Пісні страви – 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

Збірка дуже смачних і простих у приготуванні пісних страв.

Печериці з сочевицею

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Сочевиця зелена – 1 скл.
  • Печериці – 300 г
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень
  • Олія соняшн. / оливкова – для смаження

Склянка= 250 мл
Цибуля – велика, морква-середня
Сочевицю використовуємо зелену, так як вона зберігає форму при варінні.

Приготування:

  1. Сочевицю промила. Поклала до каструлі. Додала 500 мл води. Увімкнула плиту.
  2. Після того, як сочевиця закипіла, зменшила нагрівання і варила 20 хвилин. Сочевиця має стати м’якою, але не розваритися. Воду злила.
  3. Цибулю нарізала дрібно, печериці – часточками, моркву натерла на тертці.
  4. Обсмажила на олії до м’якості цибулю. Додала до неї моркву. Жарила ще пару хвилин. Додала до овочів гриби, перемішала і готувала ще 5 хвилин.
  5. Часник та зелень нарізала дрібно. Додала до овочів сочевицю, зелень, часник. Посолила, поперчила. Добре перемішала та вимкнула плиту. Готово

Пісний куліш

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Картопля (очищена) – 400 г
  • Пшоно – 1 скл.
  • Цибуля вел. – 1 шт
  • Морква сер. – 1 шт
  • Вода гаряча – 500 мл
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Олія оливкова / рослинна – для смаження
  • Сіль за смаком

Для приготування використовувала глибоку сковорідку.
Цибулю нарізала дрібним кубиком, моркву – соломкою, картоплю – середнім кубиком.

  1. Пшоно промила, дала воді стекти.
  2. Обсмажила на олії цибулю з морквою.
  3. Додала пшоно, картоплю, гарячу воду, лавровий лист, сіль.
  4. Перемішала. Готувала під кришкою на невеликій температурі.
  5. Води можна взяти 600 мл, якщо любите рідку консистенцію.

Картопля з мексиканською сумішшю

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

  • Картопля – 1 кг
  • Суміш мексиканська – 1 пачка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Олія рослинна для обсмажування
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 100 мл
  • Зелень для прикраси

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

Приготування:

  1. Цю страву можна приготувати в глибокій сковороді або в мультиварці.
  2. Цибулю нарізати дрібним кубиком, картоплю невеликими шматочками.
    Мексиканську суміш розморожувати не треба.
  3. У сковороді або чаші мультиварки злегка обсмажити цибулю на олії.
    Потім до цибулі відправляємо картоплю, суміш овочів. Додаємо гарячу воду, сіль, улюблені спеції. Перемішуємо.
  4. Якщо готуєте в сковороді, накрити кришкою і на невеликому вогні готувати до википання води.

Якщо в мультиварці – програма Плов.

Страва проста, швидка та смачна. Смачного

Картопля з сочевицею

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Картопля очищ. – 1 кг
  • Сочевиця червона/суміш червона з жовтою – 1 скл.
  • Сіль – 1/2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт (великий)
  • Олія для смаження
  • Лавровий лист
  • Чорний перець/суміш перців – за смаком

Приготування

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

  1. Для приготування цієї страви буде потрібна глибока сковорода або мультиварка.
    Цибулю нарізати кубиками. Обсмажити на олії.
  2. Картоплю нарізати великими шматками. Сочевицю промиваємо.
  3. У сковороду до цибулі додаємо сочевицю, картоплю, сіль, лавровий лист, перець та 2.5 скл. гарячої води. Накриваємо кришкою і готуємо на тихому вогні, доки вся вода не піде в сочевицю.
  4. Вимикаємо, перемішуємо. При подачі посипаємо зеленню.
    Якщо готувати в мультиварці – програма Плов.

Гречка з червоною сочевицею

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Гречка – 1 скл.
  • Сочевиця – 1 скл.
  • Сіль – 1/2ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія рослинна для обсмажування
  • Спеції

Приготування:

  1. Я готувала цю страву у великій глибокій сковороді.
  2. Цибулю ріжемо дрібно. Моркву натираємо на великій тертці.
    Злегка обсмажуємо овочі на олії.
  3. Гречку та сочевицю промиваємо, даємо стекти воді. Відправляємо до овочів.
  4. Додаємо сіль та спеції. Я додала 1/2ст. хмелі-сунелі. Перемішуємо. Додаємо воду.
  5. Якщо ви любите кашу розмазати – 4 ст. води, якщо віддаєте перевагу розсипчастій – 3 ст. води. Накриваємо кришкою, готуємо на тихому вогні доки вся вода не вбереться.
  6. Прикрашаємо зеленню та подаємо на стіл.

Картопляне пюре з овочами

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Картопля – 1.5 кг
  • Морква – 100 г
  • Цибуля – 2 шт (велика)
  • Лавровий лист – 3 шт
  • Олія для смаження
  • Сіль

Моркву нарізаю тонкими колечками, картоплю – великими шматками. Моркву можна використовувати. Але вона надає страві позитивного кольору і покращує смак.

  1. При варінні овочів обов’язково додаю лавровий лист.
  2. Цибулю ріжу дуже дрібно. Потім обсмажую її в олії. Можна сказати, що не обсмажую, а тушу. Робити це треба на повільному вогні. Цибуля має стати м’якою, але не засмажитись. Олії краще не шкодувати.
  3. Коли овочі зваряться, зливаю воду повністю. Потім їх мну товкачем. Додаю сіль та обсмажену цибулю. Добре перемішую.
    Подаю із зеленню.

Спагеті з печерицями та горіхами

Пісні страви - 7 смачних оригінальних ідей на кожен день

Інгредієнти:

  • Спагеті – 300 гр
  • Печериці -200 гр
  • Горіх грецький – 60 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Часник – 2 часточки (за бажанням)
  • Оливкова олія – ​​для смаження
  • Вода – 100 мл
  • Сіль

Приготування:

  1. Горіхи дрібно нарізати. Але не в крихітку. Печериці нарізати пластинами. Цибуля – дрібно.
  2. Обсмажити трохи печериці. Додати до них цибулю. Смажити ще 1-2 хвилини. Додати горіхи, часник та воду. Посолити, тушити 5 хвилин.
  3. Спагеті відварити. Під час подачі можна посипати зеленню.
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал