миску розбити 5 яєць, дістати жовтки зручним способом, перенести їх в окрему миску. Білки прибрати в холодильну камеру до запитання. Час, що залишився яйце розбити до жовтків і збити компоненти до однорідної густої маси. Не перестаючи збивати, ввести кавову рідина до яєць і продовжити змішувати складові протягом 10 хв. У суміш залити кавовий лікер і перемішати.
  3. Охолоджені білки збити міксером до отримання щільної піни.

  4. Акуратно з’єднати збитий білок з кавово-яєчної сумішшю, перемішуючи їх лопаткою. У підсумкову суміш частинами висипати борошно через сито, продовжуючи перемішувати складу.
  5. Готову масу перекласти в роз’ємну форму для випікання діаметром 26 см. Поставити форму в нагріту до 180 ° С духовку і випікати бісквіт до появи світло-оранжевого кольору. Після випічки остудити бісквіт при кімнатній температурі, не дістаючи його з форми. Остиглий бісквіт слід залишити при кімнатній температурі ще на 5 – 6 ч.
  6. Розрізати корж горизонтально на 3 частини. Для просочення вилити воду в сотейник, додати цукровий пісок і довести суміш до кипіння. Коли цукор розчиниться, можна зняти сотейник з плити, остудити сироп і просочити їм коржі. За бажанням можна додати в сироп трохи кавового лікеру.
  7. Для крему вилити в чисту ємність вершки, всипати пудру і збити компоненти. В окремій мисці перемішати вершковий сир з порошкоподібною какао і також збити. Обидві маси з’єднати і акуратно перемішати.
  8. Все коржі змастити отриманим кремом і укласти один на одного. Також змастити боки торта. Надіслати торт в холодильну камеру на кілька годин для охолодження.

Як подавати страву на стіл

Торт Тірамісу, приготований в домашніх умовах, потрібно подати на стіл, попередньо прикрасивши його тертим білим шоколадом. Боки торта можна обсипати вафельної крихтою.

З рікотою, горіхами і корицею

Для приготування торта тірамісу з рікоттою горіхами і корицею потрібно виділити близько 60 хв.

Склад інгредієнтів

Необхідно взяти наступний набір продуктів за списком:

  • 3 яєчні білки;
  • 4 яєчних жовтки;
  • 200 г цукрового піску;
  • 100 г борошна;
  • 1,5 ч. л. кориці;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 500 г рікотти;
  • 250 г натурального йогурту;
  • 100 г меленого фундука;
  • 1 упаковка ваніліну;
  • 100 мл свіжозвареної кави;
  • 100 г порошку какао.

Покроковий процес приготування

Приготування торта тірамісу з рікоттою, горіхами і корицею включає в себе наступні кроки:

  1. Білки вилити в миску і збити на повільній швидкості. Поступово збільшуючи обороти міксера, додати до білків 100 г цукру по 1 ст. л. і продовжити збивати компоненти в густу піну. Жовтки збити до отримання невеликої піни і акуратно з’єднати з білками.

  2. За допомогою сита просіяти перемішану з 1 ч. л. кориці борошно і додати суху суміш в яєчну, змішати компоненти віночком до єдиної маси. Отримане тісто перемістити в кондитерський мішок.
  3. Деко застелити пергаментним папером і відсадити на нього з мішка смужки довжиною 8 – 10 см. Заготовки посипати цукровою пудрою і поставити в духову шафу, нагріту до 180 – 200 ° С. Випікати печиво протягом 10 хв. Після випічки повністю охолодити печиво до кімнатної температури.
  4. Частину, що залишилася корицю змішати з гарячою кавою і охолодити. Рікотту помістити в миску, висипати до неї залишки цукрового піску, додати йогурт і упаковку ваніліну. Перемішати компоненти, застосувавши міксер. У кремову масу висипати подрібнений фундук і перемішати ложкою.
  5. Печиво занурити в тепле кави з корицею і викласти його половину на дно круглої форми, покрити печиво кремовою масою з рікотти з фундуком та повторити шари. Форму з тірамісу прикрити поліетиленовою плівкою і відправити на 6 ч. В холодильну камеру. Після просочення торт потрібно посипати какао-порошком.

В торт не рекомендується додавати кави низької якості. Для приготування тірамісу найкраще використовувати сир маскарпоне, зроблений в домашніх умовах. Замість кави для просочення печива можна використовувати фруктовий або ягідний сироп.

Відео про приготування торта Тірамісу

Рецепт приготування торта Тірамісу:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал