Перетертий агрус без варіння з апельсином і цукром на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

530d084cdaa16231035605f8f96553fe

Перетертий агрус без варіння з апельсином і цукром на зиму – це вітамінна бомба, яка підвищить імунітет в холодну пору року. Приготування такого «варення» не відніме багато часу. Протерти ягоди можна різними способами. І навіть якщо у вас немає ніякої техніки, зробити це не важко буде. Для таких випадків обов’язково знайдеться толкушка і сито.

Агрус через м’ясорубку без варіння з апельсином і цукром

Агрус через м’ясорубку без варіння з апельсином і цукром приготує навіть дитина. Через 10 хвилин отримуємо незвичайне частування, насичене вітамінами і мікроелементами. Вміст вітаміну С в такому ласощі значно підвищить імунітет і убезпечить від простудних захворювань.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Агрус – 300 гр.
  • Апельсин великий – 2/3 шт.
  • Цукор-пісок – 300-450 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість продуктів.

a21d5e7017e4e1f405c61a0732cf973b

Крок 2. Перебравши агрус від зіпсованих примірників, промиваємо і видаляємо хвостики.

6ed9e7f944c1756fedf09033ed5b86ad

Крок 3. Обдавши апельсин крутим окропом, витираємо вологу і нарізаємо кружечками. Виймаємо кісточки.

cbaef020d3d30b84e861cd02fecefd21

Крок 4. Складові прокручуємо з використанням м’ясорубки.

d1208a7490fdbc5c3d0269b217334365

Крок 5. Кладемо цукор і ретельно вимішуємо до повного розчинення. Щоб заготівля зберігалася, використовуємо не менше 300 грамів цукру.

d5f1211ce27d3cd5ea1186310f3e4c1f

Крок 6. Вимиті банки стерилізуємо звичним способом і наповнюємо варенням.

9a8dbc3aa926b23808bfaf1f4986158e

Крок 7. Кришку ошпарюємо киплячою водою, струшуємо вологу і закупорюємо банку.

2cd12451cf4c90fe7e77fb4227749e2d

Крок 8. Заготівлю зберігаємо в холодильній камері.

c38220c6c9ac0d17e47c3e8e15bec3e5

Крок 9. Насолоджуємося вітамінної заготівлею. Смачного!

44289f761659ba3f4a6b66709d3f2517

Перетертий агрус через блендер з апельсином на зиму

Перетертий агрус через блендер з апельсином на зиму вразить своїм ароматом і смаком. Зимова заготівля добре зберігається в холодильнику. Її використовують для профілактики респіраторних захворювань, а також в якості прошарку улюбленої випічки.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1,3 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

d4442474f4fa7900d837b1b802f58848

Крок 2. Агрус заливаємо водою, смітинки спливуть наверх. Зливаємо воду і вдруге промиваємо плоди. Обсушуємо ягоди.

04ff7fac70450d26ff3904085a58dc48

Крок 3. Апельсини обдаємо окропом, витираємо рушником. Цитруси ріжемо на сегменти, попутно видаляючи кісточки.

963d35bd53327ee31259b3f0bfd138d8

Крок 4. Ягоди і фрукти поміщаємо в ємність подрібнювача.

16e826e96a964635de001186d1953cbd

Крок 5. Пробиваємо до однорідності.

0554321193f7d151b85088d27f00a3e9

Крок 6. Масу викладаємо в миску і присипаємо цукром.

202cc19929be7b202617977df6fc2f37

Крок 7. Об’єднуємо масу перемішують рухами, намагаючись повністю розчинити цукрові кристалики.

256bbda1e8604ae63541bedfcf6414e5

Крок 8. Вимиємо кришки і банки, а після простерилізуємо. Ягідну масу розкладаємо по банкам. Міцно закручуємо і прибираємо на зберігання в холодильник. Смачного!

f12951f5de414c609294c9b38d3cb7b4

Сире желе з агрусу з апельсином без варіння на зиму

Сире желе з агрусу з апельсином без варіння на зиму готується на раз-два. Незважаючи на відсутність загусників, ласощі має желеподібну текстуру. Мінімум інгредієнтів і максимум користі. Заготівлю зберігають в стерильних банках в прохолодному місці.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Агрус – 500 гр.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промивши і висушивши агрус, обрізаємо хвостики і завантажуємо в комбайн.

beb324a27166aaf8a3354fd0fa726024

Крок 2. Вимитий апельсин очищаємо. Знімаючи шкіру і плівки, позбавляємося від кісточок. Розміщуємо часточки поверх ягід.

90d1a36808838a84112753a8f7e022e2

Крок 3. Прокручуємо масу до гладкого стану.

1f017373a1505697906595c8daec459f

Крок 4. Ягідну масу перекладаємо в посуд і здабрюємо цукром. Ретельно розмішуємо, щоб цукор повністю розчинився.

15d8ac41d3f023af3085a89bf73de6b7

Крок 5. Готуємо банки – вимиваємо і стерилізуємо. Наповнюємо стерильні банки заготівлею. Для того щоб вітамінне частування добре зберігалося, зверху засипаємо цукром.

9826b048200cb1a44cf1b36dcb68432c

Крок 6. Закупорюємо банки, поміщаємо в холодильну камеру. Вживаємо ласощі, коли організм вимагає вітамінів. Смачного!

fbfe3fc7749d00df8601dcb1b86184a2

Агрус без варіння з апельсином і лимоном на зиму

Агрус без варіння з апельсином і лимоном на зиму не залишить нікого байдужим. Цінителі цитрусових фруктів залишаться в цілковитому захваті від запаморочливої заготовки. Приготоване таким чином ласощі зберігає максимум корисних вітамінів і служить як профілактичний засіб від застуд.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Агрус – 750 гр.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Лимони – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зібравши складові, переходимо до простого, але дуже цікавого процесу. Цитрусові фрукти грунтовно промиваємо і обсушуємо.

f2e1b07ba10ee5ecc55d0adac99a949d

Крок 2. Агрус ополіскуємо, зрізаємо кінчики.

989acdd5da509d6f115e25caed721a57

Крок 3. Гарненько промивши кришки і невеликі банки, стерилізуємо.

fbaac9e1fa5b459f87ae350a5f9160b8

Крок 4. Підготовлений лимон звільняємо від шкірки, виймаємо кісточки і розрізаємо на сегменти. З апельсином чинимо таким же чином, але, не знімаючи шкіру.

781342b04ada9c221d939a4abdf380f8

Крок 5. Агрус перекручуємо через м’ясорубку.

99c612b652dcb9b87a46a9f18cb76ec9

Крок 6. Лимон також подрібнюємо через м’ясорубку.

5fbdcb43a8b92b45e84c6909ff722cbf

Крок 7. Повторюємо процедуру з апельсином. Всі компоненти змішуємо в каструлі.

1f41142285646248aa066c33f0033967

Крок 8. Додаємо цукор. Кількість солодощі регулюємо в залежності від солодощі ягід.

765a0ff3ecf5fe2237fadfc007cf0c38

Крок 9. Вимішуємо компоненти до розчинення крупинок.

04b60a43bc2b3469c7ce43d82bda5e7a

Крок 10. Чисті банки заповнюємо ягідною сумішшю.

be880f7975bdd0dfafacdfea220c3d78

Крок 11. Закупорюємо банки. Переміщаємо «сіре» варення на зберігання в льох або холодильну камеру.

f5ed8fad5e8b654cc9344afcf7b94f5a

Крок 12. Вітамінну заготівлю вживаємо в якості ласощів. Смачного!

00b0149c58f91c35b79b19edc4814678

Агрус з апельсином і цукром для морозилки

Агрус з апельсином і цукром для морозилки – дивовижний рецепт, який дозволяє насолодитися корисним ласощами навіть взимку. У замороженому вигляді заготівля зберігається довше, а за смаком нічим не відрізняється від свіжих ягід. Протерту масу вживають як окреме ласощі, готують компоти, кисіль і морси, а також використовують для приготування випічки.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Промивши і обсушити агрус, відрізаємо кінчики. Апельсини ошпарюємо киплячою водою і обтираємо вологу.

34054fb1906fcfcaa996da59cbdbe1e9

Крок 2. Фрукти нарізаємо на четвертинки і виймаємо кісточки.

1ad46d3017517c633dddb296adea471b

Крок 3. Агрус подрібнюємо електричної м’ясорубкою.

71939d76d0ff94db27a00e02eb6ad04c

Крок 4. Апельсини перемелюємо таким же способом.

11b04c8a18c3fef87ad617c8817aea7e

Крок 5. Запашну суміш засипаємо цукром. Розмішавши, залишаємо на деякий час, щоб кристалики розійшлися.

a1006442af336181ff96dd3179aae087

Крок 6. Для зручності використовуємо одноразові пластикові контейнери. Кожен наповнюємо вітамінної сумішшю.

30f5f0b8c08d491c64e2a17f3d3d8ea2

Крок 7. Контейнери заповнюємо практично повністю. Закриваємо кришками. Зберігаємо в морозилці. Використовуємо заготівлю в разі потреби. Смачного!

ac5169976817fefc16fafed5e7f24cd6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал